Az önjelölt megváltó, avagy kicsoda valójában Shane McMahon?

004_raw_03072016ej_0010-4107868b6fecc2001632ab5728acbbbb

Sokak számára nem csenghet ismerősen a neve, vagy nem tudták mire vélni pár hete a pillanatot, mikor ez a géppuska lábú srác kirobbant a színfalak mögül, sokkolva az egész világot. Óriási történet kezdete, vagy csak egy jól időzített marketing fogás Shane O Mac bevetése? 

Azok kedvéért, akik nem tudják pontosan ki Ő, kalandozzunk vissza a kezdetekre. Shane Brandon McMahon 1970. január 15-én született a greenwichi, Connecticut-ban. A negyedik generáció képviseletében, karrierjét 1990-ben bíróként kezdte Shane Stevens néven. 1998-ban szerepelt először az adásokon mint Vince fia, amit követően nem sokkal máris viszályba keveredett apjával. Egy olyan viszályba, amit a WWE mindig előszeretettel alkalmazott akárhányszor kreatív válságba kerültek. Figyelembe véve, hogy nem hivatásos pankrátor, az évek során olyan nevekkel küzdött meg, mint Shawn Michaels, Hulk Hogan, Jeff Hardy, vagy épp Kane. Két ízben bajnoki címig és sikerült eljutnia, először European bajnok X-Pac legyőzésével, majd Edge és Christian hathatós segítségével Hardcore bajnokká avanzsál Steve Blackman legyőzésével. Ennek a mérkőzésnek a 2000-es SummerSlam-en esett meg a visszavágója. Ehhez kapcsolódik az egyik legemlékezetesebb extrém momentum Shane-től, hiszen 12 métert zuhant egy emelvényről, amit követően el is vesztette a bajnoki címet. Távozásának évében, azaz 2009-ben a McMahon család kontra a Randy Orton nevével fémjelzett Legacy viszályban szerepelt jó pár emlékezetes pillanatot szerezve. Novemberben végül bejelentette, hogy kiszáll a WWE-ből. Egyes belső információk szerint, az apjával folytatott örökös veszekedések és összeférhetetlenség okozta a távozását. Saját biznisz kialakításán munkálkodott, így született aztán 2010. közepétől a China Broadband Inc. vállalat, aminek igazgatója lett. Egyébiránt ez Kína 5. legnagyobb széles sávú szolgáltatója.

Hat év kihagyás után, 2016. február 22.-én megszólalt a rég hallott zene, és a Shane-t fogadó hangulat olyan volt, ami szavakkal leírhatatlan. Egy-egy kameraállásból látható volt, hogy bizony O-Mac-et is meglepte ez az atmoszféra, hisz szemeiben könnycseppek jelentek meg. A közönség szimpátiája csak erősebb lett a pillanatban, mikor Shane eltolta magától apja kezét. Visszatért, és hamar kiderült, hogy nem kisebb a szándéka, mint átvenni a Monday Night RAW irányítását. Szerinte ez csak egy apró dolog ahhoz a megállapodáshoz képest, amit annak idején apjával kötöttek, aki ha visszavonul, átruházza a szervezetet fiára. Ezen a ponton ütköztek az álláspontok, hisz elviekben Vince ugyanezt ígérte Stephanie-nak is. Egyfajta hatalmi harc vette kezdetét ezen a napon, de tét ennél sokkal nagyobbá vált. Vince ugyanis kikötötte, hogy Shane csak akkor kaphatja meg a RAW irányítását, ha képes lesz legyőzni egy meccsen azt az embert, akit maga Vince teremtett. Az embert, aki valójában már mindent elveszített, így kockázat nélkül lép a pokol kapui közé… The Undertaker-t. Ekkor úgy nézhetett ki, itt csak is Shane számára van veszítenivaló. Kijelentette, hogy a WrestleMania-n nem csak a saját örökségéért, hanem a WWE jövőjéért fog küzdeni. Ha csak ezen oldaláról nézzük a történetet, akkor adott egy önjelölt messiás, aki az ügyeletes jófiú szerepét ölti fel, hogy megállítsa a rossz Vezetőséget, gátat szabva minden mocskos ténykedésnek. Előjön tehát a pankráció örök sémája, vagyis a jó a gonosz ellen. Ha viszont megfordítjuk a dolgot, és a történet másik szereplője felől vizsgáljuk meg a helyzetet, rájövünk az egyszerű tényre, miszerint Shane előtt voltaképp megoldhatatlan feladat áll. Ha nem lenne elég, hogy a mérkőzés a Halottember hazájában Dallas-ban, vagy épp a Taker nevével összeforrt Hell in a Cell szabályrendszerben fog zajlani, megkötésre került, hogy ha a Fenomén veszít, ez lesz az utolsó WrestleMania-ja. Adott tehát egy fél, aki a szervezet jövőjéért, valamint egy másik, aki a saját becsületéért lép ringbe ugyanabban a pillanatban, méghozzá a pokol lángjai között, hogy megvívják életük talán legfontosabb csatáját.

Felvetődik viszont a kérdés, hogy képes lehet-e megrengetni a világot Shane egy győzelemmel, avagy ez az egész történet csak egy jól időzített marketing stratégia, aminek utóhatásaként a WWE megkezdi tervezett terjeszkedését Kínában. Mert, hogy tervben van, és miért ne csinálnák meg pontosan úgy, ahogy megtették azt Japánban is. Az arc, aki Japán esetében Finn Bálor volt, Kína képében Shane McMahon.

Személyes véleményem szerint az utóbbi áll a történet mögött, mert egyszerűen nem tehetik meg egy Undertaker szintű legendával, hogy a saját népe lőtt megrendezésre kerülő WrestleMania-n fektessék két vállra…

6 című bejegyzés “Az önjelölt megváltó, avagy kicsoda valójában Shane McMahon?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Piszok nagy booking hibák vannak, legalább annyira nem tetszik ez a párosítás mint a Lesnar Taker WM-es meccs. Egyre több az ilyen booking hiba. Legalább annyira nem tetszik, hogy egy McMahon vonultassa vissza Takert. Számomra azt üzeni, hogy McMahonék a pankráció fölött állnak.

  Kedvelés

 2. Szerintem ennek a meccsnek nem lesz győztese és vesztese. Szerintem ebből a történetből sokkal többet ki lehet hozni, mint egy pár hetes előzmények nélküli dolog. Húzzák csak nyár végéig el!

  Kedvelés

 3. Vagy az lesz hogy a wmen kikap takertől és a rawn vince face turn vesz hogy látta hogy hogyan küzdött shane taker ellen stb és shane megkapja a rawt stephanie se maradjon üres kéz nélkül megkapja az sdt

  Kedvelés

 4. Szerintem: veszíteni fog Taker ellen, másnap Raw-n Vince ünnepel, Shane bejön, elismeri, hogy nem kapja meg a Raw-t, majd valamilyen csavarral bejelenti, hogy átvette a Smackdown vezetését. Ezzel Taker megmarad talonban, viszont elkezdhetik szétválasztani a brandeket.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek