WWE Royal Rumble 2019. – Összefoglaló

Közel ötvenezer tomboló fanatikus előtt került megrendezésre az egyik lerangosabb és legnagyobb hagyománnyal bíró WWE-s gála, a Royal Rumble, amelyet a Phoenix-i Chase Fielden hoztak tető alá.

Preshow

A felvezető műsor nyitányán Coach vezetésével köszön be Beth Phoenix, Booker T, valamint Jerry Lawler.

Mandy Rose és Sonya Deville egyaránt a WrestleMania főeseményéről szőnek álmokat, amellett persze, hogy előbbi ki akarja idegelni Naomi-t.

Drake Maverick formabontó bejelentést tesz, amelynek értelmében az AoP-s Rezar partnere a Revival-os Scott Dawson lesz a Preshow során. Amennyiben győznek a bajnokok ellen, az Aop és a Revival is jövőbeni címmeccshez juthat.

Carmella és R-Truth bejelentették, hogy győzelmük esetén a világ legnagyobb dance breakjét tartják majd meg a WrestleMania-n.

Samoa Joe nem meglepően arra az álláspontra helyezkedik, hogy megnyeri a világbajnoki címmérkőzést biztosító Royal Rumble-meccset a SmackDown képviseletében.

Daniel Bryan adott hangot kételyeinek az árusított Burger kapcsán.

Bobby Roode & Chad Gable vs. Rezar & Scott Dawson 
Érdekesnek épp nem mondható meccsel kezdődött a program ezen része. Dawson és Rezar partnersége nem bizonyult elég hatékonynak, így Roode-ék végül behúzták a győzelmet – amellyel mindkét csapattól megszabadulhattak.

Shinsuke Nakamura vs. Rusev (c) – United States Championship 
Az est első címmérkőzésén a Strong Style királya jól felkészülten, mindemellett taktikával érkezett. Leszaggatta a sarokvédőt, majd kigúnyolta a vele pörölő Lana-t. Végül ellépett az útból, így Rusev az asszonykáját pattintotta le a ring széléről. Nakamura kihasználta a lehetőséget, adott egy Kinshasa-t, majd kopogtatott ahhoz, hogy kétszeres United States Champion legyen!

Kalisto vs. Akira Tozawa vs. Hideo Itami vs. Buddy Murphy (c) – Cruiserweight Championship 
Murphynek nem okozott gondot a címvédés.

Main Card

Videó-tiltás esetén ide kattintva tekinthető meg az adás!

Becky Lynch vs. Asuka (c) – SmackDown Women’s Championship 
Óvatos kezdésnek nyoma sem volt, mindketten céltudatosan rontottak a másikra a minél nagyobb károkozás reményében. Nem voltunk híján a submission-kísérleteknek, mint ahogyan a keményebb slameknek sem. Becky többszöri nekifutásra sem tudta lezárni a csatát, így Asuka végül kihasználta a lehető legnagyobb ziccert. Addig forgolódtak, míg nem Beckynek esélye sem volt a menekvésre. Kopogott – tisztán és egyértelműen elveszítvén a találkozót! Lesz-e ebből Rumble?! – tehetik fel sokan a kérdést ebben a pillanatban.

The Miz & Shane McMahon vs. The Bar (c) – SmackDown Tag Team Championship 
Miz és Shane a lehetetlennel dacolt, legalábbis a mérkőzés nagyrészében. Sheamus és Cesaro összességében hatékonynak bizonyult, de a végjátékban a Brogue Kick Cesarót találta el Shane helyett.. Miz erre likvidálta Sheamust a Skull Crushing Finale-val, Shane pedig a  Shooting Star Presst követően kopogtatta Cesarót a címekért.

Sasha Banks vs. Ronda Rousey (c) – RAW Women’s Championship 
A két submission-specialista egy kimondottan erőteljes mérkőzésen feszült egymásnak. Mindkettejük jobb karja megsínylette a csatát, és bár Banks minden apró mozzanattal a trónfosztásra törekedett – Rousey végül megvédte a címet Roddy Piper előtt adózva.

30 Women’s Royal Rumble Match 
A frissen debütáló Lacey Evans érkezett elsőként, utána pedig a rutinos Natalya. A mérkőzés kapcsán kiemelendő, hogy egyrészt nagyon hosszúlag hatott, másrészt, hogy egyértelműen az utolsó etapra volt kihegyezve. Mindenképp megjegyzendő Hornswoggle felbukkanása, hisz a kisember komédiába illően hajkurászta Zelina Vegát a ring környékén.. A győzelmi esélyesek maradtak a végére, de amint elkezdtek szépen lassan kihullani, az is kristályosodott, hogy mi fog történni. Lana az este korábbi szakaszában összeszedett bokasérüléséből képtelen volt eljutni a ringig, így a helyét Becky Lynch vette át. Lynch-Flair-Jax volt az utolsó három. Charlotte és Nia kiélezett küzdelmébe kívülről szólt bele Becky, azáltal, hogy lerántotta a ring széléről Niát. A zavartalan egy az egy elleni végjátékba azért még beleszólt Nia, hisz elintézte Becky térdét. A lestrapált Lass Kicker ezután az abszolút underdogként állta sarat, és ejtett ki Charlotte-ot a WrestleMania 35 érdekében!
Becky győzött, így idővel megválaszthatja, hogy melyik bajnokkal akar találkozni április 7-én a MetLife-ban.

Érkezési sorrend:
-Lacey Evans, Natalya, Mandy Rose, Liv Morgan, Mickie James, Ember Moon, Billie Kay, Nikki Cross, Peyton Royce, Tamina, Xia Li, Sarah Logan, Charlotte Flair, Kairi Sane, Maria Kanellis, Naomi, Candice LeRae, Alicia Fox, Kacy Catanzaro, Zelina Vega, Ruby Riott, Dana Brooke, Io Shirai, Rhea Ripley, Sonya Deville, Alexa Bliss, Bayley, Becky Lynch, Nia Jax, Carmella

AJ Styles vs. Daniel Bryan (c) – WWE Championship 
Most sem volt könnyű dolguk a srácoknak, hisz a roppant érzelemdús Rumble után kellett következniük. Rendületlenül aprították egymást, mindketten szisztematikusan dolgoztak a gyengíteni kívánt testrészen, de mielőtt még igazán kiforrhatta volna magát a dolog, megjelent Eric Rowan. Ha ez nem volna ömagában elég döbbenetes, még meg is támadta AJ Stylest, akit ezután Bryan könnyedén kopogtatott.

Finn Bálor vs. Brock Lesnar (c) – Universal Championship 
Bálor azonnal nekirontott Lesnarnak, aki csak nagyobb nehézségek árán tudott reagálni a kihívó rohamaira. Bálor ellenálhatatlannak bizonyult, és hihetetlenül ment előre a benyelt Suplexek és társaik ellenére. Lesnarnak a bordája bánta a heves offenzívákat, Bálor megúszta az F5-ot, valamint a German Suplexeket is. MIndent elsöprő rohamra indult, de a Coup de Grace nem vezetett eredményre. Lesnar kitört, majd villámgyorsan Kimurába fordította a helyzetet és csakhamar feladásra kényszerítette ellenfelét.

30 Men’s Royal Rumble Match 
A főeseményt Elias, majd a Hall of Famer JJ kezdte meg. Rögtönzött előadásukat követően érkezhetett Shinsuke Nakamura, Kurt Angle, ezután pedig olyan meglepetésszereplők, mint Johnny Gargano, Pete Dunne, vagy épp Aleister Black. Az utóbbi évek talán legmeghökkentőbb Rumble-jét láttuk, megspékelve egy-egy rekordgyanús kieséssel. Seth Rollins esélyeshez méltó módon szerepelt, ám Lashley kiejtését alaposan megsínylette. Az All Mighty csúnyán elintézte őt, de jobb is mert így legalább átaludta ami ezután következett. Dolph Ziggler #28-ból nyomban kiejtette Drew McIntyre-t. Következett Randy Orton, végül pedig R-Truth – legalábbis papíron. A bevonulása közben letámadta őt Nia Jax. A WWE Univerzum legnagyobb döbbenetére Jax megindult a ring felé, majd belépve takarítani kezdett. Hullottak a szupersztárok, míg nem aztán Orton megelégelte a játszadozást. A Viperához csatlakozott Ziggler is, aki bődületes Superkickkel sorvasztotta Niát. Rey egy 619-cel szállt be a buliba, Orton durrantotta a lánynak az RKO-t – így tényleg csak a kiejtés része maradt. WAO! Strowman, Ziggler, Andrade, valamint Rollins maradtak a legvégére. Strowman eliminálta Andradét, kihullott Ziggler is, a döntő pillanatokban pedig Rollins és Strowman vívott késhegyremenő küzdelmet. Rollins a ring szélére osztotta a Curb Stompot, amellyel megváltotta a jegyét Brock Lesnar ellen a WrestleMania-ra!

Persze választhatja akár a WWE Championt is, de igencsak meglepő volna..

Érkezési sorrend:
-Elias, Jeff Jarrett, Shinsuke Nakamura, Kurt Angle, Big E, Johnny Gargano, Jinder Mahal, Samoa Joe, Curt Hawkins, Seth RollinsTitus O’Neil, Kofi Kingston, Mustafa Ali, Dean Ambrose, No Way Jose, Drew McIntyre, Xavier Woods, Pete Dunne, Andrade, Apollo Crews, Aleister Black, Shelton Benjamin, Baron Corbin, Jeff Hardy, Rey Mysterio, Bobby Lashley, Braun Strowman, Dolph Ziggler, Randy Orton, Nia Jax.

Folytatás ma este a RAW-val, amelyen akár Becky Lynch is megjelenhet!

18 című bejegyzés “WWE Royal Rumble 2019. – Összefoglaló” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Az egyik legjobb rumble amit lattam Niat jo hogy elvertek vegre, Ziggleren meglepodtem , Rowan agyfasz , Balort nem kellett volna igy letaposni de remelem h kolcson kenyer visszajar, Becky vegre kapja amit kell , szep belepok voltak, Rollinsnak orultem vegre nem oregek nyernek dolgokat hanem olyanok akik meg is erdemlik

  Kedvelés

  1. Ez egy nagyon jó kérdés.. Inkább mondják, hogy kamuztak de nehogy a Rowanre fogják, hogy az volt a nagy meglepetés mert kiégek.😂😂

   Kedvelés

   1. Hat “nagynak nagy volt”😮😁 de nem lepodtem meg annyira mint amennyire beharangoztak. Szanalom volt ez az adas aki azt irja hogy jo volt meg turheto volt az nem tudom mit nezett de nem ezt az biztos.

    Kedvelés

 2. Gyakorlatilag az NXT takeover Phoenix után nem is vártam mást nem csalódtam Vince papában papír forma meccsek SD TT meccs meglepett, aki a WWE cím meccset írtam az szerintem be drogozva írhatta mert ha még 1 gyerek találja ki hogy Rowan avatkozzon közbe a meccsbe azt még meg értem de felnőtt emberekről beszélünk!!! Ennek annyi értelme volt mint magának a meccsnek semmi se!!! Universal meccsel semmi bajom se lett volna ha a meccs végén még Lesnar nem gázol át Baloron!! a Srácok meccse abszolúte pozitív volt végre nem hoztak vissza annyi agastyánt akik kb 5 percig bírják hanem használták a rostert és jó volt nézni az NXT s srácokat ez tettszett mindent 1 be vetve ha a Takeovert veszem mérv adónak ez a PPV még a felszínét sem súrolta nem hogy jobb lett volna tőle!!!

  Kedvelés

 3. Hmm, azt hittem, hogy lesz womens tag-team meccs is. Gondolom akkor azokat elkezdik felépiteni először.

  A női szekcióban voltak nagyon pizitiv teljesitmények és belépők, akik tehetségesebbek a rostek 60%-nál simán (Kacy & Xia).
  Kemény, hogy mekkora füttyszó kisért pár lányt és mekkora ujjongás néhányat. Az ázsiai szekció impozáns teljesitményt mutatott be. Sajnos sem Rea Ripley, sem Lacy nem bontakozott ki, sajnálatos, mindkettő – legalábbis szerintem – ultra jó. Érdekes, hogy páran meg nem hogy nem villantak, inkább olyan semmilyenek voltak, még ha lenne bennük spiritusz (Zelina, Candice).
  Örülök, hogy a régi arcokat nem igen hozták vissza. Van annyi fiatal tehetség, kár őket eröltetni. Érdkees, hogy Bekcyért megőrül a közönség. Nagyobb ovációt kapott, mint az egész shown bárki más.

  Rousey ellenében érdekes, hogy milyen magasra bookolták Sasha-t. Remélem lassan megkapja a heel figuráját, NXT-ben is az működött talán a legjobban. Rousey pedig egyre jobb sellinget/inringet mutat, egyre gyöngébb vagy inkább megközelithetőbb a karaktere, nem pedig a legyőzhetetlen betonfal (aka lesnar). Ez egy jó változás és irány.

  Bryan olyan semmilyen ezzel a heel-el. Vannak rá reakciók, de valahogy olyan semmilyen. Ezzel a stilussal inkább az UK divizioba vagy a 205-re raknám, ahol jobban megy ez a kézcsavargatós, ügyeskedős dolog.

  Samoe Joe továbbra is unalmas. Mérges tekintet, 8000 liter izzadtság, spinning-kick, cocina clutch. (Érdekes, hogy Cenat utálta mindenki a kevés mozdulat mennyiség miatt, itt van Joe, akinek még fele annyi van és semmi…)
  A nia szegmens jó volt, kellemes meglepetés.
  Jeff Hardy meg szteroidon, jó volt látni, hogy nem fáj neki még a légzés is.
  Érdekes, hogy végül Ziggler ott volt, ugyan arra az estére standup fellépése volt más városban (San Diegoban, ha jól emlkészem…).

  Összességében nem volt rossz. Volt pár túl hosszúra nyúlt fejezet és pár hiányzó, illetve pár méltatlan rész is (Rusev veresége).

  Kedvelés

 4. Nem tudom hogy mit vartatok ettol a ppvtol minden merkozes kiszamithato volt semmi kulonos csak annyi hogy most csak 1 legenda jott a noknel csak a meg mindig dogos milf maria volt meg lepi az hogy meg kharma copyt csinaltak csak annyi kulombseggel hogy niat meg is vertek aminek orulok. Na de mindegy nem is vartam ennel tobbet. Valoszinuleg azok akik azt irtak az elozo cikknel hogy omegan kivul is lesz erdekes dolog azok most fogjak a fejuket.

  Kedvelés

 5. Nem volt ez olyan rossz. Én úgy látom Lesnar karakterét fokozatosan gyengítik, bár nyeri a meccseket de Bálor meg Bryan is jól megizzasztotta annak ellenére hogy fele akkorák. Rumblet meg szerencsére behúzta Rollins így most nagy sanszot látok hogy a WM-en Universal champion lesz. Én bírom Strowmant is de már unalmas Lesnar ellen, viszont ha Lesnar végre kikerülne a képből Strowman, Rollins és Mcintyre közt lehetnének jó feudok a címért. Elias old school-ja miatt pedig arra gyanakszom hogy ő lesz Taker wm ellenfele, főleg hogy a kommentátorok meg is említették hogy Undertaker ezt jobban csinálja.

  Kedvelés

 6. Egyébként nem sok esély van rá de azért egy bryan rollins a mánián adná….strowmant meg úgyis betudjak valami indokkal rakni lesnar ellen ha úgy van szóval…..

  Kedvelés

 7. felemás ppv lett ez is
  nekem tetszett hogy Nia jött Truth helyett
  nem valami szar poén jött egy létrával vagy valami hasonló baromság hanem közkívánatra megverték Jaxet

  emellett nem gagyi “legendákkal” volt tele egyik meccs sem hanem használták a jelenlegi rostereket

  nem annyira örülök Rollinsnak mert már ő is eléggé unalmas de ha behúzza Lesnar ellen akkor legyen ő

  Brock megint hozott egy élvezetes meccset
  neki ezek az emberek kellenek akik tudnak is birkózni és nem az ilyen semmilyen óriások mint braun

  Becky is nyert közkívánatra, Lana megint megverette Rusevet, a 205 meccs megint nagyon szórakoztató lett
  igazából csak rondát kéne már eltörölni meg Shane McMahont és akkor már azt is lehetne mondani hogy jó volt a gála

  Kedvelés

 8. Nem akarom elhinni, hogy ez tényleg ennyire undorítóan semmilyen lett. A Démon jött már egy tétnélküli PPV-re Corbin ellen, most, hogy öv a tét nem jön. Tudom, hogy nem akarták a Démont megetetni Lesnarral, de akkor is vicc. Az RR meccsről ne is beszéljünk, Nia Jax a 30.érkező.. annyira nevetséges, hogy már fáj. Semmi meglepetés érkező vagy valami. Szánalmas PPV volt, egyedül Rollins győzelmének örülök. De az is várható volt.

  Kedvelés

  1. A wwe az utóbbi években szereti eltrollkodni a 30. Helyet bár tudnám kigondolja ott úgy hogy ez jó ötlet…..

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!