WWE Royal Rumble 2018. – Előzetes

Három év elteltével ismételten a Philadelphia-i Wells Fargo Centerből jelentkezik a Royal Rumble PPV. Az idei kiadás történelmi jelentőségű is lesz, hisz megrendezésre kerül majd az első női rumble-meccs is, melynek győztese szintén jegyet vált a WrestleMania 34-re.

Felvezető műsor

Bobby Roode Open Challenge-t hirdet a United States övére

Péntek estig ültetőprogramok híján voltunk a kickoffra, ám ez csakhamar megváltozott. Bobby Roode-ra máris címvédő mérkőzés vár, méghozzá egy egyelőre ismeretlen ellenféllel szemben. A Glorious One nyílt kihívása nosztalgikus is lehet, hisz utoljára John Cena hajtott végre ilyen nemű cselekedetet a nagy presztízsű bajnoki övvel. Vajon ki lesz az, aki kilép a színfalak mögül? Tye Dillinger, netán Jinder Mahal? Preshow révén, Zigglert szerintünk nyugodt szívvel ki lehet venni a pakliból. Legalábbis elég nagy gondok volnának, ha egy Ziggler kaliberű srác egy gála felvezetőjében térne vissza.

The Club Vs. The Revival – Tag Team Match

Alapjáraton nem rossz párosítás, így csak remélni merjük, hogy izgalmasabb lesz a hétfői squashnál. A Manhatten Centerben nagyon egyoldalú volt a csata, és bizony gyorsan el is dőlt a Good Brothers javára. Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt – Gallows és Anderson épp a Rumble-n értek fel a csúcsra a BAR legyőzésével.

Kezdés: Vasárnap 23:00-tól Hétfő 01:00-ig

Főkártya

Kezdés: Hétfő 01:00-től 05:00-ig

30 Women’s Royal Rumble Match

Újabb fejezet íródik abba a bizonyos forradalomba. A RAW és SmackDown amazonjai már tűkön ülve várják a gong megszólalását, hogy valami igazán maradandót alkossanak a Battle Royal tükrében. A két brandet alkotó rosterei hölgyei már kivétel nélkül leadták nevezésüket, így a kérdés érdemi része az maradt, hogy vajon kik lépnek színre az NXT-ből, illetőleg a visszavonult legendák térfeléről.

The Uso’s (C) Vs. Chad Gable & Shelton Benjamin – SmackDown Tag Team Championship, 2 out of 3 Falls Match

Pár hete már lezajlott egy felvonás a két csapat között, ám akkor igencsak vitatott kimenetel született a kavarodás következtében. Gable hiába kopogtatott győzelmet érően, végül mégsem örülhettek a címeknek. A heel páros később aztán számon is kérte Bryanen a szituációt, melynek következményeképp a General Manager 2 out 3 Falls csatát juttatott érvényre a Rumble-re. A szabályok végtelenül egyszerűek: az a csapat győz, amely előbb szerez két “pontot” tussal, vagy feladással. Vajon sikerül majd a kihívóknak megtörni az ikrek egyeduralmát?

Seth Rollins & Jason Jordan (C) Vs. The BAR – RAW Tag Team Championship Match

Tavaly ilyenkor címvédőként készülhetett a Rumble-re Sheamus és Cesaro. Egy évvel később, immár háromszoros bajnokként a negyedik siker reményében gyúrhatnak a nagy eseményre, amelyen ellenfeleik a még mindig túlontúl furcsának látszó Rollins és Jordan párosa lesz. Meglehetősen kiegyenlítettek az erőviszonyok, hisz egyik oldalon adott a széthúzás, míg a másikon Sheamuséknél a fonal elvesztése. Az elmúlt hetekben demoralizáló vereségeket szenvedtek a Titus Worldwide-tól, ám mindeközben Rollinsnak is alaposan meggyűlt a baja újkeletű partnerével, aki rendre elheveskedi a dolgokat.

AJ Styles (C) Vs. Kevin Owens & Sami Zayn – WWE Championship, 2 on 1 Handicap Match

A Clash of Championst követően, rövid ideig kényelmi pozícióban volt Styles. A Maharaja felett aratott elsöprő győzelem nyomán új kihívóra várt, de a dolgok rövidesen negatív fordulatot vettek – legalábbis Styles szempontjából. Történt ugyanis, hogy két tűz közé szorult Shane, valamint Owens és Zayn ellentétében. Owens le is győzte a Főirányító malőrjét követően, majd a vezérkar nézeteltérése újabb vereségbe fájt a címvédőnek, pont Zayn ellen. Stylesnál ekkor telt csurig a pohár, kijelentette iróniától tocsogva, hogy akár egyszerre is megküzd a két mindenlében kanál kanadaival. Daniel Bryannek ennyi bőven elég volt, és ki is írta a Royal Rumble-re a címmérkőzést, amely így handicap lesz majd. Styles magabiztos, de nincs az a magabiztosság, ami semmissé tesz egy kettő az egy elleni helyzetet. Vajon mire lesz képes a Phenomenal One?

Brock Lesnar (C) Vs. Braun Strowman Vs. Kane – Universal Championship, Triple Threat Match

Egyelőre mindenen és mindenkin felülkerekedik a RAW világbajnoka, Brock Lesnar. Sokak kedvenc fenavada a tavalyi WrestleMania-n szerezte meg a címet, amelyet azóta három ízben védett meg sikeresen olyan Szupersztárokkal szemben, mint Samoa Joe, Roman Reigns, vagy épp Braun Strowman. Utóbbival ezúttal is dolga lesz, megspékelve a rutinos Kane-nel, kinek vélhetően ez lesz az utolsó main event produkciója. Heyman és Lesnar szentül hiszik, hogy a vezetés igyekszik a lehető legsallangmentesebb körülményt biztosítani ahhoz, hogy új bajnok szülessen. Rendre ez a kotta, de Lesnar rendre keresztül húzza a számításaikat. Most is helyből két nehézsúlyú kihívó gördül az útjába akadályként, de a képviselő szerint nem az a kérdés, hogy túléli-e a háborút Lesnar, hanem hogy melyik ellenfelét veri majd a címvédéshez? Határtalan magabiztosságal bír a flagship show rendíthetetlen párosa, miközben szép lassan Roman Reigns is a célkeresztbe kerül.

30 Men’s Royal Rumble Match

Jó pár év telt már el az utolsó olyan Rumble-től, amely előtt még csak sejtelmünk sem volt a leendő győztest illetően. Most valami hasonló lesz a helyzet, hisz nagyon nehéz pontosan tippelni. A WWE Univerzum nagyrészénél Nakamura és Reigns viszi a prímet. Utóbbi péntek este óta hivatalosan is a meccsben van, de vajon a történelem ismétli majd önmagát? A 2015-ös Philly-Rumble után a 2018-as Philly-Rumblet is a Big Dog húzza be? Akárhogy is, Reigns jó eséllyel elmenetel a top ötig. Mindenképp érdemes lesz továbbá arra is figyelni, hogy milyen körülmények között távozik a meccsből John Cena, felbukkan-e Undertaker, illetőleg, hogy kik lehetne az esetleges nagy visszatérők, vagy épp debütálók? Izgalmas kis éjszaka vár ránk, a visszaszámlálás pedig megkezdődött.

Élő közvetítéshez ITT találtok linket, jó szórakozást!

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!