WWE NXT TakeOver: San Antonio – A betolakodó

027_nxt_01282017ca_2745-5a298670ed937bb095af7e660bf09546

Tegnap este került megrendezésre az NXT évnyitó gálája, amit ezúttal is fantasztikus közönség kísért a helyszínen. A három címmérkőzés mellé két egyéni összecsapást is kapott a publikum. A mérkőzések között viszont valami olyasmi történt, ami sokakat lesokkolt az arénába.

Tye Dillinger vs Eric Young 

Tye-nak vélhetően ez volt az utolsó csatája az NXT kötelékében. Szívét-lelkét beletette a meccsbe, és megpróbált minden nehézségen felülkerekedni. Utóbbit a ring körül cirkáló Sanity tagjai jelentették. Többször is megpróbáltak beavatkozni, de Dillinger mindannyiszor visszaverte a rohamokat. Végül kiosztotta a TyeBreaker-t Young-nak, akinek lábát kívülről tették a kötélre.. Tye megint ellenfele társaival kezdett foglalkozni, aminek végül az lett az eredménye, hogy Young könyörtelenül bevitte finisherét, amit követően kopogtatta Dillinger-t.

Samoa Joe az első sorból figyeli az eseményeket, a közönség természetesen megőrül a korábbi kétszeres NXT Bajnokért.

Andrade Almas vs Roderick Strong 

Nagy meglepetés nem történt – végsősoron – Roderick megnyerte az összecsapást, ami egyben azt is jelenti, hogy hamarosan a bajnoki cím kihívói státuszában találhatja majd magát.

#DIY (C) vs Authors of Pain – NXT Tag Team Championship 

Gargano és Ciampa egészen elképesztőt küzdött, de az embernek valahogy végig az érzése lehetett, hogy ez kilátástalan harc. Persze – bajnokhoz méltóan – küzdöttek a srácok, de akármit is próbáltak, semmi sem bizonyult érdemlegesnek a pokoli módon bookolt behemótokkal szemben. A kihívók egy ponton bekerültek ugyanabba a feladásos fogásba, amivel a #DIY megnyerte az öveket. Ebből valami egészen hihetetlen módon felálltak, amit követően már csak pillanatok maradtak a meccsből. Ciampa-t végezték ki kíméletlen módon, a kopogtatást követően pedig Új Bajnokokat avattunk!

A kommentátorok elkezdik hypeolni a következő meccset, de ekkor egy hang ordít bele egy mikrofonba – megszólítva San Antonio közönségét. Corey-ék értetlenül fordulnak meg, a publikum viszont örjöngeni kezd. Seth Freakin Rollins az NXT ringjében, nem nehéz kitalálni miért jött. Felszólítja korábbi mentorát, hogy tolja ki a seggét a ringbe. Érkezik is Triple H, de a bejáratnál megáll. A közönség megőrül, Hunter azonban int a biztonságiaknak, akik aztán körbeveszik a ringet. Rollins elsőre nagy lendülettel esik nekik, de végül a túlerő lenyomja és kivonszolják az aréna területéről.

Asuka (C) vs Peyton Royce vs Billie Kay vs. Nikki Cross – NXT Women’s Championship 

Nem volt ez Fatal 4 Way. Legalábbis csak papíron, hisz Billie-nek és Peyton-nak esze ágában sem volt egymás ellen harcolni. Csapatban nyomultak, így tudták hatástalanítani Nikki Cross-t is, aki egy asztalban végezte. Az “őrült csaj” innentől nem tudott érdemben beleszólni a küzdelembe, ami úgy folytatódott, hogy Peyton és Billie próbálta megtörni Asuka-t. Peyton egyszer már nagyon közel járt a győzelemhez, de a címvédő kirúgott a tusból. Ezt követően Asuka magára találta, és egy kemény rúgást követően kopogtatta Peyton-t – megvédve ezzel a bajnoki övet.

Shinsuke Nakamura (C) vs. Bobby Roode – NXT Championship Match 

Két zseniális bevonulás, majd egy heroikus küzdelem. Talán így lehetne a legjobban jellemezni ezt a mérkőzést, ami mondjuk jobban hasonlított egy háborúra. Roode tökéletes taktikával érkezett – akárcsak Joe az előző TakeOver-en – amit Nakamura térde bánt egy idő után. A Japán képtelen volt arra, hogy maximális fordulatszámon pörögjön, így végül rutinos ellenfele bevitte a kegyelemdöfést. Villant a Glorious DDT-, amit követően Roode kopogtatta a bajnokot. Új címvédő a TakeOver végén!

8 című bejegyzés “WWE NXT TakeOver: San Antonio – A betolakodó” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Tartottam pár hét (hónap) NXT szünetet, most néztem bele újra a takeover miatt.

  Jó adás volt, de vegyes érzéseim vannak:
  Dillinger vs Young: a meccs jó volt, a Sanity-t eddig nem láttam, csak mondogatták, hogy micsoda társaság. Hát ezen a meccsen engem nem győztek meg, leginkább bohócoknak tűntek, mint félelmetesnek vagy pusztítónak. Tye gyakorlatilag viccet csinált belőlük, és a meccs után simán elsétálnak? Értem a scriptet, hogy Dillingernek hősiesen kellett elbuknia (mert gondolom megy a main rosterre jobbolni), de egy pusztító frakciót nem így képzelek. A legviccesebb, hogy a később látott Nikki Cross tűnt a legveszélyesebbnek az egész brigádból.

  Cien vs Strong: Cien-t láttam már párszor, tehetséges és ügyes, de engem valahogy nem fogott meg. Rodericket most láttam először, nagyon bejött, amit a meccsen mutatott, karakterében kicsit talán Benoit-ra emlékeztet.

  DIY vs AOP: nekem talán az este legjobb meccse volt. A DIY jó, de az AOP-nél jó helyen az öv, hiteles heelek és jó csapat is. Külön pirospont a script-ért, hogy tisztán nyerték az öveket. Végre egy normális heel csapat.

  Nők: jó meccs volt, de nekem érthetetlenül rövid, és Asuka nekem nagyon keveset csinált. Egy Nikki vs Asuka meccs simán jobb lett volna, mint ez, főleg a nagyon gyenge befejezésével. Az a gond, hogy Asukát már annyira túltolták, hogy lassan egy ellenfél ellen már senki nem hiszi el, hogy veszíthet.

  Shinsuke vs Roode: jó meccs volt megint, az az én személyes gondom, hogy Roode stílusa annyira nem jön be (a tehetsége vitathatatlan). A másik oldalon Nakamurával az a gondom, mint Asukával vagy Bálorral, túltolják náluk a pusht. Nem csak az a baj, hogy mindig győznek, de gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. Itt is eltúlozták a scriptet, az első finisher után simán veszítenie kellett volna, de legkésőbb a feladásos fogásnál. Ehelyett még ekkor is rúgkapált, kb mintha Roman Reigns és John Cena szerelemgyereke lenne.

  Kedvelés

 2. Úristen, de jó adás volt. NXT idén nagyon közel lesz a WWE heti adásaihoz, mert hiába nézett ki az utóbbi hetekben gyengébben az egész roster, nagyon jó Takeover lett. Első meccs után nem kaptunk választ mi lesz Dillingerrel, de a WWE is érezheti mikor ha nem most kéne berakni őt 10.-nek a Rumblen. 3 következő meccs főleg a tag-team meccs nagyon jó volt. Rollins szerintem nem hagyja ennyiben Rumblen is lesz szerintem vele valami szegmens. Roode pedig NXT bajnok, de szerintem Nakamura még a következő visszavágóig nem jön fel a főrosterre.

  Kedvelés

 3. Nem akarok rosszat írni, mert tiszteletben tartom a szerkesztők munkásságát, de a közelmúltban nem nagyon találkoztam NXT összefoglalókkal! Ilyen kevés NXT-t követő pankra fan élne Magyarországon?

  Kedvelés

  1. Minden NXT Összefoglaló készen van, és megtalálható fentebb az NXT/NXT2017. résznél.

   Annyi a változtatás az előző hónapokhoz képest, hogy nem minden esetben osztjuk meg facebook-on az adást. Valószínűleg ezért találkozol vele ritkábban, de szinte minden esetben felkerül ide WP-re már csütörtökön, vagy ahogy időm engedi.

   Kedvelés

 4. Végre Bobby a bajnok! Van egy olyan érzésem, hogy egyetlen TakeOver alatt lesz bajnok az összes Sanity tag és csak akkor kezdődik el igazán a rémuralmuk. Mindenesetre én már várom, Wyatték ellen nem lennének rosszak!

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek