WWE Backlash 2016. – Előzetes

20160906_backlash_tunein_thissunday-10d82e7e3a37d9ec1c438611f0b756b1
Hét év után tér vissza a Backlash

Most vasárnap kerül megrendezésre a New Era első különálló PPV eseménye, ami jelen esetben a SmackDown prezentálásában fog létrejönni. Maga a gála, egészen pontosan hét év kihagyás után tér vissza a naptárba. Erre a későbbiekben még visszatérünk, most viszont szokás szerint végigvesszük az előttünk álló csatákat. Hat mérkőzés került bejelentésre, amiből négy esetben címért zajló küzdelmet láthatunk majd.

SmackDown Tag Team bajnoki cím – “Selejtező” és Döntő 

backlash-1473243808-800
Rhyno és Slater már a fináléban, de egyelőre ellenfélre várnak

Pár hete jelentették be, hogy a kék adás is csapatbajnoki címeket kap. Daniel Bryan,valamint Shane McMahon egy Tournament-et hozott létre, aminek végén a két legjobb páros összemérheti erejét a PPV-n, eldöntve ezzel, hogy ki lesz a SmackDown első Tag Team bajnoka. Némi meglepetésre, egyik oldalon – két győzelemmel Rhyno és Slater párosa verekedte be magát a döntőbe. A “Hottest Free Agent” elképesztően pozitív reakciókat kap hétről-hétre, ami legalább akkora meglepetés (ismerve a múltat), mint döntőbe jutásuk. Oldalán Rhyno, aki csendesen, de annál hatékonyabban végzi munkáját. Ellenfeleik kilétét egyelőre homály fedi, ugyanis hiába jutott be csütörtökön a döntőbe az American Alpha, Jimmy és Jey támadása egy térdsérüléshez vezetett Chad Gable szerencsétlenségére. Shane és Daniel, miután tisztán láttak a helyzettel kapcsolatban, biztosítottak egy újabb lehetőséget az Uso ikreknek, valamint a Hype Bros-nak. A két csapat megmérkőzik a PPV-n (talán a KickOff-ban), hogy aztán a győztes még ezen az estén kiálljon a fentebb említett párossal a címekért. Jelen pillanatban az Uso ikrek végső sikerére bólintanék, hiszen ennek van a legtöbb értelme hosszútávon. Nem utolsó sorban azért, mert amikor Gable és Jordon visszatér a két csapat viszályának igazi tétje lenne a bajnoki cím.

SmackDown Women’s bajnoki cím – 6 Pack Elimination Challenge mérkőzés 

crj0guawyaynrvg
Hat szupersztár, de csak egy távozhat úgy, mint az első SmackDown Women’s bajnok

Jelenleg mind a hat hadra fogható hölgyet belepakolták ebbe az összecsapásba, ami kieséses rendszerben fog zajlani. Két írásunkban is taglaltuk az esélyeket a közelmúltban – így sok mindent nem igazán lehet hozzátenni mindehhez. Becky Lynch és Nikki Bella a két legnagyobb esélyes, de ismerve a WWE-t, ez bármelyik pillanatban változhat.

Randy Orton vs Bray Wyatt 

14273427_1109812379102758_1272143517_o
Ki az igazi Csúcsragadozó?

Mindeddig az egyetlen Singles mérkőzés a card-on. Bray Wyatt az elmúlt hetekben a fejébe vette, hogy levadássza Orton-t, akire trófeaként tekint. Nagyon úgy tűnik, hogy Bray szemszögéből felcserélődtek a szerepek, hiszen saját magára tekint Csúcsragadozóként. Gyengének érzi ellenfelét minden szempontból a SummerSlam-et követően – ezt igyekszik majd kihasználni. Vele szemben ugyanakkor egy tizenkétszeres világbajnok fog állni, akinek továbbra is egyetlen egy RKO-ra van szüksége a sikerhez. Túl sok felvezetést nem kapott a mérkőzés, ami mindenképp arra enged következtetni, hogy nem ezt az egy csatát láthatjuk majd a szupersztárok között.

The Miz (C) w/Maryse vs Dolph Ziggler – Interkontinentális bajnoki címmérkőzés 

crwsoj8weaai59m
Sokadik összecsapásuk, de ezúttal nem Ziggler a favorit

Alig egy hete kaptuk ezt a sebtében bejelentett mérkőzést, ami már a nagyon sokadik lesz a felek között. Ezek közül jó párnak e nemes bajnoki cím adott rangot. Miz uralkodása április 4-én kezdődött, és mint mondja – soha véget nem érő. Ziggler ellenben sodródik az árral ahogy mondani szokás. Egy hónapja még kötelező kihívó volt a WWE Világbajnoki címre, de mind Ambrose, mind Styles ellen elbukott a lehetőségek kapujában. Ezek után keveredett konfrontációba Miz-el, Daniel Bryan pedig kapva kapott az alkalmon, hogy lekösse a csatát a Backlash-re. A MoneyMaker minden bizonnyal folytatja regnálását – semmi értelme nem lenne ha most Ziggler elvenné tőle az övet. Nem utolsó sorban, szépen csendben építenek egy esetleges Miz kontra Bryan meccset, s ezáltal, hogy Miz minden akadályt sikerrel vesz, amit Bryan elé helyez – folyamatosan a GM orra alá dörgölheti a keserű igazságot.

Dean Ambrose (C) vs AJ Styles – WWE Világbajnoki címmérkőzés 

crim4d6wiaaur2p
A SmackDown legfontosabb bajnoki címe a tét

Mint már korábban említettük, Styles negyedik alkalommal száll harcba ezért a címért. Viszont ez az első, hogy komoly esélye van a sikerre. Ambrose már a Money in the Bank óta uralkodik, de nem ezért kell számítani a Phenomenal One győzelmére. AJ jó futásban van, legyőzte Cena-t a SummerSlam-en, két nappal később pedig Ziggler-t – végleg bebiztosítva a lehetőséget Ambrose ellen. Sőt mi több – Cena feletti diadala óta, már mint a “Face who runs the place”-ként konferáltatja fel magát. Az este egyik legjobb összecsapására van kilátás. Korábban egyetlen egyszer találkoztak, akkor Ambrose győzött a Dirty Deeds-et követően.

A PPV-re magyar idő szerint hétfő hajnali két órától kerül sor – napközben pedig érkezünk a szokásos összefoglalóval. 


Most pedig térjünk vissza a legelején említett tényre, miszerint hét év után láthatunk újra Backlash PPV-t. Tekintettel a hosszú kihagyásra, összegyűjtöttem nektek a PPV történetének pár mérkőzését videó formájában – egyfajta ráhangolódás gyanánt.

Backlash 2009: 
John Cena (C) vs Edge – Last Man Standing mérkőzés a Nehézsúlyú világbajnoki címért 

Triple H (C) & Batista & Shane McMahon vs The Legacy (Orton & Rhodes & DiBiase) – 6 Man Tag Team mérkőzés a WWE bajnoki címért 

1.rész

2.rész

Jeff Hardy vs Matt Hardy – I Quit mérkőzés 

Backlash 2007:
John Cena (C) vs Edge vs Shawn Michaels vs Randy Orton – Fatal 4 Way mérkőzés a WWE bajnoki címért ( Meccs végi spot zseniális volt 😀 ) 

4 című bejegyzés “WWE Backlash 2016. – Előzetes” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A Tippjeim: Aj Styles, mert már ráérdemelt arra hogy bajnok legyen. Nikki Bella de csatlakozom Rey kolléga ötletéhez miszerint Alexa Bliss sem lenne rossz döntés. Ziggler, mert Mizantéria elvtárstól már a falnak tudnék menni. Orton. Perzse utána a Nomercy-n úgyis Bray nyer. De feudzáró meccset úgyis Orton nyeri. Valamint Rhyno és Slater behúzzák az öveket.
  Röviden tömören ennyi volnék. Have a nice day! 😉

  Kedvelés

 2. sokan mondják h Brock Lesnar a durva állat, nos amit Big Show művelt, (élőben láttam, mmint közvetítve) hát az nem volt semmi, Lesnar for president. kappa
  ha nem part timer lenne, valószínűleg most is bajnok lenne, ő az az ősember aki csak verekszik ész nélkül kihasználja a puszta erejét, nem túl látványos mint pankrátor de ő a legjobb jelenleg. túl sok pénz ölt bele a WWE, hogy megveresse valaki, mert valaki megfogja de nem most, Undertaker legyőzőjét, oké “nem úgy volt kalkulálva” h nyerni fog. de jelenleg nincs olyan ember aki meg tudná verni és épp kézláb sztorit összerakni a KREATÍVAK az irodában, vagy nincs szerződésben (goldberg) vagy sérült (igen jöhetnek a dislikeok, de bálor: the beast vs the Demon, tudom fiatal még ehhöz a demon king, de mindegy, csak álmodozok :D)
  bocsi a kis offért
  amúgy a predictionom:
  AJ
  Nikki Bella (bár alexa blissnek örülnék)
  Miz
  Orton
  Slater -> AA utánna 🙂

  Kedvelés

  1. Ehhez csak annyit fűznék, hogy ha mindenki cuccolhatna (ezzel nem azt mondom, hogy csak Lesnar tolja) sokan lennének, akik ilyen állatok lennének mint Brock. Ezt a Brockot nem pusholni, inkább szépen lassan elküldeni kellett volna a szervezettől. Azzal a bizonyos WM-es mozzanatával (21-1) csak egy Legenda karrierjét tette tönkre, nem beszélve arról, hogy minden bizonnyal nem Brockot akarták a Streak megtörőjeként titulálni. Néhány helyen Bray neve bukkant fel, volt ahol Bálort emlegették ezzel a titulussal. Hopp, kicsit elcsúsztam a témától. Na szóval, visszatérve oda, hogy Brock a legjobb napjainkban… Nem a legjobbnak mondanám, inkább csalónak és magának valónak. Kezemet merném rá tenni, hogy ő kapja a legnagyobb summát a WWE-nél jelenleg. ÉS mire fel? Nincs olyan év, hogy ne okozna sérülést legalább két pankrátornak. Amint mondtad, a nyers erejét használja, és ezzel teljesen figyelmen hagyja, hogy ellenfelei nem mindig az ő súlycsoportjába tartozna. Na mindegy, egy a lényeg, az én szemembe ő már régóta egy senki (ezt nem úgy értem, hogy én jobb vagyok, tény, hogy többet elért az életébe, mint én valaha fogok, de ezt megtehette volna anyagok nélkül is). Nagyjából ennyi a véleményem erről az “állatról”.

   A Backlashről pedig:

   Nagy esélyesnek tartom Slater-t és Rhynot, már csak azért is, mert eléggé futtatták őket. Másrészt a testvérek győzelme se lenne lehetetlen, mert ahogy írtátok, jó feudot lehetne építeni az American Alphaval.

   Women’s championship: Nagy eséllyesnek Nikki-t tartom. Ha Beckynek akartak volna már adni címet, már legalább egyszer megkapta volna. Lassan egy éve itt van és mégse kapta még meg, holott Charlotte már 2.jára mondhatja magának.

   Bray vs Randy: Hát erről a meccsről semmit nem tudok mondani. Sejtésem sincs ki az esélyesebb. Ha még is mondanom kéne egy nevet Bray-t mondanám. Mivel szinte biztos, hogy ez hosszabb feud lesz a két fél között, én arra tippelek, hogy Rowan vagy Harper (nem emlékszem már melyik brandbe van) megzavarja Orton-t és így nyerni tud Wyatt. Bármi lehet ebből, és ez így a jó.

   Intercontinental championship: Elsőre én is azt mondanám, hogy Miz win, de mivan, ha Bryan bezavar a meccsbe és Miz öv elvesztését okozná. Ezzel elindítva a Miz vs Bryan feudot, és így már nem lenne megint az, hogy az övre senki nem megy. Mert nyílván Bryan nem szeretne övre, menni a sérülések kockázata miatt( mert ugye öv= több meccs).

   Végül az Ambrose vs Styles meccs: Hát itt egyértelműen Aj-t mondanám. Kapott akkora pusht az utóbbi időben, hogy nem érné meg most elveretni egy bajnoki meccsen. Valószínűleg, kihúzzák a következő két PPV-ig a feudjukat, mert elég kevesen vannak az SD roosterbe.

   Kedvelés

   1. Undertaker idő kérdése volt, az tény a puszta erejét, de az se normális aki már közel sem csúcson lévő Takert összerakja ezzel a fallal, esélye sem volt mióta megjelent h aláírja brock WM szerződését. ilyen ez a pop szakma, meg minden szer, Lesnar pusztító heel lehetne, de ha nincs itt folyamatosan, biztos h amíg itt van minden feudját megnyeri, utánna ha elmegy az csak azért mert elvesztett egy feudot, és ezért lép le, de jelenleg ő a moneymaker 🙂 hitelesen hozza a szerepét, nem dumál, nem sztárkodik csak szétrugja az seggeket csak elfejti h ez a WWE és nem az UFC vagy valami utcai bunyó, amikor az volt ambrose ellen akkor meg punc*skodott és semmi jele nem volt street fightnak

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek