Chris Benoit plakátok, skandálások

12087985_898829206837101_5996336624383202076_nAz eheti SmackDown végén feltűnt egy molinó a képernyőn, ami Chris Benoit ártatlanságát hirdette. Egyre több hasonló plakát jelenik meg a rendezvényeken…. Hiába, a világ egyik legsikeresebb pankrátorát nehéz kitörölni a nézők fejéből, ha ezért a WWE mindent meg is tesz.

Ezelőtt az NXT TakeOver: Brooklyn eseményen volt hasonló jelenet, mikor az adás elején Triple H állt a kötelek között, ő nyitotta az eseményt. Ekkor a közönség “Benoit” skandálásba kezdett. A COO a lehető legtürelmesebben annyit mondott: “csendesedjetek el, ez nem vicces”.

Oldalunk olvasói közül sokan nem is tudjátok ki volt az ember, akit Chris Benoit-nak hívtak. Röviden összefoglalom: egy tehetséges pankrátor, aki a WCW, ECW és a WWE egyik legjobbja volt. Nagyobb név volt a profi birkózásban, mint ma John Cena. Nem épp PG kategória, inkább hardcore wrestler volt. 2007-ben, 40 évesen minden erre mutató jel nélkül különös kegyetlenséggel megölte feleségét és egyik gyermekét is, majd magával is végzett – legalábbis a nyomozás ezt állapította meg, viszont aki ismeri a részleteket, azokban felmerülnek bizonyos kérdések. Az orvosok szerint mindez a túlzott és rendszeres szteroidfogyasztás eredménye.

Az egykori szupersztár halála előtt világbajnoki meccset kapott volna, de lemondta az eseményt, majd pár napra rá őt és családját holtan találták otthonukban. A WWE sztorija épp ott tartott, hogy Vince McMahon halálát játszották volna el, viszont így élettel és halállal nem viccelhettek. Ehelyett a WWE történelmében először a chairman kayfabe-bel nyitotta a következő adást, amit Chris emlékének ajánlottak. (Ekkor beszéltek először kamerák előtt arról, hogy a kötelek között nem valódi konfliktus van, a heel és face karakterek pedig felvett szerepek). Nem sok idő telt el, és Benoit áldozatból gyilkos lett. A következő show-n kijelentették, a szervezetben az egykori sztár neve sem hangozhat el – nem is beszéltek róla többet. A cég összes DVD-jét és játékát újra kiadta, Chris nélkül. A nevével ellátott termékeket elérhetetlenné tették, kitörölték a történelmükből.

Az utóbbi hónapokban viszont egyre több live event-eken, house show-kon felcsendül a neve a sorok között, vagy épp plakátokat emelnek magasba – mint a mostani SmackDown-on is. Egyre többen úgy látják, Benoit ártatlan. A rendőrségi jegyzőkönyv folytonos változtatása, a titkolózások, véletlen egybeesések engednek erre következtetni – de a WWE és a hatóságok mindent meg tudnak magyarázni.

Nem célunk senkit sem meggyőzni Chris ártatlanságáról, ahogy az ellenkezőjéről sem. De különbséget kellene tenni a kötelek közötti karakter és az ember között, akit arénán kívül láthatunk. (Egyébként az egykori szupersztárt mindenki rendes embernek ismerte, a roster többi tagja mai napig nem hiszi el ami történt.) Ha Vince nem is akarja így, az emberek nem felejthetik el a Japánban edzet Pegasus Kölyköt.

8 című bejegyzés “Chris Benoit plakátok, skandálások” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ha nem ilyen reggel olvastam volna ezt, még el is morzsoltam volna egy könnycseppet. Én iszonyatosan örülök ennek. Nem azért mert én is hajlok Chris ártatlansága felé. Nem azért mert szerintem is a ring és a magánélet két teljesen különböző dolog. Hanem mert az emberekben, csírájában igaz, de látok lázadást. Lázadást már csak azért is, hogy ne feledjünk el egy ekkora nevet mint Benoit. A mostani 8-12 éves John Cena rajongók hova meg mit lázadnának? Ez itt a WWE “univerzum” romjain életben maradtak újabb próbálkozása megdönteni a mostani rendszert. Ennek a hivatalosabb módja az NXT terjesztése és igényként való fellépés, hogy nem arra a szarrágóságra kíváncsiak, de legalábbis nem csak arra, az emberek. Ez pedig szerintem csodálatos. HHH mondhatta, hogy nem vicces, de tudja ő jól, hogy ha végre meghal Mcmajom őrá brutálisan sok, de inkább elemeiben fontos gyökeres változást kell megtennie. Újabb reményt adó tény, hogy látszólag ettől ő még egyáltalán nem riad vissza, ezerrel lobbizik NXT-ért és az új tehetségekért.

  Kedvelés

 2. Oldalunk olvasói közül sokan nem is tudjátok ki volt az ember, akit Chris Benoit-nak hívtak. Röviden összefoglalom: egy tehetséges pankrátor, aki a WCW, ECW és a WWE egyik legjobbja volt. Nagyobb név volt a profi birkózásban, mint ma John Cena. Nem épp PG kategória, inkább hardcore wrestler volt. 2007-ben

  Ez jó volt skacok!Így is van.A soha nem létező benoit sokkal nagyobb volt mint a bohóc müzli,és egy olyan korszakban volt pankrátor,bajnok,ami nem matiné volt..
  HA valamikor kiderül,hogy ártatlan,tegyük fel,mit tesz a wwe?Mindent kiadnak ujra,rávarázsolva benoitot ?Vagy mi?
  o j sportérdemeit sem lehet elvitatni,attól,hogy egy kiba…gyilkos.
  Érdekes örök téma ez az egész a sosem létező benoit körül.Szerintem sose fog kiderülni mi is történt,akkor ott…
  Ha élne,a mai napig sztár lenne,ez biztos.

  Kedvelés

 3. Én először Randy ellen,majd mellett láttam az Evolutionnal szemben. Nem féltette magát és korrekt embernek tűnt. Az, hogy igaz-e vagy sem,nem tudhatjuk és valszeg nem is fogjuk tudni.. azonban a WWE is gondolhatna arra, hogy törölhetik innen,onnan,de az emberek emlékezetéből nem..

  Kedvelés

 4. Chris Benoit jó pankrátor volt.Én még anno a WCW ben láttam,a Four Horsemen bandában.Bevállalós volt a meccseken,kár hogy így történtek a dolgok ahogy történtek.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek