A “megsebzett király” bosszúja – Elemzés

191_RAW_08292016jg_0963--3d9504ef8f7a8dbd379bf5f070219741

Kiszámíthatatlan, drámai, epikus. Leginkább így jellemezhetjük a tegnap esti Fatal 4 Way Elimination mérkőzést, ami a megüresedett Universal bajnoki címről volt hivatott dönteni. Ha azt vesszük alapul, hogy miket olvashattunk a napokban különböző külföldi oldalakon, akkor sem a győztes, sem a legnagyobb vesztes kiléte nem meglepetés. Az már annál inkább, hogy ki okozta legnagyobb vesztesünk bukását. Hosszú hónapok teltek el The Game nélkül. A Királyok Királya csak várt és várt, edzett, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban sokkolja a WWE Univerzumát. Sikerült.

Először Roman Reigns-t nullázta le. Itt talán azt hihettük, hogy BigDog-on vesz revansot a WrestleMania vereségért. Seth Rollins zsebben érezte a bajnoki címet, mentora a segítségére sietve – már-már tálcán nyújtotta karjaiba az aranyat. Megtörtént azonban a legváratlanabb dolog, Triple H kiosztotta a Pedigree-t annak az embernek, akit két évvel korábban Ő maga választott ki a WWE jövőjének. Kevin Owens hitetlenkedve figyelte The Game-t, majd habozás nélkül kopogtatta az ájult Rollins-t. Új bajnokot avattunk. Az új “Triple H Guy” önfeledten ünnepel, miközben Hunter távozik. Kifele menet rápillant feleségére, akit sokkolt az imént lejátszódó eseménysor. Rollins számon kéri a történteket Stephanie-n, de a hölgy nem tud érdemleges válasszal előállni. A “megsebzett király” visszatért – és bosszút állt Seth Rollins-on. De miért tette mindezt?

Ez a párharc már nagyon régóta érik, s ha nincs Seth sérülése tavaly novemberben – minden bizonnyal megmérkőztek volna az idei WrestleMania-n. Az Architect mostantól kénytelen a saját útját járni, Face Turn-t véve szállhat harcba korábbi mentorával. Owens győzelme abszolút ellopta a show-t, és kissé elvonta a figyelmet Hunter & Rollins viszályának kezdetéről. Az eset kísértetiesen hasonlít a 2013-as SummerSlam-hez, ahol Triple H egy Daniel Bryan-nek kiosztott Pedigree után – Randy Orton-nak adott zöld utat a WWE bajnoki cím felé. Vélhetően ezzel a jövő évi WrestleMania meccsüket készítették elő, de addig még rengeteg idő van. Mivel lesznek képesek húzni az időt? Elképzelhető egy több mérkőzéses feud is, és akkor talán már a szeptember 25-én esedékes Clash of Champions-on egymásnak feszülnek. Nem lenne ellenére sokaknak – ez az a párosítás, amit számtalanszor megnéznénk a felek kvalitásai miatt. Lényegi kérdésemre visszatérve, miszerint miért támadott Hunter azt tudom felhozni, hogy úgy érzi Rollins cserben hagyta Őt, valamint szégyent hozott az örökségére. Utóbbit az elmúlt hónapok eseményeivel magyarázhatja Hunter – mondván minden lehetséges eszközt, illetve esélyt megkapott Rollins arra, hogy visszaszerezze a bajnoki címet a (romokban lévő) Vezetőségnek. Talán még a sérülése is szóba jöhet olyan formában, hogy Seth térde nem bírta azt a nyomást, amit a WWE súlya helyezett rá. Mindenesetre az egész viszály érdekesnek ígérkezik. Elsődlegesen, hogy miként fog működni Seth Rollins Face karakterként. Tegnap este Triple H támadása hatalmas ovációt váltott ki, kérdés, hogy a jövőben milyen módon viszonyulnak a nézők a két karakterhez. Ez persze nagyban függhet attól, hogy mire is alapozzák a viszályt valójában. Kíváncsian várhatjuk mit hoz majd fel The Game a támadásra, s hogy erre miként reagál a kegyvesztett jövő.

Triple-H-With-Seth-Rollins-At-Backstage

6 című bejegyzés “A “megsebzett király” bosszúja – Elemzés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ezt most láttam egy wwe hírekkel foglalkozó oldalon a bajnokok felsorolásánál:
  “WWE Univerzális Bajnok: Kevin Owens”

  Kedvelés

 2. Mikor megtámadta HHH Rollins-t, Owens-nek ugyan olyan feje volt mint Y2J-nek amikor HBK kiütötte Undertaker egy EC meccsen egy kicsit deja vu-m volt xd

  Kedvelés

 3. Örülök Owens győzelmének,de számomra Seth marad a jövő! 2 legjobb (persze plusz Randy Orton).

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek