WWE NXT TakeOver: The End – Eredmények és videók

CkePhxmVAAEBKUV

Elérkezett a TakeOver napja, a telt házas Full Sail közönsége pedig feltüzelt hangulatban várja a kezdést. Öt összecsapás áll előttünk, ami a maga nemében mind sok izgalmat tartogat. Kíváncsian várhatjuk miként teljesítenek első címvédő mérkőzéseiken a bajnokok, hiszen mindhárman első ilyen próbatételük elé néznek, természetesen győzelmi reményekkel. Nakamura és Aries csatáját is nagy várakozás övezi, csak úgy, mint az este első mérkőzésének résztvevőit. Lássuk is, hogy mi történt az év második TakeOver-én.

Tye Dillinger vs Andrade “Cien” Almas 

Tye-t elképesztő ováció fogadta, ami kellőképp megadta az alaphangot az estének.  Megérkezett ellenfele, akinek személyében egy harmadik generációs szupersztárt köszönthetünk az NXT kötelekében. Hamar megbizonyosodhattunk, hogy Andrade nem egy ügyetlen srác, akrobatikus mozdulatai hamar elnyerték a közönség szimpátiáját, de az NXT Univerzumának szíve, továbbra is a bizonyítási vágytól égő Tye felé húzott. Egymást próbálták túllicitálni technikai képességek terén, de az első komolyabb lehetőség a debütáló Almas előtt adódott, kopogtatásából azonban Dillinger sikeresen kirúgott. Andrade hasonlóan, mint nemsokkal előtte, egy dobást követően megtartotta magát a levegőben fejjel lefelé, lazaságára azonban ráfizetett, hiszen Perfect 10 egy hatalmas Superkick-el kínálta meg. Tye kopogtatott, de ezúttal Andrade tudott kitörni a tusból. Végül egy szépen kivitelezett kombinációt mutatott be az újonc, aminek végén beletérdelt a sarokban csücsülő Dillinger arcába, Tye pedig az ezt követő tusból már nem tudott kirúgni, így “Cien” megszerezte a győzelmet első NXT-s mérkőzésén.

The Revival vs American Alpha (C) – NXT Tag Team bajnoki címmérkőzés 

Nem tévedünk, ha az este egyik legjobb mérkőzéseként jellemezzük ezt az összecsapást. Tag Team mérkőzésekhez mérten elég hosszú volt, legalábbis azokhoz képest biztos, amikhez szokva vagyunk. A bajnokok irányították a küzdelmet a mérkőzés első felében, ami alatt a kihívók nem igazán találták sem a ritmust, sem az ellenszert a bajnokok dinamikájára. Dash, valamint Dawson végül fordítani tudtak a csata képén, mialatt erőteljes rohamok alá helyezték Chad Gable-t, de a fiatal szupersztár kitartott a heves offenzívák alatt. Hosszú perceken át tartó gyötrelem után, végül sikerült bepacsiznia Jordan-t, aki hatalmas hévvel vetette bele magát a mérkőzésbe. Egymaga elsöpörte a kihívókat, majd Slam-et követően tussal próbálkozott, de kísérlete nem járt sikerrel. Az izgalmak mondhatni csak ekkor kezdődtek, hiszen elszánt harc indult a végső tus megszerzése érdekében. Sokszor hihettük, hogy az adott ponton vége a mérkőzésnek, de egy-egy megmozdulással ránk cáfoltak a csapatok. A bajnokok duója végül készült a befejezést jelentő finisher-re, amivel a címeket is megszerezték áprilisban.. Miközben Jordan a mozdulat előkészítésén fáradozott, Dawson okosan kivonta a forgalomból Gable-t, amit követően el tudta kapni levegőben érkező társát.. Jordan azt hihette, hogy címvédést érő tust lát ha megfordul, de ehelyett ellenfeleivel találta szembe magát, akik könyörtelenül éltek a lehetőséggel, kiosztották a Shatter Machine-t, amit követően Dash kopogtatni tudta Jordan-t.. Hatalmas drámának, és meglepetésnek lehettünk szemtanúi, hiszen a Revival képes volt visszaszerezni a bajnoki címeket, amivel az első kétszeres NXT Tag Team bajnokoknak mondhatják  magukat..

A trón fosztott fiatalok estéje ezzel korántsem ért véget, hiszen a semmiből, hátulról támadt rájuk két fekete ruhás izompacsirta, akiket eddig csak az NXT Live Event adásain lehetett elvétve látni.. A páros egy nagyon komoly verést mért az amúgy is ezer sebből vérző American Alpha-ra, amit követően újabb sokk érte a közönséget azáltal, hogy besétált az arénába WWE Hall of Famer Paul Ellering, aki elképesztő hidegvérrel nézte végig a pusztítást, majd miután az említett két fél beállt Ellering mellé, levonhattuk a következtetést, hogy az új párosnak van valami kötődése a Hall of Famer-hez.. 

Egy kisebb backstage jelentben láthatjuk, amint Asuka melegít keményen soros mérkőzésére, majd a bajnok mögött megjelenik Bayley.. A Hugger lány barátságosan kezet nyújt, amit a veretlen bajnok vonakodva bár, de elfogad.. A közönség azonnal rákezd a ” Hey – We Want Some Bayley ” Chant-re, követelve a hölgyet, ehelyett azonban láthatjuk, hogy következik az este másik fénypontjának tekinthető Shinsuke Nakamura kontra Austin Aries összecsapás. 

Austin Aries vs Shinsuke Nakamura 

Aries bevonulását nem fogadta nagy ováció, ellenben ellenfelével.. A fények kialudtak, a közönség pedig nagy éljenzéssel fogadta Nakamura zenéjét.. Dúdolni kezdték a dalt, miközben a japán szupersztár átszellemülten közelített a ring felé. Sokak vártak erre a pillanatra is, Shinsuke Nakamura egy ringben Austin Aries-el! A gongot követően azonnal Nakamura-t kezdi éltetni a publikum, majd újra harsog a szupersztár zenéjének rigmusa a közönség torkából.. Kissé talán nehézkesen lendültek bele a felek, Aries-t mintha zavarta volna a derekán levő kötés, de ahogy telt az idő, egyre nagyobb hévvel vetette bele magát a küzdelembe Ő is. Ment az erőfitogtatás rendesen, oda-vissza pattogtatták a srácok a labdát, várva, hogy ki próbálja meg előbb lecsapni.. Úgy tűnt Austin próbálja meg, egy fokozattal feljebb kapcsolt, de támadásait sikeresen túlélte Nakamura. A küzdelem egy pontján komoly bajba is került Shinsuke, hiszen Aries feladásos fogásba rakta a ring közepén, pár másodpercnyi vergődés után azonban, az Erőstílus Királya kikecmergett a szorult helyzetből.. A végén Aries-t túlságosan is elragadta a hév, hisz ami korábban bejött, az másodszorra már nem.. Kirepült a kötelek között, de az ellenfelével való találkozás helyett a kordonnal között közelebbi ismeretséget, amit Nakamura könyörtelenül kihasznált.. Jött a Kinshasa, majd a győzelmet jelentő tus, Nakamura pedig újabb nagy nevet tudhat maga mögött a bajnoki cím felé vezető rögös úton..

Nia Jax vs Asuka (C) – NXT Women’s bajnoki címmérkőzés 

Ahogy arra számítani lehetett, Nia az erőfölényt, Asuka pedig a technikai képzettséget próbálta meg kiaknázni. A bajnok természetesen bátran kezdett, nyomát sem mutatva a félelemnek. Jax egy-két komoly akcióval kicsit megrendítette Asuka stabilitását, de a címvédő állta a sarat. Amikor csak lehetősége adódott, próbálta gyengíteni ellenfele testrészeit a különböző fogásokkal, de Nia mindannyiszor kiszabadult ezekből a manőverekből, s nem egy esetben egy kemény dobással, vagy épp Powerbomb-al válaszolt, ami igencsak megviselte Asuka-t, de a bajnok továbbra sem volt hajlandó megtörni. Nia megpróbálkozott egy Legdrop-al is, de Asuka okosan elgurul az irányából, így a nehézkes Jax a szőnyegbe csapódott.. Végül egy komoly rúgássorozat után kidőlt a fa, Asuka pedig kopogtatni tudta ellenfelét, megszerezve ezzel egy nagyon sokat jelentő győzelmet, egy igazán embert próbáló mérkőzésen. Jax második esélyét is elszalasztotta a címre, amit követően várhatjuk a Asuka vs Bayley II-t a brooklyni TakeOver-re, augusztusra.

Újabb backstage rész, amiben William Regal kezd beszédbe az estével kapcsolatban. Sok mindenre nem jut, mert a háttérben megjelenik Bobby Roode, aki elhalad a GM mögött, majd bemegy az irodába. Regal követi tekintetével, majd az egyik statiszta súg valamit neki, amit követően Mr. Regal nyomban az irodába siet Roode után..

Finn Bálor vs Samoa Joe (C) – Steel Cage mérkőzés az NXT bajnoki címért 

Az adás csúcspontja, egy epikus háború utolsó felvonása, történelmi kikötéssel fűszerezve. Az NXT első Steel Cage mérkőzése fog most lezajlani a szemünk láttára, pontot téve egy hónapok óta húzódó rivalizálás végére. Szívdobbanások hallatszanak, vörösbe borul az aréna, ami nem jelenthet mást, minthogy a Démon itt van ma este.. Bálor újabb remek bevonulással örvendeztette meg a közönséget, majd érkezett a bajnok, minden eddiginél koncentráltabb tekintettel, vállán az NXT aranyával. Az ajtó bezáródott a két fél mögött, felharsant a This is Awesome, s kezdetét vehette a háború. Bálor kötött először közelebbi ismeretséget a ketrec rácsaival, miután Joe kétszer is nekivágta ellenfelét. Mindketten tettek kósza kísérleteket a ring elhagyására, de egyik sem járt sikerrel. Komoly támadásokat mértek egymásra, de ezek sem hozták a várt eredményt. Joe készült a Muscle Buster-re, a mozdulatra, amivel megnyerte a címet áprilisban.. Bálor ügyesen hárított, tusba fogva ezzel a bajnokot, Joe azonban időben kitudott rúgni.. Nemsokkal később már nem volt menekvés, a Démon megkapta a Buster-t, azonban kettőnél képes volt kirúgni.. Joe nem akarta elhinni, amit lát, kénytelen volt azonban felocsúdni, és tovább rohamozni. Feladásos fogással sem tudta harcképtelenné tenni Bálor-t, aki nagy viszontagságok árán képes volt kiosztani egy Coup de Grace-t, de hiába kopogtatott, a bajnok kitört az utolsó pillanatban. Finn egy újabb finisher-re szánta el magát, meglátva a siker kulcsát a Bloody Sunday-ben.. Nem nagyon tudta megemelni jóval nehezebb ellenfelét, aki nemcsak, hogy kifordult a fogásból, de átfordította azt a Kojita Clutch-ba, újra feladásos helyzetbe kényszerítve ezzel Bálor-t.. A Démon ugyanazzal próbálkozott, ami Londonban bejött, nevezetesen, hogy a sarok segítségével átfordul ellenfele fölött.. A dolog ezen része sikerült is, de ezúttal nem tudta tusba fogni Joe-t, jobb híján páros lábbal mellkason taposta. A közönség nyomban buzdítani kezdte, hogy induljon felfelé a ketrecen, Bálor eleget is tett a kérésnek, de Joe az utolsó pillanatban elkapta a lábát.. Addig-addig gyötörte az erejével elkészülő Bálor-t, hogy képes volt a vállára venni, majd a sarok tetejéről kiosztani neki a második Muscle Buster-t.. A Démon aléltan terült el a becsapódás után, Joe pedig kopogtatta, megvédve ezzel a bajnoki címet.

Összességében újabb remek adást láthattunk, amit követően jó pár kérdés megválaszolásra vár.. Kik az új Tag Team tagjai, akik valósággal eltaposták az American Alpha duóját? Milyen céllal érkeztek? Ki lesz Samoa Joe következő kihívója? Illetve ami minden másnál fontosabb: Látjuk-e még az NXT kötelei között, Finn Bálor-t?

10 című bejegyzés “WWE NXT TakeOver: The End – Eredmények és videók” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ezelőtt a Bálor előtt még hatalmas jövő állhat, ha Vince szempontjait nézzük. A képen is látszik, hogy pont olyan horrorisztikus karaktert kapott, hogy megszeressék a felnőttek, persze a tehetsége miatt is. De azért egy kicsit valami rajzfilmfigurára is hasonlít, azaz a gyerekek is szeretni fogják. A PWI is őt választotta Ambrose és Lesnar után 2015 legnépszerűbb pankrátorának. Benne többmilliós nézettség és dollármilliárdok vannak. El ne basszák!

  Kedvelés

 2. Jó! Tehát Bobby Roode az NXT-be megy. (Stormot is visszahozzák valahogy?) Most már annyi menő név van a cégnél, hogy el sem férnek.
  Ehhez képest még még mindig Reginst kell néznem a főműsorban bajnokként, ahogy eladja azt a buzi szupermenpáncsot vagy speert.

  Kedvelés

 3. Lenyűgöző!!! Hihetetlen és még ezerféle képen lehetne cifrázni de ugyan oda lyukadunk ki. This is Wrestling!!

  A meccsek java káprázatosak ezt azért mondom mert a női meccset kihagytam, gondolom nem volt nagy durranás de ha rácáfoltok meglesem..

  A kezdő meccs már jól indított Almas baromi jó és jó látni hogy hiába mennek fel az emberek a főrosterre nincs okunk panaszkodni az érkező friss pankrátorokra…az NXT lassan lassan sőt már most több időt érdemelne mert ennyi tehetségre számomra nem elég 1 óra mert én akár 2-3 (na jó a 3 már kicsit sok) óráig is elnézném amire ezek az emberek képesek.

  A tagteam meccs hibátlan volt és az eredmény is jó, sőt ha azt nézzük történelmet írtak ma az NXT-ben…kár hogy Vince elb*szaríntja a csapatait :S de hát nem baj úgy kell neki

  ami számomra az adást vitte az a Nakamura vs Aries brutális amit ezek ketten letoltak és bármelyikük lehetne a kövi kihívó sőt akár mind a ketten is mehetnének Joe ellen

  Finn még mindig eléri hogy alig várjam a bevonúlóját, de ezt már nagyon nézném fentebb…kinőtte az NXT-t ideje tovább lépni viszont Shane keze alá kell kerülnie mindenképpen mert ellenkező esetben ő is póruljárhat (lekopogom*)

  Kedvelés

 4. Megint lekörözte az nxt a main roostert. Durva… Finn tuti Summerslamig nem fog jönni, de még ezis kérdéses, nem tudom mit szarakodnak már. A tag team mérközés volt szerintem a legjobb, végére hihetetlen izgalmas lett, teljes mértékben megérdemli a Revival a 2X bajnoki cím birtokosa címet. Többi mérkőzés is fantasztikus volt, ilyen kéne a main roosterben is lennie.

  Kedvelés

  1. Van esély, hogy nem megy még föl a main rosterbe. Rebesgetnek egy Nakamura elleni címmentes feudot.

   Viszont sokan azt mondják, hogy júliusban már a ott lesz, hiszen a július 19-i RAW adáson lesz a draft, és Finn is benne lesz a sorsolásban, hogy a Raw vagy a Smackdown brandhez fog csatlakozni.

   Kedvelés

 5. balor kikapott megy awe be a club élére,ennyi.
  owensel akarják megnyeretni a mibet..
  Wyatt visszatér és megy a fő övért,de táska nélkül esélytelen sajnos mert ot van kentaur meg júdás is..de kitudja..

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek