Royal Rumble 2014. – Eredmények

2014. január 26. Pittsburgh – Mint azt megszokhattuk, most is a Royal Rumble nyitja az éves PPV események sorát. A Pitttsburgh-i Consol Energy Center zsúfolásig megtelt, ami nem is csoda, hisz az elmúlt hetekben több szupersztár is visszatért, hogy részt vehessen a 30 emberes meccsen.
A Royal Rumble az az adás, ami a WrestleManiához vezető út kezdete, amin mindenki azért száll ringbe, hogy legvégül elnyerhesse a jogot a Bajnok kihívására.

Most is a Kick Off előzte meg a fő eseményt, amiben ezúttal a Tag Tean Bajnoki cím volt a tét. A címvédő testvérek – Cody Rhodes és Goldust – a pár hete visszatért duó, a New Age Outlaws ellen szálltak ringbe.
A Kick Off-ot ezúttal Josh Matthews mellett korábbi neves szupersztárok vezették: Rick Flair, Shawn Michaels és Hacksaw Jim Duggan volt a vendég.

Tag Team Bajnoki cím mérkőzés: Cody Rhodes és Goldust vs The New Age Outlaws (Kick Off)
A Rhodes testvérek október 14-ém lettek bajnokok, miután egy RAW adásban legyőzték a Shield két tagját, Seth Rollinst és Roman Reignst. Több sikeres címvédésen vannak túl, ezúttal pedig egy régi, neves párossal szemben kell bizonyítaniuk.
A New Age Outlaws az Old School RAW adásban tért vissza, de az egy estés szereplés helyett heel karakterként épületek be a rosterbe és megtámadták CM Punkot. Bizonyára kevesen gondoltak arra, hogy a páros hamarosan cím meccset kap.
Cody Rhodes volt az egyetlen ember a ringben, aki fiatalnak számított, hisz Billy Gunn, Road Rodd és Goldust egyaránt a 60-as években született, tehát kicsit retro jellege volt ennek a meccsnek.
Sok idejük nem volt a harcra, a Kick Off mérkőzés kicsit rövidre sikeredett, ennek ellenére nem volt rossz.
Cody közel állt ahhoz, hogy ellenfeleit végleg padlóra küldje, Billy Gunn egy CrossRhodes-t kapott, nem sokkal később Road Dogg pedig egy Disaster Kick-et. Mindez azonban kevés volt, mert Gunn képes volt bevinni a Fameasser befejezőt és kopogtatta a kisebbik Rhodes fiút.
A győztesek és a WWE Tag Team Bajnokai: The New Age Outlaws.

Tehát mindjárt az első mérkőzésen gazdát cserél az egyik öv és egy heel pároshoz került. Nyilvánvaló, hogy a New Age Outlaws tagjai Triple H emberei, így akár érdekesen is alakulhat a sztori a továbbiakban. Kérdés, hogy továbbra is Punk ellen küldik-e őket és ha igen, CM Punk – valakivel az oldalán – lehet-e a jövőben Tag Team Bajnok…

Az év első PPV-je egy videó összefoglalóval nyitott, amiben a WWE Nehézsúlyú Bajnoki Övért kiírt mérkőzést és a 30 emberes Royal Rumble meccset népszerűsítették. A ring mellett Michael Cole, Jerry Lawler és JBL köszönt bennünket, majd azonnal érkezik az első mérkőzés egyik résztvevője.ó

Daniel Bryan vs Bray Wyatt
Daniel Bryant most is, itt is hatalmas ovációval fogadta a közönség. A szupersztár két hete egy steel cage meccsen legyőzte a Wyatt Family vezetőjét, a mostani visszavágón is ez a cél.
Mindketten keményen kezdenek, nem akarnak sok időt hagyni a másiknak. természetesen Luke Harper és Eric Rowan is ott van a ring mellett, azonban nem sok időt tölthetnek el az arénában, mert már az első Bryan ellen irányuló kísérletüknél elküldi őket a bíró. Bray és Daniel tehát ismét egy az egyben maradnak egymás ellen.
Az első percekben úgy tűnik, Daniel Bryan verhetetlen. Remek formában van, folyamatosan támad és a maximális támogatást kapja a közönségtől is. Bray Wyatt képes időről-időre visszatámadni, ám még eléggé a meccs elején úgy tűnik, mintha megsérült volna a bal lába. Daniel ezt kihasználva támadja is a végtagot, majd feladatással próbálkozik – eredménytelenül.
Összességében: a mérkőzés jelentős részén az történt, amit D.Bryan akart. Aztán eljött a pillanat, amikor a köteleken át ugrott a kívül lévő ellenfelére, Bray azonban elkapta és csúnyán nekicsapta a fejét a barikádnak. Daniel Bryan elterült a földön, Wyattnek pedig nem volt más dolga, mint visszarakni őt a ringbe. Jött a Sister Abigel és a kopogtatás.
A mérkőzés győztese: Bray Wyatt.

Backstage: Renee Youngot és Paul Heymant látjuk. Paul elnézést kér azért, ami történni fog és bejelenti, hogy ügyfele, Brock Lesnar készen áll arra, hogy kihívja a WWE Nehézsúlyú Világbajnokot.
Láthatjuk, hogy a helyszínen tekinti meg a PPV-t az NFL népszerű játékosa, a Pittsburgh Steelers irányítója, Ben Roethlisberger is.

Brock Lesnar vs Big Show
Talán ez az a mérkőzés, amitől e legkeményebb harcot várhatjuk. A két szupersztár képes a pusztításra, ráadásul láthattuk az előző két RAW adásban, hogy eléggé fel is tüzelték magukat.
Brock Lesnar nem vacakol: még meg sem szólal a gong, amikor nekiront Show-nak, földre küldi és ököllel üti. Heyman a kötél alatt egy széket dob be neki, amivel Lesnar hatalmasakat sóz Show hátára.
Az óriás nem képes felkelni, Paul Heyman pedig ezen elégedetten nevet. A mérkőzésvezető próbálja megállítani Lesnart, és többször is meggyőződik arról, hogy Show állapota megengedi-e, hogy folytassa.
Egyszer még el is veszi Lesnartól a széket, ám Heyman felkészült, hogy másikat adjon.
Végül csak megszólal a gong és kezdetét veszi a hivatalos meccs, Show pedig Lesnar első támadását meghiúsítja, sőt egy KO-val padlóra küldi a bestiát. Pillanatok telnek csak el és Show máris a következő ütésre készül, ám Lesnar védi a mozdulatot, felkapja az óriást és kioszt neki egy F5 befejezőt. Show nem képes kirúgni.
A mérkőzés győztese: Brock Lesnar, akin azért látszik, hogy Show pofonja után nincs túl jól.
lesnar nem éri be a győzelemmel. Ismét megragad egy széket és a földön fekvő Show-hoz megy. Az óriás testére záporoznak az ütések, Heyman nem állítja le ügyfelét. A mérkőzésvezető megpróbál közbelépni, ám Lesnar könnyedén félrelöki. Nagyon elveri Show-t, majd távozik, az orvos pedig jön Show-hoz. lehet, hogy az óriást egy darabig nem látjuk?

Backstage: A Shield tagjait látjuk, akik tisztában vannak azzal, hogy a 30 emberes meccsen csak egy győztes lehet. Azt mondják, a Shield akkor is állni fog, amikor már mindennek vége, arra készülnek, hogy ők hárman kidobják a másik 27 szupersztárt. Roman Reigns úgy érzi, ő kapta a nyerő számot, ez a kijelentés pedig némi feszültséget okoz közte és Ambrose között. Rollins próbálja enyhíteni a feszültséget.

Renee Young Randy Ortonnal beszél pár szót. Orton nem aggódik sem Cena, sem más potenciális kihívó miatt, hisz szerinte senki sem méltóbb az övre, mint ő. Említi Batistát, Lesnart, akik nem olyan jók, mint ő. Bray Waytt egy kacsa-dinasztia vezetője, nem olyan arc, mint ő. Orton az igazi arc, az egyetlen arc, nem Batista, CM Punk, vagy Daniel Bryan. ma este mindenki meg fogja érteni, hogy egyértelműen ő a jobb, nem John Cena.

WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Cím mérkőzés: Randy Orton vs John Cena
Randy Ortonnak tehát meg kell védenie az egységesített bajnoki övet, bár ez ellen korábban nagyon tiltakozott. Most Cena kapta meg a lehetőséget, de hetek óta láthatjuk, hogy többen is pályáznak a címre.
megszólal a gong, a közönség azonban Daniel Bryan nevét kiabálja, nem lelkesednek sem Orton, sem Cena jelenlétéért. Aztán felzendül a Let’s Go Cena – Cena Sucks, ez viszont jóval erősebben, mint megszoktuk. Időnként belekeveredik a hangokba az “Unalmas” bekiabálás is.
A két szupersztár nem nagyon mutatott olyat, amit rendszeresen ne látnánk tőlük és bármelyikük nyerhetett volna. Nehéz volt eldönteni, ki a jobb, vagy éppen ki a gyengébb, de persze voltak a meccsnek remek pillanatai is.
Hosszasan küzdöttek egymással, mindketten többször próbálkoztak a kopogtatással. Orton érthetően Bajnok akart maradni, Cena pedig szerette volna bebizonyítani, hogy ő az, aki méltó a címre.
Orton kicsit meglepte ellenfelét azzal, hogy John Cena saját mozdulatát, az AA-t is bevetette ellene, John azonban képes volt kirúgni, sőt hamarosan megmutatta, hogy ilyet ő is tud és RKO-t adott Ortonnak!
Amikor John Cena keményen befogta Ortont az STF-be, látszott a Vipera arcán, hogy most igazából, kétségbeesve próbál küzdeni. Cena közel állt a győzelemhez, ám ekkor elsötétült az aréna és a Wyatt Family jellegzetes bevonulója szólalt meg. Mikor felgyulladtak a fények, a három szakállas a ring szélénél állt. Cena megpróbálta leütni őket onnan, Orton pedig kihasználva a figyelmetlenségét, azonnal adott neki egy RKO-t és kopogtatott.
A mérkőzés győztese és a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka továbbra is Randy Orton.

Orton fogta az öveket és elkerülendő a “Kacsa-dinasztiát” a nézőtéren át indult el kifelé. A Wyattek a ringbe mentek a földön fekvő John Cenához és megtámadták. Bray adott neki egy Sister Abigelt. A közönség bármennyire is hívta Daniel Bryant, nem érkezett meg.

Backstage: Renee Young az új tag team Bajnokokkal beszél. A New Age Outlaws tagjai dicseked nek a győzelmükkel és elmondják, hogy partit rendeznek ennek megünneplésére, de Renee Young nem szerepel a meghívottak listáján, mert a lány nem tudta a beszélgetőpartnerek korábbi sikereit…

A 30 emberes Royal Rumble meccse előtt a szupersztárok arról beszélnek, ki miért akarja megnyerni a mérkőzést.

30 emberes Royal Rumble mérkőzés
Tehát 30 induló, akiknek – egy kivételével – sorsolás dönti el a belépési sorrendjét. A feladat: a legvégén egyedül talpon maradni úgy, hogy a másik 29 ember a köteleken átesve lábbal érintse a talajt.
Tudjuk, hogy Kane bejelentése alapján CM Punk az első érkező, másodikként azonnal a Shield egyik tagja, Seth Rollins jön be. A mérkőzés során nagyon érdekes eredmények születtek. Pl. Goldust a testvérét, Codyt ejtette ki, Roman Reigns pedig a Shield másik két tagját.
Remek teljesítményt nyújtott CM Punk, aki annak ellenére, hogy elsőként kezdett, a 27. helyen esett ki Kane közreműködése nyomán. Sokáig volt a ringben Kane és Seth Rollins, hisz mindketten az elején érkeztek és a vége felé “távoztak.”
Ugyancsak meg kell említeni Roman Reignset, aki egymaga 11 szupersztárt ejtett ki.
Az eredmény: A nemrég visszatért Dave Batista megnyerte a 2014. évi Royal Rumble mérkőzést, ezzel elnyerte a jogot, hogy a WrestleMania fő eseményén kihívja a WWE Nehézsúlyú Világbajnokot.

A 30 emberes RR mérkőzés sorrendjei:

Az érkezők sorrendje:
1. CM Punk
2. Seth Rollins
3. Damien Sandow
4. Cody Rhodes
5. Kane
6. Alexander Rusev
7. Jack Swagger
8. Kofi Kingston
9. Jimmy Uso
10. Goldust
11. Dean Ambrose
12. Dolph Ziggler
13. R-Truth
14. Kevin Nash
15. Roman Reigns
16. The Great Khali
17. Sheamus
18. The Miz
19. Fandango
20. El Torito
21. Antonio Cesaro
22. Luke Harper
23. Jey Uso
24. John Bradshaw Layfield
25. Erick Rowan
26. Ryback
27. Alberto Del Rio
28. Batista
29. Big E. Langston
30. Rey Mysterio

A kiesők sorrendje (zárójelben a kiejtő):
1. Damien Sandow (CM Punk)
2. Kane (CM Punk)

3. Alexander Rusev (CM Punk,Cody Rhodes,Seth Rollins és Kofi Kingston)
4. R-Truth (Dean Ambrose)
5. Jimmy Uso (Dean Ambrose)
6. Jack Swagger (Kevin Nash)
7. Kofi Kingston (Roman Reigns)
8. Dolph Ziggler (Roman Reigns)
9. Keniv Nash (Roman Reigns)
10. Great Khali (The Shield)
11. Cody Rhodes (Goldust)
12. Goldust (Roman Reigns)
13. Fandango (El Torito)
14. El Torito (Roman Reigns)
15. JBL (Roman Reigns)
16. The Miz (Luke Harper)
17. Jey Uso ( Luke Harper)
18. Eric Rowan ( Batista)
19. Ryback (Batista)
20. Alberto Del Rio (Batista)
21. Big E.Langston (Sheamus)
22. Rey Mysterio (Seth Rollins)
23. Luke Harper (Roman Reigns)
24. Antonio Cesaro (Roman Reigns)
25. Seth Rollins (Roman Reigns)
26. Dean Ambrose (Roman Reigns)
27. CM Punk (Kane)
28. Sheamus (Roman Reigns)
29. Roman Reigns (Batista)

2014. első PPV adásának utolsó jelentős momentuma Dave Batista. Kiszámítható volt ez a győzelem? Talán, hisz ha belegondolunk, korábban már Brock Lesnar is jelezte, hogy ki akarja hívni a Bajnokot, Batista győzelme után pedig remek konfliktus jöhet létre a két legendásnak számító szupersztár között. Érik tehát a Batista-Lesnar ellentét és Randy Ortonnak fel kell kötnie a nadrágját, ha meg akarja védeni a címét.
Kérdés persze, hogy a WrestleManiára Randy Orton megy-e bajnokként, vagy addig az öv gazdát cserél. Addig még van bő 2,5 hónap és előttünk áll az Elimination Chamber PPV.
Kérdés – most főleg – a Shield sorsa. A srácok tudták ugyan, hogy egymás ellen is harcolniuk kell, de nem biztos, hogy Seth és Dean elnézi Reignsnek azt, hogy kiejtette őket.
Kérdés, hogy a Rhodes fivérek egymás ellen fordulnak-e, kialakul-e egy testvérháború, vagy valamelyikük távozik egy időre.
Visszatért Sheamus, aki végre felépült sérüléséből, így neki is írhatnak egy jó kis sztorit.
összességében tehát a RR után számtalan megválaszolatlan kérdés lebeg a levegőben, néhányra talán már a hétfő esti RAW-ban körvonalazódik majd a válasz. Néhányra azonban majd csak hetek elteltével és biztosan lesz, ami elhúzódik áprilisig.

Az út a WrestleManiához elkezdődött.

Kick Off


Royal Rumble 2014.

2 című bejegyzés “Royal Rumble 2014. – Eredmények” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!