NXT TakeOver: Orlando – Eredmények és videók

A teltházas Amway Center-ből jelentkezik a TakeOver: Orlando adása, az NXT legjobbjai – mint azt Hunter is említi a nyitó promóban: hazai pályán mozognak. A COO, s egyben az NXT vezére fantasztikus estét vetít előre, lássuk, hogy “gyermekei” igazolják-e szavait. Indításképp megtekinthetünk egy videót, mely azt hivatott bemutatni, hogy miként is jutottunk el idáig a kezdetektől.

A SAnitY négyese érkezik elsőként az arénába, s miközben bevonulnak, láthatjuk a délelőtt történteket. A csapat letámadta Jose-t az Axxess délelőtti szakaszában, és alaposan helybenhagyták a táncos lábú szupersztárt. A Pre-Show alatt már tudtuk, hogy Jose nem lesz harcképes állapotban ma este, így Mr. Regal úgy határozott, hogy fél napja van Dillingeréknek arra, hogy találjanak egy negyedik partnert, máskülönben az összecsapás handicap-é módosul.
Érkeznek a Face alakulat tagjai, akik végül megtalálták a legmegfelelőbb partnert. Kassius Ohno száll harcba az oldalukon, Ohno jelenését követően azonnal megindul az ökölharc, ami így előljáróban egy gyors takarítást jelent.

SAnitY vs. Tye Dillinger & Ruby Riot & Roderick Strong & Kassius Ohno ~ 8 Man Tag Team Match
A két hölgy kezdte a csatát, tulajdonképpen csak amiatt, mert ész nélkül püfölték egymást. Cross gyorsan váltott, Wolfe lépett a szorítóba, a másik oldalon pedig Ohno. A mérkőzés alatt sokszor vesztíhettük el a fonalatt abban a tekintetben, hogy ki is van meccsben, ki van fölényben, vagy hogy mikor érkezik el a mindent eldöntő finish. Mert hogy utóbbihoz jó pár alkalommal közel kerültek a csapatok, de mindannyiszor sikerült a mentés az ellenkező oldalról. Kiéleződött Tye és Young konfliktusa, ami mellé szép csendben építették egy jövőbeli Roderick & Young kálváriát, a csajok is el voltak egymással, Ohno meg Ohno.. ő épp azt ütötte, aki elé került. Dain-nel is történt olyasmi, ami eddig még nem nagyon: párszor igen forróvá vált a talaj alatta. Dillinger a végjátékban kis híján a TyeBreaker-rel jutalmazta, de Wolfe mentette társát, amit követően kiosztásra került a Michinoku Driver. Dain kopogtatta Tye-t, megszerezve ezzel a győzelmet a SAnitY-nek.

Roode-ot láthatjuk a színfalak mögött, a Bajnok elképesztően koncentrált állapotban várja a főeseményt, ami alatt kockára kell tennie övét Shinsuke Nakamura ellen.

Edge és Beth Phoenix tűnik fel az első sorban, boldogan és kivirultan figyelik az eseményeket.

Andrade “Cien” Almas vs. Aleister Black
Nagyszerű mérkőzést láthattunk, voltaképp minden a várakozások szerint alakult, sőt még egy kicsit jobban is. Andrade tökéletesen állta a sarat, abszolut partiban volt a debütáló Black-kel, aki végül a papírformának megfelelően behúzta a győzelmet.. A finish mondjuk nem hozott valami nagy közönségreakciót, talán a nézők sem gondolták, hogy azon a ponton vége lesz a csatának.
Azt azért még mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Nigel McGuinness az NXT jövőjének kiáltotta ki Aleister-t, aki előtt valóban szép jövő állhat a sárga kötelek között.

Elérkeztünk az este első címmérkőzéséhez, egyben az első öv avatáshoz. Mr. Regal a szorítóban, át is nyújtja a címet, ami első ránézésére nem csúnyább, mint elődje. Most pedig következhet maga a mérkőzés, ami előzetesen teljes joggal pályázott a hétvége összecsapása “díjra” is.

The Revival vs. #DIY vs. Authors of Pain (C) – NXT Tag Team Championship Match 
Paul Ellering alig bírja visszafogni védenceit, de amint megteszi sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt a bajnokok várták. A Revival és a #DIY összefog, hogy minél hamarabb kiiktassák a veszélyes óriásokat. Gargano és Ciampa a ring mellett agyalja Akam-ot, a Revival-nak értelemszerűen Rezar gyengítése jut. Akam a kordonban végzi, Garganoék pedig nem haboznak: azonnal előkerül egy asztal. Használni viszont egyelőre nem sikerül, Akam visszaveri a rázúduló rohamot. Megindítja az ellentámadást, de a túlerő ismét felülkerekedik rajta, majd hamar a lépcsővel köt közelebbi ismerettséget. Közben a Revival is végez a rájuk kiszabott melóval, így a kihívók gyorsan szemben találják magukat. Double Dropkick a Revival-nak, Wilder egyedül marad, Gargano és Ciampa csapatmunkája pedig hatékonyan működik. Tovább támadnak, Akam rácsap a kötélre vágódó Wilder hátára, beváltva ezzel magát a meccsbe, hogy aztán egy Clothesline-nal terítse le a #DIY tagjait. Ciampa kerül gondba, nemsokkal később azonban fordítani tud, váltana a Revival-lal, de a kétszeres bajnokok nem óhajtanak ringbe lépni jelenleg. Akkor viszont igen, mikor már csak a #DIY van meccsben, de ez sem kecsegtet túl sok jóval, Gargano kiosztja a kötelek közti Spear-t Dawson-nak, kopogtat, de Scott kitör. Wilder kezd magánakcióba, az ő része egy fejre mért rúgás, amit ezután még Dawson is elszenved. AoP beavatkozás, de mindkét óriás a szőnyegen találja magát. Gargano és Dawson a meccsben, Johnny villantja a tőle megszokott DDT-t a köteleken átugorva, Scott viszont ezt is túléli. Gargano lendületbe jönne, de az AoP inkább a takarító üzemmódót részesíti előnyben, némi pusztítás kíséretében.  Felhangzik a This is Awesome, pedig a java még csak most jön.. A soros percekben azon vannak a srácok, hogy mielőbb kiejtsék az AoP-t. Ciampa aktívan kiveszi a részét a próbálkozásból, eljutnak az asztalig, de egyedül képtelen rávágni Rezar-t. Megérkezik Gargano, még így sem tökéletes, de a Revival rásegítéssel már összejön a manőver, Rezar az asztalban végzi. Akam magára marad, négy riválisa körbeveszi, miközben dübörög a Yes Chant. Nem tart sokáig az örömködés, hiába a számottevő fölény, Akam könnyedén kiegyenlíti az erőviszonyokat. Kiosztaná Ciampa-nak a Powerbomb-ot, Tommasso ellenáll, segítségért nyúl, amit ezúttal meg is kap a közönség legnagyobb örömére. Wilder azonnal váltja Dawson-t, majd kisöpri Akam lábát, hogy aztán Scott befoghassa egy feladásos fogásba.. Ekkor azonban váratlan dolog történik: Gargano a ringbe gurul, és látszólag meg akarja törni a fogást, hogy ne Dawson ejtse ki Akam-ot. Mindenki – beleértve Ciampa-t is jelzi Johnny-nak, hogy fogja be előről is Akam-ot. Megtörténik, így az óriás duplán kerül kutyaszorítóba. Wilder és Ciampa szurkol, majd próbálják visszafogni Rezar-t, aki időközben beér a ringbe, de nem csak beér, végül meg is töri a fogást azáltal, hogy rájuk löki Ciampaékat.
Ezután viszont ő kerül bajba, hisz olyan manőverek következnek, ami enyhén szólva is elképesztőre sikerültek.. Elsőként Dawson és Gargano, heroikus körülmények között osztja ki a #DIY finisherét.. Akam is megérkezik, ő pedig a Shatter Machine-t szenvedi el, a változatosság kedvéért Ciampa-tól és Wilder-től. Zseniális összhang és együttműködés, még ilyen nagy rivalizálás és tét mellett is. A csapatmunka csak eddig tart: máris egymásnak esnek. Ciampa és Dawson ringen kívülre kerül, Gargano és Wilder osztja egymást, de amint látják, hogy mellettük kívül kik állnak, nem haboznak, újra jön a team-work, ezúttal egy double suicide dive képében.. Ciampa a sarok tetejére mászik, hogy rájuk vesse magát, de felbukkan mellette Dawson, aki végül a SAROK TETEJÉRŐL RÁNTJA LE EGY SUPERPLEX-szel Ciampa-t a ringen kívül tobzódó négyesre.. hihetetlen képsorok.. Az AoP átveszi az irányítást, Ciampa teljesen elkészült az erejével, tehetetlen a Last Chapter-rel szemben.
Az első kieső: a #DIY!
Wilder és Dawson előtt itt az esély, hogy face-to-face harcolják ki a harmadik bajnoki regnálásukat. Egy valóságos háború van a négy szupersztár mögött, de még bőven maradt muníció. Hősies küzdelmet mutatott be Wilder és Dawson, de végül felőrölte őket az AoP, megvédve ezzel az öveket.

Ember Moon vs. Asuka (C) – NXT Women’s Championship Match 
A két veretlen hölgy küzdelme sok izgalmat tartogatott, hisz Moon kisasszony ténylegesen rendelkezik azokkal a képességekkel, amik megálljt parancsolhatnak Asuka-nak, aki pont ma egy éve nyerte el a bajnoki címet. Az egy éves uralom kissé öntelté, nem utolsó sorban arrogánsá tette a Japán hölgyet, ami a csata egy pontján a teljesítményén is meglátszott. Ember olyan ellenállásra késztette, amit még ezelőtt nem nagyon tapasztalt a sárga kötelek között, talán csak Bayley ellen. Mindkét oldalon megvoltak a komoly sanszok, manőverek, Asuka egyértelműen arra játszott, hogy elkerülje a végzetesnek ígérkező Eclipse-et. Moon azonban olyan ügyesen lavírozott az elé kerülő akadályok között, hogy végül pozícióba került a finisher-hez, de ekkor Asuka meglökte a mérkőzésvezetőt, egyenesen a sarok tetején készülődő Moon felé. Ezen a ponton mondjuk diszkvalifikálni kellett volna Asuka-t a bíró “molesztálása” miatt, ehelyett azonban még a spori sem értette, hogy mi van, majdhogynem számonkérő tekintettel meredt a bajnokra, aki rá se hederítve lerúgta Ember-t, majd kopogtatott. ( Utána azért jól kinevette a sporit 😀 )

A feud minden bizonnyal folytatódik, nem mintha lenne más opció Asuka előtt, legalábbis érdemleges.

Következik a Main Event, előtte viszont megmutatnak nekünk egy úriembert az első sorban.

Bizony-bizony, Drew McIntyre személyesen. A korábbi WWE szupersztár most úgy jelent meg kísértetiesen hasonlóan, mint Bobby Roode egy éve. Mindez persze egyértelmű üzenet az NXT Univerzum számára: Drew csatlakozik a Roster-hez, mégpedig Main Event picture-ben. Azóta nyilatkozott is, mint mondta egyetlen cél vezérli, nevezetesen az NXT Bajnoki cím. Érdekesség, hogy  McIntyre szinte egyszerre hagyta el a TNA-t a Hardy fivérekkel, akik tegnap este elveszítették a ROH Tag Team öveket a Young Bucks-szal szemben, így hamarosan várható, hogy Jeff és Matt is megjelenik, de ők természetesen a Main Roster-en.

Nakamura-tól szokatlan módon semmi cicoma a bevonulásnál. Kicsit olyan, mintha minden egyes pillanatát kiélvezné, mintha tudná, hogy ez az utolsó az NXT képviseletében. A Strong Style királya pontosan egy éve debütált Sami Zayn legyőzésével, meglátjuk, hogy történelmet ír-e ma este, vagy egy világklasszis csata kíséretében szintet lép a “nagyokhoz”.
A Bajnok hozza formáját: egy kis zongora kíséret adja meg az alapot, amit követően érkezik a címvédő, egy igazi GLORIOUS bevonulással.
Láthatjuk ez esetben is az új övet, hát.. nekem személy szerint jobban tetszett az eddigi.

Shinsuke Nakamura vs. Bobby Roode (C) – NXT Championship Match
Hihetetlen. Elképesztő. Zseniális. Mestermunka. Talán így lehet a legkönnyebben és legjobban összefoglalni a látottakat. San Antonio-hoz képest feljebb tették a lécet, és meg is ugorták. Nakamura a szívét-lelkét beletette a meccsbe, Roode pedig foggal-körömmel védte az aranyat. Amikor érezte, hogy bajba kerülhet, nagyszerűen alkalmazta a taktikát, mely Shinsuke “sérült” térdére irányult. Amint bevitte az első csapást alaposan megdolgozta, de Nakamura-nak ezúttal volt válasza: egy feladásos fogás kíséretében meggyengítette Roode bal karját. Bobby kirúgott egy Kinshasa-ból, Nakamura pedig egy Glorious DDT-ből, amit követően Roode el sem akarta hinni, hogy nem tudta lezárni a csatát. Ezen a ponton még a diszkvalifikációt is megkísérelte, ami kis híján a veszte is volt egyben. Még időben eszmélt, a második Kinshasa próbálkozást egy Spinebuster-rel hárította, majd a sarok tetején történő akciózásnál egész váratlanul és szépen kivitelezve villantott egy újabb Glorious DDT-t, amit követően kopogtatta riválisát, és megvédte a régi-új bajnoki címet.

Exkluzív felvétel az adás végeztével történtekről:

Az Új Bajnoki Címek

Összességében fantasztikus gálát láthattunk, aminek tükrében talán kijelenthetjük, hogy megvannak a jövő heti érkezők a Main Roster-re. Tye Dillinger, a Revival, valamint Nakamura. Mindegyikük maradandót alkotott ma este attól függetlenül, hogy veszítettek. De nem csak ma este alkottak maradandót, hisz nagyon fontos és nélkülözhetetlen láncszemei voltak ennek a gépezetnek, ami az utóbbi években megállíthatatlanul robogott előre.
Ne feledjétek: ma este/holnap hajnalban WrestleMania 33!

13 című bejegyzés “NXT TakeOver: Orlando – Eredmények és videók” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Meccsek jók voltak, a TT meccs NAGYON ott volt, Tommy End(?) pedig semmit sem mutattot, Cien simán verte volna pontozásban.. Asuka érdekes bíró DQ? Nakamura jön, de azért még letettek az asztalra egy kemény meccset….

  Kedvelés

 2. Zömében nagyon jó meccsek voltak. Egyedül a Black meccs volt gyenge, gyakorlatilag a bemutatkozó meccsén 2 értelmes mozdulatot csinált.

  Jelenleg WWE-ben TT divízió szinte csak NXT-ben van, jó TT meccset gyakorlatilag csak itt látni. A Sanitys és a címmeccs is nagyon jó lett.

  Nekem a Sanityben ez a szőrös dagi, meg a szőke szakállas haverja inkább nevetségesek, mint félelmetesek, de a gimmick összességében jó. A csaj simán elment volna Abigelnek a Wyatteknél (talán fiatal kicsit). Egy Wyatt family vs Sanity feudot megnéznék, akár Abigel-lel kiegészülve, 8men TT-ben, mint itt.

  Hiába túlpusholtak és fújolják őket, nekem az AoP nagyon bejön. Régen láttam ennyire hiteles pusztító TT-t. A Revival TT-nek nagyon jó, viszont ehhez a gimmickhez kicsit “kicsik”, nagyobb emberekhez jobban illene (csak személyes vélemény, a teljesítményük viszont kiemelkedő).

  Asukát úgy túlpusholták, hogy lassan 4 on 1 handicap kell hozzá, hogy egyáltalán felmerüljön valakiben, hogy nem ő nyer.

  A főmeccs jó volt, de nekem nem hozott újat a múltkori meccsükhöz képest. Nakamura hamarosan jön gondolom main rosterre.

  Az új övek szépek. Aki összegányolta az universal övet a Rawn, egy kicsit nézegethetné őket.

  Kedvelés

 3. Az NXT szokás szerint magasra tette a lécet. Főleg a TT meccs 😀 Az egész gála szinte tökéletes volt. Kíváncsi vagyok mit kezdenek majd Tomy End-el vagyis Aliester Black-el (hát kell egy kis idő amíg megszokom :D)
  Remélem Nakamura az SD-be kerül majd! Kicsit sok lenne annyi húzónév a RAW-on.

  Kedvelés

 4. Sok helyen lehetett olvasni, hogy elég szerény lett ez a match card. Hát nem tudom akkor két különböző világban élünk. Új övek ennek a külön a brandnek, mert ez az NXT már nem a Wyatt Familys időszakú NXT ez már szinte a harmadik brand. Meccsek nagyon jók voltak, az összes remekül volt felépítve és még az is belefért, hogy Aleister Blacken kívül (hú de fura megszokni ezt Tommy End után) csak a heelek nyertek. Remek szórakozás volt, remélem a WM is legalább ennyire élvezhető lesz mindenkinek, #DIY, Revival, Dillinger, Nakamura mind jöhetnek a Rawn!!!

  Kedvelés

  1. Nem azért lettek azok az övek lecserélve mert harmadik brand.. 😀 az öveknek semmi baja nem volt, míg ki nem robbant a Paige balhé.

   Kedvelés

   1. Ja én nem tudom mi csinált, Paige az NXT övvel, de szerintem jobb is… 😀 Úgy értem, hogy minőségbe olyan erős az NXT habár voltak itt az utóbbi időben mélypontok, hogy már szinte simán megállná a helyét harmadik brandként, bár Hunter már szerintem régóta ebben gondolkozik.

    Kedvelés

 5. Ezek az övek gyönyörűek.
  Nem értem miért nem fektettek ennyi energiát a wwe vagy a universal címbekbe is.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek