WWE Hell In A Cell 2018. – Összefoglaló

Elérkezett a várva-várt nap, így nincs más hátra, mint megtekinteni a gálát, amely a WWE történelmének egyik legemblematikusabb mérkőzés-típusának ad otthont.

A San Antonio-i AT&T Centerben már minden készen áll, köszönhetően többek között a Kickoffnak, amelyben kellően megalapoztak az estének.

KiCKOFF

A megszokottól eltérő felállásban köszöntenek bennünket szakértőink. A RAW szpíkereként tovább ténykedő Renee Youngot Coach váltja, Sam Roberts helyén egyelőre Paige mutatkozik, Peter Rosenberg sem maradhat el, végül de nem utolsó sorban pedig Booker T látható a rutin képviseletében.

Seth Rollins és Dean Ambrose mini-interjúját figyelhetjük. Mindketten magabiztosan állítják, hogy el fogják hódítani a Tag Team öveket, amelyek által – mint arra Seth igen bölcsen felhívja a figyelmet – a Shield birtokában volna a RAW összes férfi címe.

Paige robbantja a Breaking Newst, miszerint Jeff Hardy és Randy Orton Cella-meccse nyitja a főkártyát.

Alexa Bliss roppant nagy meggyőződéssel vetíti előre, hogy visszaszerzi a bajnoki címét. Alapozza mindezt főként arra, hogy támadásának következtében Rousey nem teljesen egészséges.

The New Day (C) vs. Rusev & Aiden English – SmackDown Tag Team Championship Match
A kihívók kezdeti fölénye hamar szertefoszlott, onnantól pedig egy kiegyenlített és sokszínű ütközetet figyelhettünk. English előtt adódott az első komoly lehetőség, és mivel kihasználatlanul hagyta, Kofi és Big E próbálhatott meg nagyot húzni. Csapatmanőverükből English kijött, majd olyannyira felbátorodott, hogy egymaga akarta megoldani a New Dayt. Hirtelen értetlenség állt be közöttük Rusevvel, Kofi pedig elintézte az Acolade-del győzni igyekvő Englisht. Címvédés az est első találkozóján!

Main Card

Videó-tiltás esetén ide kattintva érhető el a PPV!

Promóvideóval indítunk, ezt követően elkezd ereszkedni a Cella, és már érkeznek is a főszereplők.

Randy Orton vs. Jeff Hardy – Hell in a Cell Match 
Jeff jelesre vizsgázott küzdelemből, ám az ilyen szintű szadizmusra még nem találták fel az ellenszert. Oda-vissza kínálták egymást a komolyabbnál-komolyabb manőverekkel, miközben azért szép számmal akadtak fegyverek is a kezükbe – kiváltképp a csavarhúzó, amellyel Orton szépen eljátszott Jeff fülében. Orton tartogatta a legveszélyebb mozdulatait, ellenben Hardyval, aki kétszer is érvényre juttatta a Twist of Fate-et. Jött a Swanton is, Orton viszont kirúgott a kopogtatásból. Nagy igyekezetében, Jeff mindent egy lapra tett fel, de kaszkadőrmutatványát követően Orton hült helyére zuhant az asztalra. A spori nyomban jelezte; itt a vége! Orton azonban nem tágított, és ráerőltette a bíróra, hogy számolja le a hármat.

AJ Styles emlékeztet, hogy Samoa Joe a családját is belevonta ebbe az egészbe. AJ alig várja, hogy megszólaljon a gong. Abban a pillanatban ér majd véget a duma, és kezdődik el a harc. Bajnokként sétál be, kitépi Joe szívét a mellkasából, majd bajnokként is távozik. Cause’ SmackDown LIVE Is The House, That AJ Styles Built!

Becky Lynch vs. Charlotte Flair (C) – SmackDown Women’s Championship Match 
Meglehetősen nagy irányban zajlott az összecsapás, a felek pedig rendre az erődemonstrációra törekedtek. Amit te tudsz, azt tudom én is alapon viaskodtak, mialatt Becky rendesen adott Charlotte karjának – előkészítvén a befejezést. A bajnoknak nemcsak Beckyvel, de a körülményekkel is meg kellett küzdeni. Esélye sem volt az arzenáljának érdemi felvonultatására, köszönhetően Becky roppant taktikus szereplésének. Mikor már-már azt hihette Charlotte, hogy túlvan a nehezén és esetleg itt ő is nyerhet: megpróbált egy kósza Speart, de villant Becky, és egy fordítást követően kopogtatta őt. Új bajnokot avatunk!

Dolph Ziggler & Drew McIntyre (C) vs. Seth Rollins & Dean Ambrose – RAW Tag Team Championship Match 
Lassan, de annál biztosabban pörögtek fel az események. Egészen elképesztő mérkőzés tárult idővel a szemünk elé, megidézve a Fight Forever szellemét. Ziggler kihasználatlanul hagyta a Rollinson produkált ZigZag-et, így az Architect később McIntyre-t próbálhatta meg mattolni egy vehemens offenzíva végén. Hiába azonban a Frog Splash a skót hátára; Drew kijött a majdhogynem lehetetlenből. A végjáték kaotikus izgalmat eredményezett, bár éppen még átláthatóan. Ambrose igyekezett likvidálni McIntyre-t, Rollins elkapta a sarok tetején csücsülő Zigglert, kiosztotta neki a Superplexet – viszont a második Falcon Arrow helyett egy Claymore-t szenvedett el McIntyre-től a semmiből. Ziggler magán kívül is képes volt kopogtatni, így megvédték a címeket!

Braun Strowman elégedett szemléli a történteket. Belép mellé az öltözőbe Mick Foley, azzal a szándékkal, hogy tudatja vele: jó volna ha tiszteletben tartaná a feladatát. Strowman inkább azt javasolja, hogy Foley végezze csak a saját dolgát. Strowman is így tesz, szóval a végén nem lesz más hátra, mint átadni neki a Universal övet. Hacsak nem akar Mick egy szörnyeteg problémájává válni.

Samoa Joe vs. AJ Styles (C) – WWE Championship Match 
Izgalomból és intenzitásból itt sem volt hiány, az már egyszer biztos. AJ-nek félre kellett tenni az önérzetét és minden idegszálával arra törekedni, hogy megvédje a címet. Joe nemegyszer bizonyította ezúttal is, hogy elég neki egyetlen apró kisiklás. Az előző meccshez képest elkerülte a Styles Clasht és a Forearmot is, ugyanakkor váratlant szeretett volna húzni a Muscle Buster elővételével. AJ kontrázni tudta a manővert így nem lett belőle semmi, mindenesetre Joe nem esett kétségbe és alternatívaként befogta a bajnokot a Clutchba – miután sikeresen hárította többek között a Culf Crushert. AJ küzdött ahogy csak bírt, Joe viszont kisvártatva földre vitte. AJ szinte azonnal átfordult, a bíró pedig leszámolta a hármat!
Joe hitetlenül örült, ám gyorsan tudatosult benne, hogy nem ő a győztes. AJ Styles neve hangzik el, de Joe váltig állítja, hogy Styles feladta a meccset. Hiába örjöng, nincs mit tenni.. Styles végül lerúgja, és ünnepelni kezd. Aztán csakhamar kiderül, hogy valójában nem nagyon van rá oka. Láthatjuk a szituációt egy másik kameraállásból, és egyértelmű, hogy AJ feladta a mérkőzést még mielőtt a spori leütötte volna a hármat.

Miz és Maryse interjú a backstage-ben. Állítják, hogy nélkülük sose volnának Bryanék ennyire lényegesek. Maryse elmondja, hogy Brie kétszer is kezet emelt Mizre csak mert ő nem üthet vissza.. Maryse azonban igen, ennek megfelelően készül a revansra.

Maryse & The Miz vs. Brie Bella & Daniel Bryan – Mixed Tag Team Match 
Maryse minden idegszálával arra összpontosított, hogy ne keljen a ringbe- de legfőképp Brie közelébe kerülnie. Ennek következtében Miz volt kénytelen a feladat oroszlánrészét átvállalni, s szó se róla tetszett is neki ha épp nem őt gyepálta Bryan. Brie egyre jobban idegállapotba került, jól meghajtotta Maryse-t a ring körül, de ezzel sem ért célt. Végül aztán csak sikerült egy kis mellkasrúgdosással elégtételt venniük. Miz és Maryse ezen a ponton mondták azt, hogy köszönjük, de nem kérünk ebből a folytatásban. El is szabadult a pokol és az összevisszaság, a két lány volt meccsben – Maryse pedig igen furcsa módon kopogtatta Brie-t, miközben Bryan Mizzel foglalatoskodott.

Alexa Bliss vs. Ronda Rousey (C) – RAW Women’s Championship Match 
Előbbi hölgyet Alicia és Mickie, utóbbit pedig természetesen Nattie követte nyomon. Bliss sokkal jobban bírta mint Brooklynban, hisz legalább már volt viszonyítási alapja. A taktikája látszólag ült, rést ütött a pajzson, de aztán magára maradt az erőre kapó Rouseyval szemben. A bajnok bemutatott egy-két új s egyben hathatós mozdulatot, majd a védjegyévé vált Armbarral rövidre zárta a találkozót.

Samoa Joe pöröl a bíróval, aki immár szembesülhetett a hibájával. Paige érkezik meg, hogy csitítsa a felbőszült Szupersztárját. Joe elfogadhatatlannak tartja a történteket. Paige igazat ad neki bizonyos mértékben, így visszavágót ír ki a Super Show-Downra. Joe először túl távolinak tartja az időpontot, de aztán csak belemegy, méghozzá azzal a kikötéssel, hogy nem lesz se DQ, se semmi ami az útjába áll a sikerhez.

Braun Strowman vs. Roman Reigns (C) – Universal Championship, Hell in a Cell Match 
Mick Foleynak nem sok dolga volt, leszámítva a hibát, amelynek következtében leszámolta a hármat mialatt Strowman pinnelt. A főesemény kimondottan alibi-szagot árasztott magából. Szó se róla volt néhány látványos megmozdulása, de semmi komoly mindaddig míg meg nem érkeztek a mellékszereplők- és mint kiderült főszereplők. Reigns és Strowman méltóságteljesnek szánt alvásba kezdtek a szőnyegen, miközben Ziggler, McIntyre, Rollins, valamint Ambrose fékezhetetlen bunyóba kezdett. Felmásztak a ketrec tetejére is, ahol aztán ájulásig csépelték egymást. Ziggler menekülőre fogta, Rollins utána iramodott, de aztán mindketten zónáztak a ketrec oldaláról. A ringben továbbra sem történt lényegi változás, ám ekkor drámai fordulat következett be. Megjelent Brock Lesnar, aki – miután a szép szó nem használt – nemes egyszerűséggel ajtóstól rontott a házba. Szétverte az asztal egyik darabjával Reignséket, majd mindkettejüknek adott egy-egy F5-öt. Heyman hatástalanította Foleyt egy paprikasprével, az állományba szólított bíró pedig harcképtelennek nyilvánította a küzdőfeleket. No Contesttel zárult a PPV főmeccse!

Brock Lesnar visszatért, s egyértelműen a címet akarja! Roman Reigns gondjai újból sokasodhatnak, hisz nem elég Lesnar, úgy tűnik a No Contest miatt továbbra is ott lesz Strowmannek a Money in the Bank táska. Folytatás a RAW-val, amely kimondottan érdekesnek ígérkezik!

20 című bejegyzés “WWE Hell In A Cell 2018. – Összefoglaló” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Először is, remélem Braun nem kapja vissza a táskát. A meccs elkezdődött, szerintem nincs benne a szabályokban, hogyan kell véget érnie. Csak hivatalosan el kell kezdődnie és akkor a táska már többet nem illeti meg a tulajdonost.

  Persze úgy is azt magyaráznak bele, amit akarnak.

  Kedvelés

 2. Azt nem tudja valaki, hogy miért nem használja Randy az RKO-t? az egész feud alatt feltűnt és most se azzal nyert.

  Kedvelés

  1. szerintem mert heel
   az RKO egy népszerű mozdulat meg minden és nem akar olyat tenni ami tetszik a közönségnek

   Kedvelés

   1. Pedig úgy vártam, hogy a swanton bomb egy RKO-ba csapjon át. 😀

    Egyébként lehet, hogy ez lehet az oka, pár a promóiban használta az RKO szót.

    Kedvelés

 3. Rusev &Aiden még egy bukta😂
  A raw tag team meccstol tobbet vàrtam
  A styles vs joe sem volt valami hatalmas
  A roman vs strowman hát …..szar😂minek jött megint lesnar vissza ..a táska meg rohadt felesleges strowman-nek ,inkább owens nyerte volna akkor ,egyedul az orton vs hardy meccs volt ott.
  De szerintem az nxt take over brooklyn 4 ezerszer jobb volt .és jobb showt rak le az nxt mint a wwe xd

  Kedvelés

  1. Mikor fingod nincs az egész pankrációról (meg talán az egész életről se), de próbálsz bevágódni az értelmesebbeknél és a nálad kevésbé hülyéknél…….

   Kedvelés

 4. Ahoz képest amit vártam egyáltalán nem lett rossz, többször is meglépték a váratlant, gondolok itt becky címszerzésére, miz és maryse győzelmére, vagy épp lesnar visszatérésére.
  Az, hogy nem születik végeredmény opció volt, de brockra senki nem számított.
  Mindenesetre az ég óvjon attól, hogy visszakapja az övet.
  Így pedig, hogy nincs végeredmény logikus lenne, ha braun visszakapná a táskát, hát bízzunk benne.

  Kedvelés

 5. Ez a főmeccs annyira gagyi volt, hogy szavak sincsenek rá. Braun lehozta két chokeslammel és egy power slammel a meccset, Roman meg csinált 6 superman punchot és egy speart. Micsoda izgalmak… A négy mellékszereplő cicaharca a tetőn (csak hogy legyen) szánalmas alibi volt, a végét meg már ezerszer láttuk, hogy egyszerre lezuhannak, ordított róla, hogy ez lesz. Lesnar eltűnésekor végre mindenki pezsgőt bontott, erre megint visszahozzák.

  Briet és Miznét fizikai fájdalom volt nézni a ringben.

  A többi meccs jó volt, az első hiac köröket vert a főmeccsre. Styles és Joe feud nekem sokkal jobban bejön, mint a Styles vs Nakamura, még húzhatják 1-2 meccsig. Becky végre bajnok, a TT meccs kifejezetten jóra sikerült.

  Összességében átlagos PPV lett volna, ha nincs a vége.

  Kedvelés

 6. Strowmannak nem maradt meg a táska. Így már minden kétséget kizáróan kijelenthető hogy nagy hülyeség volt neki adni valaki más helyett, nem elég hogy sikertelenül váltotta be, de ráadásul ilyen hülyeség miatt. Lesnar visszatérése a kutyának se hiányzott. Gyönyörű lenne ha visszanyerné Reignstől az övet, aztán évente 1-szer védené meg megint…

  Kedvelés

 7. Jeff Hardy az ember akire a gravitáció emlékszik

  a gála első fele kb hibátlan volt (bár az AJ meccs vége borzalmasan gagyi lett)
  és még a vörös cella sem tudta teljesen tönkretenni

  de ami utána jött az szégyen
  legalább brie veszített és braun sem lett bajnok
  amúgy miért lenne brauné a táska még mindig? beváltotta és nem nyert úgyhogy nem értem miért kapná vissza
  jöjjön egy Brock-Braun feud és Roman meg mehet rendes pankrátorok ellen
  Drew meg végre lerázhatná magáról Zigglert és kaphatna egy rendes pusht

  Kedvelés

   1. beváltotta és a meccs elkezdődött
    a táska csak egy címmeccset garantál ami meg is történt
    nem értem miért kéne visszakapnia

    de majd a raw után okosabbak leszünk

    Kedvelés

    1. Cena is Big Show beavatkozása miatt bukta és nem lett kapta vissza mert DQ lett
     de amúgy nyilván amit mindenki elfelejt hogy amig Rollinsék négyen kint verték egymást addig nagyjából 39 alkalommal lehetett leszámolni Reignsékre a 10-et és akkor Double count out abba bele lehet magyarázni a táska vissza kapását, vagy ha Lesnar miatt no contest akkor is vissza lehet adni, de ha Lesnar először Strowmant ütötte akkor Strowman win DQ val akkor meg az említett Cena eset áll fent 😀
     igazából az lesz amit a WWE akar mert mindig mindenbe mindent bele lehet magyarázni 😀

     Kedvelés

     1. Nem lehetett volna leszámolni, mivel Cella meccsen sincs DQ, vagy Count Out. A Cena eset teljesen más, hisz az egy általános szabályrendszerű meccs volt és a DQ-val egyértelmű finish született. A No Contest azonban döntetlennel egyenlő, vagyis nincs mire elbuknia a táskát.

      Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!