RAW Preview július 10. – Célkeresztben a SummerSlam

Egy nappal a Great Balls Of Fire-t követően, továbbra is Texas államban vendégszerepel a RAW. Megannyi kérdés vár megválaszolásra, miközben megkezdjük utunkat a nyár legnagyobb eseménye felé. A következő sorok számos PPV SPOILER-t fognak tartalmazni, szóval ha még nem láttad a gálát – ne kattints a folytatásra.

Hogyan tovább?
A kérdés, ami aktuális RAW előzetesünk állandó pontja.

Kezdjük Samoa Joe-val, aki veresége ellenére derekasan helytállt Brock Lesnar-ral szemben. A Destroyer támadásai pusztán megrendedítették a világbajnokot, aki végül kijátszotta az adunak számító F5-öt a címvédés érdekében. A finish elég egyértelmű volt, így vélhetően kijelenthetjük, hogy nem lesz folytatása a dolognak – legalábbis egy az egyben nem.
Kivel kezdhet viszályt?
Ránézve a roster-re, elsőre talán Dean Ambrose neve merülhet fel. A Lunatic Fringe jó eséllyel felszabadult a Miz elleni párharc alól, tehát ő is ellenfélre vár. Ütős kis feud lehetne ez a SummerSlam-re. Kiindulási alapnak megtenné egy olyan szegmens ma estére, amiben Dean-t a Great Balls Of Fire-en elszenvedett vereségről kérdeznék, majd egyszercsak berobbanna az interjú közben a nagyon feldúlt Joe, aki minden áron kezei közé ragadná Lesnar-t. Összetűzésbe keveredhetnének, a többi pedig adná magát. Persze ez csak felvetés.

Közelebb kerülünk-e ahhoz, hogy ki áll Kurt Angle megfúrásának hátterében? A GM-nek várhatóan a SummerSlam mellett saját ügyével is egyre több gond adódik majd, ami közelebb vihet minket a rejtélyes személyhez. Valóban Triple H és Stephanie mozgatja a szálakat? Létrejöhet hamarosan Hunter és Kurt csatározása? Ha fellángolhatnak az ellentétek, arra hamarosan sort kell keríteni.

Sheamus és Cesaro 4:3-as győzelmet aratott a Hardy Boyz ellen. Nem lépték meg tehát, hogy a Kelta későbbi filmes elfoglaltságai miatt az övek újra a testvérpároshoz kerüljenek. Kérdés, hogy van-e értelme tovább nyüstölni ezt a párharcot, vagy esetleg mindkét alakulat számára adódik kedvezőbb irányvonal. Hardyéknak ott lehet heel fronton a Revival, a címvédőknek viszont perpillant nem nagyon van komolyan vehető face kihívója. A jó fiúk vonalát ráadásul, mindössze az elvétve használt Slater és Rhyno, illetve az utóbbi időben nagyon nyomatott Titus Brand képviseli.

A Női divízió érdekeltségeit képviselő, előzetesen jósolt Bliss kontra Jax találkozó a SummerSlam-re nem biztos, hogy létrejön. Sasha Banks ugyanis egyrészt pusztán kiszámolással maradt alul, másrészt méretes zakót szabott Little Miss Bliss-re az összecsapást követően. Brand Split-től függetlenül tavaly meglépték azt, hogy a RAW övéért egyéni csatát szerveztek le. Elnézve a tegnap esti szösszenetet, ez most sem volna meglepő. Van viszont a másik véglet, ahol ott helyezkedik Nia, Bayley, vagy épp Emma. Kár lenne őket szerep nélkül hagyni.

Ha valamit ki lehet jelenteni biztosra a PPV-t követően és a SummerSlam előtt, hogy Neville ellenfele újra Tozawa lesz. Immár egy olyan Tozawa, aki a töltelékmeccset letudva a komolynál is nagyobb esélyekkel pályázik arra, hogy átvegye a Cruiserweight-ek trónját. A japán sztár már jelezte is szándékait a visszavágót illetően, ezt pedig minden bizonnyal meg is kapja. Reméljük, hogy a következő felvonás már nem a Kickoff-ra kerül.

Roman Reigns úgy érkezett meg a gálára, hogy a presztízsen kívül nem sok veszítenivalója van. Első számú kihívó a Universal Bajnoki övre, ami akkor is megmarad ha veresége szenved Strowman-től. Nos, vereséget szenvedett. Utána viszont olyat tett, amiből talán az fog kisűlni amire gondolunk. Ez esetben pedig zseniális kreatív-döntés. Arról már nem is beszélve, ha a dolgok összességében Roman megkapja a turn-t. Várakozásaink szerint, Kurt Angle a küzdelem utáni támadás miatt megfosztja majd Roman-t az első számú kihívói jogtól. Így Reigns valóban nem az övmeccsben kap szerepet a SummerSlam-en. Akkor mégis miben? Roppant jó kérdés.

The Miz, köszönhetően lelkes támogatóinak: megvédte az Interkontinentális övet. Ezzel új fejezet nyílhat a MoneyMaker futásában. De vajon kivel találkozhat a SummerSlam-en? Az erre vonatkozó korábbi illusztris társaság igencsak megcsappant. Esetleg Finn Bálor? A WWE legelső Universal Bajnoka nem jutott szóhoz a Great Balls Of Fire-ön, és egyelőre nem is körvonalazódik számára érdemleges történet. Nagyot szólhatna Brooklyn-ra ez a párosítás, meglátjuk, hogy mennyire realitás.

Big Cass probléma mentesen lépett túl egykori partnerén. Játszi könnyedséggel verte meg Enzo-t a PPV-n, így ő is új vizekre evezhet. A RAW Talk-ban meglepő kijelentéssel állt elő, ugyanis véleménye szerint képes volna arra, hogy Brock Lesnar legyőzésével Universal Bajnokká avanzsáljon. Merész, és persze nagyon távolinak tűnő terv. Sokkal inkább lehet aktualitás a hét láb magas Szupersztárnak Big Show, aki az elmúlt időszakban felmerült, mint ellenfél a SummerSlam-re.

Némileg talán meglepő, hogy a WrestleMania óta lendületben lévő Rollins-nak képes volt megálljt parancsolni Bray Wyatt. Akinek inkább az év eleje volt erőteljesebb, és a Mánia óta kezdett zuhanórepülésbe. Nem volna meglepő, ha folytatnák a sztorit. Valamelyest erre enged következtetni a szervezet előzetese is. Seth-nek mindazonáltal nem jöttek be a számításai, nem tudott számottevő nyomatékot adni azoknak a szavaknak, melyeket az elmúlt hetekben használt Wyatt-tel szemben. Az irányítás mintha Bray kezében volna, kérdés, hogy megtartja-e, vagy hagyja kicsúszni a kezei közül.

Sikeres címvédésen van túl a brand regnáló világbajnoka, Brock Lesnar. A Fenevad legyűrte, s egyúttal megfékezte Joe rendíthetetlen magabiztosságát. Lesnar a hirdetés szerint ott lesz a ma esti RAW-on. Vélhetően egy lépéssel közelebb kerülünk a vele kapcsolatos legfontosabb kérdéshez, vagyis, hogy ki lesz a kihívója augusztus 20-án. Braun Strowman tegnapi győzelme jegyváltó érdemmel szolgálhat, de nem szabad leírni a nem túl előnyös helyetben lévő Reigns-t, a jogos visszavágótól kissé távollévő Bálor-t, sőt Joe-t sem. Érdekfeszítő éjszakára van kilátás.Holnap délelőtt érkezünk az Összefoglalóval!

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek