WWE NXT TakeOver: Brooklyn II – A történelem ismétli önmagát

20160820_nxtbk2_nakamura--7f8cc2fb85c86530e8609b0935e5040a

Több mint tizenötezer tomboló fanatikus előtt kerül megrendezésre a brooklyni TakeOver második kiadása. Tavaly egy elképesztő műsorral rukkoltak elő a “másodosztály” legjobbjai, akik közül jó néhányan már a Main Roster-t erősítik. Egy kisebb videó összeállítással indul az este, amiben a jelenlegi nagyágyúk szólalnak fel. Ezt követően Corey és Tom köszönti a nézőket, hogy aztán kezdetét vehesse a fiesta.

No Way Jose vs Austin Aries 

Ahogy arra számítani lehetett, Brooklyn teljesen figyelmen kívül hagyta a mérkőzésen belüli karakterek lényegét. Kezdetektől a Heel Aries mellett kardoskodott a tömeg, de ez nem zavarta meg Jose-t, akinek az első komolyabb erőpróbája volt a ma esti csata. Mondhatni, hogy szívvel-lélekkel küzdött, mindent megtéve a győzelemért. Amikor túlélte a “Last Chance”-t, Aries feladásos fogását – egy pillanatra azt hihettük lehet keresni valója a táncos lábú mókamesternek. Innentől indult csak be igazán a mérkőzés, mindkét fél részéről komoly próbálkozásokat láthattunk, Austin Aries viszont nem került kellemetlen helyzetbe, másodszor is befogta Jose-t, aki kénytelen volt kopogni.

Aries azonban ezzel nem fejezte be mára, tovább támadta ellenfelét, míg fel nem csendült a nagy visszatérő Hideo Itami zenéje. A japán több, mint egy éves kihagyás után tért vissza pár hete. Bemasírozott a ringbe, Aries haverkodni akart, Itami viszont nem ezért jött. Alaposan megkínálta a megfáradt Aries-t, majd a közönség a GTS-t kezdte követelni. Kenta eleget tett a kérésnek, amivel általa először láthattuk azt a finisher-t a Main Roster-ben, ami korábban CM Punk-é volt. Minden bizonnyal a szeptemberi TakeOver-re kapunk majd egy Itami vs Aries csatát, amiből mindenképp a japánnak kell kikeveredni győztesen.

Billie Kay vs Ember Moone 

Természetesen könnyed győzelmet aratott Moone a debütálásán. Egyelőre ennyit erről, de az összefoglaló hátralévő részében még szóba kerül majd a hölgy..

Bobby Roode vs Andrade Almas 

Tizenötezer ember zúgta a Glorius-t a Barclays Center-ben, miközben Roode istenként ereszkedett le a magasból. Nem bízták a véletlenre a bevonulást, pláne nem egy ilyen közönség előtt. A harmadik meccsen is a papírforma érvényesült, Roode győzött és talán hamarosan már, mint a bajnoki cím kihívója láthatjuk.

The Revival (C) vs Johnny Gargano & Tommaso Ciampa – NXT Tag Team bajnoki címmérkőzés 

Azt hiszem itt kezdődött el az este igazán. Úgy minden értelemben. Sasha és Becky az első sorból figyelte a négy srác igen nagy iramú csatáját, amit én személy szerint túlságosan elnyújtottnak érzek. Sokszor volt vége a meccsnek, a befejezés pedig bőven hagy maga mögött kívánni valót. Gargano végül feladta a küzdelmet egy fogásban, amivel hatalmas meglepetésre a Revival megtartotta a bajnoki címeket.

Asuka (C) vs Bayley – NXT Női bajnoki címmérkőzés 

Sasha, Becky, valamint Charlotte most már a képernyőn is feltűnik, hiszen a következő percekben a Női mérkőzésé a főszerep. A legnagyobb kérdés, hogy Bayley másodszor is bajnok lesz, vagy egy vereséggel végleg búcsút int az NXT-nek? Stílusához eltérően, nagyon agresszíven kezdett, de hát ismerve Asuka-t ez volt a helyes taktika. A japán hölgy persze nem egyszer kontrázott, helyenként hajmeresztő térdesekkel, rúgásokkal. Asuka a feladásos fogásokkal, Bayley pedig a Belly to belly-vel nem tudta kicsikarni a győzelmet. Végül egy rúgás okozta Bayley vesztét, akit könnyedén kopogtatott Asuka a ring közepén.

A két hölgy összeölelkezett a csata végén, Bayley pedig a Thank You Bayley skandálás közepette távozott. Ekkor mindenki azt hihette, hogy utoljára láttuk az NXT-ben, ám a következőkben volt egy backstage interjú (wwe.com), amiben Ember Moon kötött bele a korábbi bajnokba. Ennek vélhetően az lesz a folytatása, hogy Moon összecsap Bayley-vel, nyer, hogy erősebbnek tűnjön karakterben, Bayley pedig hamarosan érkezhet a Main Roster-be.

Samoa Joe (C) vs Shinsuke Nakamura – NXT bajnoki címmérkőzés 

Az este legjobban várt mérkőzése. Nem kell nagyon túlragozni. Azt sem, ahogyan Nakamura bevonult. Hihetetlen ováció közepette, élő zenei kísérettel Shinsuke Nakamura megérkezett. Joe koncentráltan és feltűzelten lépett szorítóba, hogy aztán megkezdjék az ádáz háborút. Nakamura a szokásos stílusában harcolt, Joe pedig a saját módszereivel próbálta megtalálni az ellenszert. Volt itt Muscle Buster, Kinshasa, de egyik fél sem tudta legyűrni a másikat. Utóbbinál azonban, mintha Nakamura rúgását követően Joe megsérült volna. Talán ezért is volt azonnal a második Kinshasa, aminek végén Shinsuke kopogtatott, megszerezve ezzel a bajnoki címet.

Nakamura ünneplésével zárult az adás, amivel végérvényesen kezdetét vette a SummerSlam hétvége. Folytatás ma este ugyancsak Brooklynból a SummerSlam-mel.

7 című bejegyzés “WWE NXT TakeOver: Brooklyn II – A történelem ismétli önmagát” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Milyen érdekes, hogy mikor két éve Lesnar Cena-val csinálta ezt senkinek nem volt semmi baja közben Cena van akkora legenda mint Orton sőt…

  Kedvelés

 2. De hova menjen mindenki mainbe? Mindenki csak menjen menjen menjen közbe meg ott is vannak annyian hogy nem jut idő mindenkire… igy vesznek el az emberek, 50 ember nem tud rivalda fényt kapni egyszerre…. Ez az egy rossz van abban hogy a wwe felvásárolt mindenkit az utóbbi időben…

  Kedvelés

 3. Szegény Joe…
  Biztosra vettem hogy ezt még megnyeri még ha a feudot nem is.
  Remélem hogy a main rosterben többre fogja vinni,mint a tna-nél és azt is hogy nem fogják elcseszni a karakterét,mint Owensnek.
  De még van rá esély hogy lent marad és visszanyeri a címet.
  Mint az American Alpha és a Revival feudnál.
  Állítólag Vince Mcmahon már nagyon akarja Nakamurát,szóval Joe még visszanyerheti az övet.
  De a feud vesztese már biztos hogy felkerül.
  Ha Joe lesz az,akkor a legjobbakat kívánom neki,remélem tényleg sokra viszi majd.

  Kedvelés

 4. Hát nem tudom… A meccsek maguk jó voltak, néhány bevonulás és a show szintén zseniális. Viszont a meccsek végeredményei kiszámíthatóbbak voltak mint bármelyik tucat Raw vagy SD töltelékmeccs eredménye az utóbbi évből. Sehol egy meglepetés, váratlan eredmény.

  Plusz sokadszorra játszák már el, hogy valaki kinövi az NXT-t, aki 1-2 éven át isten volt a rosteren, de most megy fel a nagyokhoz, ezért itt gyorsan elveretik még valami feltörekvővel. Most Bayley, de Finn, KO, Sami, TT-k (talán Neville is), sorolhatnám… Az NXT jelenleg kb veretlen a main roster-rel szemben. 🙂

  Joe-t külön sajnáltam, nem jutott neki hosszú uralkodás, veszítenie kellett a nyeklő-nyakló idétlen japánnal szemben, pedig a meccsen ezerszer többet csinált. Ha őt még fel is viszik a main rosterre, nagy jövőt nem jósolok neki, nincs kockás hasa és tipikus amerikai szépfiú feje, plusz nem is elég nagy, hogy Vince beleszerelmesedjen. Ha valaha feljut, max US/IC öv közelébe fogják engedni, de ne legyen igazam.

  Kedvelés

  1. Hát igen, nemtom mit esznek ezek az idétlen hardcore fanok a japón… Joe egyetlen térdese jobb volt mint annak az összese. Teljesen igazad van, mintha valami aranyszabály lenne, hogy az NXT-t csak két vállon lehet elhagyni.

   Kedvelés

   1. Ha most nem lép a main rosterre Joe valószínüleg a következő Takeoveren is jobolni fog ennek a értelmetlen majomnak.

    Kedvelés

    1. Ezt ne, nem muszáj szeretni, de ezt akkor se..
     Nekem pl az egyik kedvenc pankrátorom, a stílusa, a bevonulása, a mozdulatai minden átjön.
     És eközben Joet is szeretem.

     Layman, tényleg ne legyen igazad, nyerjen inkább főövet 🙂

     Kedvelik 1 személy

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek