WWE RAW 2016. augusztus 22. – Elemzés

Lepörgött a SummerSlam hétvége, amit a tegnap esti Monday Night RAW zárt le. A PPV-t követően számos kérdés merül fel, amire hellyel-közzel válaszokat is kaptunk. Egy újabb elemző írás következik a látottakkal kapcsolatban, milyen irányba mozdultak a történetek, milyen esetleges összecsapásokat láthatunk a RAW első PPV adásán (Clash of Champions), valamint egy kis személyes vélemény, hogy én miként ítélem meg a kialakult “harcállásokat”. Ismét felhívnám minden olyan tisztelt olvasó figyelmét, aki még nem látta a RAW-t, hogy a SPOILER elkerülése véget egyelőre ne olvassa soraimat.004_RAW_08222016dg_0206--b82365ec9f49b618156301a83542966f

Nemsokkal az adás előtt kaptuk a váratlan bejelentést Mick Foley tollából, hogy Finn Bálor kénytelen lemondani frissen szerzett Universal bajnoki címéről. Az Ír szupersztár a SummerSlam-en sérült meg, miután Seth Rollins egy Buckle Bomb-al belevágta a kordonba, s ami alatt Bálor bevágta jobb kezét a barikádba. Ennek megfelelően indult a RAW, érkezett a bajnok felkötött karral, vállán a megosztó kinézetű övvel. Finn beszédében köszönetet mondott mindenkinek, külön kiemelve Seth Rollins-t, akivel előző este élete mérkőzését vívta. Megfogadta, hogy amint visszatér első dolga lesz visszaszerezni a címet. Nagy nehezen átadta övét Foley-nak, aki magasba emelte a leköszönő címvédő balját. Bálor elindult kifelé, amikor is érkezett Seth Rollins, óriási, gúnyos vigyorral az arcán, semmibe véve legyőzője elismerő szavait. Seth természetesen úgy gondolta, hogy az új helyzetre való tekintettel nincs is alkalmasabb pillanat, mint Őt bajnokká koronázni. Sami Zayn zenéje csendült fel, és mialatt a szupersztár a ring felé haladt – a telt házas Barclays Center zúgta zenéjének rigmusát. A két szupersztár szemtől-szemben.. Egyelőre ennyi, pillanatokon belül kitérek rá a saját szemszögemből. Sorra érkeztek a többiek, Jericho, Owens, Enzo és Cass, valamint Roman Reigns. A tömörülés eredménye, hogy Foley bejelent jövő hétre egy címmérkőzést, aminek győztese lesz az Új WWE Universal bajnok.
Amikor Rollins megérkezett és azt gondoltam, hogy már ma este egy övmérkőzés fog a szemünk elé tárulni. Sami Zayn megjelenése, valamint a Rollins-al történő Face-Off csak megerősítette gondolatomat. Rögtön beugrott.. “Atyaég ezt a két srác ma este a címért, micsoda mérkőzés lehet ebből.” Ha én bookolok, azon nyomban bejelentem egy az egyben a két felet a főeseményre. Hasonlót akart a közönség is, plusz ez egy hatalmas lehetőség volt arra, hogy akár Sami megnyerje a címet. Egy Kevin Owens elleni győztes feud után akár kaphatott volna övmérkőzést. Simán, ha azt veszem figyelembe, hogy Bálor a debütáló estéjén fogott ki hasonlót. Reményeimmel ellentétben úgynevezett selejtezős mérkőzésen csapott össze a két srác. Sajnálom mert itt biztos voltam benne, hogy Sami alulmarad, plusz még meg is sérült, ami egy újabb érvágás a RAW-nak. Rollins nyert tehát, kvalifikálva magát a jövő heti csatába.

Következett Kevin Owens és Neville mérkőzése, aligha meglepően Owens biztosította helyét jövő hétre. Ugyanakkor csekély győzelmi esélyekkel indul, figyelembe véve a Jeri-KO csapatot, amit mint tegnap említettem hosszútávra terveznek.

Következett a Tag Team szegmens, amiben folytatódott a New Day, valamint a Club viszálya a Clash of Champions-ra. Nem nagyon tudok vitatkozni ezzel a book-al, hacsak nem nem egy alternatíva addig még Owens le nem tudja a Fatal 4 Way-t, hogy aztán Jericho-val megcélozzák az öveket. Semmi gondolom a Club-al, egyszerűen szívesebben néznék egy New Day kontra Jeri-KO viszályt. Talán azért mert a Club szerepe méltatlan ahhoz, amilyen múlttal bír a két ember. A debütálásukkor többet vártam, amikor letarolták az Uso ikreket, olyan hatást keltettek bennem, hogy ezzel a mentalitással és stílussal hasonló dominanciára lehetnek képesek, mint Japánban. Lényeg ami lényeg, New Day vs Club II hamarosan? Talán, de erről is kicsivel később hiszen bezavarhat még valami.

Stephanie rövid interjúja a backstage-ben, amiben megágyaz a ma esti SmackDown-nak, ahol is Shane egy időre felfüggesztheti Brock Lesnar-t a történet részeként. Annyi a lényeg, hogy Brock-nak idén már nem kell visszatérni. Köztünk szólva lehetett volna újítani, és nem a tavalyi Mania utáni RAW eseménysorozatára hajazni.

Rusev és Big Cass csatája. A hét lába magas óriást teszteljük, hogyan is viselkedik egyéniben, miként bírja a terhet ha esetleg push-ra kerül a sor. Az első akadályt szerintem sikerrel vette, de az igazi próba jövő héten jön majd el. Enzo-val az oldalán pedig nem lőnének mellé, hiszen SmackTalker SkyWalker tökéletesen kiegészíti, például ha promóról van szó.

Jön a Női szegmens. Tegnap felvetettem, hogy vagy Bayley debütálás, vagy Dana Face Turn. Foley megjelenésénél már biztos voltam az előbbiben, érkezett is Bayley. A szegmens maga arra volt kihegyezve, hogy a Clash of Champion-on Bayley lesz Charlotte ellenfele. Erre a csatára nekem előzetesen az a jóslatom, hogy Dana behatására, vagy Charlotte valamilyen cselekvésének köszönhetően diszkvalifikációra kerül sor. Bayley tisztán nem veszíthet az első mérkőzésén, ez biztos. Ha megtörtént a DQ, véleményem szerint Charlotte és Dana együttesen fogják osztani Bayley-t, és ekkor fog visszatérni Sasha Banks, megmentve ezzel legjobb barátnőjét. Hosszútávon mindenképp a Banks vs Bayley III lehet a célravezető, s a csata helye a WrestleMania kell, hogy legyen. A történet alap is adott, Sasha jelenleg a legnépszerűbb, a közönség imádja, de Bayley személyében megjelenik egy olyan karakter és ember, akit még nála is jobban kedvelnek, s követelnek. Sasha ezt nem tudja elfogadni és végül Heel Turn-t vesz Bayley-n. Nem tudom mennyi logikát láttok benne, én biztosan így vetném papírra a jövő forgatókönyvét.

A nap folyamán a Dudley Boyz bejelentette, hogy elhagyják a WWE-t. Lenyomtak egy elköszönő, nosztalgiával teli promót. Jó volt látni. Bár én végig azt vártam, hogy Bubba Heel Turn-t vesz D-Vonon.. Végül miután lezúzták a Shining Stars-t, megjelent a Club, hogy méretes zakót szabjanak a veteránokra. Ezt látva nem tartom annyira valószínűnek a távozást, sokkal inkább egy jövőbeni Club vs Dudley Boyz viszályt, és ennek fényében lehet akár New Day vs Jeri-KO a Clash of Champions-on.

A főeseményben Reigns és Jericho csatája szintén a címmeccsbe való bekerülésre volt hivatott. Owens Superkicke, valamint Jericho Codebrakere után gyarló módon elhittem, hogy Jericho nyerhet. Jobbnak láttam volna, Reigns pedig folytassa minden nemű kitérő nélkül a Rusev elleni feudját. A BigDog végül nyert, teljessé téve ezzel a jövő heti Fatal 4 Way-t. Rollins vs Owens vs Big Cass vs Reigns. Rollins-t látom a legesélyesebbnek, Owens a Tag Team miatt nem jöhet szóba, Cass korántsem áll készen ekkora feladatra, Roman pedig.. Hát esélyes, de nem hiszem, hogy ilyen korán visszarakják Main Eventer státuszba. Persze lehet tévedek, és akkor emiatt nem jött létre a Rusev elleni címmérkőzés a SummerSlam-en. Összességében Rollins, vagy Reigns. Jövő héten minden kiderül.

A kisebb dolgokról, mint például Titus és Darren borzalmas szegmense, vagy Braun Strowman vacsorája, nem gondolom, hogy értelme lenne beszélni. Köszönöm a figyelmet annak, aki végigolvasta, hozzászólásban pedig jelezzétek, ha a folytatásban heti adásokról is olvasnátok elemzést.

4 című bejegyzés “WWE RAW 2016. augusztus 22. – Elemzés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Én csak lestem,mikor Strowman kapott EGY (!) rúgást a jobber helyi ellenfelétől….. Eddig ez kb rekord, egyet sem kapott, de hogy mire jók ezek a meccsek…. Legalább egy Slater-rel nyomhatna vagy 5 percet….de neeeem…

  Kedvelés

 2. A 3 d fiúk visszavonulnak..ezt lehet olvasni máshol,multkor meg azt h 1 évre aláírtak megint..érdekes..Az 1 dolog h jobbolni jöttek vissza,felfuttatták és bajnokká tették a trombitás fattyúkat..de az h nem adták meg nekik a 10.bajnoki övet…szégyen és gyalázat.A valaha volt egyik legjobb tt páros,és ezt érdemlik…jobbernek vették fel őket,de akkor is..Ha valóban ennyi volt…méltatlan búcsú…nagyon sajnálom őket….

  Ők igazi legendák!

  Kedvelés

 3. Szerintem Roman győzelme nem volt meglepő. Mivel a Jeri-KO-val hosszabb távra terveznek, a két egoista karaktert nem rakhatták a fatal4way-be, mert felbomlott volna a TT.

  Dudleys: én is Bubba heel turn vártam. Úgy rémlik, hogy pont néhány napja/hete nyilatkozták, hogy jól érzik magukat a WWE-ben a jelenlegi szerepükben, meglepődnék, ha tényleg visszavonulnának. Jó eséllyel az egész szegmens csak a face turn-höz kellett, meg hogy visszavonják a “nincs több asztalos” baromságot.

  New Day: csak nekem hihetetlenül unalmasak már bajnokként? Mivel Club vs Dudley viszály néz ki, ki lesz a New Day kihívója? Jeri-KO, ezért kellett a többieket eltakarítani? Jó lenne esetleg egy New Day-Club-Dudley triple threat (vagy fatal4 Jeri-KO-val), csak bukják már el az öveket.

  Bayley: nagyon bírom, de szerintem sem nyeri meg most az övet. Egyébként Sasha talán jobban meg is érdemelné, plusz én Sasha in-ringjét talán jobban is szeretem, de ez erősen ízlés kérdése.

  Universal öv: az öv kinézete még a nevénél is bénább lett. Először azt hittem, hogy Finn tévedésből a női övet hozza be. Értem én, hogy a raw piros, de azért ezt lehetett volna máshogy megjeleníteni.

  Fatal4Way a fő övért: KO szerintem esélytelen (sajnos), és ha a kreatívoknak van egy csepp esze, Roman is. Big Cass-t mindenki leírja és épeszű ember nem is adná neki az övet, de Vince-t ismerve, én nem tartom annyira esélytelennek. Pont az a típus, akiket Vince minden áron pushol, a közönség imádja, plusz váratlan és merész húzás lenne akár csak rövid időre is bajnokká tenni. Már eleve az is furcsa, hogy egy TT tagnak esélyt adtak bekerülni a meccsbe, plusz Enzo sérülése környékén pletykálták is, hogy Cass hatalmas pusht fog kapni. Persze Rollins az egyértelmű favorit, de ő meg túl egyértelmű befutónak tűnik.

  Én örülnék még hasonló elemzéseknek, akár több szubjektív résszel is.

  Kedvelés

 4. “megosztó kinézetű”
  Elég finoman fogalmaztál.
  Ha csak fele annyi időt fordítottak volna az öv designjába,mint az új díszletre,akkor talán nem boozták volna végig a Seth-Balor meccs elejét.
  A Raw-n is akkor kezdték el igazán boozni Sethet,mikor az övet dicsérte.
  Egy szó mint száz NAGYON RONDA!
  Egyszerűen nem fordítanak időt az új övek kidolgozására.
  Mikor Rock behozta nekem már akkor nem tetszett,de akkor még nézhető volt,amit hhh-ék mutattak be 2 éve és ami a jelenlegi wwe világbajnoki cím designja az már undorító.
  Enek ellenére megtették a DIvas/Womens címmel is,csak fehér/pirosra színezték,és megették a Universal címmel csak a bőrdarabot vörösre cserélték,a logot meg besötétítették…
  Szerintem az SD övei is ilyenek lesznek.
  A Womens fehér/kék és az sem kizárt,hogy a világbajnoki övet is bekékítik…
  De még az is lehet hogy a tag team címek is erre a designra fognak épülni ki tudja…
  Az is lehet hogy pár év múlva csak ilyen övek lesznek,csak más lesz a színük.
  Mindenesetre a nép most egyértelműen kifejezte a nemtetszését.
  A Big Gold övet akarták,vagy valami más,stílusos címet.
  Nézzétek meg a TNA bajnoki címet,vagy az IWGP bajnoki címet.
  De vagy nem fogják fel,vagy csak nem érdekli őket.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek