Rekorddöntés felé haladva

80696dssdddjpg

Ki gondolta volna tavaly júliusban, hogy 281 nappal később is Finn Bálor lesz az NXT bajnoka, hat napra kerülve ezáltal ahhoz, hogy a leghosszabban uralkodó NXT bajnoknak mondhassa magát. A rekord beállítás küszöbén, most végigvesszük Finn útját efelé, benne a címvédőmérkőzésekkel amiket vívott.

15

Miután az első számú kihívó jogát élvezte, lehetősége nyílt a bajnoki cím megszerzésére tavaly júliusban. Nem is akárhol hanem japánban, ahol korábban karrierje nagy részét lehúzta. A Network által is sugárzott Beast in the East neveztű eseményen nézett szembe Kevin Owens-el Tokióban, egy mindent elsöprő háborúban. Az aréna minden egyes nézője egy emberként állt Bálor mellett, aki egy nagyszerű csatát zárt le azzal, hogy a Coup de Grace-t követően kopogtatta Owens-t. Érzelmileg is felemelő pillanat lehetett ez Finn számára, aki ezzel megkezdte nagyszerű uralkodását.

Kevin Owens (C) vs Finn Bálor – NXT bajnoki címmérkőzés, Tokió

screen-shot-2015-08-25-at-8-53-35-pm

Bálor megszerezte tehát a bajnoki címet, de nem sokáig örülhetett sikerének, hisz Kevin Owens folyamatos ostrom alatt  tartotta Bálor épülő félben lévő birodalmát. Az augusztusi TakeOver-en esedékes visszavágójuk egy létra mérkőzés volt, ami szintén parádésra sikeredett. Azt azért meg kell jegyezni, hogy nem volt könnyű dolguk annak fényében, hogy előttük Sasha Banks és Bayley nem csak az este, de talán az év mérkőzését produkálta.

Finn Bálor (C) vs Kevin Owens – NXT bajnoki címmérkőzés, Brooklyn

63bb177b154991e9c6b964ea604e4ee9

Owens veresége nem csak azt jelentette, hogy Bálor megvédte címét, hanem azt is, hogy a Megélhetési bunyósnak ez volt az utolsó mérkőzése az NXT kötelei között. Bálor nyakába szakadt voltaképp az NXT, hiszen ekkor a sérültek mellett páran már a Main Roster ajtaján dörömböltek. Első sikeres címvédést követen a következő TakeOver-en nem védte meg a bajnoki címet, ugyanis Samoa Joe oldalán elhódították a Dusty Rhodes emlékére létrehozott Tag Team versenyért járó trófeát. Ez a történet azonban megalapozta a későbbi rivalizálást, ami kétségtelenül egy valóságos háború volt Bálor számára.

maxresdefault

November 4.-én elérkezett Bálor második címvédése, amikor is Apollo Crews volt az ellenfele. A brooklyni TakeOver-en debütált dinamikus szupersztár egy Battle Royal megnyerésével vált első számú kihívóvá, amit azonban nem tudott bajnoki címre váltani. Baron Corbin megtámadta Apollo-t, ami DQ-t eredményezett. Corbin megpróbált Bálor-ral is elbánni, de ekkor érkezett Joe, aki Finn társaként tevékenykedett az utóbbi hetekben. A legváratlanabbat húzva Bálor ellen fordult, ami azt jelentette, hogy igényt tart a bajnoki címre.

Finn Bálor (C) vs Apollo Crews – NXT bajnoki címmérkőzés, Orlando ( Összefoglaló )

nxt-takeover-london-results

Bálor és Joe viszonya a hetek során folyamatosan eldurvult, ami aztán kettejük első mérkőzéséhez vezetett a londoni TakeOver-re decemberben. Igazi háborút láthattunk a kötelek között, amit végül a Démon nyert meg. Bálor sikerrel abszolválta a küzdelmet, de ekkor Ő is érezte, hogy Joe nem fogja ezt annyiban hagyni..

Finn Bálor (C) vs Samoa Joe – NXT bajnoki címmérkőzés, London

screengrabber_15_191--cf42c70385c72285b56e9d5a4bd56484

Párharcuk második fejezetéhez egészen idén áprilisig kellett várni, amikor is a dallasi TakeOver-en feszültek egymásnak. Joe mindent feltett a cím megszerzése érdekében, de útjába állt az időközben visszatérő Sami Zayn, akit le kellett gyűrnie annak érdekében, hogy újabb esélyt kapjon Bálor ellen. Egy maratoni hosszúságú mérkőzésen győzte le Sami-t egy 2out3 falls csatában, amivel megváltotta jegyét a TakeOver-re. Sokat vártunk a párharc második felvonásától, de Joe korai sérülése rányomta bélyegét a küzdelemre, amit végül a londonihoz hasonlóan Bálor nyert meg.

Finn Bálor (C) vs Samoa Joe – NXT bajnoki címmérkőzés, Dallas

Ezzel el is jutottunk mostanáig, ahol is a mai nappal már 281 napja mondhatja magát az NXT bajnokának s egyben legnagyobb húzónevének Finn Bálor. Hat napra került Neville regnálásnak megdöntésétől, aki korábban 287 napig birtokolta az övet. A csúcsbeállítás borítékolható, hiszen az NXT szerdai adásában sem címmérkőzés, sem Finn Bálor nem lesz látható. Egyenlőre megtippelni sem lehet, hogy ki ellen vívja majd következő mérkőzését Finn, hiszen mind a kötelező kihívó, mind a következő TakeOver időpontja ismeretlen. Találgatásoknál többre egyenlőre nem futja, így ezen spekulációk tükrében két eshetőség jöhet szóba. Vagy a júliusi tokiói eseményen véd címet ( ahol tavaly megszerezte az övet ) vagy a következő TakeOver-en, ami elképzelhetően csak augusztusban kerül megrendezésre, vélhetően a SummerSlam hétvégéjén Brooklyn-ban. A két esemény valamelyikén szinte biztosan elveszíti a címet, amit minden bizonnyal azért védett meg Joe ellen Dallas-ban ismét, hogy ezáltal most vasárnaptól Ő lehessen a szervezet leghosszabban uralkodó NXT bajnoka.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek