Royal Rumble 2012. – Előzetes

A Royal Rumble-t 2012. január 29-én fogják megrendezni St. Louis városában, amire már több izgalmas mérkőzést is bejelentettek.

30 emberek Royal Rumble meccs

2011-ben rendkívüli 40 emberes Royal Rumble meccset rendeztek, ám úgy tűnik, hogy ebből nem lesz hagyomány, idén a WWE visszatér a 30 emberes csatához. A résztvevők személye hivatalos forrásból nem ismert, de találgatások vannak arra, hogy ki lehet az utolsó 4 a ringben, valamint számíthatunk rá, hogy Wade Barrett, Sheamus, Chris Jericho, sőt a WWE rajongói szerint még Undertaker is megjelenik a PPV főeseményén. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy 1 héttel a PPV előtt több szupersztár, többek között a tavalyi győztes Alberto Del Rio, Randy Orton, Rey Mysterio, Sin Cara és Christian is sérült, Evan Bourne pedig eltiltott. Érdekes lehet Brodus Clay teljesítménye, Kane szereplése, Triple H esetleges feltűnése is.

CM Punk vs Dolph Ziggler, A bíró John Lauranitis (WWE Bajnoki öv)

punkdolph

A sztori Punk és Cena között indult a Money In The Bank előtt, amikor Punk kijelentette, hogy szerződése lejártával elhagyja a céget, mert nincsen megelégedve a fizetésével és a rászabott karakterrel. Azt mondta: “Nem gyűlölöm John Cenát, kedvelem őt, mint a legtöbb ember a kulisszák mögött. De gyűlölöm a gondolatot, hogy ő a legjobb, mert nem az! A legjobb pankrátora én vagyok a WWE-nek, sőt az egész világnak, én mindenben jobb vagyok mint John Cena. Azaz mégsem: John egyetlen dologban jobb. Vince McMahon seggének a csókolgatásában. Ugyanolyan jól teszi ezt, mint régen Hulk Hogan tette. Ők és The Rock is állandóan csak keresik Vince McMahont, hogy benyaljanak neki valamivel.
De térjünk a lényegre. Engem alig támogattak. Nem kerültem előtérbe a plakátokon, a videókon, nem promóztak bögréken, vagy hasonlókon. Az, hogy a WrestleMania XXVIII. fő attrakciója is Rock lesz, nem tesz engem beteggé. És azok, akik most éljeneznek a szavaim hallatán, ugyanolyan okai annak, hogy én elmegyek, mint amit előtte mondtam. Miattatok is távozom, akik a reptereken aláírattatok velem valamit, aztán eladtátok az E-Bay-en. Július 17-én elhódítom a WWE címet, és viszem magammal talán Japánba, talán máshová.
Vince McMahon milliomos, aki milliárdos akarna lenni, de sosem lehet, mert olyan emberekkel veszi körbe magát mint John Laurinaitis (korábbi pankrátor, aki most a WWE egyik alelnöke).
Állítom, a WWE csak akkor lesz jobb, ha Vince meghal, de persze ezután idekerülne a lánya, Stephanie McMahon és a férje, Triple H.” Ennél a mondatnál elnémítottak a mikrofonját, nem engedték neki, hogy tovább szidalmazza a John Cenát, The Rock-ot, McMahon családot és a WWE-t.
Ezek után nem más sors várt a propaganda vezérre, mint a felfüggesztés, egy ember akadt a WWE-ben, aki szembeszállt Vince-el, ő pedig John Cena volt. Hosszas vitájuk eredménye az lett, hogy Punk szembenézhetett John Cenával a WWE Bajnoki övért a Money In The Bank-en, de McMahon kikötése az volt, hogy ha Cena elveszíti a mérkőzést akkor ki lesz rúgva a szervezettől.
Ez így is történt, John veszített, a következő RAW adásban Triple H tűnt fel, aki közölte az apósával, hogy benyújtott egy bizalmatlansági indítványt és a cég élén mostantól nem ő fog uralkodni, felváltja Triple H. HHH első döntése az volt, hogy Cena marad és a WWE övért egy versenyt fognak rendezni. Az övet a mexikói Rey Mysterio nyerte meg, aki még ezen az estén elveszítette Cena ellen. Végül megjelent CM Punk az ő címével. Augusztus 1-én A RAW-n HHH kihirdette, hogy a Summerslam-en véglegesen eldől, ki is az igazi WWE Bajnok. Ekkor Punk megnyerte a meccset, de szabálytalanul, mert Cena lába a kötélbe volt akadva. Ám a címet megnyerte a közönség kedvence, akit az ünneplés közben Kevin Nash szakított félbe, miután a befejező mozdulatával lesúlyosított a Bajnokra, akkor megjelent Alberto Del Rio és hozta magával a Money In The Bank táskáját, amit sikeresen beváltott és elnyerte a címet CM Punk-tól. A következő PPV-n azonban John Cena ellen elvesztette, de a mexikói ebbe nem törődött bele és a Hell In a Cell 2011-en visszaszerezte. A Vengeance-en azonban Del Rio és Cena ismét megküzdtek egymással egy Last Man Standing meccsen, amin Del Rio sikeresen megvédte a Bajnoki övet. Majd a Survivor Series 2011-en elvesztette CM Punk ellen. A december 5-én rendezett RAW-n azonban az övért versengő szupersztárok a SmackDown tehetségei ellen léphettek ringbe, aki nyer, az részt vehet a TLC-n és ringbe szállhat a WWE Bajnoki övért. The Miz legyőzte Orton-t, Alberto Del Rio pedig Daniel Bryan-t. John Cena is indult, aki megverte Zack Ryder-t, de a fiatal javára lemondott a mérkőzésről és Zack ezért indulhat Dolp Ziggler ellen, a Unied States Bajnoki övért. Még ezen az estén megrendeztek egy szerződés aláírást, ami sok bajjal járt.
Punk nem akar leülni és elmondja, hogy a szerződéskötés a WWE egyik legnagyobb közhelye, ami a végén mindig verekedésbe torkollik. Nem hagyja ki, hogy beszóljon Laurinaitisnek.
A GM nagyon izgatott, mert mint mondja, ez az első alkalom, hogy Triple Threat TLC mérkőzésen kelljen megvédeni a WWE övet. OK – mondja Punk. Meg kell verni valakit, akit megvert a múlt heti RAW-ban és valakit, akit elvert az utolsó Survivor Series adásban.
Miz azonnal emlékezteti rá, hogy mit tett Truth-tal és Morrisonnal és szóba kerül, hogy Morrison sérülései miatt távozott a szervezettől. John Laurinaitis belenéz a kamerába és ezúton kíván Morrisonnak minden jót a jövőre vonatkozóan.
Miz úgy gondolja, két olyan emberrel kell megküzdenie, akiket nem kedvel. Ő minden idők legnézettebb WWE Bajnoka és visszaveszi azt, ami az övé.
Punk megerősíti, hogy ő és Miz nem barátok, szerinte Miz úgy tekint magára, mint egy Hollywood-i dologra, míg ő a világ legjobb pankrátora. Alberto Del Rio már unja, hogy ők ketten úgy sírnak, mint a lányok és bejelenti, hogy ő a világ legjobbja. 2011-ben megnyert mindent, a Royal Rumble-t, a Money In The Bank-et, a SummerSlamen megverte Punkot és az év is így fog véget érni, és tudják, hogy miért?…
Punk megfenyegeti, hogy ha azt mondja, hogy azért van mindez, mert ez a végzete, ő azonnal leissza magát.
Miz veszi át a szót, hogy írják már alá a szerződést és megígéri Punknak, hogy a TLC-ről nem fog távozni WWE Bajnokként. Aláírja a papírt, majd Del Rio is a lapra biggyeszti aláírását a “Elindulsz veszíteni Punk” mondat kíséretében.
Punk fogja a szerződést, majd megkérdezi, hogy akkor utána lehet-e támadni? Laurinaitis nemet mond. A címvédő is aláírja a szerződést, John Laurinaitis hivatalosan is bejelenti a WWE Bajnoki Cím Triple Threat TLC mérkőzést és sok szerencsét kíván a résztvevőknek.
Szeretné, ha mindannyian összeállnának és készülne egy kép erről az eseményről, de Punk azt hiszi ez egy vicc. Szerinte már a szerződés aláírás is egy unalmas dolog, most meg képeket akarnak csinálni…
Ha akarnak, hát legyen! A mikrofonnal fejbe vágja Mizt, majd nekiesik Del Rionak. Laurinaitis kimenekül a ringből, Ricardo Rodrigez azonban hősiesen próbál főnöke védelmére kelni.
Del Rio persze visszatámad, majd a ringből a székeket kidobálva csinál helyet. A hosszú asztalon akarja megmutatni Punknak, mi vár rá a TLC meccsen, de Miz ebben megakadályozza. Az asztalt végül Del Rioval CM Punk töri el és hogy ő is megmutassa mi várható, melléfekteti Mizt is… A TLC-n Punknak sikerült megszereznie a létrás meccsen az övet, így továbbra is Bajnok maradt, ám John Lauranitis-nek van még pár trükkje, hogy elvegye a címet a közönség kedvencétől. Ilyen volt a karácsonyi RAW is:
2011. december 26-án, Karácsony másnapján Chicagóból jelentkezett az év utolsó RAW Szupershow-ja. CM Punk hazai közönség előtt szerepelhetett a telt házas AllState Arénában.

Michael Cole üdvözöl bennünket, majd azonnal a WWE Bajnok CM Punk zenéje hallatszik. Azonban nem ő érkezik, hanem John Laurinaitis, a RAW megbízott általános igazgatója Punk pólóban jelenik meg. A közönség nem szereti őt, ennek ellenére bemutatkozik és azt mondja, hogy hála neki, soha nem lehet tudni, mi történik a RAW-ban. Ő hozta el a WWE új aranykorát és ez az aranykor ma a WWE bajnok szülővárosában folytatódik. Azért visel Punk pólót, hogy ezzel adjon tiszteletet a bajnoknak és rajongóinak, majd hozzáteszi, hogy ő egy “Punk-hívő”. Ismét megszólal a zene és megérkezik az igazi CM Punk is.
Punk megkérdezi Laurinaitist, miért szórakozik vele? Majd azt, hogy mi állíthatja meg abban, hogy ő viszont pofán rúgja a GM-et? Laurinaitis úgy gondolja, hogy elsősorban az, hogy ő a főnöke, másodsorban az, hogy kirúghatja őt, de nincs kedve vitatkozni ma este. Ő karácsonyi ajándékot akart adni Punknak, aki viszont nem tiszteli soha. Ezért Punk ma este kívül marad. Mindenki csodálkozik, a közönségnek nem tetszik a dolog, és Punk is meglepődik. A saját humorától elszállt Laurinaitis felkiált: Megvagy Punk! Majd megkérdezi, ki gondolja azt, hogy ő kiszámítható?
Punk szerint azonban a rajongók tudják, hogy a GM nem kiszámíthatatlan.
A szóváltás végén John Laurinatitis bejelenti, hogy mivel a közönség ma akcióban szeretné látni CM Punkot, egy Gauntlet meccsen fog szerepelni. Három ellenfele lesz (természetesen őket John Laurinaitis választja ki), és a küzdelemben aki legyőzi Punkot, a jövő heti, újévi RAW-ban a WWE bajnoki övért lesz az ellenfele.
Punk azt mondja: Rendben van, de mi történik pontosan, ha mindhárom ellenfelét legyőzi? CM Punk ötlete, hogy ez esetben a Gauntlet meccs után azonnal akar egy negyedik meccset. Laurinaitist akarja szemtől szembe kapni a ringben!
A GM szerint nem lenne tisztességes, ha három mérkőzés után még ő is kiállna a bajnok ellen. A közönség akarná a meccset, ám Laurinaitis állítja, hogy neki nem lenne üzlet, ha kiütné Punkot, a WWE bajnokot.
Punk megszavaztatja a közönséget, és végül Laurinaitis elfogadja a kihívást.
Ziggler már készenlétben áll és ahogy Swagger kilép a ringből neki akar rontani ellenfelének. Punk fájlalja a bal lábát, ezt Ziggler is észreveszi és erre a testrészre támad legtöbbet. CM Punk hatalmasakat kap, de mindannyiszor kijön a kopogtatásból és hihetetlen mozdulattal fordít! Ziggler is ismét erőre kap, és fel akarja adatni a meccset Punkkal. Vickie Guerrero is megpróbál a mérkőzésvezető háta mögött beavatkozni a mérkőzésbe és megjelenik John Laurinaitis is. Először Vickiet és Swaggert tiltatja el a ring mellől, természetesen akkor, amikor Punk akarna kopogtatni, majd Punkhoz beszél, akinek teljesen elvonja a figyelmét az időközben ismét erőre kapó Zigglerről…
Dolph kihasználja az alkalmat, hátulról Punkra támad, kioszt egy Zig Zag-et és lekopogtatja a bajnokot.
A győztes. Dolph Ziggler, aki jogot szerzett győzelmével arra, hogy január 2-án, 2012. első RAW adásában megmérkőzzön CM Punkkal a WWE Bajnoki címért.
Hogy Laurinaitis viselkedését sportszerűségi szempontból érdemes-e minősíteni, már más lapra tartozik. A GM úgy avatkozott be a meccsbe, hogy látszólag jót akart, ugyanakkor elkerülte húzásával azt, hogy ringbe kelljen lépnie CM Punk ellen.
A Royal Rumble éjszakáján Dolph és Punk összecsapása izgalmas lesz, mert a bíró John Lauranitis lesz, Punk megfogadta, hogy ha John akármilyen módon keresztbe tesz neki, akkor akár RAW GM, akár nem a lelket is kiveri belőle. Mindenki nagyon várja a WWE Bajnoki övért folyó mérkőzést, ami minden bizonnyal felejthetetlen és meglepetésekkel teli lesz.

Kane vs John Cena

kanecena

A 2011. december 12-én megrendezett RAW-n tért vissza Kane, amikor John Cena és Mark Henry küzdöttek egymással. A küzdelem nem dől el, lángok lobbannak, majd kialszanak a fények, felhangzik Kane zenéje és megjelenik álarcban, hosszú hajjal Kane.
Cena kap egy Chokeslamet, majd lekerül az álarc. Kane teljes arcát nem láthatjuk, mert alul egy kisebb maszkot is visel és úgy áll Cena fölött, mint mintegy tíz évvel ezelőtt…
Ki lesz Kane újabb áldozata? Milyen sztorit hordoz magában a fenyegető visszatérés? Jim Ross az adás után így kommentálta az esetet a Twitteren: Ez volt Kane? Természetesen nem Undertaker. Taker visszatér? A pokolba is, azt mondom: Igen! Bár nem tudom mikor, de számítok rá, mert Kane = Szörnyeteg!
December 26-án a főmérkőzés után érkezett Kane, amikor komoly történéseket mutatott. Kigyulladnak a tüzek, kialszanak a fények és Kane zenéje hangzik fel. Megszokott álarcában érkezik a Big Red Monster és azt mondja: Ami látható előttünk, az az ő lényege. Nem tudja befejezni, John Cena jönne be, de Kane megállítja. Megkérdezi, tudni akarja-e miért támadta meg többször is? Miért őt választotta áldozatául? Kane úgy gondolja, hogy Cena tévútra vezette a rajongókat. Azt hirdette, emelkedjenek a gyűlölet fölé, miközben a világ egy sötét hely és az emberek gyűlölködő természetűek. Utálják a főnökeiket, a szomszédjaikat, a házastársaikat és a nyomorult létezésüket. A gyűlölet a mag, amiből minden született és ez motivál mindenkit. Ha egyszer felölel a gyűlölet, őszinte leszel magaddal és szabaddá válsz – mondja.
Kane segít Cenának és így a rajongóknak is. Megmutatja az utat a megvilágosodáshoz, mert ebben az évben az utolsó kép, amit Cena látni fog, az utolsó dolog, amit hallani fog az az, hogy a tömeg kántálja: Cena szar!
Cena zavartan néz, Kane láthatóan élvezi a helyzetet, a közönség pedig megosztottan bár, de kántálja: Let’s Go Cena! Cena Sucks!
A következő RAW-n, január 2-án Kane kivételével mindenki a ringben van, a Big Red Monster zenéje azonban hiába szólal meg és Cena hiába figyeli feszülten a bejáratot, a hatodik résztvevő nem érkezik. John Laurinaitis üzen David Otungával, hogy Kane úgy döntött, hogy nem vesz részt a mérkőzésen. A hat emberes tag team elimination mérkőzés 5 emberes tag team elimination handicap meccsre módosul.
A Let’go Cena! – Cena sucks bekiabálások közepette Cena kezd Swagger ellen, majd a váltások után Big Show kerül össze Mark Henryvel. A Világ Legerősebb Embere, amikor hátrányba kerül, ismét kigurul a ringből, Show utána megy és egy székkel üti. A mérkőzésvezető döntése értelmében mindketten kiesnek a további küzdelemből.
A Ryder-Cena páros viszonylag könnyedén arat sikert Swagger fölött, így a mérkőzés győztese végül Zack Ryde és John Cena.
Nem sok idejük marad ünneplésre, ismét kialszanak a fények és felhangzik Kane zenéje. Cena elindul a bejárat, hogy szembenézzen vele, Kane azonban nem onnan érkezik. Hátulról kúszik be a ringbe és megtámadja Zack Rydert! Cena is a szorítóhoz rohan és azonnal bele is fut egy pofonba. Kane addig szorítja arcánál fogva a tízszeres WWE bajnokot, amíg az látszólag eszméletlenül el nem terül, majd ismét Zack felé fordul, aki épp éledezik a ringben. Ryder nem tud menekülni, Kane megpróbálja igazi szörnyként a mélybe húzni. Cena menti meg, majd döbbenten nézik, ahogy már-már pokoli tűz csap fel és füst száll a ringen keletkezett lyukból.
Majd egy hét múlva egy brutális támadást indított el Cena és Ryder ellen, aminek Eve is tanúja volt.
A támadások vége az lett, hogy a Royal Rumble PPV gálára hivatalosan is bejelentették a John Cena vs Kane mérkőzést. Ez a mérkőzés is izgalmasnak ígérkezik, mert Cena kezd egyre jobban ellenszenves karakter lenni a rajongók szemében, de a most visszatérő “Szörnyeteget” imádják. Az eddig megállíthatatlan Kane vajon ismét felülkerekedik John-on, vagy Cena legyőzi az utálatot és a fenevadat?

Big Show vs Mark Henry vs Daniel Bryan (Nehézsúlyú Világbajnoki öv)

danielshowmark

A mérkőzés minden bizonnyal jóra fog sikeredni, mert ez lesz Daniel Bryan első PPV eseménye Bajnokként. Big Show és Mark Henry pedig már régóta csatáznak a címért. A konfliktus Show és Henry között még a Money In The Bank estéjén kezdődött, amikor Mark legyőzte ellenfelét és utána egy szék közé tette a lábát, majd ráugrott. A hosszas sérüléséből visszatérve Big Show többször megtámadta és többször megpróbálta megszerezni az övet, de sikertelenül. A TLC-n december 18-án azonban több év után Show ismét megszerezte az övet, ám az öröme nem tartott sok ideig, csak 45 másodpercig. Mert megjelent Daniel Bryan és beváltotta a Money In The Bank táskáját, amivel megszerezte karrierje során először az övet. Bryan elmondása szerint: Ez volt az álma, minden vágya, most hogy valóra vált meg fogja védeni örökre. A két óriás azonban azon lesz, hogy ismét visszaszerezzék az övet, ha nem jön közbe semmi ármánykodás, óriási mérkőzés lehet.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!