Bayley – a “feltámadás” útja

Bayley manapság igen nagy népszerűségnek örvend, és a cég (egyik) legnagyobb face karaktere. Nem rég fel lett hívva a nagyok közé, ám az odáig tartó út hosszú, de annál tartalmasabb volt.

Bayley

2013 márciusában lépett először televízióban is adott adáson, ahol veszített Paige ellen. Még ez év júniusában felvette a jelenlegi karakterét, amivel elkezdődött az útja az NXT Women’s bajnoki cím felé. Az évek folyamán több alkalommal is célba vette a címet, de 2015-ben jött el a megváltás. Többször esett áldozatul az NXT roster többi tagjának, ő volt az underdog akinek mindig meg kellett magának húznia, ám Sasha Banks ellen megmutatta, hogy igenis megvan benne az, ami egy igazi bajnok megkorozásához szükségeltetik. Gyorsan belopta magát az emberek szívébe, hiszen szívvel-lélekkel csinált mindent.

A Four Horsewomen másik két tagján is átverekedte magát – Charlotte-on és Beckyn – hogy szembeszálljon a negyedik taggal: Sashával. 2015 augusztusában a SummerSlam előtti estén egy fenomenális meccs következtében Bayley elérte az igazi célját: az NXT Women’s bajnoki címet. Felülmúlta az esélyeket, három emberen verekedte át magát az övért. A meccs után a Four Horsewomen utoljára ismét egy ringben volt és együtt ünnepeltek. Majdnem 2 hónappal később megvédte a címet Sasha ellen egy 30 perces Ironman meccs keretében, mellyel a történet kerek egésszé vált. Bayley-nek sikerült címet védeni, Sasha viszont elbúcsúzott az NXT-től hogy felmenjen a nagyok közé. A meccsük több Match of the Year címet nyert el, valamint Bayley volt 2015 legjobb női pankrátora az NXT-ben – a kapott díjak is mutatják a két fél közötti kémiát és a nagyságukat.

Azonban mint minden bajnoki uralkodásnak, az övének is véget kellett érnie. Az ő uralkodása 2015 augusztusától egészen idén április 1-jéig tartott, mely igen szépnek számít. A Asuka volt az, aki már a legelső címmeccsén megfosztotta az övtől, és nem is akárhogyan: egy feladásos fogás által nyerte el az aranyat. Legközelebb májusban lépett ringbe Nia Jax ellen, aki ellen a történet szerint sérülést szenvedett el, így a neki járó bajnoki visszavágó elmaradt. Ennek ellenére természetesen járt neki, ami meg is kapott az idén augusztusban megrendezett TakeOver: Brooklyn II-n, ahol ismételten vereséget szenvedett, így nem lehetett második alkalommal is NXT Women’s bajnok.

Ennek nyomós oka volt: eljött az ideje, hogy felhívják a Main Rosterbe. Habár már volt egy szereplése a Battlegroundon Sasha társaként, végelegesen csak az eheti RAW-on lett felhívva. A felhívást szerették volna halasztani, de Sasha sérülése miatt szükség volt rá. Kell Charlotte ellen egy hiteles kihívó, és itt jött el Bayley ideje. A RAW-on mikor Mick bejelentette, hogy ő az új tagja a RAW rosterének az aréna szinte felrobbant, amit ritkán lehet kiváltani a rajongókból. Legyőzte Dana Brooke-ot ezzel meggyőzvén Charlotte-ot hogy egy elég komoly akadály áll előtte egészen addig, amíg nem jön Sasha visszaszerezni azt, ami jár neki.

Sziasztok! Én egy új szerkesztő vagyok, és annyit kell tudni rólam, hogy: nagy Bayley és Undertaker rajongó vagyok, ezért esett a választásom Bayley-re, hogy az első cikkem róla szóljon. Remélem tetszett! 🙂 

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek