NXT TakeOver: Chicago – Eredmények és videók

Teltház, és elképesztő hangulat uralkodik a Chicago-i All State arénában. Színrelépnek az NXT legjobbjai, hogy ismét elkápráztassák a nagyérdeműt. A következő két és fél óra egyaránt tartogat izgalmat, drámát, valamint feszültséget is. Lássuk, hogy kinek mire futotta.

A fél órás Kickoff egyik kiemelendő pontja Tommaso Ciampa, aki biztosan ringbe léphet ma este. A másik Ember Moon, aki ígéretet tett, hogy amint felépül célba veszi Asuka-t, valamint a Bajnoki címet.

Eric Young vs. Roderick Strong 
Roddy már a gong előtt alaposan meglepte riválisait, hisz váratlanul a kordon mögül támadott. Dain-t a póznának lökte, Wolfe-ot pedig rávágta a barikádra.. Ezt követően nagy lendülettel és magabiztosan esett neki az igencsak meglepett Young-nak, aki egy darabig nem igazán találta a ritmust. Mondhatni ide-oda pattogott a laszti, mindkét félnek megvoltak a komolyabb lehetőségei, de sikeres tuskísérlet egyszer sem született. Strong-nak persze folyamatos gondot okozott a ring körül ólálkodó duó, de mondhatjuk, hogy Roddy sikeresen, még Dillinger-nél is jobban ugrotta meg ezt az akadályt. A végjátékban Roddy hathatós közreműködésének hála Young rázuhant társaira.. Az erőviszonyok végérvényesen kiegyenlítődtek, Roderick pedig nem kegyelmezett. Előbb villantott egy Running Knee-t, amit az End of Heartache, majd a kopogtatás követett.
Fantasztikus győzelem Strong-tól, a közönség pedig minden eddiginél erőteljesebben áll mögötte.

Szép sorban láthatjuk a Triple Threat-ben szereplő hölgyeket, amint a mérkőzésre készülnek.

Következik első címmérkőzésünk, melyre nem más érkezik – hatalmas ováció közepette – kommentálni, mint legendás Jim Ross!
Pete Dunne vs. Tyler Bate (C) – United Kingdom Championship mérkőzés 
Az előzetesben finoman megjegyeztem, hogy az est meccse lehet. Úgy érzem az volt. Hihetetlen szintű. s egyben színvonalú ütközetet láthattunk. Dunne elszántabb és felkészültebb volt, mint januárban. Bate ugyanúgy beletette ebbe a mérkőzésbe szívét-lelkét, de voltak pillanatok, mikor a kétségbeesés látszódott a veretlen címvédő tekintetén. Tökéletesen átjött, hogy ismerik a másik minden rezdülését, már-már hihetetlen kontra-támadosoknak lehettünk tanúi.. Dunne menekült a Tyler Driver 97-ből, majd megpróbálkozott saját finisherével, de azt Bate egy hajmeresztő DDT-vel kontrázta. Dunne kigurult a ringből, Bate azonnal kiszökkent a szorító szélére, majd jött egy moonsault a kötélről. Úgy tűnt, hogy Dunne komoly bajban.. Tyler visszagurította a kötelek közé, majd a sarok tetejére mászott, és kiosztotta a  Spiral Tap-pot. Megkísérelte a kopogtatást, ám Dunne kitört az utolsó pillanatban. A kihívó ismét elhagyta a szorítót, ez a pillanat pedig kulcsfontosságúvá vált. Bate kirepült egy Suicide Dive-val, de belenézett ellenfele könyökébe. Ezt követte immár sikeresen a Bitter End, aminek segítségével új UK Bajnokot avattunk!

A wrestling világ pedig – lásd a twitteren – konkrétan a két srác lábai előtt hever az asztalra pakolt minőségtől.

Itami melegít az egyik öltözőben, Roode pedig a másikban látható amint magabiztos tekintettel pásztázza az NXT Bajnoki övet.

Nikki Cross vs. Ruby Riot vs. Asuka (C) – NXT Women’s Championship mérkőzés 
Cross és Ruby nyomban egymásnak esett, amiből persze Asuka jött ki a legjobban első nekifutásra. A címvédő dominánsan kezdett, kihívói azonban fokozatosan lendültek bele a csatába, és váltak egyre inkább komoly veszélyt jelentő erővé. Asuka-nak minden erejét mozgósítania kellett, és előzetesen nem pont azzal számoltunk, hogy megremeghet majd a léc. Nikki és Ruby előtt egyaránt adódott sansz a győzelemre, olykor egymással szemben, olykor a bajnok kopogtatásánál. Riot kisasszony mögé szépen beállt a publikum, függetlenül attól, hogy mégiscsak Asuka-t szerették volna látni, ahogy az övvel távozik. Minderre az első nagyobb lehetősége az Asuka Lock-nál adódott, amikor is befogta Ruby-t. Cross érkezett a semmiből egy Splash-sel, ami mentette a mérkőzést és a győzelmi esélyeket. Asuka ekkor kikerült a képből, Cross és Riot próbálta lemeccselni a partit, de a végén csak berobbant a Bajnok, és egy Shining Wizard értékesítésével lenullázta Ruby-t, majd rávetette magát ellenfeleire és egyszerre kopogtatott!

Némi meglepetés, ugyanis mint a felkonferálásból kiderül – az NXT övmeccsel folytatódik a program. Mindez tehát azt jelenti, hogy a létrás Tag Team küzdelem kapja a főmérkőzést. Vajon mi készül?

Hideo Itami vs. Bobby Roode (C) – NXT Championship mérkőzés
Roode a szokásos módon indította a küzdelmet, Itami pedig azonnal megpróbálta kiosztani neki a GTS-t.. Bobby észnél volt és menekült, hogy rendezhesse gondolatait. Később a meggondolatlan rohamok többször is nehéz helyzetbe sodorták, főként, miután nekizuhant vállal a póznának. Itami innentől azt a testrészt ostromolta, ráadásul hatékonyan. Roode képtelen volt megemelni ellenfelét a DDT-hez, így más utat kellett találnia ahhoz, hogy visszajöjjön a meccsbe. A ringen kívüli bunyóban jött is az áttörés, ugyanis Kenta egy óvatlan pillanatban páros lábbal szállt bele a lépcsőbe, amitől a jelek szerint borzalmasan elkezdett fájni a lába. Később Roode, híján elszenvedte a GTS-t, de hárított, majd pillanatok múlva kiosztotta a Glorious DDT-t. Nagy nehezen kopogtatott, Itami viszont felrántotta a vállát kettőnél. Következett az újabb kísérlet, erre azonban már volt válasza Hideo-nak, mégpedig a GTS!! Roode nagyon okosan kigurul a ringből, így ellenfele nem tudja időben kopogtatni. Itami visszagurítja a ringbe, majd a sikertelen tuskísérlet után fölénybe kerül az ütésváltás következtében. Végleg lezárná a meccset a második GTS-szel, de Bobby estében hárít, megragadja Itami fejét, és értékesíti a Glorious DDT-t. Rögtön átfordul, és kioszt még egyet a biztonság kedvéért. A hatás egyértelmű: könnyedén kopogtat a címvédő!

A főesemény előtt láthatjuk, hogy az első sorból tekinti meg a két csapat összecsapását Kevin Owens, Sami Zayn, Pat Patterson, valamint Kassius Ohno.

#DIY vs. Authors of Pain (C) – NXT Tag Team Championship Ladder mérkőzés
Elsőként Paul Ellering tanítványai érkeztek. Utána a kihívók, akik minden bizonnyal az utolsó esélyt próbálják megragadni a következő percekben. Nagyon motiváltan, és érezhetően tizenezer ember támogatásával indulnak csatába.. Pontosabban háborúba, ugyanis az zajlott. Nem spóroltak, mindent kiadtak magukból, miközben a földdel tették egyenlővé egymást. Gargano és Ciampa az utolsó erőtartalékok segítségével képesek voltak annyira padlóztatni az AoP-t, hogy a létrán felmászva egyetlen apró mozdulatra kerültek a győzelemtől. Ekkor azonban erőre kapott a két szörnyeget, és innentől nem volt megállás. Leszedték az öveken csüngő srácokat, jött a Powerbomb, a Super Collider, majd még egy Powerbomb. A #DIY megsemmisült. Akam és Rezar felmásztak a létrán, és könnyedén leakasztották az öveket.

Az Authors of Pain tehát továbbra is Bajnok, ráadásul változatlanul veretlen módon.

Gargano és Ciampa elkeseredetten vígasztalta egymást. Úgy érezhettük, eljött a búcsú ideje. Megálltak a bejáratnál, egyenesen a TakeOver logón, mint azelőtt minden leköszönő Szupersztár..
Ekkor azonban, beigazolódott a hétközi pletyka. Ciampa hirtelen megragadta Gargano-t, és nekivágta a led falnak. Csépelni kezdte társa fejét, Johnny arcán pedig a döbbenet tükröződött vissza. Barátja, és társa árulja el ezekben a pillanatokban. Ideje sincs eszmélni, már el is szenvedi a térdest, amit még egy követ. Ezután a kommentátor-állásról egy White Nois féleség, egyenesen a lenti asztalokra.. Gargano magatehetetlen, orvosok érkeznek hozzá, miközben Ciampa hidegvérrel figyeli – most már mondhatjuk – egykori társa szenvedését.

Ezzel tehát megágyaztak a két Szupersztár viszályának, ami nagyon jónak ígérkezik. Meglátjuk, hogy a következő hetekben milyen magyarázattal áll elő Tommaso a történtekre. (Arra tényleg kíváncsiak lehetünk, hisz itt ha valakinek oka lehetett volna a heel turn-re az inkább Gargano, ugyanis az összes fontos meccset – beleértve a címmeccseket – Ciampa lekopogtatásával bukták el! )

Szerdán jön a friss NXT epizód, benne azokkal a mérkőzésekkel, melyeket a TakeOver előtt rögzítettek. Biztosan láthatjuk majd Drew McIntyre-t Wesley Blake ellen, valamint Aleister Black-ket Curt Hawkins-szal szemben.
Ma este Backlash, amihez igen-igen fel van adva a lecke a SmackDown sztárjainak.

Egy gondolat a(z) “NXT TakeOver: Chicago – Eredmények és videók” című bejegyzésnél

  1. Micsoda Takeover lett ebből is, szerte az interneten már a WM hétvégi Takeovert lehúzták az is szuper volt ez meg pláne, DE: Strong nagyon jól működött és Dillinger után ő is begyűjtött egy skalpot a Sanity ellen, remek meccs volt. Ahogy remek meccs volt sőt talán az este volt a UK öv meccse, lassú, lockos kezdés után borzasztóan beindult a meccs engem most megvettek ezzel az angol meccsel, minden meccs ilyen színvonalú lenne, nem értem miért nem hozzák meg őket már a 205 livera nagyot emelhetnének ott a színvonalon. Roode-Itami meccs is jó volt, míg Roode a válla miatt addig Itami pont a lába miatt volt hátrányban végül Roode jól tudta, hogy két DDT-vel biztos a győzelem, következő Takeoveren jó sokan lehetnek kihívók. Hát és a fő meccs. Maga megint a csoda, Elleringre a superkick, létratörés Dhinsával, a #DIY finisher Selmanira, Gargano ahogy bevállalta a létrával a találkozót megmentve ettől Ciampat. És nagyon jól érezhető volt, hogy sok-sok kicsi hiba még belefér a #DIY-tól, de egy nagy nem fog na ez pont a legvégén nagyon lassúak voltak nem tudták leszedni az öveket és büntetett az AoP.

    És a véleménynemben most jön a DE miért szedték szét ezt a remek tag-teamet??? :/ Nem értem a feud zseniális lehet, de ezt a Smackdownon évek múlva is eljátszhatták volna akár és előtte felhúzhatták volna az egész divíziót a sárból… Megvan a feud mögött a dráma, (Jericho – Owens feud mögött is remekül számított ez) de hosszú távon itt szinte csak a nyertes nyerhet majd, mert még címmeccs se lesz a feud mögött és a vesztesnek így lehet leáldozhat a csillaga. Bízok benne mint mindig, hogy Hunter tudja mit akar ezzel NXT tapingekre pedig nagyon kíváncsi leszek miként folytatódik az egész NXT, mert most egy kis lökést adtak újra az egész brandnek.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek