WWE Extreme Rules 2017. – Preview

Ma éjjel Baltimore-ból jelentkezik a RAW idei harmadik exkluzív PPV gálája. Az esztendő rendszerint legextrémebb és legbrutálisabb gálája az Extreme Rules, melyre idén hat mérkőzés került előre bejelentésre. Közülük is kiemelkedik a főmeccs, ami alatt eldől, hogy ki lesz Brock Lesnar kihívója a Great Balls Of Fire PPV-n.

Sasha Banks & Rich Swann Vs. Alicia Fox & Noam Dar – Mixed Tag Team mérkőzés 

A hölgyek viszályába egyre inkább belekeveredtek az urak is, így végül Mixed Tag Team csatát figyelhetünk majd. Swann leginkább amiatt jöhetett szóba, mert számára hazai közönség előtt kerül lebonyolításra a PPV. Összességében talán face győzelem várható, ami egyben le is zárja Sasha és Alicia feudját. Banks komolyabb vizekre evezhet, függetlenül attól, hogy az este későbbi szakaszában ki nyeri a Bajnoki övért zajló mérkőzést.


Professional Warriors Vs. Hardy Boyz (C) – Steel Cage mérkőzés a RAW Tag Team övekért 

Hardyék immár két hónapja uralják, veretlenül a RAW Tag Team divízióját. Kihívóikkal való riválizálásuk újabb fejezetéhez érkeztünk el ezzel a Steel Cage mérkőzéssel, ami alatt Cesaro-nak és Sheamus-nek mindössze annyi a dolga, hogy ellenfeleiket megelőzve jussanak ki az acélszerkeszetből – feltéve ha nem tudják őket pinnelni, vagy feladásra kényszeríteni. Utóbbi persze valószínűtlen, tehát a fürgeség és a menekülés az első számú opciójuk. Ezzel szemben Matt és Jeff egyértelműen a tiszta és megkérdőjelezhetetlen győzelemre törekszik azok után, hogy a Payback-en elég nagy zakót szabtak rájuk.


Austin Aries Vs. Neville (C) – Cruiserweight Bajnoki Címmérkőzés 

A Bajnok kétszer már túlélte Aries-t, vajon sikerül harmadszor is? Kihvíója abban a faramuci helyzetben van, hogy a WrestleMania-n és a Payback-en is csak egy hajszál választotta el a győzelemtől, Neville viszont mindkét esetben kikecmergett a szorultnak tűnő helyzetből. A már-már unalomig ismételt párosításba új csavar került a Submission kikötés, valamint a múlt hétfőn történtek után. Aries végrehajtotta azt, amire eddig senki sem volt képes; feladásra kényszerítette Neville-t a Last Chance segítségével. Ez volt Neville első veresége mióta télen visszatért a heel karakterével. A keddi 205 Live-on azonban máris keményen büntetett az egy nappal korábbi kisilás miatt, és alapos leckét adott Aries-nek abból, ami vasárnap vár rá. Előzetesen talán a King of the Cruiserweights sikerére tennénk többet, hisz ez Aries ellen egy feudzáró is lehet a továbblépésre. A folytatásban kihívóként léphet színre a Kendrick elleni viszályát győzelemmel abszolváló Akira Tozawa, vagy akár a sérüléséből nemrég visszatérő – és azóta is nagy lendülettel masírozó – Cedric Alexander.


The Miz w/Maryse Vs. Dean Ambrose (C) – Interkontinentális Bajnoki Címmérkőzés 

Nem túlzás azt mondani, hogy december óta nyüstölik egymást. Ennek tükrében talán ideje lenne befejezni, ez a mérkőzés pedig mindkét kimenetellel lehetőséget szolgáltat rá.. Ambrose januárban hódította el az Interkontinentális övet, ráadásul pont Miz ellen. Kisebb-nagyobb megszakításokkal végig lőtávolban maradtak egymáshoz, így a Shake-up után ismét lángra lobbanthatták viszályuk vélhetően utolsó szikráját. Pár hete Mizanin megnyert egy Triple Threat-et Rollins és Bálor ellen, hogy aztán két héttel később kihívhassa a címvédőt. A csatát hozta, igaz csak DQ-val miután Ambrose egy meggondolatlan mozdulatot követően kizárást szenvedett el. A MoneyMaker rohant is egyből a GM-hez, aki megadta az újbóli sanszot számára egy olyan összecsapásra, amiben ha diszkvalifikálják Ambrose-t azonnal elveszti a címet. Minden Miz kezére játszik. Taktikázhat, bevetheti a legmocskosabb hergelési memozdulásait, használhatja a cél érdekében Maryset, és érkezhet akár Elias Samson is. Utóbbi Szupersztár kulcsfigura lehet a sztoriban. Ha a Drifter támad Miz-re, Ambrose veszít. Mizanin viszi az övet, Dean pedig továbblépve viszályba kezdhet Samson-nal, aminek az első és legfontosabb előnye, hogy kikerül a title picture-ből. Miz ebben az esetben új kaput nyit meg maga előtt, amin besétálva nagyon könnyen Roman Reigns-szel találkozhatna. Erről picit később.


Bayley Vs. Alexa Bliss (C) – Kendo stick on a Pole mérkőzés a RAW Women’s Bajnoki övért 

Rég nem látott kiegyensúlyozottságot és dominanciát mutatott be az elmúlt két hónapban a RAW regnáló Női Bajnoka. Alexa Bliss a Shake-up által került a hétfő esti show-ra azt követően, hogy elveszítette a SmackDown Női övét a WrestleMania-n. Hamar egyértelműsítette szándékait, utána pedig nyomatékot adva szavainak első számú kihívóvá avanzsált. A Payback-en úgy lépett ringbe, hogy ellenfele a hazai közönség előnyét élvezte. Ettől függetlenül Bliss győzött, és feltette a koronát az első hónapra. Lendülete továbbra sem csökkent, újból pinnelte Bayley-t, legyőzte Mickie James-t, és rendre padlóra kényszerítette a Hugger-t egy idő közben képbe jövő kendóbot segítségével. Mondhatjuk tehát, hogy Bayley nagyon alárendelt szerepet tölt be azóta, hogy elbukta a címet. Ennek tükrében talán ő lehet a ma esti csata esélyese. Akármennyire is távol áll tőle, extrémnek kell lennie és előnyére kell váltani a kendóbot szolgáltatta potenciált a jóval kisebb ellenfelével szemben.


Finn Bálor Vs. Seth Rollins Vs. Bray Wyatt Vs. Samoa Joe Vs. Roman Reigns – Fatal 5 Way Extreme Rules mérkőzés a Universal Bajnoki öv első számú kihívói jogáért 

Ezzel pedig elérkeztünk a főeseményhez, ahhoz az összecsapáshoz, mely talán leginkább lázba hozza a WWE Univerzumot. Fatal 5 Way az első számú kihívói jogért. Minden bizonnyal ha nincs Strowman sérülése, ez a bizonyos kihívói mérkőzés most közöttük kerülne lebonyolításra Reigns-szel amellett, hogy láthatnánk egy Joe kontra Rollins és egy Wyatt kontra Bálor meccset. De minden másként alakult, így a Brand legjobbjai közül öten szállnak majd harcba azért, hogy végül egyikük Brock Lesnar kihívójaként távozzon. Egészen a tegnapi napig Bálor tűnt a legnagyobb favoritnak, ám ezt fölülírta az odds-ok szerinti Joe elsőség. Ha szigorúan ezt nézzük; a Destroyer-t sorrendben Rollins, Bálor, Wyatt, valamint Reigns követi. Utóbbit szinte biztosan ki is vehetjük a kalapból, hisz Lesnar elleni ütközete nem egy olyan PPV-re való, mint a Great Balls Of Fire. Wyatt rengetegszer szólította meg a Fenevadat az elmúlt hetekben, miközben folyamatosan azt hangoztatta, hogy ebből az ötösből csak ő képes leigázni a szörnyet.
Van Rollins, aki a legutóbbi RAW-ig nagy lendülettel menetelt mind az Extreme Rules, mind a világbajnoki öv irányába. Reigns egy színvonalas küzdelem végén tisztán pinnelte őt a Spear-t követően, de persze ettől Rollins sem lett kevésbé esélytelen, mint kollégái. Mivel alkalmi kihívóra van szükség, tökéletes célt szolgálna. Joe bezavarása miatt veszíthet adott esetben, és ráfordulhatnak ezáltal egy döntő meccsre a feudjukat illetően. Végül, de nem utolsó sorban – Finn Bálor. Az a személy, aki a WWE első Universal Bajnoka, és aki sérülésének köszönhetően el sem veszítette érdemleges körülmények között az övet. Két hete Paul Heyman-nel is eszmecserébe bonyolódott, a manager pedig a legjobb szándékkal kívánt neki sok szerencsét a Fatal 5 Way-hez. Úgy tűnik, hogy Lesnar az öv – talán – mindmáig méltó tulajdonosát kívánja legyőzni ahhoz, hogy megszilárdítsa uralmát. Mi továbbra is erre a párosításra voksolunk.


Tippjeim:

 • Sasha és Swann
 • Hardy Boyz
 • Neville
 • Miz
 • Bayley
 • Bálor

Szavazz a győzteseket illetően:


Szavazz egyéb dolgokról:


Az Extreme Rules felvezető műsorát ITT vagy ITT tudjátok majd nyomon követni, a főkártya történéseit pedig ITT vagy ITT csekkolhatjátok.

Kezdés:

 • Felvezető : 01:00-02:00
 • Főkártya  : 02:00-05:00

Holnap reggel/délelőtt érkezünk az Összefoglalóval!

3 című bejegyzés “WWE Extreme Rules 2017. – Preview” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem értem miért Bayley-t tippelik sokan, Alexa most hatalmas sikereket ért el. Akkor a WWE nem hagyná hogy Alexa extrém dolgainak vége legyen. A másik pedig én jobban szeretem Sashat, de van egy olyan megérzésem, hogy Alica és párja fog nyerni. Na majd meglátjuk!Én minden esetben élőben nézem:D

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek