6 Pack Challenge az Új Női bajnoki címért – Elemzés

005_SD_08232016ej_0017--a8b04267566ff93aa9d6f7d9b3d2ef06

Szeptember 11-én a Backlash-en kiderül, hogy ki csatolhatja először derekára a SmackDown frissen bevezetett Új Női bajnoki címét. A lehetőséget mind a hat hölgy megkapja – legalábbis akik jelenleg hadra foghatóak. Mondhatni belepakoltak mindenkit a meccsbe, senki se maradjon ki, mindenki bizonyíthasson – hozzátehesse tudása legjavát a mérkőzéshez. Ami egyébiránt történelmi lesz, hiszen még sosem rendeztek Női 6 Pack Challenge mérkőzést korábban a WWE-ben. Lebonyolítása két szabályrendszerben történhet. Van egyszer az Eliminációs ( 2010-es Night of Champions a WWE övért ), amiben az utolsó “állva maradt” fél szerzi meg a győzelmet. Illetve a natúr módszer, amiben az első tus, vagy feladásra kényszerítés hozza meg a sikert. Egyelőre nem tudni, hogy melyik lesz, de mivel pár hete az uraknál utóbbit láthattuk – gyanítom ebben az esetben is ilyenre kerül majd sor.

Amikor Shane és Daniel bejelentette a meccstípust, rögtön biztossá váltam benne, hogy Becky Lynch lesz a befutó. Azóta ez átértékelődött bennem, pontosabban megingott magabiztosságom egy-két tényező miatt. Nincs kétségem, hogy jó mérkőzést fognak összehozni a hölgyek, még Nikki Bella sem nagyon fog kilógni – hiszen technikai képzettségben elmarad a másik öt résztvevőtől, ugyanakkor ellenfelei feledtetni fogják a hiányosságait. Ettől függetlenül szerintem Nikki-re csak a végjátékban lesz érdemes figyelni – egyik esélyesről lévén szó. Na de vizsgáljuk meg kicsit jobban ezen virágszálakat, akik a Mi szórakoztatásunkért lépnek szorítóba pár hét múlva.

178_RAW_11302015rf_1746-2922000779Becky-vel kapcsolatban régóta az az érzésem, hogy rossz időben van a jó helyen. Értem ezt úgy, hogy minden megvan benne, amit epekedve vártunk a Női birkózás terén. Nem csoda, hisz a Four HorseWoman egyik tagja – technikai képzettségben pedig az egyik legkiemelkedőbb előadó. Hogyan lehet mégis rossz időben a jó helyen? Nos úgy, hogy hatalmas árnyékban kellett birkóznia az elmúlt években. Sasha, Bayley, valamint Charlotte árnyékában. A HorseWomen egyetlen tagja mind a mai napig, aki nem tudott bajnoki címet szerezni. Az NXT-ben nagyon megérdemelte volna a futást, de legemlékezetesebb mérkőzései is csak arra voltak elegendőek, hogy barátnői uralkodását segítsék. Sasha Banks ellen például minden idők egyik legjobb meccsét hozták le a TakeOver: Unstoppable alkalmával – ami meccs egyben Becky búcsúja volt a NXT-től. Mivel egyszerre lépett fel Sasha-val és Charlotte-al a Main Roster-be, sejtettem, hogy ezt az árnyékot nehéz lesz lehagyni. Hiába szerezte meg Ő a győzelmet a tavalyi SummerSlam Női mérkőzésén – végül Charlotte kapott esélyt a bajnoki címre. Itt mondjuk el lehetne vitázni arról, hogy utóbbiban mennyire volt benne Flair papa keze… Visszatérve Becks-re, nem nagyon kapott többet epizódszerepeknél. Charlotte elleni viszálya hiába fonódott a bajnoki cím köré – mind tudtuk, hogy esélye sincs a győzelemre. Az ominózus Royal Rumble estéjén pedig csak tovább romlott helyzete, miután Sasha Banks jelentkezett be a bajnoki övért. Lényeg ami lényeg, Becky folyamatosan olyan személyek mellett szerepelt az elmúlt években, akiket jobban megkedvelt és követelt a közönség. Utóbbi speciel szerintem csak Sasha-ra és Bayley-re igaz, Charlotte nem volt képes hosszú ideig beváltani a hozzáfűzött reményeket a Main Roster-en – legalábbis Face szerepben. Becky hosszú évek óta nagyon konstans teljesítményt nyújt, és végre azt érzem egy ideje, hogy kezdi ledönteni a falakat. Végre képes lesz kilépni az árnyékból, ami rávetődött. Mindehhez talán csak annyi kellett, hogy külön szedjék a korábban említett triótól, ami halkan jegyzem meg kitűnő döntés volt. Becks a SmackDown-on bizonyíthatja, hogy miért napjaink egyik legjobb Női előadója. Most azonban, hogy elhárult az egyik akadály, rögtön jött egy másik, ami beleköphet a levesbe – bajnoki cím tekintetében. Ez a személy nem más, mint a visszatérő Nikki Bella.

Nikki-BellaNikki Bella 2014 nyarán indult el azon az úton, ami végül az aktuális Női divízió csúcsára juttatta. Ez év novemberében legyőzte AJ Lee-t a Díva bajnoki címért, amit végül rekord ideig tartott magánál. A WWE Díva bajnoka, a Total Divas vezető szereplője, John Cena párja – lehetett volna jobb az élet ennél, akkortájt? Ja és kismillió tinityúk etalonja, hogy ki ne felejtsem. Álomkorszak volt ez Nikki számára, de az NXT-ben zajló forradalom, ami végül a Main Roster-re is átterjedt – Őt is utolérte. Charlotte ellen elvesztette a bajnoki címet, karrierje szempontjából pedig a lehető legjobbkor jött sérülése, ami miatt hosszú hónapokat hagyott ki. Egy rekord hosszúságú regnálás után, figyelembe véve kvalitásait – nem vagyok meggyőződve róla, hogy megmaradt volna az elitben mint korábban. Kihagyása alatt viszont nem csappant népszerűsége, rengetegen követik mindennapjait a közösségi médiában és hát a Total Divas forgatása miatt sem unatkozott annyira. A Draft, számára jókor jött, elkerülte a nagyon tehetséges csajokat, és beolvadt a kissé visszafogottabb SmackDown közegbe. Itt nyílik esélye arra, pontosabban nagyon jó esélye, hogy a kék adás első Női bajnoka legyen. A válaszra pár sorral később visszatérünk.

Alexa-Bliss-2-850x560Alexa Bliss eddig nem kapott akkora teret, hogy bizonyítsa tudását. Az NXT-ben Blake és Murphy oldalán tűnt fel hétről-hétre, egyéni karrierje nem bontakozhatott ki túlságosan Sasha-ék mellett, de ahogy Ők felkerültek sem javult a helyzet, hisz akkor jött el Bayley, valamint az “újonc” Asuka ideje. Carmella-val egyetemben korainak érzem a felkerülését – nekik mindenképp kijárt volna egy hosszabb út megjárása, akár NXT Női bajnokként.

WWE carmella - wrestling fight clubCarmella-val ugyanez ez a helyzet annyi különbséggel, hogy Ő Enzo és Cass oldalán villogott. Nagy népszerűségnek örvendett a Full Sail, illetve az NXT Univerzum körében. Triple H jól döntött, amikor szétválasztotta a SAWFT-tól, mondván egyénileg kell bizonyítania rátermettségét. Hogy mennyire fogja megállni helyét kérdéses, kezdeti mikrofonos belépőjét elvették – talán mert nem hozta a várt over reakciót. Nikki Bella-n vett Heel Turn-t múlt héten – egyelőre ez sem lendítette át az érme pozitív oldalára.

SD_825_Photo_070-248576311Naomi, korábban az Orlando Magic kosárlabda csapatatánál volt pomponlány, talán erre alapozva debütált Brodus Clay oldalán a WWE-ben. Egyéni szerepben az áttörésre egészen 2015-ig kellett várnia, amikor is a Díva bajnoki címért küzdhetett. Tamina-val az oldalán kapott egy új lendületet karaktere, de ez sem tudta meghozni a várt áttörést. Ehhez a formációhoz csatlakozott Sasha Banks később, akivel kisebb viszályba is keveredett Naomi a csapat felbomlása után. Ő is sérülésből tért vissza a Draftot követően – immár Face karakterként egy meglehetősen látványos bevonulással fűszerezve. Mindez egyelőre kevés lesz, jó pár érdemesebb személy van nála a bajnoki címre.

Natalya_bio--1ecc5d130df47a9dd34a3c727e721f1aNatalya az első harmadik generációs női pankrátor a WWE történelmében, a híres Hart család tagja. Kétszer jutott fel a Női divízió csúcsára, de évek óta nem tud maradandót alkotni. Ez persze mit sem von le abból a tudásból és tapasztalatból amivel rendelkezik, s amivel a fiatalabb kollégáit pallérozza hétről-hétre. Az immár RAW-hoz tartozó bajnoki címért Charlotte ellen csatázhatott párszor, de nem sikerült felülmúlnia a NatureGirl-t, akivel korábban az NXT-ben is színvonalas mérkőzést hozott össze. Nem vitatom el, hogy Naty megérdemelne még egy bajnoki futást, de elnézve “riválisait”, aligha fog ez már összejönni. Persze a nem túl mély divízió az Ő javára billentheti a mérleg nyelvét a jövőben.

Hogyan is alakulhat ez a mérkőzés? Összességében három főre szűkíteném az esélyesek listáját: Becky, Nikki, Alexa sorrendben. Becks nagyon megérdemelné az elmúlt évek és időszak képében, de ha ellensúlyozni akarják a RAW mezőnyét – különösképp a Bayley, Sasha, Charlotte hármast, akkor aligha van jobb választás Bella kisasszonynál.
Vele kapcsolatban pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy hamarosan indul Brie-vel közös műsoruk a Total Bellas, amiben mellettük még Daniel Bryan, illetve John Cena is szerepelni fog. Marketing szempontból hozhatnak egy olyan döntést a műsorra való tekintettel, hogy egy időre ráakasztják a címet.
Alexa esetében jelenleg nem tudok más indokot, minthogy Ő a Muscle & Fittness legújabb kiadásának borítója, s hogy egy kis plusz közönség bevonzása érdekében megkapja az övet. Ennél jobb módja nincs annak, hogy reflektorfénybe helyezzék… Hacsak nem dob egy atombomba méretű Pipebomb-ot a WWE-re, mint tette azt a jó Mizanin egy hete.

Mondom még egyszer – megingott magabiztosságom, de ettől függetlenül továbbra is Becky Lynch a favoritom a Backlash-re!

3 című bejegyzés “6 Pack Challenge az Új Női bajnoki címért – Elemzés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Beckyt mondanám győztesnek, de a “veterán” Natalya-ra egy kis időre ráakaszthatnák az övét, ha nem is a marketing, a családi múltja miatt + a rutin és a tehetség meg van benne is, ennyit még megérdemelne (nagy kedvencem) 🙂

  Kedvelés

 2. Senki más nem érdemli meg a címet, csak Becky. Ezt a kreatívoknak is be kellene látniuk. Szívből remélem hogy a Backlash végén Becky távozik az övvel a derekán.

  Kedvelés

 3. Én itt csak két név közül nem tudok dönteni Becky – Nikki ?!
  Beckyről nem is írok többet mert amit gondolok és ami a tény az a cikkben benne van már. Viszont ahogy írtad is Nikkin vett heelturnt Carmella szóval max ő miatta nem nyerne Bella. És ha jól tudom pletykálják hogy nem is full time-ban jött vissza. Ha ő ezzel kiesik akkor én biztosra veszek egy Becky Lynch vs Alexa Bliss döntőt ami mindkettőjüknek nagyon a javára válik, Becky végre célba érhet Alexa meg elindulhat, és akármennyire Bliss nem kapott elég lehetőséget hogy bizonyítson ő tud ha engedik! Ez lejött nekem abból a kevésből is amit kapott itt az NXT-s pályafutása végén.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek