WWE Payback 2016. – Előzetes

20160425_match_payback_McMahons--fd773edab87f5a5ee283fdb8f8bb6a1f

Shane McMahon szavaival élve, most vasárnap az Új Éra első PPV gálájára kerül sor, amikor is a szervezet birtokba veszi a chicagoi Allstate Arena-t. Számos izgalmas, valamint érdekesnek tűnő összecsapást jelentett be a cég a Payback-re, amire a viszályok már végletekig kiéleződtek. A legfontosabb kérdések egyike, hogy vajon ki állhat a dicsőség fényében sütkérezve az este végén. A címvédő WWE Nehézsúlyú Világbajnok Roman Reigns, avagy a lehetőségek létráján igen szorgalmasan lépkedő AJ Styles? 

Kezdjük is a sort mindennek az elején, vagyis a Pre Show-nál. Ebben az egy órában a szakértők esélylatolgatásba bocsátkoznak majd, de emellett sor kerül egy címvédő mérkőzésre is. Sajnálatos módon, zsinórban harmadszor is csak a felvezető műsorban kap szerepet az Országos bajnoki cím.

Kalisto (C) Vs Ryback – Országos bajnoki címmérkőzés 

20160425_match_payback_KalistoRyback--32e493c175e2be0b9cf8a0bb46faab8c

A WrestleMania visszavágója lesz ez a csata, már ami a címet illeti. Hosszú ideig semmi sem körvonalazódott a kis luchador számára, de miután egy hete a BigGuy legyőzte a SmackDown-on, sejthettük, hogy egy újabb címmérkőzés fog következni a két fél között. Az eheti RAW felvezetésében meg is kaptuk a hírt, hogy a két szupersztár ismét egymásnak feszül majd, de vajon most összeszedettebb lesz Ryback? Kalisto elszántan küzdött a Mania-n, aminek végül egy WrestleMania pillanat lett a jutalma. Ryback csalódottan távozhatott a világ legnagyobb színpadáról, amit követően nem sokat láthattuk a szebb napokat is megélt izomkolosszust. Ezzel ellentétben Kalisto szárnyalt, már ami az egyéni mérkőzéseket illeti. Győzelmei kellő lendületet adtak neki a folytatáshoz, de Ryback egy héttel ezelőtti győzelme, talán kivette a szelet a fiatal mexikói vitorlájából. Elég lehet ezúttal is a szív és az akarat, vagy Ryback nyomatékot ad testi fölényének?

The Miz (C) with Maryse Vs Cesaro – Intercontinentális bajnoki címmérkőzés 

20160411_match_payback_MizCesaro--87023364a0c978c18ace0700281eb67d

Zack Ryder tiszavirág életű uralkodásának The Miz vetett véget a WrestleMania-t követő RAW-n. Nem is akárhogy, hanem a hosszú év után visszatérő, korábbi kétszeres Women’s bajnok Maryse segítéségével. A MoneyMaker már-már feledésbe merülő karrierjének nagy lökést adott ez a plusz, de Cesaro személyében igen komoly feladat vár a címvédőre. Nyolc hónap kihagyás után is bombaformában tért vissza a svájci bika, aki Kevin Owens legyőzésével érdemelte ki az első számú kihívó jogát. Az alpesi atomerőmű nagy lendülettel halad a Payback felé, ahol feltett szándéka elsöpörni Miz-t, megszerezve ezzel a dicső címet. Ehhez persze mind Miz-nek, mind Maryse-nak lesz pár szava. Utóbbi vélhetően minden lehetőséget megfog ragadni, hogy győzelemhez segítse férjét. A Cesaro Section tagjai, végre a megérdemelt push-ban részesülve akarják látni kedvencüket, aki jó eséllyel pályázik karrierje második  ( egyéni ) bajnoki regnálására.

Charlotte (C) with Ric Flair Vs Natalya with Bret Hart – Women’s bajnoki címmérkőzés 

20160418_Payback_CharlotteNattie--458dac70f8f854c92142af79d616b614

2015 szeptembere óta áll a női divízió élén Charlotte, ámi a hosszú uralkodás egy új emberré formálta a Flair lányt. A tettek hangosabbak, mint a szavak, de nem Charlotte esetében, aki rendre édesapja hathatós segítségével lépked tovább a dicsőség létráján. A WrestleMania-t követő RAW-n, minden egyes hölgy kiment a ringbe, hogy meghallgassák a bajnok szavait, ám Charlotte ezúttal is igen magaslóról beszélt a jelenlévőkkel. Sasha Banks-el az élen egyre-másra hagyták faképnél a bajnokot, kivéve Natalya-t, aki szólni kívánt a címvédőhöz. A kanadai hölgy szerint ahhoz, hogy az emberek felnézzenek rá, szívvel és lélekkel kell küzdenie, de legfőképp tisztelni minden egyes rajongót, valamint ellenfelet. Charlotte-ot persze nem érdekelte a dolog, ami ütésváltáshoz vezetett, de Ric Flair közbelépett. Egy hét múlva már a cím került terítékre a hölgyek között, ami igen furcsa véget öltött. Natalya befogta a Sharpshooter-be a bajnokot, de ekkor Flair kihúzta a ringből a bírót. Eközben Charlotte kopogott, azonban a bíró nem látta sőt, DQ-al beszüntette a küzdelmet. Ahogy arra számítani lehetett, Natalya nem hagyta annyiban a dolgot, majd a következő héten közölte az öntelt bajnokkal, hogy Shane McMahon megadta neki a visszavágót, és csak hogy kiegyenlítettek legyenek az erőviszonyok, az Ő sarkában is fog állni valaki, aki nem más lesz, mint Bret ” The Hitman ” Hart. Ez a tény aggodalommal töltötte el a bajnokot, aki hétfőn testközelből láthatta kihívója elszántságát, amikor is Natalya magabiztos győzelmet aratott Emma fölött. Elég lehet azonban ez az elszántság, avagy Charlotte ismét piszkos trükkökhöz folyamodik a siker érdekében?

Dolph Ziggler Vs Baron Corbin 

20160418_match_payback_DolphBaron--4c7a540edd9b9137ea3766723061ca13

Azok, akik nem néznek NXT-t, biztosan ismeretlenül csengett Baron Corbin neve, aki nem kis meglepetést okozva megnyerte az Andre the Giant Battle Royal-t a WrestleMania-n. Másnap a RAW-n összeakadt Ziggler-rel, akit azóta nem egyszer tett a földdel egyenlővé. Corbin, támadásait csak annyival magyarázta, hogy Ő mindezt megteheti, ám túlzott magabiztosságára ráfizethet, hiszen a ShowOff sem feltartott kézzel utazik Chicago-ba. Mindkét félnek fontos lesz ez a csata, hisz Ziggler alaposan kivan éhezve egy komolyabb sikerre, de a szemközti sarokban egy olyan ember fog állni, aki bizonyítani szeretné, hogy WrestleMania győzelme nem a véletlen műve volt.

Team S.A.W.F.T. Vs The Vaudevillains 

20160418_match_payback_EnzoColinVaudevillians--dac5dad8213e2bb38d0e60164eea2af3

A két korábbi NXT-s csapat hibátlanul menetel a főműsoron, vasárnap pedig az is eldől, hogy melyikük hívhatja ki a címvédő New Day csapatát a Tag Team övekért. Enzo és Cass üstökösként robbantak be a főműsorra, hatalmas szeretettel övezve. Útjuk az Ascension, majd a Dudley Boyz duóján vezetett. Magabiztosságuk határtalan, de elég lehet ez a korábbi NXT csapatbajnokok ellen? A Vaudevillains-nek nem annyira sikerült elnyerni a közönség szimpátiáját, ami egy gyors Heel irányba terelte a csapatot. Ez a Heel szerepkör hozhatja meg a sikert nekik vasárnap, hiszen nem valószínű, hogy a Face New Day ellen, a szintén Face SAWFT csapatát küldik harcba a kreatívok.

Dean Ambrose Vs Chris Jericho 

20160418_match_payback_AmbroseJericho--732ea5979abb212ff0acf9d44de3e6d4

Az eredeti tervekben már a WrestleMania-n összecsaptak volna, de ez végül törlésre került. Végül a Payback-en fog létrejönni a küzdelem, ami akár jól is elsülhet. Minden bizonnyal nem egy felvonásos lesz a párharc, de mindettől függetlenül jó mérkőzésre van kilátás. Hétfői találkozásukkor, Jericho egy kisebb leckében részesítette Dean-t, aki a kommentátor asztalon vergődött a Wall’s of Jericho-ban. Chris úgy hiszi, hogy ezzel bizonyította, miszerint Ő a legjobb a világon abban amit csinál, de nem szabad lebecsülnie a Lunatic Fringe-t, aki ezernyi pofon után sem fog megtorpanni. Ambrose karakterének létfontosságú a győzelem, tekintve, hogy a WrestleMania-n sem lépték meg a váratlant, aminek következtében egyoldalú vereséget szenvedett a Fenevadtól. Dean fejében ott motoszkálhat a kisördög, hogy talán ezúttal is elbukik a siker küszöbén, miközben vele szemben egy magabiztos Jericho fog állni, aki győzelmet aratott a ( számára valószínűleg utolsó ) WrestleMania-n.

Sami Zayn Vs Kevin Owens 

20160418_match_payback_ZaynOwens--40f631a3b4cbb9ca62d88a10052668ac

Az országútnál is hosszabb történet áll ezen szupersztárok mögött. 2015 decemberében, mindent eldobva támadta meg barátját Owens, aminek hatását mind fizikailag, mind lelkileg megsínylette Sami. Egy brutális verés után vesztette el korábbi barátja ellen az NXT övet, az igazi revansra pedig egészen az idei évig kellett várnia. Miután a Royal Rumble-ön megjelent, azonnal nekiesett Owens-nek, akit végül ki is ejtett a WWE Nehézsúlyú övért folytatott küzdelemből. Zayn szerint Kevin személyessé tette ezt az ügyet annak idején, Owens azonban cáfolta ezt, mondván, hogy amit tett, kizárólag üzleti szempontok alapján történt. Nem Ő, hanem Sami tette ezt a történetet személyessé azzal, hogy kiejtette őt a Rumble meccsből. Az ezt követő hetekben is vibrált a levegő a két szupersztár között, ami során Owens kemény támadásokkal ostromolta Sami-t. Shane McMahon végül pontot tett az ügy végére azzal, hogy hivatalosította a felek küzdelmét a Payback-re, ahol az este talán legjobb mérkőzését fogjuk látni. Ha Sami képes lesz túllépni Owens árulásának árnyékát, akkor komoly eséllyel száll harcba, azonban ha ennek ellenkezője történik, Owens könnyen megsemmisítheti korábbi barátját.

Roman Reigns Vs AJ Styles – WWE Nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés 

match_payback_1920x1080_romanstyles_NEW--ed1534b63a77b7adb6809ab5448c9743

Az este minden bizonnyal legjobban várt mérkőzése. Roman Reigns-nek, AJ Styles ellen kell megvédnie a bajnoki címet, s ha ez nem lenne elég, Anderson és Gallows párosa is ott kering a romani birodalom falai körül. Kissé váratlanul, egy WrestleMania vereséget követően vívta ki a kihívói jogot Styles, aki egy Fatal 4 Way megnyerésével biztosította helyét a Roman-nel szemközti sarokba vasárnapra. A történetbe egy jókora csavar került azáltal, hogy megjelent Luke Gallows, valamint Karl Anderson, akik a Japánt uraló Bullet Club formációban voltak Styles társai. A páros, először az Uso ikreket, majd Roman Reigns-t támadta meg, ugyanakkor ezek után is hangsúlyozták, hogy a címmérkőzésbe nem akarnak majd beleszólni, hiszen tudják, hogy AJ önerőből is képes megverni Roman-t. A bajnok azonban biztos abban, hogy a támadások összefüggésben állnak a közelgő meccsükkel, amit így átértékelve, egy újabb ” One versus All ” csataként értelmez a BigDog. Alapjáraton egy dolog tűnik biztosnak, mégpedig, hogy Roman Reigns megnyeri a mérkőzést. Ezzel azt hiszem nem érdemes foglalkozni, hiszen nem fogják egy hónap után elvenni tőle az övet. A kérdés, sokkal inkább a hogyan? A lehetséges opciók közül három jöhet szóba. Az első, s egyben legborzalmasabb, hogy mindenféle külső behatás és történés nélkül, Roman simán megnyeri a mérkőzést. A második, hogy Anderson és Gallows megpróbál segíteni Styles-nak, de ez a visszájára fordul, amit kihasználva Reigns megvédi a bajnoki címet. A harmadik opció, hogy megérkezik a főmérkőzés közben Finn Bálor, aki Anderson-nal és Gallows-al közösen támad Styles-ra, megakadályozva őt a cím megszerzésében. Az este végén csak egyikük maradhat talpon. Csak egyikük emelheti magasba a világbajnoki címet. Vajon a romani birodalom vezére, vagy a Phenomenal lesz az, aki a nagy presztízsű övvel hagyja el az Allstate Arena-t? Magyar idő szerint hétfő reggel kiderül.

-KNorbi-

11 című bejegyzés “WWE Payback 2016. – Előzetes” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. US meccs: Ryback megnyerhetné az övet az jó lenne, de sajnos nem fogja…
  IC meccs: hacsak nem akarnak egy hosszabb feudot Cesaro biztos nyer Miz max csalással, de Cesaro úgyis elnyeri tőle rövid időn belül, bár inkább látnám Zack Ryder-nél az övet, mert ő az aki igazán megérdemli
  Womens: Charlotte biztosan nyer viszont Brat érdekessé teheti
  TT: Vaudevillains fog győzni, de az öveket nem veszik el a New day-től
  Ziggler vs Corbin: Corbin folytatja a veretlenségét a WWE-ben és győz
  Sami vs KO: Zayn nyeri az első meccsüket itt, de feud menni fog tovább
  Vince kiválasztja, hogy ki legyen a Raw irányítója, aki valószínű Stephanie marad a nézők bánatára, bár az lenne az igazi ha újra külön kezelnék a Raw-ot és az SD-t és akkor az egyik gyereké ez a másiké az
  Dean vs Y2J: Ambrose győz, de ez a feud sem zárul le itt
  Reigns vs Styles: Roman megvédi az övét, de érdekes lehet, hogy kik fognak a meccs közben berohanni

  Kedvelés

 2. Nekem meg tetszik.. Nyílván nem a kiszámíthatóság szempontjából, de nekem legalábbis magukkal a meccsekkel nincs bajom.

  Ryback-Kalisto-ra nem vagyok kíváncsi egyedül, mondjuk örülnék ha Ryback nyerne, vagy akkor döntsék már el hogy Kalistot Mysterio utódjának akarják-e csinálni vagy sem, ha igen akkor kapjon saját entrance-t és vegyék el mellőle Sin Carát, mert ennek így semmi értelme, valszeg ha egyszer elveszti az övet akkor el lesz felejtve és a büdös életbe nem kap újabb lehetőséget, de ne legyen igazam..

  Cesaro szerintem meg fogja verni Miz-t, jó meccs lesz annyi biztos ha másmiatt nem,Cesaro miatt biztosan.

  Ziggler már nyerhetne egy feudot, de valszeg nem fog. És elég ciki hogy Tyler Breeze-t is ő futtatta fel, és tudjuk hogy ő most hol tart, a most visszatért Titus is megverte.. És Corbinnal is ez lesz.

  SAWFT vs Vaudevillains nekem nagyon várós, nem értem hogy a Vaudevillians-t miért nem fogadta el kellően a közönség, nekem sokkal szimpatikusabbak minr a SAWFT, mondjuk ők se rosszak (és az entanceukat imádom)

  Ambrose-Jericho jó meccs lesz, jó pankrátorok, Ambrose az Ambrose, Jericho meg még így 40-en bőven felül is jó mozdulatai vannak, mégha már lassú is. Szerintem Ambrose fog nyerni, amúgy sokkal jobb lett volna ha már a WM-en egymással harcolnak..

  Owens-Zayn nagyon adja, nagyon várom

  A főmeccs meg sajnos vagy sajnos egyértelmű, de hát nincs mit tenni.. Én szorítok azért hogy Gallows és Anderson ne árulja el AJ-t, hanem ha jön Bálor akkor majd egy csapaton belüli feud max, úgy vegye át Bálor a Bálor Clubot/Bullettproofot

  Kedvelés

  1. Tyler egy belső konfliktusnak köszönhetően szorult háttérbe. Corbin lefogja legyőzni Ziggler-t, amit követően minden bizonnyal célba veszi valamelyik Mid Card övet, vélhetően a United States-et.

   Kedvelés

 3. Cesaro-Miz érdekel, Samy-owens megnézem mert biztos jó mecs lesz, Tag team mecs megnézem mert azis jó mecs lesz, Aj- Reigns mecs megnézem de csak mert érdekel hogy végződik,mármint feltünik e Bálor vagy nem. Többi hidegen hagy.

  Kedvelés

 4. Ilyen gyenge match cardot is rég láttam PPV-n. Még a főmeccs is borzalom, mert most komolyan ki hiszi azt el hogy a bikafejű kikap? A többi pedig… Újabb semmitmondó Jerricho feud, a nőknél is kábé annyira kiszámíthatatlan a dolog, mint a Reigns Styles meccsen… . TT övmeccs nem lesz, mert azok a degeneráltak tetszenek a közönségnek, és be kell érnünk ilyen Corbin Ziggler meccsekkel. Cesaro Miz jó lehet, de csak akkor ha előbbi nyer másképp semmi értelme. A TT meccs is jó lehet, de van tétje annak hogy ki az első számú kihívó, hogyha a TT övek a bohócok tökeire ragadt? Zayn Owens… Pff. Nagy tétje van ennek is , hiába lesz jó meccs, senkit nem fog érdekelni…

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek