Dean Ambrose utolsó lehetősége a kitörésre?

tumblr_o29hkov8PY1te8c1go3_1280

Kétségtelen, hogy WWE-s karrierje legnagyobb próbatétele következik Dean Ambrose számára, aki a jövő vasárnapi WrestleMania-n az ellen lép ringbe, aki történetesen az 1 a 22:1-ben, vagyis a megtestesült fenevad, Brock Lesnar. De, hogy miért is írtam a címben Ambrose utolsó kitörési lehetőségét, tekintsük át egyéni pályafutását a kezdetektől. 

Fontos megemlíteni, hogy a 2013-as Extreme Rules alkalmával, Kofi Kingston ellen lépett ringbe, amit követően megszerezte első egyéni bajnoki címét a United States övet. Bajnoki regnálása 351 napig tartott, mely a harmadik leghosszabb uralkodás a cím történelmében.

02109902aac2d0f05da629658f75f277_original

A Pajzsban eltöltött időszakban, jómagam egy percig sem mertem gondolni, hogy a trió szétválása után Ő lesz a legnépszerűbb karakter. Az, hogy Dean ennyire népszerű, talán egy kicsit karrierje első egyéni viszályához köthető, amit csapatuk elárulójával Seth Rollins-al vívott. A hónapokig tartó viaskodás során Dean mindent a bosszúra tett fel, hogy megfizessen Seth Rollins-nak. Történetük lezárása egy Hell in a Cell mérkőzés volt, amit a váratlanul felbukkanó és Ambrose-t megtámadó Bray Wyatt segítségével nyert meg Rollins.

Bray-Wyatt-Dean-Ambrose

Bray támadása egy két hónapos viszály kezdete volt, aminek vége egy TLC mérkőzés volt az év utolsó gáláján. Wyatt legyőzte Ambrose-t ezen a brutális összecsapáson, ami utólag kiderült azért kellett, hogy Bray hiteles kihívója legyen a későbbi WrestleMania 31-en The Undertaker-nek.

Dean-600x300

A 2015-ös év első hónapjaiban az IC bajnoki cím körül mozgott, két ízben is esélye volt megszerzésére, hisz előbb a FastLane, majd a WrestleMania eseményén is harcba szállt a nemes övért. Utólag ebben az esetben is kiderült, ha nincs az az ominózus esés a létrára, Ő nyerte volna meg a címet, nem pedig Daniel Bryan, aki Ambrose váratlan sérülése nyomán lett bajnok.

Dean-Ambrose-Luke-Harper-2

A WrestleMania-t követően, voltaképp a létrára esés vezetett ahhoz a Chicago Street Fight-hoz, amit Luke Harper ellen vívott. 2014 áprilisában nyerte meg tehát első egyéni viszályát ezen az emlékezetes mérkőzésen.

Az ezt követő hónapokban része volt a WWE Nehézsúlyú világbajnoki címért folytatott küzdelemnek, de valójában csak asszisztált Seth Rollins uralkodásához.

2015 novemberében Seth Rollins sérülése egy tornát eredményezett, mely a WWE Nehézsúlyú övért zajlott. Ennek döntőjében Dean, Roman-nel nézett szembe, ám itt is alulmaradt.

Az év utolsó hónapjában Kevin Owens-el keveredett viszályba, ahol megszerezte az IC bajnoki címet. Ez a feud volt tulajdonképp az első, amit egyéni karrierje óta sikeresen vívott meg. A Royal Rumble-ön megvédte címét, majd még ugyanazon az estén esélye nyílt a WWE világbajnoki címre is, hiszen az ezért vívott Royal Rumble ütközetben Triple H-el maradt a végjátékra. Hiába a közönség buzdítása, The Game kivágta a ringből Ambrose-t. Ebben a pillanatban talán megértette Triple H, hogy ebben a srácban több van, mint amit eddig belefektettek. A FastLane főmérkőzése egy Triple Threat ütközet volt, ami arról volt hivatott dönteni, ki lesz Hunter kihívója a WrestleMania-n. Útja során Dean elvesztette az IC övet, hogy a közönség jobban higgyen győzelmi esélyeiben. A mérkőzést végül elvesztette, szerzett azonban magának egy ellenséget, ami most élete legnagyobb próbatétele elé állítja.

062_RAW_02222016ej_0800--b891342483a51956fc337adfdb5b09d8

Brock Lesnar a hetek folyamán nem vette komolyan, kinevette a saját győzelmét váró Ambrose-t, aki azonban bebizonyította, hogy nem fél a bestiától. A FastLane-en egy székkel látta el Lesnar baját, aki így elvesztette az esélyt a győzelemre..! Másnap a RAW helyszínére érkező Ambrose-t még a parkolóban megtámadta, és egy autó szélvédőjébe vágta. Dean fogait összeszorítva visszatért, és harcot követelt a fenevad ellen, méghozzá a világ legnagyobb színpadára, No Holds Barred-Street Fight mérkőzés képében. Lesnar egy F5-el adott választ, hogy elfogadja a kihívást. Megkaptuk tehát a mérkőzést, amin sok millió ember fog izgulni egyik, vagy másik fél javára. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy képes lehet-e megragadni az utolsó lehetőséget a kitörésre Dean Ambrose? Mert hiába minden egyes vereség a fontos feudokban, ha legyőzné azt, aki az 1 a 22:1-ben, azonnal visszaküzdené magát arra a szintre, ahol már komoly kihívást jelent Dean Ambrose neve.

lVMYyhqr

Kérdés persze, hogy mennyire jelent veszélyt az immár három éve veretlen Brock Lesnar-ra a felemelkedni kívánó Ambrose korszak. Brock a WrestleMania 29-en szenvedte el utolsó vereségét. Ellenfele s egyben legyőzője Triple H volt, a csata pedig No Holds Barred szabályrendszerben zajlott pont, mint amire most készül a fenevad. Mennyire lehet más ez a mérkőzés, pontosabban háború Brock Lesnar számára? Nos abban, hogy most adott számára egy olyan ember, akit nem érdekel a fájdalom, a kín, a sérülések, de főként, hogy kicsoda Brock Lesnar. Egy ellenfél, akit nem érdekel hány Suplex-et, F5-öt, vagy egyéb más támadást kell elviseljen, mert egész egyszerűen mindenét egy lapra tette fel..Brock Lesnar legyőzésére. Figyelembe véve, hogy Dean a mocskos húzások mestere, biztosan nem fog visszariadni semmitől a cél érdekében. A brutalitást továbbá garantálják azok az eszközök, amiket a Lunatic Fringe kapott “ajándékba” a hetek során. Baseball ütő szögesdróttal Foley módra, vagy épp egy láncfűrész Terry Funk jóvoltából. Minden eszköz adott Ambrose számára, hogy leölje s meghódítsa a fenevadat. Átveheti az uralmat Suplex City-ben, de egy óvatlan pillanat a vesztét is jelentheti adott esetben. Egy pillanatig sem szabad elfelejtenie, hogy vele szemben a szervezet jelenlegi legveszélyesebb embere áll. Valaki, aki elsöpör mindent, ami az útjába áll. Valami, ami dühösebb mint valaha…

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek