Superstar Shake-up 2017: Az érem két oldala

Lezajlott az esemény, amire a WWE csak Superstar Shake up-ként hivatkozott. Több szupersztár is brand-et váltott, amit látva mindenki levonhatja a vélt, vagy valós következtetéseket azzal kapcsolatban, hogy a cserékkel milyen jövő vár(hat) az adott személyekre. Soron következő cikkünk ezt hivatott taglalni, s mindenképp leszögezendő így az elején, hogy részben szubjektív az írás.

Kezdjük is a RAW-val, és szépen haladjunk időrendi sorrendben!

The Miz és Maryse 

Meg merem kockáztatni, hogy nem voltam egyedül az értetlenkedéssel abban a pillanatban, hogy Miz és Maryse megjelent az eheti RAW-on.. Tulajdonképp azóta se értem, hogy került sor erre a váltásra. Miz elképesztő évet produkált, Maryse visszatérésével pedig alapjaiban változott, és frissült fel a karrierje. A Brand split-et követően vitathatatlan, hogy szép lassan a SmackDown Live húzóerejévé vált, és elévülhetetlen szerepe volt abban – AJ Styles mellett -, hogy a kékek köröket vertek a vörösekre minden téren. Személy szerint Money in the Bank táskanyerésre is számítottam Miz jóvoltából, de azt sem tartottam túlzásnak egy pillanatig se, hogy enélkül nyerje meg 2017-ben a WWE Bajnoki övet. Mindez viszont már múltidő, a kreatívok úgy érezték, hogy Mizanin-nak nincs több dolga, küldetése a SmackDown-on. Mi lehet az átstartoltatásának legfőbb oka? Valósznűleg nem az, hogy sikeresebb lehet. Nézettségemelő vonzata viszont annál inkább, de azért reménykedjünk, hogy komolyan terveznek vele. A RAW-on, ellentétben a SmackDown-nal sokkal nehezebb lesz beverekednie magát a main event picture-be, amit jelenleg Lesnar mellett Strowman és Reigns képvisel. Mögöttük szorosan Bálor, Rollins, Joe, tehát nehéz feladata áll Mike előtt.


Dean Ambrose 

Ambrose WWE Bajnokként kezdte meg munkáját a brand split-et követően a SmackDown-on. Uralma viszonylag hamar véget ért, részben a megállíthatatlanul fejlődő és szintet lépő AJ Styles miatt, részben pedig – egyes pletykák szerint – a kissé furára sikerült Stone Cold podcast miatt, aminek végül az utolsó felvonása is volt az az epizód, melyben Dean szerepelt. Szeptembertől-decemberig nem sok babér termett számára, de aztán viszályba kezdett Miz-zel, akitől végül elnyerte az Interkontinentális Bajnoki övet, amit azóta is hordoz magával. Egy igencsak érdekesnek ígérkező feudba kezdett Corbin-nal, csatározásaik csúcsát pedig a WrestleMania jelentette. Mondhatni méltatlan módon csak a Kickoff-ban kaptak szerepet, s talán ez is szerepet játszott abban, hogy Ambrose megvédte a címet. Két nappal később azonban, Corbin egy Street Fight alatt aratott győzelemmel visszajött a párharcba. Itt gondolhattuk, hogy a SmackDown első exkluzív PPV-jén jön a következő felvonás. Hétfő este ez a téma is csak múltidővé vált, ugyanis Miz mögött Dean érkezett másodikként a RAW-ra. Rögtön az előbb említett úriemberrel keveredett konfrontációba, és elnézve a RAW jelenlegi harcállásait, nem volna meglepő ha a Payback-en összecsapnának a bajnoki címért. Ambrose áthozatalának legfőbb okaként én a későbbi Shield reunion-t mondanám, bár az egyetlen jelenleg értelmesnek mondható és egyáltalán alapot képző szembenálló csapatból sem lesz semmi, hisz Owens-t, mint másik mid-card bajnokot evidens módon elhalászta a SmackDown. Rövidtávú összeállás tehát kilőve a megújult Hunter stable ellen. A későbbiekben szóba jöhetne még egy párharc amennyiben egyesül a Bálor Club (Bálor, Gallows és Anderson), de ehhez is sok mindennek kellene összeállni, mint például Bálor Heel Turn-je, vagy Gallows és Anderson karakterének megerősítése. Jelenleg tehát ott tartunk, hogy Ambrose IC Bajnok. Várakozásaim szerint az övet tartani fogja a SummerSlam környékéig, ahol aztán Samoa Joe megfosztja tőle. Bár, addig tartani az övet nehéz lesz, hisz a Payback után a SummerSlam-ig még három RAW exkluzív PPV-re kerül sor (Extreme Rules, Bad Blood, Battleground).


Bray Wyatt 

A Randy Orton elleni viszály utolsó felvonása előtt, Bray Wyatt is brand-et váltott. Kicsit ez is furcsa, ugyanakkor hosszútávon egyelőre jó döntésnek tartom. Valószínűleg az Orton elleni zárómeccsének így se, úgy se lett volna sok jelentősége, most meg aztán már pláne nem. Tegyük is félre, és gondoljunk arra, hogy a Payback után az Extreme Rules-ra itt lesz nekünk egy parádésnak ígérkező Wyatt & Bálor viszály. Persze ehhez az is kell, hogy Finn egészséges maradjon. Wyatt a main event picture-t minden bizonnyal úgy felejtheti el, mint amilyen hirtelen jött számára. Nem sok esélye van egyelőre odakerülni, de persze mindez nem azt jelenti, hogy kevésbé lesz jó, szórakoztató, vagy kevésbé lesz közönségkedvenc. A Wyatt éra első felvonása véget ért, ezzel egyidőben viszont új kapuk nyíltak meg, amit ha megfelelően használ ki, a RAW egyik legnagyobb fegyverténye lehet a jövőben.


Alexa Bliss 

A várakozásoknak megfelelő, tökéletes választás. A korábbi kétszeres SmackDown Women’s Bajnok nagy ováció közepette érkezett meg a RAW-ra, hogy aztán rögtön bejelentse igényeit a Bayley dereka körül díszelgő övre. A SmackDown annyira “Land of Opportunity”-nek bizonyult, hogy el is érkezett Alexa számára a váltás ideje. Ő ezzel jól járt, valószínűleg bizonyos. Az NXT-ből jól ismert társai mellett pallérozódhat tovább, nem utolsó sorban pedig továbbra is ott van a könyékén Mickie James, akitől ő, és a többiek is rengeteget tanulhatnak majd. Kíváncsian várom, hogy milyen szerepet tölt majd be Bliss, és hogy meddig marad Heel karakter, ugyanis Nia és Emma mellé hamarosan megérkezik Sasha Banks is ebben a tekintetben.


Mickie James 

Mickie érkezése is pozitívumként jegyezhető, a kérdés már csak az, hogy a RAW-on is folytatja-e a fiatalok segítését. Valószínűleg igen, és rövidesen az a bajnoki cím is rákerülhet a vállára, egyfajta koronaként az utolsó nagy menet tetejére. Becky-vel a SmackDown-on nem volt olyan működőképes a dolog, mint azt sokan vártuk, így csak reménykedni merünk, hogy Bayley és Sasha esetében más és jobb lesz a helyzet.


Elias Samson

Elias Samson NXT-ből való érkezése némiképp reménytkeltő, ugyanakkor felvet némi kétséget. Nem érzem, hogy Corbin-i szinteket képviselne abban a tekintetben, hogy a kevésbé sikeres NXT-s pályafutást követően sziklaszilárd és fontos hely jut számára a nagyok között.


Apollo Crews, Kalisto, Hawkins, valamint Rhyno és Slater érkezéséről sok pozitívumot nem jegyezhetünk meg, szerepük itt sem lesz más, mint a SmackDown-on.


Kevin Owens 

Azzal, hogy Miz a RAW-ra került nem maradt kérdés, hogy Owens munkahelye innentől a SmackDown. Többszörösen jól járt, főként mert kilép az alakuló Hunter stable árnyékából, és Joe sem lesz ott körülötte, mint állandó és felesleges segítség. Owens, személyes kedvenceim egyike. Nagyon hiányolom tőle azt a stílust, amit az NXT-ben, majd a Main Roster-re való érkezésekor képviselt. Mindez fokozatosan tűnt fel, s csapott át a Heel gyáva és elfutkosós fajtájába. A Universal övvel való futására sem tekintek egy hatalmas sikertörténetként, bár ami szűk kis mozgástere volt mindeközben, azt maximálisan jól használta ki. Persze az egész végig arra éleződött, hogy végül Jericho ellen forduljon, de én mégis jobban örültem volna ha a 2014-2015 környékén ténykedő Owens-t látom a világbajnoki futás során. A SmackDown-ra kerüléssel megvan az esély, hogy mindez újra felszínre bukik. Megvan az esély, hogy megszilárdítsa helyét, és a brand húzóereje legyen, miközben olyan nevekkel feudolhat, mint Orton, Nakamura, Styles, vagy épp az örök-rivális Sami Zayn. Nagy reményeket fűzök ehhez az új fejezethez, remélem kifizetődő, sikeres, és nem utolsó sorban továbbra is szórakoztató lesz Kevin munkája.


Sami Zayn 

Az imák meghallgatásra találtak.. Sami Zayn a SmackDown-on. Mondjuk nem kezdett valami fényesen, de azért egy AJ Styles-szal szembeni vereség még korántsem a világ vége. Nem nehéz megállapítani, hogy RAW-os futásától csak jobb lehet számára az, amit a kedd esték tartogatnak. A Kevin Owens felett aratott júliusi, Battleground győzelem óta érthetetlen mélyrepülésbe kezdett, és semmit sem kezdtek sem az akkori sikerrel, sem a szupersztárban rejlő lehetőségekkel. Mindegy, ami volt elmúlt. Első ránézésre talán Baron Corbin-nal kezdhet viszályba, júniusban pedig a táska egyik nagy esélyese lehet ha addigi munkájával képes lesz meggyőzni a felsőbb vezetést. Egyelőre pozitvumként tekintek a váltásra, meglátjuk, hogy mennyivel lesz jobb sora Sami-nak a kékeknél.


The New Day

A Tag Team divízió fellendítésének céljából érkezik a SmackDown-ra a New Day. Én mondjuk Enzo-t és Cass-t hoztam volna, a New Day-t pedig a RAW-on hagyva feudoltattam volna tovább a Revival-lal. Majd az idő eldönti, hogy mennyire volt ez jó döntés, személy szerint úgy érzem, hogy egyre inkább ellaposodik ez a trió, a Paige-es cucc Xavier közreműködésével pedig szintén nem túl pozitív a rajongók részéről, hisz mostanában az önfeledt móka és szeretet helyett a trollkodás veszi körül őket.


Charlotte Flair 

Négyszeres bajnokként, és a spotlight totális lefoglalását követően logikus volt Charlotte átvezénylése. A Queen tiszta lappal kezdhet, de persze senkinek se legyen kétsége afelől, hogy ebben a mezőnyben nagyon gyorsan bajnokká avanzsál majd. Igazából nem tudom, hogy ki veheti fel vele érdemben a versenyt, Becky és Natalya ellen nemrég már láttuk, Carmella és Tamina közelsem a kihívás kategória, Naomi-t sem említeném vele egy lapon, így szép lassan várakozó álláspontra kerülünk, és reménykedhetünk Asuka mielőbbi megjelenésében. A RAW-hoz képest pokolian gyenge lett ez a SD Női részleg, amiből Charlotte toronymagasan kiemelkedik.


A Cara, Shining Stars, Jinder négyesnek semmi jót sem jósolok, Rusev és Lana lehetnek azok még az érkezők közül, akik érdemi és figyelemfelkeltő munkát végezhetnek majd a jövőben.

7 című bejegyzés “Superstar Shake-up 2017: Az érem két oldala” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. MIZ-t én sem értem, valahogy most adja a legjobbat mióta nézem( MITB táskája óta kb.)
  Az az NXT pofa,aki benézett egyik nap? Nem nagyon láttam műsorokon mostanában,pedig rendszeresen belekukkantok….

  Kedvelés

 2. Miz szerintem veri majd Ambrose-t az övért,az eheti “tetteiért” majd, utána szép lassan kikoptatják Lesnar-ékat,tehát a tehetségtelen, lófasz “era”-t és akkor jöhetnének a jobb karakterek 😀 bár a váltást én sem értem valóban.. bad move WWE, again..

  Kedvelik 1 személy

  1. Ez a Te személyes véleményed. Mint mondtam, részben szubjektív az írás. Az Én nézetemben Charlotte – attól függetlenül, hogy nem rajongok érte – a komplett divízió fölött áll. Magas a léc, és ezt idővel úgy gondolom, hogy csak a Bliss, Banks, Bayley hármas ugorhatja meg.

   Kedvelés

   1. én sem bírom az egész Sarolta koncepciót,de az tuti,h tényleg az egész rószter felett áll ami a tudást illeti,olyanokat tol néha,hogy csak na.( csak már unalmas volt ugyanazok ellen…. 😀 )

    Kedvelés

 3. Mind ko mind az sd jól jár ezzel az ic-us cserével.
  Kevin Owensnek az sd-n a helye, és “csak” egy Dean Ambroseba került, akinek szerintem nem lesz rossz sora a rawon.
  Tag team mezőnyben sem jártak rosszul, hiszen Slater és Rhyno helyett megkapták a New Dayt és Epicoékat.
  A női mezőnyből egyértelműen jól jöttek ki, Alexa és Mickie helyett megkapták Charlotteot és Taminat.
  Wyatt távozása kicsit meglepett hiszen egy main eventer távozott, de a feud Ortonnal az elejétől halálra volt ítélve, így viszont egyértelmű hogy veszteni fog.
  Rusevnek és Saminek jót fog tenni a váltás, rosszabbat nem tehetnek velük, mint a rawon.
  Viszont az igazi érvágás mizék távozása volt.
  Teljesen értelmetlen és felesleges volt.
  Az elmúlt évben visszaadták, nem továbbmegyek, olyan szintre emelték a karakterét mint még SOSEM volt azelőtt, erre elküldik jobbolni.
  Bár az is lehet hogy azért tették a raw ra mert nagyobb szerepet szánnak neki de nemhiszem.

  Kedvelés

 4. Amúgy arra gondoltam, hogy lehet Mizt azért rakták át, hogy majd a drafton Bryan megint visszahúzza és ezzel viszik tovább a feudot, hogy “ő végre megszabadult tőle, erre visszaviszi hogy tovább nyúzhassa”, szerintem nem lenne rossz.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek