Az egyoldalú barátság – Elemzés

153_raw_02132017hm_2123-6056442e42e4f94f2b86861211d20bf6

Abban mindenekelőtt kiegyezhetünk, hogy a WWE világában nem túl kifizetődő vállalkozás Kevin Owens barátjának lenni. Erről sokat mesélhetne Sami Zayn, talán többet is, mint Chris Jericho. Utóbbi viszont többel kötötte be azt, hogy vakon bízott honfitársában. A következő sorokban a miértre keresünk választ, miközben felidézzük, hogy miként jutott el a két szupersztár eddig a pontig.

A kezdet 

Augusztus elején Chris egy kisebb viszályba kezdett Enzo Amore-val, amibe persze belecsöppent Big Cass is, mint Enzo szárnysegédje. Egy backstage szegmensben Chris váltig állította, hogy van valaki, aki fedezi őt, ám ekkor megjelent Owens, aki közölte: ez a személy nem létezik, Chris csak mostalálta ki, ugyanakkor ne aggódjon, minden rendben van, mert ő ténylegesen fedezni fogja. A két kanadai összecsapott Brooklyn hőseivel a SummerSlam-en, ahol végül győzelmet arattak. Finn Bálor Universal bajnok lett, az akkori jelentések szerint pedig Chris és Kevin is az öv sztorijába került volna, ám Bálor sérülése mindent fölülírt. Owens első számú bajnok-esélyessé lépett elő – Triple H hathatós segítségével pedig – meg is szerezte a RAW világbajnoki övét. Ekkor kezdődött a dolgok érdemi része.

A világbajnok Owens mellett továbbra is feltűnt Jericho, látszólag egyre szorosabb kötelék alakult ki közöttük. KO első címvédésére Rollins ellen került sor a Clash of Champions-on, Owens igen szorult helyzetbe került, de a felbukkanó Jericho kihúzta a pácból, s végül ennek köszönhetően a Prizefighter megvédte az övet. Ez a tendencia a következő alkalmakkor is érvényesült – Hell in a Cell, Survivor Series utáni RAW – minden fontos címvédés, csata közben Jericho volt az, aki a csúcson tartotta Owens-t. Elérkezett a december, Owens pedig új kihívóra talált Reigns személyében. Roman egymásnak ugrasztotta az addig rendíthetetlennek hitt párost, Jericho pedig megsértődött, miután Kevin kijelentette, hogy nincs rá szüksége. A bajnok egyedül volt kénytelen szembenézni Reigns-szel, akit a PPV-n csak egy hajszál választott el a világbajnoki címtől, de a felbukkanó Jericho kiosztott egy Codebreaker-t Owens-nek, ami DQ-t eredményezett. Tette mindezért azért Chris, hogy a legváratlanabb formában mentse meg barátját. Mick Foley ezen a ponton elégelte meg Jericho akciózásait, újabb meccset adott Reigns-nek a Rumble-re, Chris-t pedig bezáratta a Shark Cage-be. Talán ez volt az egyetlen címvédés, ami során nem Jericho bizonyult döntő tényezőnek, de sebaj, hisz Owens számára volt egy nagyon dühös Strowman, aki megoldotta a problémát. A FastLane felé vezető út kezdetén, Owens kihívóra várt, amit végül Goldberg személyében kapott meg, mindezt úgy, hogy Jericho fogadta el a kihívást a bajnok nevében. Chris magabiztos volt az elmúlt hónapok sikeressége nyomán, nem gondolta úgy, hogy a dolgok bármit is változnának Goldberg ellen. Az este végén bejelentésre is került, hogy Las Vegasban megrendezik a “Festival of Friendship”-et, egész pontosan Jericho rendezi meg Owens tiszteletére.

A támadás napja 

Chris lelkesen készül az ünnepségre, Kevin viszont annál kevésbé. Megjelenik Hunter, félrehívja Owens-t egy kis beszélgetésre, de itt még nem tudhatjuk, hogy miről lehet szó. Aztán ahogy Joe megtámadja Zayn-t, sokakban összeállhat a kép. Rollins biztosan nem jelenik meg ma este, tehát Hunter oktató előadásának egyetlen témája az lehet, hogy Kevin fordítson hátat Chris-nek. Az ünnepély alatt aztán végig érezhető volt, hogy Kevin-nek nincs ínyére ez az egész, bárhol szívesebben lenne, mint itt – ennek a roppant kínos szituációnak a kellős közepén. Gillberg megjelenése csak olaj volt a tűzre, Owens egyre dühösebb lett, de Jericho egy remekbeszabott promóval kompenzálta a dolgokat. Itt még akár azt is érezhettük, hogy Owens nem akar támadni, hisz megérintették Chris szavai, és eszébe jutott, hogy milyen szörnyűséget készül tenni Hunter utasítására. Ekkor viszont elhangzott az a mondat Jericho-tól, ami végérvényesen megpecsételt mindent, és amitől végleg leereszkedett a lila köd Owens előtt. Chris kijelentette, hogy Owens megveri Goldberg-et a FastLane-en azért, mert ahogy eddig is: Chris fedezni fogja őt. A kulcsmondat, ami mindenki véleményét tükrözi: KO csak és kizárólag Chris-nek köszönheti, hogy még most is bajnok.. Nem volt visszaút, Owens átadta Chris-nek a személyes ajándékát, ami egy lista volt, de nem Jericho-é, hanem Owens-é -rajta egyetlen névvel: Chris Jericho. Y2J-nek eszmélni sem volt ideje, Owens letámadta, és pokoli verésben részesítette.

Kevin Owens az egyetlen barátjával távozik: a bajnoki címmel.

-hangzott Cole zseniális kommentárja, miközben Jericho-t megpróbálták szállítható állapotba hozni.

A történet egészét figyelve egyértelmű, hogy Owens sosem tekintett igaz barátként Jericho-ra, csak kihasználta, hogy a segítségével megkönnyítse a saját dolgát. Mindeközben talán nem is érezte, hogy ami számára könnyed lavírozás, az másnak az a tudat, hogy egyedül képtelen sikeres lenni.. Ezt véshette az agyába Hunter, aki pedig megelégelte, hogy az általa kiválasztott Golden Boy milyen utat jár augusztus vége óta.

A ma esti RAW-n valószínű, hogy Owens szemszögéből is megismerhetjük a történetet. Ettől függetlenül viszont biztos, hogy a FastLane-en egymaga lesz kénytelen szembenézni Goldberg-gel, egy olyan ellenféllel, aki ellen még Jericho-val az oldalán se lenne sok esélye helytállni. A történet logikája szerint Chris-t egy-két hétig biztosan nem látjuk, a FastLane estéje pedig sok kérdésre választ ad. A Jericho kontra Owens borítékolható a Mániára, kérdés, hogy mi lesz a tét. Ha Owens veszít Goldberg ellen, akkor Jericho United States bajnoki övéért csaphatnak össze. Ha viszont Owens valamilyen csoda folytán véd Goldberg ellen, akkor akár title for title mérkőzést is láthatunk a két kanadai között. Mindazonáltal arra több esély van, hogy Owens elveszti az övet Goldberg ellen, hisz ha Lesnar-t másfél perc alatt pusztította el, akkor Owens esetében elméletileg fele annyi időre van szüksége, és egy kemény Jackhammer-re.

Ha a listás cucc marad Jericho-nál – ami valószínű, mert nemrég lett belőle hivatalos merchandise- akkor a következő személyt, aki felkerül rá aligha kell magyarázni..

2 című bejegyzés “Az egyoldalú barátság – Elemzés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Mióta épül már ez a feud 😀 Imádom!
    Ha U.S ha Uni. öv mindenképpen jó meccs lesz.
    (Bár hozzáteszem, hogy simán megérdemelné a viszály a főövet + Jericho-nak kijár még egy utolsó futam)

    Kedvelés

  2. Számomra ott kezdődik amikor volt egy backstage segment amikor Jericho kereste a sálát és azt KO-nal találta meg.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek