Riport The Hungarian Hero-val

11001651_798124420234615_885024733919227243_o

Egy magyar származású feltörekvő pankrátorral készítettünk riportot.

The Hungarian Hero-t a Facebookon értük utol és tartottuk fel néhány kérdésünkkel, aki szívesen állt szerkesztőségünk rendelkezésére.

CM Pityesz: Először is, mit kell rólad tudni? Melyik szervezetnél vagy? Milyen eredményekkel?

HunHero: Lassan 5 éve élek Ausztriában, a pankrációt 2011. szeptemberében kezdtem, majd 2013. márciusában debütáltam az UKWA Royal Rumble meccsén, ezután 2014 januárjáig csak edzettem majd 2014. januárja òta rendszeresen van meccsem az EWA tanulókat bemutató show-in. Testalkatom miatt még nem volt esélyem bemutatkozni a nagyok közt de ez valószínűleg az év végével változik.

CM Pityesz: Milyen ringname alatt állsz szorítóba?

HunHero: The Hungarian Hero.

CM Pityesz: Mennyire leterhelő egy meccs? A Blikk cikke alatt olvastam a kommentedet, amiben írtad, hogy inkább az elmét terheli le a folytonos figyelem. Okoz-e ez némi stresszt ringbe lépés előtt, hogy szerepelni kell és olyan show-t adni, ami a közönségnek is tetszik?

HunHero: Ez csak természetes, a sportok többségénél így van… Minden meccs előtt a legjobbat akarod kihozni magadból, és ez vagy sikerül vagy nem, velem például megesett már hogy annyira nagy volt a stressz, hogy kis híján úgy estem be a ringbe.

CM Pityesz: Ha a közönségen nagyon látszik, hogy unják amit a kötelek közt látnak, változhat az előre tervezett “koreográfia”? Egyáltalán van ilyen, vagy csak az eredmény van kikötve és ti szórakoztatjátok a nézőket rögtönzés szerűen választva a mozdulataitok közül?

HunHero: Egy része meg van beszélve, ám ezeken csak annyit változtatunk meccs közben (többnyire), hogy mikor hívjuk őket… ha a nézők már unják hogy a heel a domináns akkor call-oljuk a spot-ot, hogy ismét legyen nézői reakció, meccs közben a spot felépítésén nem igazán éri meg változtatni… Most ez egy sérülés esetében más kérdés ott a finish improvizálva lesz (lásd a videóban az egy dupla 619 lett volna).

CM Pityesz: Ha már Perro-t említed, mit mondanál azoknak akik most Rey Mysterio-ban keresik a felelősséget? Ha észrevették a balesetet le kellett volna azonnal állítani a mérkőzést, vagy a “show must go on”? Ki hibázhatott? Kinek a feladata ilyenkor ellenőrizni az előadók állapotát?

HunHero: Mysterio nem hibáztatható, ez egy baleset volt, és idegesítő hogy szegény emberre akarja kenni annyi ember az egészet… hagyják már békén… szerintem így is lelkiismeret furdalása van az eset után… Mivel tag team meccs volt igen “the show must go on” ugyanis a meccset be lehetett fejezni nélküle…azzal nem lehet senkit se megvádolni hogy hibázott. Ez egy csoport apró hiba sajnálatos végkimenetele, és ilyen esetben először a bíró, majd ha a helyzet szükséges egy ápoló dolga a pankrátor állapotnak ellenőrzése.

CM Pityesz: Vannak nevesebb pankrátor ismerőseid? Esetleg olyan akivel különösen jóban vagy?

HunHero: Nevesebb pankrátorok közül Doug Williams-et tudom kiemelni, vagy Bad Bones John Klinger-t, igazán jóban a Hellvetic Warrior-ral (Cesaro tanítványa), Mexx-szel (a német nyelvűek közt kiemelkedő tehetség), illetve Cannonball Grizzly-vel (a 80-as, 90-es években a WCW illetve ECW pankrátora volt) vagyok. Valamint Mike Skull-lal szoktam edzeni mikor nem sérült.

CM Pityesz: Magyarok közül általában The Hungarian Hammer-t emelik ki, őt ismered?

HunHero: Nem, még nem volt alkalmam találkozni vele, illetve még meccsét sem láttam. De ha emlékszel anno az osztrák pankrátorokra, akik a HCW-ben megjelentek, azokkal mind jóban vagyok, illetve meccsem is volt az egyikkel.

CM Pityesz: Konkrétan ki ellen?

HunHero: Ananaskopf. Még 2013-ban a Royal Rumble-ön.

CM Pityesz: Ki a példaképed? Kihez szeretnél hasonlítani in-ring-ben, stílusban?

HunHero: példaképem több is van de nem szeretnék igazán rájuk hasonlítani, egyedi szeretnék lenni.

CM Pityesz: Hogy tervezed a jövőt? Főállású pankrátorként, vagy mellékesen sportként űzöd majd? És mi a kitűzött cél? Meddig szeretnél feljutni?

HunHero: szeretnék főállású pankrátor lenni, de ez az európai téren nagyon nehéz, Ausztriában 4 ember tud főállásban pankrációból megélni, mindemellett én nem adom fel… és hogy meddig szeretnék eljutni? Mint a pankrátorok jó része… WWE… szerencsére korban még jó vagyok, de ettől függetlenül nem hinném hogy eljutok oda… bár kitudja 3 éve senki se gondolta hogy tényleg pankrátor leszek.

CM Pityesz: Véleményem szerint jó esélyed van, mert ha jól tudom azzal a szervezettel van szerződésed, ahol Sheamus is volt egy ideig.

HunHero: Európában nincsenek szerződések, és igen itt megfordult Sheamus és Mason Ryan 2007-ben, Bryan Danielson 2003-ban (vagy 2004-ben most nem tudnám pontosan megmondani).

CM Pityesz: Oldaluk fő témája a WWE. Mit vársz a WrestleMania 31-től? Kiknek drukkolsz?

HunHero: Edzőmmel és a többiekkel élőben fogom nézni, amit leginkább várok az természetesen a ladders match az Interkontinentális Címért… minden bizonnyal az a meccs fogja elvinni a show-t, emellett még Undertaker és Wyatt küzdelme lesz érdekes, így hogy már nincs meg a streak… a main eventhez nincs hozzáfűzni valóm… Reigns-t tùl hamar pusholták idáig.

CM Pityesz: Az NXT-sekről mit gondolsz? Olvasóink többsége fogná és kicserélné a WWE main roster-ét és az utánpótlást, hisz sokkal karakteresebbek Vince piszkálgatása nélkül. Te hogy látod?

HunHero: Igen, nagy tehetség van bennük, mindemellett véleményem szerint nem lenne jó egyszerre mindet kicserélni, ugyanis az NXT nagy része bajnok kaliber… fent pedig csak a midcardban ülnének… Lassan de biztosan kell felvinni a tehetségeket.

CM Pityesz: Mikor állsz újra ringbe, látható leszel-e TV-ben vagy online adáson?

HunHero: Április 18-án lesz ismét meccsem ezen a már említett tanulóshow-n… mostanában nem hiszem hogy TV-ben vagy online adáson feltűnnék sajnos Ausztriában a pankráció aranykora a 90-es években volt.

CM Pityesz: Mit tanácsolsz azoknak az olvasóknak akik szeretnék kipróbálni magukat a sportszórakoztatás ezen műfajában? Hogy induljanak el? Merre keressék a lehetőséget?

HunHero: Lehetőséget keresni a lakhelyetekhez legközelebb a legjobb, mindemellett jó ha az ember más dojo-kban is megfordul… a tanácsom pedig (pont én adok tanácsot 😀 ) ne adjátok fel az álmaitok… mindegy mennyire elérhetetlen, mindegy milyen nehéz, ha tényleg ez az álmod küzdj és ne állítson meg mások véleménye… hányszor hallottam hogy sose leszek pankrátor, hogy sose jutok el idáig… hát kérem nem jelentem ki hogy profi vagyok, mert még nem vagyok, még sokat kell tanulnom… de itt vagyok ahol vagyok és innen már csak egy lépésnyire van hogy büszkén elmondhassam magamról hogy profi pankrátor vagyok… amit akartok azt el fogjátok érni csak hinnetek kell benne… sok akadály fog várni… sok válaszút, de ez sose ingassa meg a hitetek a sikerben!

CM Pityesz: Ezek szép sorok, viszont a vagyoni háttér, illetve annak hiánya mennyire szabhat határt az álmoknak? Vagy léteznek olyan szervezetek akik támogatni tudják a kezdőket legalább az elindulásban?

HunHero: Ez jó kérdés… egyes dojo-kban havonta kell fizetni és csoportos edzések vannak, nálunk kis létszámú edzés és óránként kell fizetni… de ugye többet is tanulsz mint egy csoportban… magyar keresetből itt esélytelen tanulni, én osztrák viszonylatban még gyakornokként keveset keresek, szerencsére ezt edzőm meg is érti úgyhogy amíg rendelkezésre állok ha valami munka van, illetve rendszeresen edzek addig kedvezményes áron edzhetek illetve elég ha azután fizetek hogy megkaptam a fizetésem.

CM Pityesz: Köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál, sok sikert és kitartást a további karrieredhez! 🙂

HunHero: Köszönöm, és nincs mit, szívesen válaszoltam a kérdésekre.

5 című bejegyzés “Riport The Hungarian Hero-val” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. László Árpádnak is hungarian hero a beceneve amerikában és egyre nagyobb sikereket ér el. ez a gyerek nem valami kreatív ha ennyire nem nézett körbe hogy milyen neve legyen. szurkolok neki meg minden de azért tudnék mondani pár magyar pankrátort aki komolyabb sikereket ért már el aztán mégsem róluk van interjú.

  Kedvelés

  1. Heló. Én 2012 decemberében vàlasztottam ezt a nevet, akkoriban még senki nem hasznàlta (keress utàna a név szerepel egy 2013màrciusi osztràk cikkben, ha gondolod megkeresem) , ès neharagudj arról hogy pont velem csinàltak pont most interjùt nem én tehetek

   Kedvelés

 2. Most hallok először a srácról. Minden létező módon sok szerencsét neki! Jó kis interjú lett, kell az ilyen is, főleg ha honfitársunkról szól. Tetszett, hogy komolyan vette a rögtön kicserélést. 😀

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek