WWE Hell In A Cell 2016. – Előzetes

20161026_hiac_tunein_tonight-c7477cf96cd63b29351876e7275d3c4b

Elérkeztünk a második RAW exkluzív PPV adáshoz, ami jelen esetben a Hell In A Cell-t jelenti. Nyolc mérkőzés vár ránk ezen az estén, amiből három is Hell in a Cell szabályrendszerben fog zajlani. Történelmi módon, először lépnek be női szupersztárok a ketrec falai közé, hogy eldöntsék ki távozik Bostonból, mint a RAW Női bajnoka. Megvédésre kerül természetesen a United States és Universal bajnoki cím is (szintén Hell in a Cell mérkőzésen), valamint a Tag Team és Cruiserweight övek sem maradhatnak ki a szórásból.

KickOff mérkőzés :

Cedric Alexander & Lince Dorado & Sin Cara vs. Tony Nese & Drew Gulak & Ariya Daivari – 6 fős Cruiserweight Tag Team mérkőzés 

20161025_hiac_match_kickoff-191ba5e940545f1a9c4700160755a5a2

Személy szerint úgy érzem, rögtön pozitívan indul az este. A Pre-Show mérkőzéseknek nem több a céljuk, mint meghozni a néző kedvét az eseményhez, leszögezni őt a képernyő elé. Az utóbbi időkben ez nem minden esetben volt így, pláne nem a legutóbbi borzalmas Nia Jax vs. Alicia Fox után. A Cruiserweight divízió tagjai vélhetően hozzák azt a látványt és dinamikát ami várható. Kiváltképp érdemes lesz odafigyelni Tony Nese-re (Jobb oldalt, elöl). Nese az elmúlt hetekben nagyon pozitív reakciókat váltott ki a tisztviselőkből, ami nagyon könnyen push közelbe juttathatja. Én kicsit hiányolom ebből a meccsből Rich Swann-t, aki a heti RAW-n legyőzte egy az egyben Brian Kendrick-et, aki ma este a Cruiserweight bajnoki címért lép ringbe. Összességében, főként a Nese esetében elmondottak miatt – úgy érzem a jobb oldali trió fogja bezsebelni a győzelmet, de igazából mindegy is, hiszen komoly jelentősége nincs a csatának.

Főkártya:

Bayley vs Dana Brooke 

20161025_hiac_match_danabayley-df865bd07df67eb1c22c6734856b82ed

A kártya egyik olyan összecsapása, ami nem sokakat hoz lázba. Bayley-t egyértelműen építik a nagy feladatra, ami az lesz, hogy elhódítsa a bajnoki címet Sasha-tól. Addig is vár még rá egy-két megvívandó csata, többek között Dana Brooke-al, aki úgy néz ki nem hivatott többre egyszerű kiegészítő szerepnél. Nem biztos, hogy jó döntés lenne ezt tovább húzni, itt pontot kell tenni a történet végére egy Bayley győzelemmel. Annál is inkább, hogy a Survivor Series-t követő utolsó 2016-os PPV-n a Roadblock-on (RAW PPV) Bayley egy az egyben küzdhessen meg Charlotte-al. A Hugger lánynak elengedhetetlen egy Charlotte Flair elleni viszály azelőtt, hogy célba venné a bajnoki címet. Visszakanyarodva ehhez a csatához: nem vet fel bennem kétséget a győztes kiléte, Bayley sikert várok.

New Day (C) vs Cesaro & Sheamus – RAW Tag Team Bajnoki Címmérkőzés 

20160926_hiac_match_newdaysheamuscesaro-df7f4af509eb87612e54f634f3690584

Hazai és külföldi fórumokon egyaránt tapasztaltam, hogy ismét mindenki úgy véli – a New Day elveszti a bajnoki címeket. Azt mondom nem, ennek pedig két magyarázata is van. Első: A hétfői RAW-n már összecsaptak egy Tag Team meccsen, amit Cesaro és Sheamus megnyert, ergo nem sikerül nekik még egyszer győzni. Második: A Survivor Series-en egyik Tag Team bajnoki cím sem kerül megvédésre, így ma este biztosan nem lesz trónfosztás. Rhyno és Slater párosához hasonlóan, a New Day is a kieséses csapatmeccsben fog szerepelni. Nem kételkedek egy pillanatig sem az ellenkezőjében: a New Day tovább folytatja uralmát. Ennél is tovább megyek, a WrestleMania 33-ig el sem veszítik az öveket.

Enzo Amore & Big Cass vs Luke Gallows & Karl Anderson – Tag Team mérkőzés 

20161017_hiac_match_enzocassgallowsanderson-ecd5a911dc11bef5bc2496b89b24dc10

Többet vártam a felvezetéstől, talán a viszály kiindulása miatt. Gallows és Anderson letámadása tetszetős volt, de az utána következő két hétben Anderson elszenvedett két teljesen értelmetlen vereséget. Valószínűleg nem ér véget itt a viszály, de kitudja, hisz papíron mindkét páros kell a RAW csapatába a Survivor Series-re, ha Foley és Steph ütős brigádot akar verbuválni.

T.J. Perkins (C) vs Brian Kendrick – Cruiserweight Bajnoki Címmérkőzés 

cvvc9_2vyaec1vl

A Clash of Champions-on már összecsaptak, akkor TJ megvédte az övet egy kissé túlizgult meccsen. Kendrick később egy tét nélküli csatában feladásra kényszerítette a címvédőt, ezáltal szerezve meg a jogot a visszavágóra. Elérkezett a trónfosztás ideje? Azt mondom, igen. Kendrick-nek el kell hódítani a bajnoki címet, ezután van még egy harmadik meccs a viszályban amin TJ megkapja a visszavágót. Swann is öv közelbe kerülhet hétfői sikere nyomán, amennyiben Kendrick bajnokként tud ma távozni Bostonból. Sokkal jobb és látványosabb mérkőzés várható ezúttal, mint volt egy hónappal ezelőtt.

Roman Reigns (C) vs Rusev – Hell in a Cell mérkőzés a United States Bajnoki Címért 

ct4pwlcukaewkph

Roman Reigns másodszor, Rusev pedig először lép a Cella falai közé. Kettejük viszálya elérkezett a mindent eldöntő mérkőzéshez. A győztes személye ezúttal sem kérdés: Roman megvédi a címet. A hangsúly inkább azon van, hogy mennyire lesznek képesek látványos mérkőzést összehozni a Cella, és a benne található eszközök segítségével. Ha a tavalyi Reigns vs Wyatt-ből indulok ki (ami nálam a PPV meccse volt), akkor most sem fog csalódást okozni a csata. Mindkét szupersztár bírja a strapát, ezt számtalanszor bizonyították már. Minden adott tehát egy kőkemény ütközetre, ami méltó lehet mind a bajnoki címhez, mind a párharcuk lezárásához.

Kevin Owens (C) vs Seth Rollins – Hell in a Cell mérkőzés a Universal Bajnoki Címért

cvakyboueaapsef

Sokan már kiátkozzák a bajnoki cím(ek) közeléből Rollins-t, kívánságuk pedig a ma estét követően teljesülhet. Szintén egy feud záró csata előtt vagyunk, aminek alkalmasabb színtere nem is lehetne a Cellánál. Azt ugye tudjuk, hogy maga a Cella egyáltalán nem visszatartó erő ahhoz, hogy valaki beavatkozzon, sőt.. Várható is. Ugyanakkor egy újabb beavatkozás csak újabb lehetőséget biztosítana Rollins-nak a címért, ez pedig a Survivor Series előtt nem indokolt, ahova a fene fenét eszik is, továbbra is Owens vs Jericho meccset kell bookolni. Kanadai PPV, két kanadai a világbajnoki címért. Kell ennél több? Hogyan lehet kivonni Seth-et a title picture-ből, és egyúttal elindítani az Owens vs Jericho-t? Elsőre azt mondom úgy, hogy Owens tisztán megveri Rollins-t egy kőkemény meccsen, holnap este pedig a RAW-n, vagy a következő hetekben végleg kiéleződik az ellentét Jericho és Owens között. Triple H beavatkozását azért tartom valószínűtlennek, mert amennyiben megtörténne elkerülhetetlen lenne a Rollins kontra Triple H a Survivor Series-re. Itt viszont nem jöhet létre a csata, mert három kieséses meccs, valamint a Goldberg vs Lesnar mellé nem lehet beszúrni egy ekkora kaliberű párharcot. Seth számára jelenleg azt tartom a legjobb booking döntésnek, hogy Ő legyen a Team RAW kapitánya a SmackDown elleni mérkőzésen a Survivor Series-en. Mindezt egy ma esti vereséggel is megkaphatja, amennyiben mindent belead és megpróbál a sikerért. Ezt jutalmazná Foley azzal, hogy kinevezi a RAW kapitányának.

Sasha Banks (C) vs Charlotte Flair – Hell in a Cell mérkőzés a RAW Női Bajnoki Címért 

cvkismpumaaq-uu

A történelemben először lép be a Cellába két női szupersztár. És ha minden igaz, a történelemben először rendeznek PPV főmeccset Női szupersztárok részvételével, ugyanis minden jel arra mutat, hogy ez lesz az este záró mérkőzése. Sasha Banks hazai közönség előtt, egy minden bizonnyal elképesztő bostoni közönség előtt teszi kockára a bajnoki címet Charlotte ellen, aki abszolút ellenséges területre érkezik. Kicsit hasonlítható a 2011-es Money in the Bank-hez az eset, amikor John Cena Chicagoban küzdött meg CM Punk-al. Magával a meccsel kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel. Mennyit engednek nekik? Mennyit tartanak be abból, amit engednek? Mennyire használják majd ki a Cella nyújtotta lehetőségeket? Előkerülnek-e székek, asztalok, vagy más finomságok? Egy biztos: veszélyes lesz. A túlzott bizonyítási vágy pedig visszafelé is elsülhet, de bízzunk a legjobbakban és hogy minden rendben fog lezajlani. Sasha címvédés várható, egyelőre messzebbre ne is menjünk. Legyenek a túl a ma estén.

3 című bejegyzés “WWE Hell In A Cell 2016. – Előzetes” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Én azért bizakodom tt öv cserében. Az indok: a többi övmeccsen elképzelhetetlen az övcsere. Nem hiszem, hogy Sasha hirtelen újra elveszítené, cruiserwight, universal, usa övek uralkodása csak most kezdődtek el. Ez talán ad egy vékonyka esélyt. Ráadásul pozitív a “team hell no 2.0” fogadtatása.

  Kedvelés

 2. Nyernek a trombitás fattyú,feloszlik nemsokára sterintem a jobber Cesaro tt..
  kentaur simán nyer mint mindig..
  Ko majdnem veszit de vagy Jerucho kavar be neki a fezdjuk muatt vagy jön hunter..vagy mindkettő.
  Kócos koboldék ezt behúzzá. izgi lesz..

  Kedvelés

 3. Nagyjából egyetértek a várt eredményekkel, a TT meccsben kicsit bizonytalan vagyok. Én is New Dayt látom esélyesebbnek, csak az a gond, hogy ezzel teljesen értelmetlenné vált a 7 meccses Cesaro-Sheamus viszály, plusz a TT-ük, ami egy vereség esetén miért maradna együtt?

  A cruiserekkel meg az a gondom, hogy a látványos ugrásokért, szaltókért, stb nézném, erre amióta main rosterrel került, a legkevésbé látványos stílusú Brian van öv közelben. Értem, hogy ő már öreg, nincs sok ideje hátra a üzletben, de nekem a cirkálók között unalmas. Még azt is értettem, hogy azért indítottak vele TJ ellen, mert ezer éve együtt edzenek, megbízhatóan hozzák a meccseket a főműsoron, de ha most rárakják Brianre az övet, nekem az nem tűnik jó döntésnek.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek