Night of Champions 2013. – Eredmények

2013. szeptember 15. Detroit, Joe Louis Aréna – A WWE Night Of Champions PPV gálát ezúttal is komoly érdeklődés övezte. Az adás most is a Kick Offal nyitott, ezúttal Josh Matthews, Booker T, Alex Riley és Santino Marella latolgatták az eseményeket.

Azonnal be is nézünk a backstage-be, ahol Paul Heyman elégedetlenkedik és Brad Maddoxot okolja, mondván odalökte őt CM Punknak ma este. Aggódik, hogy Punk mit fog tenni ma este. Azt tervezi, hogy megüti a mérkőzésvezetőt, mielőtt Punk kezet emelhetne rá, így akarja megúszni.
Maddox szerint azonban ez nem lenne jó az üzletnek, így a további kibúvók elkerülése végett bejelenti, hogy a CM Punk vs Curtis Axel és Paul Heyman összecsapás egy No DQ meccs lesz!

WWE NOC Kick Off:

Tag Team Turmoil meccs: 3MB vs. Tensai és Brodus Clay vs. The Usos vs. 3MB vs. Darren Young és Titus O’Neil vs. Jack Swagger és Antonio Cesaro
A Tag Team Turmoil mérkőzés célja eldönteni, hogy melyik páros hívhatja ki a bajnoki övért a jelenlegi Tag Team Bajnokokat, Seth Rollinsot és Roman Reignst.
A 3MB tagjai, Heat Slater és Drew McIntyre valamint a Brodus Clay – Tensai páros kezd. A két nagy termetű szupersztár gyorsan elintézi a 3MB-s srácokat, és máris várhatják a következő ellenfelet, akik nem mások, mint Jack Swagger és Antonio Cesaro.
Az összecsapás második részében is jól teljesítenek Brodusék, ám végül Swaggernek sikerül elkapni őt a Patriot Lock-kal és Brodus feladja.
A győztes csapat következő ellenfele az USO testvérek csapata. A srácok hasonlóképpen járnak, mint az előző páros: Jack Swagger a már ismert szorítással ismét eredményt ér el.
Utolsó párosként a Prime Time Players érkezik. Mindenképpen előnyük lehet, hogy Swagger és Cesaro már két mérkőzésen túl van. Ez bizony a mozgásukon is látszik.
A mindössze pár perces összecsapás végeredménye is Swaggerék fáradtságát, illetve a Prime Time Playewrs ügyességét tükrözte: Darren Young megakadályozta, hogy Swagger a lábszorítással feladásra kényszerítse csapattársát, majd ő maga is kibújt a fogásból és azonnal ellentámadásba lendült, aminek a végén sikeresen kopogtatott.
A végső győztesen és a Shield kihívói a Tag team Bajnoki övért: A Prime Time Players.

A pay-per-view adásban a bevezető képsorok után a WWE COO, Triple H érkezik az arénába. HHHmost is arról beszél, hogy mi a legjobb az üzletnek, majd bejelenti, hogy ma este a Randy Orton vs Daniel Bryan mérkőzést senki nem fogja megzavarni. Nem lesz ott a Shield, sem Big Show, senki, csak Orton és Daniel.
A nyúzott Paul Heyman jön be Curtis Axel társaságában és szakítja félbe, mondván hívta, kereste, e-mailezett neki, üzenetet hagyott többször, de nem érte el őt. Mindenképpen beszélnie kell Triple H-dzsel. A beszélgetés nem tartozik a nyilvánosságra – véli Paul.
HHH megjegyzi, hogy Haymen milyen megviselt, mennyire nyúzott. Megkérdezi, mikor volt az utolsó alkalom, hogy a menedzser aludt, vagy lezuhanyozott?
Heyman természetesen nem akar mást, csak elkerülni, hogy CM Punk ellen a ringbe kelljen lépnie, főleg így, hogy diszkvalifikáció nélküli mérkőzésen kell ezt tennie. Érvel mindennel: azzal, hogy mi jobb az üzletnek, Brock Lesnarral és könyörög, hogy töröljék a meccset.
Triple H nem hajlandó erre. Megszólal Curtis Axel is, aki azt kérdezi: Szerinted ez vicces Hunter? Axel úgy véli, hogy ez HHH bosszúja azért, mert amikor ő Paul Heyman srác lett, a RAW-ban legyőzte a főnököt.
Triple H elmondja,hogy elkövettek egy kis hibát, hisz ez a Night of Champions. A Bajnokok Éjszakáján pedig minden bajnoki címet meg kell védeni. Mivel előre az Interkontinentális címért nem volt bejelentve meccs, ezt a hibát most azonnal javítják. Curtis Axel ne menjen sehova, mert máris kezdődik a meccse azzal a szupersztárral, aki belép az aránéba.

WWE Interkontinentális Bajnoki Cím mérkőzés: Kofi Kingston vs Curtis Axel
Kofi Kingstonnak adatik meg a lehetőség, hogy ismét IC Bajnok lehessen és a meccs alatt Paul Heyman és Curtis ASxel is aggódhat azon, hogy gazdát cserél az öv. A közönség egyértelműen Kofit buzdítja, ő pedig többször is közel áll ahhoz, hogy sikerüljön neki a győzelem. Axel azonban minden alkalommal képes volt fordítani.
Összességében jó összecsapást mutattak be, aminek a végén Curtis Axel tudta érvényesíteni akaratát és megvédte Interkontinentális Bajnoki címét.

Láthatjuk, hogy az öltözőben RVD és Ricardo jókedvűen beszélgetnek, a mexikói megtanítja spanyolul Robnak a Mr. Monday Night kifejezést. Van Dam megtanulná azt is: nehézsúlyú világbajnok, de Ricardo szerint ez nagyon egyszerű: egyszerűen csak RVD!

WWE Dívas Bajnoki Cím Fatal 4 Way meccs: Natalya vs. Naomi vs. Brie Bella vs. AJ Lee
Mivel az első számú kihívói jogért kiírt mérkőzésen AJ megtámadta a dívákat, Stephanie McMahon úgy döntött, hogy mindhárman lehetőséget kapnak arra, hogy elhódítsák a bajnoki címet.
A gong megszüólalását követően AJ szinte azonnal menekülne és kicsúszik a kötelek alatt, ám a lányok visszahozzák. AJ nyilvánvalóan – szokásához híven – arra játszott, hogy a már meggyengített ellenfeleit meg-megtámadta, kemény összecsapásokba igyekezett nem belekeveredni.
Hátulról jött akkor is, amikor Natalya a dupla Sharpshooterhez készült és közel állt ahhoz, hogy Díva Bajnok legyen. A szőke lány, még ki sem fújhatta magát, máris megkapta a Black Widow-t AJ-től és feladta a meccset.
A mérkőzés győztese és a WWE Díva Bajnoka továbbra is AJ Lee.

Rövid reklám után máris kezdődik a következő csata:

WWE Nehézsúlyú Világbajnoki cím mérkőzés: Rob Van Dam vs Alberto Del Rio
A címvédő Alberto Del Rio már az első percekben bajban érezheti magát, hisz RVD gyors egymásutánban többször is a földre küldi.
A mexikói egy ügyes rúgással átmenetileg fordít ugyan, de Van Dam gyorsan ismét uralja a meccset.
Ez a kettősség jellemzi az összecsapást, ami ráadásul azzal, hogy Alberto és Ricardo összekülönbözése után a volt segéd átállt Van Dam mellé, személyes üggyé is vált.
Mindketten számtalanszor próbáltak kopogtatni,ám ezek a kísérletek jó ideig nem vezettek eredményre. Rob Van Dam csillogtatta akrobatikus képességeit, látványos mozdulatokat mutatott be, a közönség pedig hangosan kiabálta a nevét. A szupersztár el is jutott a Five Stas Frogsplash-ig, ám Del Rio felhúzott térdekkel várta. Van Dam összegörnyedt, a mexikói pedig azonnal elkapta a karját és bevitte a Cross Arm Breakert. Rob Van Dam megpróbált kijönni a mozdulatból és végül elérte a kötelet. Del Rio azonban nem hagyta abba, a bíró figyelmeztetése ellenére sem engedte el ellenfele karját ezért a mérkőzést leállították és Albertot diszkvalifikálták.
A győztes diszkvalifikációval Rob Van Dam, ám a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka továbbra is Alberto Del Rio.

Del Rionak nem elég, hogy megtarthatta az övet, a földön fekvő Van Damot támadja, majd egy széket fog. Amikor ütésre emeli, hátulról Ricardo érkezik és elveszi tőle a széket. Közben Van Dam is magához tér és padlóra küldi a bajnokot. Aztán átugorva a ringet a sarokhoz szögezi Del Riot.

A backstage-ben látjuk, hogy Curtis Axel boldog,amiért megvédte a címét és készen áll a következő meccsére. Paul Heyman talpig feketébe öltözött, ő nem örül. Arról beszél Axelnek, hogy mi forog kockán ma este. Elmondja, hogy többé nem lesz képes segíteni Axel karrierjét, ha ma este CM Punk elé dobják a ringben. Ő hitt a srácban, de most azt hiszi, hogy Curtis Axel csak magában hisz.

Látjuk azt is, hogy Orton szinte könyörög Triple H-nek, hogy segítsen neki, nem érti HHH miért tiltotta meg, hogy bárki is közbeavatkozzon. A Vipera nehezen emészti meg, hogy egy az egyben kell mennie Bryan ellen, egyik oldalon sem állhat senki a ring mellett.
Triple H az értésére adja: meg akar bizonyosodni arról, hogy a legjobb embert választotta, amikor úgy döntött, hogy Orton lesz a WWE arca.

Fandango táncol be és következik egy újabb mérkőzés, amit előre nem jelentettek be.

Fandango vs The Miz
Kérdés, hogy sikerül-e ma pontot tenni a Fandango vs Miz ellentétre ezzel a meccsel. A két szupersztár időnként komikusba átcsapó rivalizálásából úgy tűnt, Fandango jön ki jobban, ám Miz képes volt fordítani, bevitte a Figure Fourt és feladatta ellenfelével a meccset.
A presztízs összecsapást tehát ezúttal Miz nyerte.

Egy rövid videó után a WWE üdvözli a helyszínen a michigani Nemzeti Gárda tagjait és köszönetet mond azért, amit az országért tesznek.

Kapunk egy összefoglalót a CM Punk-Paul Heyman konfliktusról, majd kezdődik a meccs, mi pedig megtudhatjuk, hogy Paul megkapja-e amit érdemel.

NO DQ Handicap Elimination meccs: CM Punk vs Curtis Axel és Paul Heyman
Curtis Axel kendópálcával várja a kendópálcával érkező CM Punkot. Mivel nincs diszkvalifikáció, nyugodtan használhatnak eszközöket. CM Punk gyorsan leteríti Axelt, majd Heymant veszi célba. A közönség hangosan élteti Punkot. Heyman igyekszik kimaradni a dolgokból, a két szupersztár pedig felváltva kerül fölénybe.
Aztán előkerül egy asztal is és Axelt nem titkolt szándéka, hogy eltörje azt Punkkal. Egyelőre azonban épp Punk küldi neki Axelt fejjel a sarokban lévő széknek, nem sokkal később pedig egy GTS-t oszt ki neki, majd azonnal elkapja az Anaconda Vise-szal és feladásra kényszeríti.
CM Punk tehát legyőzte Curtis Axelt, Paul Heyman pedig tátott szájjal, kidülledt szemekkel, megdermedve konstatálta ezt a győzelmet. Megpróbálta elhagyni a helyszínt, de Punk utána ment és visszakergette. A ringben aztán elkezdődött Paul Heyman kálváriája. CM Punk a kendópálcával ütötte korábbi menedzserét.
Arra talán lehetett számítani, hogy Brock Lesnar feltűnik és megmenti Heymant, de arra valószínűleg kevesen tippeltek volna, hogy Ryback oson Punk háta mögé!
A Sin City Cyborg a sarokban lévő asztalnak csapta Punkot, majd a földre fektette és rárángatta Paul Heyman mozdulatlan testét.
No DQ, Punk két vállon, Heyman fölötte, a mérkőzésvezető kopogtatott és Ryback közbelépése után a meccs győztesének így Paul Heymant kiáltották ki.
Ryback kihúzta a ringből Heymant, a vállára vette és kivitte az arénából. CM Punk még mindig a ring közepén feküdt és az orvosok érkeztek hozzá, reméljük azt leszámítva, hogy a háta felrepedt, nem sérült meg.
Amikor feltérdelt, a közönség ismét hangosan kiabálta a nevét.

WWE United States Bajnoki cím mérkőzés: Dolph Ziggler vs Dean Ambrose
Felhangzik a Shield zenéje és máris érkezik a nézők között Dean Ambrose, majd jön Dolph Ziggler is.
Kérdés, hogy a nemrég még Nehézsúlyú Világbajnok Ziggler képes lesz-e szerezni egy másik bajnoki övet, képes lesz-e legyőzni a Shield egyik tagját.
Választ kapunk arra is, hogy Ambrose egyedül képes-e a győzelemre, vagy esetleg diszkvalifikáltatja magát, hogy megtartsa az övet.
Dean Ambrose földre kényszeríti Zigglert és láthatóan mielőbb szeretné feladatni vele a meccset. Dolph azonban visszatámad és könyökösök sorozatával gyengíti. Felváltva kerülnek irányító szerepbe és mindketten többször próbálnak kopogtatni, illetve feladatni. Aztán Dolph Ziggler már közel áll a győzelemhez, amikor Dean Ambrose kivédi a támadását és azonnal ad neki egy befejezőt.
A mérkőzés győztese és a WWE US Bajnoka továbbra is Dean Ambrose.

A Bajnok címvédését az egész Shield a ringben ünnepli. Seth Rollins és Roman Reigns pedig már a kötelek között is marad, hisz következik a Tag Team Bajnoki cím megvédése.

WWE Tag Team Bajnoki cím mérkőzés: Seth Rollins és Roman Reigns vs. Darren Young és Titus O’Neil
A Kick Offban már bizonyított és ezzel első számú kihívóvá előlépett Prime Time Players érkezése után Titus és Seth kezdi az összecsapást. A termetes O’Neil játszi könnyedséggel kapja el ellenfelét, majd átengedi Darren Youngnak, aki úgy látszik szintén nem ijed meg a Shield erejétől.
Ezt követően érkezik Roman Reigns, ő már keményebb és fölénybe tud kerülni. A következő váltásnál Seth ismét alárendelt szerepet játszik, és a páros akciókban is a Prime Time Players javára billen a mérleg.
Titus eljut odáig, hogy be is fejezhetné a meccset, ám Reigns még időben érkezik és megakadályozza a kopogtatást. Kisebb összetűzésbe kerül Younggal, ez pedig elvonja a mérkőzésvezető figyelmét.
Roman Reigns egy Spearrel teríti le a bíró háta mögött Titus O’Neilt, majd Seth Rollins azonnal kopogtat.
A mérkőzés győztese és a WWE Tag Team Bajnoka továbbra is a Shield, azaz Seth Rollins és Roman Reigns.

Ismét láthatjuk Ryback CM Punk elleni támadását, majd egy összefoglaló videót kapunk arról hogyan és miért lett Randy Orton a WWE arca. Hogyan próbálta Daniel Bryant megsemmisíteni többször is a Shield, illetve maga Triple H, aki utasítást adott a támadásokra.
Láthatjuk, hogyan rúgták ki Cody Rhodes-ot azért, mert szerinte a Bryan vs Orton meccs lett volna jó az üzletnek. Nincs más hátra, mint a WWE Bajnoki címvédés, ami az öv mellett az igazságért is harcot jelent. Képes lesz-e Randy Orton a Shield, illetve HHH támogatása nélkül a győzelemre? Képes lesz-e Daniel Bryan igazságot szolgáltatni azzal, hogy legyőzi a Bajnokot?

WWE Bajnoki cím mérkőzés: Daniel Bryan vs Randy Orton
Daniel Bryan érkezik elsőként és a közönség hatalmas szeretettel fogadja. Kezek tömege emelkedett a magasba és kiabálták: YES! YES! YES
Randy Ortont nem fogadják ilyen lelkesen. A nemrég még közönségkedvenc szupersztár heel turnjét sokan várták, a rosszfiú szerepben mégsem állnak mellette.
A gong megszólalása után azonnal egymásnak feszülnek, ám Orton reakcióiból láthatjuk, hogy zavarja a tömeg kiabálása, az hogy Bryannek szurkolnak. A Vipera feszült.
Daniel Bryan Orton karját gyötri, ő azonban kiszabadul a fogásból és Daniel nyakát kapja el. Pillanatokkal később már pózol ellenfele fölött, ez azonban hiba, mert Bryan támad és fordít. mindketten bőségesen adnak is és kapnak is és úgy tűnik, talán tényleg egy az egy elleni, tiszta közdelemmel érhet véget majd a meccs.
Orton rátapos Daniel kézfejére, támadja a karját és ez mintha be is jönne. Daniel Bryan azonban minden egyes fogásól kijön, minden egyes támadás után ismét talpra áll, minden kopogtatási kísérletből kirúg és fordít.
Orton percei után mindig Bryan percei következnek és a kihívó egyre elszántabban, egyre átszellemültebben rázza a fejét, mintha biztatná magát. Kemény rúgásokkal ostorozza Randyt, majd a kötél tetejéről rántja magával. Orton érzi, hogy baj van, kicsúszik a kötelek alatt, hogy időt nyerjen, ám Bryan azonnal utána vetődik és ismét lerúgja. Újabb kétlábas rúgás a kötél tetejéről, majd ismét egy repülés a köteleken át: Orton meggyengül! Daniel következő ugrását azonban sikerül védenie és ezzel lehetősége adódik, hogy visszatámadjon. Daniel Bryan elterül a ring mellett és számolnak rá, de még időben vissza tud mászni. Orton az RKO-hoz készül. Daniel Bryan védi a mozdulatot, de úgy, hogy Ortonnal együtt a mérkőzésvezetőt is ellöki. A bíró kiesik a ringből és fekve marad a földön. Érkezik azonban egy másik csíkos pólós és kettőt tud is kopogtatni, amikor Orton egy Powerslammel teríti le Danielt. Következne a DDT, Daniel Bryan azonban kibújik a mozdulatból és lefogja Ortont a Yes Lockkal! Orton küzd és végül eléri az alsó kötelet, de felállni sincs ideje, Bryan máris beviszi az ismert rúgás sorozatát. Orton szerencséjére el tud mozdulni a sarokból, amikor Daniel két lábbal robbanna a mellkasának.
Randy Orton láthatóan fájlalja a bal karját és látjuk közben azt is, hogy a földön heverő mérkőzésvezetőhöz az orvos érkezik.
Újabb pillanatok, újabb Bryan fordítás. Mindketten fáradnak, talán a Bajnok jobban. Daniel ezt ki is használja, ismét lehajítja őt a kötelek tetejéről, majd ráugrik és kopogtat. Orton még ekkor is kirúg, még ekkor is képes visszatámadni!
Pillanatokkal később Bryan belerobban a Vipera mellkasába, ő pedig elterül. Daniel Bryan lefogja, a bíró pedig a szokásosnál gyorsabban kopog hármat.
A mérkőzés győztese és az új WWE Bajnok: Daniel Bryan!

Daniel Bryan Orton teste fölött állva magasba emeli az övet és ünnepel.

A Night Of Champions estéjén valamennyi bajnoki öv terítékre került, de mindössze egy bajnok változott. Két övet továbbra is a Shield birtokol, Rob Van Dam, a nemré visszatért szupersztár pedig ma sem lett világbajnok.

Hétfő este RAW és talán kiderül, mit akar kihozni a CM Punk-Ryback ellentétből a WWE, illetve az is, hogy mi lesz a WWE arcának, randy Ortonnak a sorsa.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek