WWE Payback Preview – Eljött a törlesztés ideje

A PPV elnevezése, ezen az estén hatványozottan igaz lesz. A kaliforniai San Jose ad otthont a 2017-es Payback-nek, mely RAW exkluzív gála lesz. Nyolc összecsapás került előre bejelentésre, köztük az övekért folyatott küzdelmek. Lássuk is, hogy pontosan mi vár ránk az eseményre szánt három óra alatt.

KICKOFF SHOW
* Kezdés – Hétfő, 01:00-02:00

Big CASS és Enzo AMORE Vs. Luke GALLOWS és Karl ANDERSON 

Az egy órás felvezető műsor eddig bejelentett egyetlen ültetőmeccse. Sokat megélt már ez a párosítás, bár igazi PPV meccsig nem igazán jutottak el. Hétfő este Gallows és Anderson csúnyán helybenhagyta Enzo-t, aki így talán nem lesz teljesen harcra kész. A győztes kiléte sokat nem oszt-nem szoroz, ugyanakkor egy esetleges siker könnyen title shot-ot eredményezhet a szerencsés párosnak.

Miz TV Finn Bálor-ral 

Két lehetséges kimenetel van. Az első, hogy Miz elkezdi froclizni Bálor-t, aki végül elveri. A másik, hogy a beszélgetés hírtelen mérkőzésbe csap át. Utóbbi opció már abból leszűrhető lesz, hogy Miz milyen öltözetben jelenik meg a szorítóban. A szóban forgó srácokat érinti az egyik pletykált változás a jövőt illetően, ugyanis hallani olyan szóbeszédet, hogy Bálor Wyatt helyett Miz-zel kezd viszályba. Hamarosan eldől.


MAIN SHOW
* Kezdés: Hétfő, 02:00-05:00

Kevin OWENS (C) Vs. Chris JERICHO – United States Championship 

A kikötés értelmében a győztes hivatalosan is a SmackDown Live tagjává válik. Nem árulunk el nagy titkot ha azt mondjuk, hogy semmi sem változik. Vagyis, Owens marad a bajnok, s egyben marad is a SmackDown-on, ahol szerepelt az utóbbi hetekben. Jericho és a Fozzy számára kezdődik a turnészezon, így különösebb izgalmat nem tartogat a soron következő csata, mely keretbe foglalja a felek tavaly nyár óta tartó történetét. Beláthatatlan ideig ez lesz Y2J utolsó összecsapása, Owens pedig folytathatja, vagy ha úgy tetszik érdemben kezdheti meg történetét AJ Styles ellen, aki majd a Backlash-en lesz az ellenfele. Visszatérve még egy kicsit Owens-re és Chris-re: a győzelmen felül talán várható egy olyan momentum a csatát követően, amivel Jericho-t könnyebben kivonhatják a full-time körforgásból. Gondolok itt egy-két Powerbomb-ra, ami a ring szélére kiosztva már nem egy személy távozását segítette elő. Egyébiránt az sem lehetetlen, hogy Chris egy promó kíséretében búcsúzik majd a hétfő esti RAW-on. Reménykedjünk, hogy utóbbi történik, hisz ez esetben egy nappal tovább élvezhetjük a #GiftOfJericho-t. Drink it in maaaaan!


The HARDY BOYZ (C) Vs. PROFESSIONAL WARRIORS – RAW Tag Team Championship 

A Hardy fivérek a WrestleMania-n tértek vissza, s azóta is megállíthatatlanul robognak előre. A soros címvédésen Cesaro és Sheamus – egyre összeszokottabb párosa lesz az ellenfél. Az utóbbi hetekben rendre a sportszerűség jellemezte a csapatok találkozásait. Annak ellenére is, hogy az egyéni küzdelmeket elveszítették a kihívók. Cesaro Jeff, míg Sheamus Matt ellenében maradt alul. Minden bizonnyal címvédést láthatunk majd, ezen felül pedig a legnagyobb kérdés, hogy a meccs után közvetlenül történik-e olyasmi, aminek következményeképp akár megjelenik a sokak által várt BROKEN gimmick. Pár napja bedobták a pletykatóba a hírt, miszerint a WWE megszerezte a karakter jogait. Ezt viszont nemsokkal később Matt felesége kategorikusan cáfolta Twitter-en.. BROKEN cucc ide, vagy oda: címvédés várható, amit követően akár folytathatják is a történetet.


Seth ROLLINS Vs. Samoa JOE 

Bosszú. Minden erről szól ez esetben. Seth Rollins januárban szenvedett nem bekalkulált valós sérülést Samoa Joe támadását követően. A történtek alapjaiban változtatták meg Seth és Hunter viszályát, ugyanakkor megnyitották a kaput egy későbbi viszálynak, amit jelen pillanatban meg is kapunk. Rollins a szóban forgó januári sérülést, Joe pedig a WrestleMania-n történteket kívánja megbosszulni. Nagyon nehéz megtippelni, hogy mégis mi fog történni. Joe mellett szól, hogy januári debütálása óta továbbra is veretlen. Rollins mellett igazából semmi, csak az az egyébként jelentéktelen statisztikai adat, hogy még sosem szenvedett vereséget a PPV-n. Belegondolva a lehetséges forgatókönyvekbe – és most számolva azzal, hogy több meccses feud lesz -, Rollins nyerhet holnap este, mégpedig roll up-pal, vagy valami más leszorításos technikával, ami ugyan elvenné Joe veretlenségét, de ugyanakkor mégsem szenvedne csorbát a Destroyer karakter. A karakter sérülést Rollins-nál is kerülni kell, és első sorban úgy a legkönnyebben megoldható, hogy “elalszik” a Clutch-ban. Elveszti a meccset, de nem adja fel. Akármerre billenhet a mérleg nyelve, s akármerre is fog: egyik sem lesz meglepő.


Bray WYATT Vs. Randy ORTON – House of Horrors 

A káosz és rémület magasiskolája. Arról, hogy egész pontosan mi, és hogy azok milyen körülmények között történnek majd, nincs pontos információ. A lehetséges játékszereket korábban már felsoroltuk, újabban pedig arról lehet hallani, hogy csata nagy része előre rögzített anyag lesz, a záró szakaszra pedig immár élő adásban, a helyszíni közönség előtt kerül majd sor. Orton világbajnoki öve már egészen biztos, hogy nem kerül terítékre. Ezzel újfent két esélyes a csata, ami egyben a felek záró összecsapása is lesz egyben. Sőt mitöbb: Wyatt torony magas favorittá avanzsált, ami kell is neki, hisz következő feudját Bálor ellen vívja – talán. Most már csak talán, hisz a hétfőn látottak akár meg is kavarhatják a pakli tartalmát, ami innentől Ambrose-t oszthatja ki Bray számára.


NEVILLE (C) Vs. Austin ARIES – Cruiserweight Championship 

Talán sorolható a meglepetés kategóriába az, hogy Neville megvédte övét a WrestleMania-n. Bizonyosodott, hogy célja érdekében bármire képes, így Aries valószínűleg jóval felkészültebben érkezik majd a visszavágóra. Nehéz lenne megmondani, hogy esélyesebb-e most, mint pár hete. Ha egy picit a jövőbe tekintünk és a lehetséges kihívók után akarnánk kutakodni, mindenképp Neville mellett kell, hogy voksoljunk. Több opciója van, mint egy esetleges trónfosztással Aries-nek lehetne.


BAYLEY (C) Vs. Alexa BLISS – RAW Women’s Championship 

Bayley hazai közönség előtt teszi kockára az övet. Ellenfele a SmackDown-ról nemrég érkezett Alexa Bliss, aki nagy reményekkel vág neki az ütközetnek. Első komolyabb mérkőzését a RAW-on máris győzelemre váltotta, megkaparintva a kihívói jogot. Arra készül, hogy letaszítsa a trónról a Hugger-t, miközben szülővárosa előtt hozza kellemetlen helyzetbe.. Bayley számára ez a cím, és ez a mérkőzés jelent mindent. A győzelemre minden esélye megvan, és nem csak a már rég óta tárgyalt Sasha elleni SummerSlam csata miatt. A jövőben sokkal bővebb a kihívók tárháza az esetében, mint Alexa-nál. Bayley-nek jöhet Nia, Emma, Mickie, plusz Sasha. Alexa-nak viszont csak Sasha és Mickie. Ennél fogva, és amúgy se lenne tehát sok értelme most megkavarni a szálakat azáltal, hogy Bliss elhozza az övet a PPV-ről. Mindenesetre számolhatunk Sasha, de akár Nia megjelenésével is, ezek pedig döntően befolyásolhatják a csata kifutását.


Roman REIGNS Vs. Braun STROWMAN 

Ha a FastLane-en esélytelenként ment a meccsükbe Roman, ez most méginkább igaz. Azóta viszont, pontosabban ahhoz képest adott két nagy különbség. Az egyik, hogy Reigns a sztori szerint közel sem lesz 100%-kos kondícióban. A másik, hogy a győztes jó eséllyel világbajnoki címmeccset kap Brock Lesnar ellen az Extreme Rules-ra, vagy a Bad Blood-ra. Ezt a sanszot pedig egyértelműen Strowman-nek kell megkapni, ugyanis Roman és Brock viszavágója túl nagy kaliber ahhoz, hogy egy kisebb értékrendet képviselő gálán durrantsák el számunkra. Mindez persze nem azt jelenti, hogy Strowman ütközete a Beast-tel szemben sokkalta harmatosabb nívóval rendelkezne, pusztán annyi, hogy ha jelen esetben rangsorolni kellene a srácokat, akkor Reigns elsőbséget élvez. Egyelőre elmaradt a többek között általunk is várt sitpuláció a vasárnap esti derbihez. Ami egyébként megkönnyítette volna azt, hogy a vereséggel ne sérüljön Roman érinthetetlennek tűnő karaktere. Bár, figyelembe véve a pár héttel ezelőtti támadást, valamint, hogy Reigns nem lesz teljesen fitt, így egy esetleges győzelem nem lesz olyannyira mérvadó Braun-nak, mint lehetett volna februárban a FastLane-en. Azonban elég lesz egy Lesnar elleni title shot-ra, ami bőven elég. Bár az utóbbi napokban egyre inkább hajlok arra, hogy július 9-én Triple Threat-et látunk majd Lesnar, Strowman, és Reigns között. Addig el lehet egymással Braun és Roman, lemeccselhetik a kihívói jogot, de mivel holnap estére egyelőre nincs stipu, és mivel májusban Extreme Rules-extrémebb körítéssel, nem tartom elképzelhetetlennek azt a megoldást sem mostanra, hogy DQ-val, vagy kiszámolással ér véget a küzdelem – egyértelmű győztes nélkül. Megkönnyíti a folytatást. Mondjuk nem mintha annyira nehéz, vagy bonyolult lenne. Reigns nyerte az első meccset, szóval ha ezt most Strowman simán behúzza, akkor az Extreme Rules-on jöhet a mindent eldöntő ütközet.Tippek:

– Enzo és Cass
– Kevin Owens
– Hardy Boyz
– Neville
– Samoa Joe
– Bray Wyatt
– Bayley
– Braun Strowman


Linkek az élőhöz vasárnap délután, a PPV Összefoglalója pedig hétfő reggel érkezik.

2 című bejegyzés “WWE Payback Preview – Eljött a törlesztés ideje” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A Wyatt-Orton meccset várom legjobban. Hajrá Bray, kíváncsi vagyok milyen is lesz egy ilyen House of Horrors meccs. Talán többször is lesz. Roman-Braun meccs… Ez még érdekes lehet, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de hajrá Braun. Rollins-Joe. Hajrá Joe. Csak ennyi.
    Professional Warriors. Én ezt a csapatot, nagyon bírom! 😀 Bár a győzelmükre való esély most kb nulla sajnos.. :/ De hajrá, van még bennünk lehetőség!

    Kedvelés

  2. Először egész fantáziadús card volt láthatatlanban a WM után, aztán lett belőle ez a semmilyen card. Pár meccsen már most borítékolható a győztes és ez miatt számomra elég hiteltelen lett az egész PPV. CW meccs ha elég időt kap egy nagyon jó kis meccs sülhet ki belőle, de Aries győzelem meglepne, habár nagyon örülnék neki. Sheamus és Cesaro vajon heel turnölnek már csak azért is, mert a másik értelmes heel team már megint csak a Kickoffon találhatóak meg. Bayley címet véd vagyis remélem, mert a Sasha heel turnt kár lenne nem rajta elsütni. Joe-Rollins, Wyatt-Orton ha már nem címmeccs ettől is, bár így már kérdés mennyit raknak bele, és a Strowman-Reigns párosításoktól nagy meccseket várok.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek