WWE Payback 2017. – Eredmények és videók

A kaliforniai San Jose városa ad otthont a 2017-es Payback-nek, mely szokás szerint a Kickoff show-val indul. Renee Young, Jerry Lawler, valamint Sam Roberts köszönt bennünket. Az első egy órában az elemzések mellett egy Tag Team csatát, illetőleg a Miz TV-t láthatjuk majd Finn Bálor szereplésével.

Enzo & Cass vs. Gallows & Anderson – Tag Team mérkőzés 
Enzo nagyon igyekezett, hogy viszonozza a hétfői kölcsönt. Bátran kezdett, Anderson-nal szemben pedig egész hatékonyan működött. Gallows érkezése fordított a kockán, csak úgy, mint Cass beszállása. A hét láb magas szupersztár rohamai elől nem volt menekvés Luke számára, így kellett Karl segítsége. Enzo beváltotta magát, de rosszul tette. Legalábbis elsőre nagyon úgy nézett ki, hamar a kordon mellett találta magát, amit követően ellenfelei megpróbálták alkalmazni rajta a Magic Killer-t. Cass mentette társát, majd azzal a lendülettel Enzo lekopogtatta Gallows-t.

Miz TV. Túl sok érdemleges dolog nem történt. Miz a kezdeti jópofizás, s annak egyoldalúsága miatt végül piszkálni kezdte Bálor-t, aki viszont nem akadt ki egy könnyen. Kijelentette, hogy célba veszi a világbajnoki címet, Miz azonban hitetlenkedve fogadta szavait a jelenlegi bajnokra való tekintettel. Végül sor került a bunyóra is, pontosabban a verésre. Bálor kiosztott egy Slingblade-et, majd egy Corner Dropkick-et.


A főkártya adása, a már hagyománnyá váló kedvcsináló videóval veszi kezdetét.. A teltházas SAP Center őrjöngve várja az események kezdetét, amit Y2J zenéjének megszólalása jelent.

Chris Jericho vs. Kevin Owens (C) – United States Championship 
Owens azonnal menekülőre fogja, de Chris utána ered, és a kommentátor asztalnál kezdi büntetni.. A ringbe visszaérve KO nyer pár pillanatot, ám Jericho hamar reagál, Dropkick, Flying Elbow, majd a tus, Owens azonban szabadul. Pillanatokon belül jön a Running Bulldog, amit a Lion Sault követne, de KO okosan irányt vált. Ezt követően fordítani tud a meccs képén, belevágja Jericho-t a kordonba, és kioszt neki egy Cannonball-t. Chris megússza a kiszámolást, de alig hogy vissza gurul a szorítóba, már el is szenved egy Running Senton-t. A Bajnok pillanatai következnek, Chris egyelőre tehetetlen. Kevin irányít, Chris csak felvillanásokra képes. Amint fokozatot váltana, Owens reagál, és kifekteti egy DDT-vel. A címvédő óvatlan, Chris előtt esély nyílik, de a túlzott lendületben ront, majd a ringen kívül találja magát. Jericho ebből is visszajön, hamarosan Wall’s of Jericho kísérlet, Owens hárít. Visszatámad, de bekap egy Enziguri-t. Chris kopogtat, ám a Bajnok időben tör ki. Y2J tovább rohamoz, ekkor viszont Owens villant egy Superkick-et.. Követné a Pop Up Powerbomb, viszont Chris blokkol. Mint ahogy Owens is a Codebreaker-t, amit követően ismét ő kerül fölénybe. Újabb Cannonball a sarokban vergődő ellenfélnek, majd megint a Pop Up Powerbomb próbálkozás, de Chris egy elképesztő manőverrel fordít, és befogja riválisát a Wall’s-ba. Owens bajban, de ujja ezúttal is menti. Chris meg is bünteti, méghozzá nagyon okosan a lépcső segítségével. Mindez pillanatokon belül döntő tényezővé válik, ugyanis Owens képtelen előkészíteni a Powerbomb-ot. Jericho nyomban kapcsol, megragadja a Bajnokot, és már villan is a Wall’s. A közönség tombol, KO óriási bajban. Ekkor pedig megtörténik az elképzelhetetlen: Kevin Owens kopog! Chris Jericho visszahódította a United States Bajnoki övet, ezzel pedig hivatalosan is csatlakozik a SmackDown Live rosteréhez.

Az viszont nagy kérdés, hogy mi történik kedden a SmackDown-on. Pénteken kezdődik a Fozzy turné, szóval az is bőven benne van a pakliban, hogy KO visszanyeri az övet.

Austin Aries vs. Neville (C) – Cruiserweight Championship 
A kihívó felkészültebb volt, tanult a WM-en történtekből. Ettől függetlenül persze nem volt könnyebb dolga, Neville pedig legyűrhetetlen akadálynak bizonyult. Ismét megtalálta a módját, hogy kikecmeregjen a szorult helyzetből, hisz miközben Aries a Last Chance-ben tartotta, Neville megragadt a sporit és átrántotta maguk fölött. Ez persze DQ-t vont maga után, így a győztes Aries, de továbbra is Bajnok Neville.

Cesaro & Sheamus vs. Hardy Boyz (C) – RAW Tag Team Championship 
Hátborzongató ováció fogadta a fivéreket.. Matt és Cesaro kezd, a közönség először a DELETE, majd a Brother Nero chant-re kezd rá. Viszonylag gyorsan jön a váltás Jeff-fel, aki pillanatokon belül vissza is adja a terepet Matt-nek. Jön egy közös manőver, Cesaro pedig nemsokkal később fordít. Teret nyer, vált Sheamus-szel, aki tovább folytatja Matt gyötrését. Hasonlóképp tesz az újra harcba lépő Cesaro is, míg nem mindketten váltanak.. Jeff aktiválja az úthenger üzemmódot Sheamus-szel szemben, de a Kelta nem adja olcsón a bőrét. Kihajítja a ringből ellenfelét, aki csúnyán megfejeli a középső kötelet.. Nincs komoly baj, Cesaro gyorsan vissza is tereli a ringbe, kopogtatná, de nem jár sikerrel. Beváltja Sheamus-t, a Jeff-en lévő nyomás pedig nem akar enyhülni.. Nagy nehezen megtörténik a váltás, miután Jeff ártalmatlanította a kihívókat. A zárószakaszban egyszer itt, egyszer ott pattogott a labda, s mikor már-már azt hittük, hogy megvan a címvédés, Sheamus képes volt meglepetést okozni. Nagy igyekezetében viszont nem észlelte, hogy Jeff váltott testvérével, így a kiosztott Slam-et követően hiába próbált kopogtatni.. Jeff a sarok tetejéről érkezett egy Swenton-nal, amit követően könnyedén kopogtatott.
A küzdelem után ismét a sportszerűségé volt a terep, de csak pillanatokig… Az ünneplő fivéreket hirtelen hátbatámadta Sheamus és Cesaro, majd egy hatalmas verésben részesítették a Bajnokokat. A Professional Warriors tehát heel turn-t vett, a két csapat feudja pedig folytatódik.

Alexa Bliss vs. Bayley (C) – RAW Women’s Championship 
Azt hiszem ilyennek kell lenni ha egy szupersztár hazai közönség előtt szerepel.. Libabőr. Alexa taktikusan kezdi a csatát, és azonnal próbál piszkoskodni. A Bajnok könnyedén orvosolja a helyzetet, Alexa pedig a padlón. Egyelőre mintha többet foglalkozna az atmoszférával, mint a meccsel. Hatalmas könyökös csattan Bayley nyakán, fordulóponthoz érkeztünk. Bliss dominálni próbál, a közönség pedig egy emberként áll kedvencük mögé, hogy kisegítsék a bajból. Alexa bünteti Bayley, miközben még arra is van ideje, hogy nyomja a trash talk-ot a nézőknek. Lehet, hogy túlzásba vitte.. Bayley erőre kap, jön a Comeback mozdulatsor, amire Alexa képtelen reagálni. Bayley kopogtat, de Bliss kitör. Elbow a középső kötélről, ezt követné a Bayley-to-Belly, de Bliss hárít. Felkészül a finisherére, már a sarok tetején jár, ám a Bajnok ott terem.. Bliss innen is fordít, mégpedig egy Sunset Flip-pel. Újra magához ragadja az irányítást, komoly mozdulatok, de Bayley heroikus módon kontrázik egy térdessel. Felhúzza magát a sarok tetejére, és jön a Macho Man Elbow. Kopogtat, de Alexa felrántja a vállát. Bliss beszorul a sarokba, majd az ott kialakult kavarodásban Bayley válla keményen ütközik a póznával.. Mindez szinte azonnal megbosszulja magát, Alexa kioszt egy DDT-t, amit követően kopogtatja ellenfelét.
Új Bajnokot avatunk, ami egyben történelmi is, hisz Bliss az első személy, aki mindkét brand övét birtokolta már.

Bray Wyatt vs. Randy Orton – House of Horrors 
Orton egy limuzinnal érkezik a házhoz. Óvatosan közelít, de már menet közben is számos beteg és furcsa dolog történik körülötte.. A porta ablakához érve megpillantja Bray-t, majd beront a házba.. Wyatt hamarosan letámadja, és megkezdődik a harc.
Innentől nem részletezném. Nyugalom megzavarására alkalmas cucc.
Wyatt felülkerekedik a bunyóban, végül pedig magára hagyja a házban Orton-t. Beszáll a limuzinba, ami az aréna felé veszi az irányt.. Ne feledjük, még nincs vége. Az utolsó etapra a SAP Center ringjében kerül sor.

Seth Rollins vs. Samoa Joe 
Óvatos kezdés, keményebb folytatás. Joe utat keresett Seth térdéhez, amit végül meg is talált. Tetézte mindezt egy Suicide Dive-val, amitől Rollins beborult a kommentátorok közé. Joe folytatja az offenzívát, kioszt egy Running Senton-t, egyenesen Seth bal térdére.. Ami még nincs olyan rossz állapotban, hisz jön egy rúgás, két könyökös, majd egy Neckbreaker. Kb eddig is tart Rollins pillanata, ugyanis Joe az első adandó alkalommal elkapja a térdét és szorítani kezdi. A köteleknél még egy kis trash talk is belefér, majd térdre ugrasztja ellenfelét, de Seth képtelen megállni stabilan, ebből következően pedig adni az Enziguri-t. Joe egy Powerbomb-bal reagál, amit feladásos fogás követ. Rollins menekül, nemsokkal később pedig válasza is van. Slingblade, Bluckbuster, de egyik sem túl hatásos a Destroyer-rel szemben.. Joe próbál újítani, Senton kísérlet, ám elvéti.. Rollins azonnal értékesít egy rúgást Samaoa állára, ebből pedig a Frog Splash-sel építkezne.. Joe azonban ott terem mellette a kötélen, Seth megpróbálja a nyakába venni, de nem jár sikerrel.. B terv, Falcon Arrow. Kopogtat, Joe kitör. Rollins nyomban a sarok felé rohan, és már repül is a Frog Splash-hez. Újabb pin, újabb Joe kick out. Eljutunk a Clutch-ig, ahhoz a mozdulathoz, ami januárban Seth sérülését okozta.. Most mindent megtesz, hogy elkerülje. Átfordul benne, kopogtat, de Joe időben eszmél.. Írdatlan nagy Clothesline, majd egy újabb Clutch. Rollins ismét fordít, ismét kopogtat, és ezúttal már sikerrel jár! Győzött a Kingslayer!

Wyatt visszatér az arénába, s amint a fények is megjönnek láthatjuk, hogy Orton ott áll mögötte – acélszékkel. Lecsap vele a megdöbbent Wyatt-re, aki innentől csak epizódszerepet játszik a következő percekben. Randy behajítja a kommentátorok közé, majd az asztalról ad neki DDT-t.. A Vipera készül a végső csapásra, de az RKO előtt hirtelen felbukkan a Singh Brothers és megtámadják Orton-t, aki viszont hatástalanítja őket. Wyatt ezt kihasználva Sister Abigail-t adna, ám Randy hárít, és már villan is az RKO. Zsebben a győzelem? Lehetett volna, ha nem jelenik meg Jinder Mahal, kezében Orton WWE Bajnoki címével. Az indiai egy kisebb zakót szabott a Bajnokra az öv segítségével, amit követően Wyatt kiosztotta a Sister Abigail-t, végül pedig kopogtatta riválisát a viszály záró mérkőzésén.

Braun Strowman vs. Roman Reigns 
Roman felső testét átfogó kötés borítja. Ennek ellenére a ringbe érve azonnal egy jobbossal indít, és osztani kezdi riválisát. Braun-nak ideje sincs eszmélni, Reigns addig üti a vasat amíg meleg.. Drive-bye kísérlet, ezt már viszont hárítja az óriás, és belevágja Roman-t a barikádba. Chokeslam az asztalra, majd további rohamok a ringben. Reigns próbál visszatámadni, de hamar padlóra kerül. Ezek a percek egyértelműen Strowman-ről szólnak, miközben Roman válla közelebbi ismerettséget köt mind a póznával, mind a lépcsővel.. Reigns minden erejét összeszedve kontrázik, ülnek a felütések, majd sikerül a Samoen Drop is, de a kopogtatásból könnyedén tör ki Braun. Clothesline-ok zúdúlnak rá a sarokban, amit követően mindketten ringen kívülre kerülnek. Roman él a kínálkozó lehetőséggel, és kiosztja a Drive-bye-t. Jelzi a Spear-t, de futtában Strowman felkapja, Roman leküzdi magát a válláról és nekilöki Strowman-t a póznának… Roman a ringben, Strowman pedig a kiszámolás ellen küzd – sikerrel. Viszont alighogy visszatér a kötelek közé, már el is szenvedi a Spear-t. Újabb tus, de Braun kirúg az utolsó pillanatban… Két Superman Punch következik Reigns-től, amit a Spear követne, ám Braun felkapja és szorítani kezdi. Hirtelen átfordítja, és kiosztja neki a Powerslam-et. Kopogtat, de Roman kitör. Ebből még.. Pillanatokon belül jön a második, amiből már nincs kiút. Braun Strowman legyőzte Roman Reigns-t!
Viszont még korántsem végzett.. Az acéllépcső egy darabját vitte a ringbe, hogy aztán tovább rontson Reigns állapotán.

Ezekkel a képsorokkal ért véget az adás.

A RAW Talk elején aztán folytatódtak a dolgok. Roman hátrabotorkált, egészen a mentőig. Ekkor azonban megjelent Strowman az “I’m not finished with you!” ordítás kíséretében, de Reigns még időben lépett el, így Braun lendületből leszakította a mentő ajtaját, majd bezuhant a kartondobozok közé. Roman rávágta párszor az épségben maradt ajtót, amit követően Strowman jobbnak látta meghátrálni.. Valóságos háború, és hol van még a vége. Szinte biztos, hogy az Extreme Rules-on jön a harmadik meccsük.

17 című bejegyzés “WWE Payback 2017. – Eredmények és videók” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Owens ujja még belefért volna az összefoglalóba! 🙂
  A meccsek elég jók voltak, az eredmények is meglettek.
  A Thank You Strowman meg mekkorát szólt!
  Végre egy normális RAW-PPV, persze Mr. Fantombajnok nélkül.

  Kedvelés

 2. Ez egy jó PPV volt, és nem azért mert Roman veszített hanem mert szinte az összes meccset okéra hozták ki.
  Jerichon nagyon meglepődtem! 😀 Örülök neki, legalább még marad egy picit.
  Hardyk vs Shezaro piszok jóra sikerült! Volt benne minden, fogtöréstől kezdve heel turnig minden 😀
  House of Horror szerintem nagyon fun lett, azok a hangok amiket kiadtak xD
  Alexa vs Bayley: A végeredmény azért tetszett mert volt értéke az Alexa által Bayley fejére adott ütéseknek, amit érthető módon egy DDT-vel a végén be is tudott fejezni, teljesen fair play szerintem.
  Seth vs Joe elment egynek, OK…
  Strowman vs Roman: Hát volt egy pont amikor azt hittem Roman pinnel, de szerencsére nem így lett 🙂
  Ja, a közönség + egy pont nálam XD Főleg amit a főmeccsnél produkáltak x)

  Kedvelés

 3. Nem értek egyet Alexa győzelmével, Bayley érdemelt volna győzelmet. Nem értem miért pusholják ennyire Alexát, Becky érdemelné a nagyobb pusht.

  Kedvelés

 4. Teljesen korrekt gála volt. Alexa győzelmének örültem.
  Hose of Horrors nem volt rossz, bár picit több horror elemet el tudtam volna képzelni.
  A fő meccs is jó volt, és kegyetlen. Strowman győzelme ideális volt már.

  Kedvelés

 5. Nagyon jó gálát hoztak össze!
  Jericho győzelmének nagyon örültem, kell egy bőbeszédű karizmatikus ember az SD-re. Nyitómeccsnek pont jó volt. A Neville vs. Austin Arias jó párosítás, de szerintem a WM meccsük jobb volt. A tt címmeccs is pörős volt. Jöhetnek a Broken karakterek!! 😀
  Na és akkor a House of Horros: Én több “horrorságot” vártam volna, de a hangulata azért meg volt. Kicsit a Resident Evil 7 jutott róla eszembe 😀 A lényeg hogy Bray ezzel a győzelemmel megerősödik és jöhet a Bálor vs. Bray!
  A Rollins vs. Joe is erős vot, Rollins jól volt bookolva de legközelebb nem ártana valami extrémebb dolog. A karaktereken is dolgozni kell hogy érdekes maradjon.
  A főeseményt nagyon odatették! Nekem már régóta bejön ez a brutális párosítás és ez a meccs is brutális volt. A felek kihozták magukból a maximumot, és végül egy méltó Strowman győzelem!

  Kedvelés

 6. Meglepett a WWE ezt be kell vallani. Egy elég átlagos PPV-ből egy REMEK PPV-t hoztak össze. Két első meccs sokkal jobb volt mint a WM meccsük Jerichonak szerintem is egy sérülést bookolnak majd a SD-re Owens Powerbomb a ring szélére vagy valami és visszaszerzi az övet. Aries kérdés kap-e harmadik lehetőséget, Neville nagyon okosan magára rántotta a bírót egy sztipus meccset megnéznék kettejük között. Tag-team meccsnél ahogy vártam itt most nem ért meglepetés tényleg jött a Sheamus-Cesaro heel turn vajon ma a Broken karakterek is megérkeznek? 😀 Vince továbbra sem kegyelmez a hometown heroknak most ezzel, hogy Alexa nyert megint jól megkeverték a kártyákat, én már nyárig rajta hagytam volna az övet Bayleyn és ott egy Sasha heel turn, de így se rossz Alexa megunhatatlan. 😀 Hát a House of Horror számomra a babás szobán kívül nem igazán nyújtott “horror” élményt, de Bray ebből a győzelemből még építkezhet akár még egy címmeccsen visszaraktam volna Brayre az övet és egy triple threat meccs hármójuk között, de mindegy kíváncsi leszek Bray ezután merre indul. Rollins jó volt bookolva, hogy fojtásokat kontrázta és abból nyerte a meccset, de ebben a sztoriban ha hozzárakjuk, hogy még HHH-val se zárult le végleg sokkal több van még.

  Na a főmeccs, Fastlanen is már látszott a potenciál ebben a párosításban csak pont rosszkor jött egy WM ahol Reigns megverte Takert. Reigns sokáig csak úszott az árral utána pár jó védekező manőverrel Ő is megérkezett a meccsbe, de Strowman akkora “hendikkeppel” rendelkezett, hogy ezt a brutális meccset csak is Ő nyerhette meg. Közönség egy része beállt a sérült Roman mögé, de mégis Strowmannek köszönték meg a verést és Reigns ahogy sérülten vérzően fekszik egyszerűen remek volt. Extreme Rules bő egy hónapra van hát egy harmadik lezáró meccset megérdemelne a feud, de kérdés mi lesz Lesnarral akinek meg már illene szerepelnie, de mind Reigns ha már Taker legyőzője, mind Strowman ha Ő meg Reigns elpusztítója akármelyikük lehetne inkább bajnok. Sok a kérdés a Rawn jöhetnek a válaszok!

  Kedvelés

 7. Akkor most ez hogy is van?
  A megkötés úgy szólt, hogyha jericho nyer, akkor ő megy az sd- re ko meg a raw-ra, vagy szimplán jericho jön az sd re?
  Az övet nemkérdés hogy bukni fogja, mert azt nem viheti magával turnézni…

  Kedvelés

  1. Jericho megy csak az SD-re, de ugyanezt gondolom/gondoljuk, hogy szerdán nagyon valószínű Owens visszaszerzi az övet.

   Kedvelés

 8. Nagyon unom hogy BLISS mindig Bajnok ként van ennyire azért nem egy nagy cucc ez a csajok ennyire azért nem kellene PUSH-T kapnia már lassan jobb mint CHARLOTTE azért az nagyon durva volna már

  Kedvelés

 9. Kifejezetten jó gála volt. Nekem egyedül a House of Horrors meccs nem tetszett.

  Jericho övszerzésének nagyon örülök, de péntekig elbukja. KO marad a Smackdown-on.

  Bayleyt nagyon untam, Alexa győzelme már kellett. Jobb karakter, több lehetőséggel, és a szemnek is jobb szerintem 🙂

  A Hardyk győzelme papírforma volt, viszont úgy néz ki igazak a hírek, hogy a WWE megszerezte a Broken gimmicket, és mostmár elkezdhetnek velük értelmes sztorikat, promokat, mert így elég üresek voltak.

  Joe-t is fel kell építeni, nagyon jó meccs volt Rollins ellen, de mindkét karakter kb. légüres térben mozog. Jelenleg egyikük sem izgalmasak.

  Az est meccse pedig megint a Reigns-Strowman volt. Mindkettő valamennyire korlátolt mozdulatokkal bír, de mindent kihoztak a mérkőzésből, és kiválóan dolgoznak együtt. Voltak érzelmek, brutalitás, erő és dráma. Így kell ezt! A vége meg elég brutális volt, ahogy Roman fogai közül ömlött a vér. Én nagyon szívesen megnézek egy harmadik ütközetet is köztük.

  Kedvelés

  1. Teljesen egyetértek és hozzátenném hogy a House of Horrors meccset (nekem mondjuk tetszett, de nem ez a lényeg) megnyerte Bray, nem is tudom mikor láttam utoljára nyerni azt az embert, már nagyon kellett neki.

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek