Survivor Series 2013. – Eredmények

2013. november 24-én Bostonban rendezték meg a WWE következő PPV eseményét, a Survivor Seriest. Az adást – mint azt már megszokhattuk – most is a Kick Off előzte meg, amit ezúttal Hall Of Fame tagok vezettek.

Booker T, Bret Hart és Mick Foley, a WWE három legendás szupersztárja Josh Matthews társaságában készül a PPV-re. Latolgatják az esélyeket, visszatekintenek a konfliktusokra és természetesen vezetik a teljes Kick Off adást. A nyitómeccsen Booker T Kofi győzelmét tippeli, Bret Hart és Mick Foley pedig úgy vélik, hogy Miz fog nyerni.
Az arénában – ahol a kommentátori asztal mögött a megszokott hármas ül – a tömeg már várja a szupersztárokat.

Kick Off: Kofi Kingston vs The Miz
A két pankrátor a múlt héten csapatban egymás oldalán állt, aztán Miz gondolt egyet és magára hagyta Kofit (ezt láthatjuk is a meccs előtti visszajátszásban). A következmény ez a meccs, ahol a ringben oldhatják meg a problémájukat.
A gong megszólalásakor a képernyő jobb alsó sarkában látszott, hogy már szűk 14 perc van csak a nagy adás kezdetéig, így hosszú meccsre nem számíthattunk. A srácok jól kezdtek, gyorsan több kopogtatási kísérlet is történt. Miz megpróbálkozott a Figure Four-ral, de ezt Kofi ki tudta védeni, majd rúgással taglózta le ellenfelét.
Magát, az egyébként is rövid meccset is megszakították egy kis Randy Orton reklámmal, ami talán elhagyható lett volna.
A meccset végül Miz nyerte, de valljuk be, akár Kofi is kikerülhetett volna győztesként. Viszonylag kiegyenlített összecsapások közel azonos teljesítményt mutattak be.

A Kick Off végét is a reklámok töltötték ki, majd végre megszólalt a hivatalos zene, Flo Rida How I Feel című dala és kezdődött a Survivor Series 2013.

Survivor Series Tag Team Elimination meccs: Rey Mysterio, Usos, Cody Rhodes és Goldust vs. The Shield és Real Americans
Nagyon sokan örülnek, hogy Rey Mysterio végre visszatért sérülése után. Ő érkezik elsőként, majd az Uso testvérek, a tag team Bajnok Rhodes testvérek vonulnak be.
A másik oldalon A Real Americans sztárokat a Shield követi.
A meccs hevesen kezdődik. Amikor Dean Ambrose Cody Rhodes-szal küzd, sarokba szorítja és a mérkőzésvezető intése ellenére sem akarja abbahagyni. Sőt Ambrose olyan heves, hogy majdnem nekimegy még a bírónak is. Ezzel a hőzöngéssel azonban csak magának árt: Cody elkapja és kopogtatja. Az első kieső tehát Dean Ambrose.
Mivel nem akarja elhagyni a ringet, kap egy kis segítséget hozzá, ami után egy kis keveredés alakul ki. Az Uso testvérek a Real Americans és a Shield tagjainak is megmutatják, hogy képesek föléjük kerekedni.
Amikor lecsitulnak a kedélyek, ismét Cody van a ringben, ezúttal Seth Rollins-szal. Váltások következnek: Cody helyére Goldust jön, Rollinst pedig Cesaro, majd Swagger követi. A Real Americans képes fölényt kialakítani, de kopogtatási kísérleteik mindannyiszor elhalnak.
A következő váltásnál Jack Swagger a WWE egyik legnagyobb kis emberével, Rey Mysterioval találja szemben magát. Az igazi amerikai gyorsan megkapta a 619-et, s ha ez nem lett volna elég, még egy rúgást is az egyik Jimmytől. A kegyelemdöfést Jey Uso adta meg egy Superfly Splash-sel, és kopogtatott.
Jack Swagger második kiesőként követhette Dean Ambrose-t az öltözőbe, ami azt is jelentette, hogy az egyik csapat három főre fogyatkozott.
Társa távozását Cesaro azonnal meg akarta bosszulni és földre küldte, majd kopogtatni próbálta Jey-t. Jött a Cesaro Swing, azonban Jött Cody is, aki a pörgetős svájcit kapta el és lekopogtatta.
A harmadik kieső tehát Antonio Cesaro, a Real Americans tagjai mindketten kiszálltak a küzdelemből.
A Shield megmaradó két tagjának már öt emberrel szemben kellett felvenni a harcot, ami azt is jelentette, hogy esélyeik minimálisra csökkentek. Ennek ellenére Roman Reigns sikeresen vitte be a Speart, majd sikeres volt a kopogtatása is: Jimmy Uso távozott a ringből.
Azt hihettük, hogy Jimmyt gyorsan követi Seth Rollins is, hisz Cody rendesen kiosztotta, de más történt: Társa segítségére sietett Reigns, aki Codyt is a Spearrel terítette le és kopogtatott.
Az ötödik távozó: Cody Rhodes.
Codyt gyorsan követte Jey Uso, akit Seth Rollins kopogtatott, így már csak két-két ember maradt. Egyik oldalon Goldust és Mysterio, másikon pedig a Shield korábbi Tag Team Bajnok párosa.
A mexikói pankrátornak nem sok tapasztalata van a Shielddel kapcsolatosan, hisz a csapat legdurvább támadásainak időszakában sérült volt. Most megtapasztalhatja, mire képes Roman Reigns és Seth Rollins. Kirepül a ringből, számolnak rá, ám mire a bíró 10-hez ér, visszamászik. Reigns azonnal támadna, Mysterio azonban elmozdul előle, így a sarokvasat kapja telibe. Mysterio váltana Goldusttal, de ezt Rollins megakadályozza: Goldustot lerúgja a ring széléről. A maszkos pankrátornak össze kellene szedni magát, különben gyorsan mehet ő is a backstage-be. Tudja ezt Mysterio is: egy hirtelen mozdulattal összecsomagolja Seth-et és kopogtat.
A hetedik kieső: Seth Rollins.
Mysteriot keményen meggyötörték, ő azonban időnként úgy próbált meg visszaadni valamit, mint egy gumiember. Nehezen, de sikerült váltania Goldusttal, de Roman Reigns-szel neki sem volt könnyű dolga. Olyannyira nem, hogy a harmadik Spear az arany-fekete ruhán, Goldust oldalán csattant.
Nyolcadikként Goldust szállt ki tehát a csatából, Rey Mysterio pedig egy az egyben maradt a kétszer akkora Roman Reigns-szel. Azonnal támadott, és készült a 619-re, ám Roman képes volt időben megfordulni és Mysteriot is leterítette a Spearrel.
A 2×5 emberes Tag team mérkőzésen utolsó emberként a Shield tagja, Roman Reigns maradt talpon, övé lett a végső győzelem.

A backstage-ben Kanet látjuk Triple H és Stephanie McMahon társaságában, amikor Randy Orton megy be és félbeszakítja. Orton tudni akarja, hogy mindannyian egy oldalon állnak, és tisztelettel viseltetnek iránta. HHH azt mondja neki, hogy ő a Vipera, a WWE arca… Stephanie szerint bizonyítson. Orton elviharzik.

WWE Interkontinentális Bajnoki cím meccs: Big E. Langston vs. Curtis Axel
Langston egy hete birtokolja az övet, az utolsó RAW adásban kapta meg a lehetőséget a cím meccsre. Első védésére láthatóan jól felkészült a fiatal szupersztár, ereje pedig jóval nagyobb, mint ellenfeléé, így nem csoda, ha viszonylag gyorsan sikerült megvédenie bajnoki címét.
A mérkőzés győztese és a WWE Interkontinentális Bajnoka továbbra is Big E.Langston

A backstage–ben AJ-t és Taminát látjuk. AJ mintha szerepet játszana, aztán mikor távolabb kerül a kamera észrevesszük, hogy a többi lány is ott van. AJ inspirálni akarja őket, de furcsa módon: úgy buzdít, hogy közben lebeszél.
Katlín nem is érti, közülük bárkinek is miért kellene bízni AJ-ben. A Díva bajnok úgy véli, hogy egyik lány sem olyan jó mint ő és belőle kellene, hogy inspirációt merítsenek. Aztán közli, hogy az igazi díváknak nincs szükségük más dívákra. Leszólja Aksanát és Summer Raet, úgy gondolja, hogy a ma esti meccs csak az ő saját show-ja.

Tradicionális Survivor Series Elimination díva meccs: Natalya, a Bella ikrek, Naomi, Cameron, Eva Marie és JoJo vs. AJ Lee, Tamina, Kaitlyn, Alicia Fox, Rosa Mendez, Aksana és Summer Rae
Akárcsak a korábbi meccsnél, itt is addig tart a küzdelem, míg az egyik csapat el nem fogy. A lányok sorban esnek ki: elsőként Alicia Fox, majd Cameron, Rosa Mendez, Summer Rae, Eva Marie, Naomi, Kaitlyn, Brie Bella, Aksana, Jo Jo…
Mindkét csapat két-két főre fogyatkozik: egyik oldalon Natalya és Nikki Bella, a másikon pedig nem meglepetésre AJ és Tamina.
Tamina Natalyával került össze. Gyorsan eljutott odáig, hogy a Superfly Splash-t akarja bevinni, Natalya azonban elgurult, a mozdulat nem sikerült. Sikerült viszont Natalyának a Sharpshooter, és Tamina kopogott, jelezve, hogy feladja a meccset.
AJ egyedül maradt tehát, a másik oldalon Nikki és Natalya. AJ azonnal támadott, de nem sikerült bevinnie a feladatási mozdulatát, mert Natalya ezt is kivédte! Jött a következő Sharpshooter és AJ is gyorsan feladta a meccset.
Az egyik csapat teljesen elfogyott, a mérkőzés győztese Natalya.

A backstage-be nézünk ismét, ahol Randy Orton próbálja egyértelműen rábírni a játékvezetőt, hogy ma este úgy dolgozzon, ahogy az a Viperának kedvező. Charles Robinson megígéri, mindent meg fog tenni, amit a vezetőség kért tőle, majd távozik. Orton mintha nem lenne nyugodt…

Visszanézünk kicsit ahhoz az asztalhoz, ahonnan a Kick Off-ot vezették. A három Hall Of Famerrel az eddig történtekről beszélne Josh Matthews, ám Ryback zenéje félbeszakítja. Kijön a Sin City Cyborg és azt mondja, ő csinált valamit, de a három legenda semmit, gyávák. Ryback úgy véli, bárkit meg tudna verni közülük és a teljes WWE rosterből is. Ő nem egy zsarnok, ő Ryback. A legjobb, a legnagyobb, a legerősebb, a leggyorsabb, a leggonoszabb. Nyílt kihívást tesz közzé: jöjjön ki az, aki nem így gondolja és bizonyítsa be neki az ellenkezőjét. Bár sokan Goldberget szeretnék meglátni a bejáratnál, nem ő érkezik, hanem a Világ Legerősebb Embere, Mark Henry!
Mint korábban már írtuk, Henfry jó pár kilót leadott, kopaszra borotválta a fejét, szakálla pedig nem sokban marad el Daniel Bryanétől. Mark Henry visszatért! Visszatért és elfogadja Ryback kihívását.

Ryback vs Mark Henry
Mint ahogy Michael Cole is bejelenti, ez egy erő-meccs lesz. Ryback többször lepattan Henryről, és lehet elgondolkozik azon, hogy a legerősebb jelzőt törölje a saját repertoárjából. Henry nekiküldi a saroknak, többször lefejeli, szinte mintha szórakozna vele.
Ryback mindamellett megpróbál helytállni és vissza-visszatámad, kísérletei azonban rendre elhalnak.
A meccs nem is tart sokáig: Mark Henry beviszi a World Strongest Slam-et és nyer.

WWE Nehézsúlyú Világbajnoki cím mérkőzés: John Cena vs Alberto Del Rio
A meccs előtt láthatunk egy összefoglalót az előzményekből, majd láthatjuk, hogy John Cena karját még egyszer ellenőrzik. Alberto Del Rio érkezik elsőként, őt követi a WWE Világbajnoka.
John Cena haza földön szerepel, ez a közönség reakcióján is észrevehető, hisz sokkal nagyobb szeretettel fogadják, mint bárhol máshol. Már korábban elmondta, hogy a meccsét a szülei a helyszínről fogják végignézni. A Let’s Go Cena – Cena Sucks bekiabálás most sem marad el.
A meccs elég lassú tempóban indult. Mint az várható volt, Del Rio megkereste a lehetőséget arra, hogy Cena korábban sérült és műtött karját támadja. Jó pár percet kellett várni, mire eljutottak odáig, hogy látványosabb mozdulatokat mutattak be és felpörgették kicsit a tempót. Mindketten többször próbáltak kopogtatni, természetesen sikertelenül. A backstabberek, neckbreakerek, crossbodyk közé beékelődtek az ugrások, rúgások. Cena épp a kötél tetejéről ugrott ellenfelére, ám a mexikói ügyes mozdulattal hárította a bajt és azonnal elkapta a világbajnok karját a Cross Arm Breakerrel. Cena nem adta fel, felállt, magával emelve ellenfelét is és Del Riot eldobta, mint egy zsákot.
Pár pillanat múlva jött az AA és a kopogtatás.
A mérkőzés győztese és a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka továbbra is John Cena.
Cena megölelte édesapját, lekezelt pár emberrel, majd bajnokként távozott.

A backstage-ben Santino Marella és R-Truth arról beszélgetnek, ki nyerheti a Money In The Bank-et. Truth úgy véli, hogy ő lesz a győztes, majd az egészet le is játsszák az új, Power Slammers nevű játékon. Úgy néz ki, mintha minden egyes kimondott kulcsszónál megjelenne egy szupersztár. A bika hallatán a Los Matadores és El Torito, a tánc szónál Fandango, az erő szónál a People Power korszakból John Laurinaitis.
A Power Slammer jó reklámot kapott.

A dívák meccse után Natalyát jelentették be hivatalosan győztesnek, a kommentátorok helyesbítenek most: Mivel Nikki Bella nem lett kiejtve, a meccset ő és Natalya közösen nyerték.

Egy kis reklámmal hangolunk a következő meccsre, majd ismét érkeznek a szupersztárok.

Daniel Bryan és CM Punk vs. Luke Harper és Erick Rowan
A szupersztárok érkezését követően Bray Wyatt természetesen elfoglalta helyét a ring közelében. Emberei lényegesen gyengébb formát mutattak az elején, mint Daniel Bryan, vagy CM Punk, bár erejüket többször is demonstrálták, fürgeségen nem nagyon, talán Daniellel szakállban voltak versenyben.
CM Punk és Daniel Bryan hozta a tőlük megszokott formát, mindannyiszor sikerült kirúgniuk, elmozdulniuk, vagy éppen visszavenni az irányítást. A mérkőzés bő negyed órán át tartott és bebizonyosodott, hogy a Wyatt Family tagjai egyelőre nem képesek csapatként olyan összekovácsoltan dolgozni, mint a Shield.
A győzelemhez az kellett, hogy CM Punk bevigye a GTS-t Harpernek, majd kopogtasson.
A győztesek tehát: CM Punk és Daniel Bryan.

A backstage-ben az edző nyugtatja meg HHH-t és Stephanie-t, hogy John Cena rendben lesz a holnapi RAW-ra. Orton viharzik be, a két bajnok szembekerül és nem túlzottan örülnek a másiknak.
Cena távozik, Orton pedig persze megkérdezi, mit is csinált ott…
Triple H Steph-re és Kane-re néz, tervezhet valamit?

WWE Bajnoki cím mérkőzés: Randy Orton vs Big Show
Nincs más hátra, mint a WWE Bajnoki cím meccs. Előtte azonban ismét kapun egy összeállítást arról, mi és miért vezetett idáig.
A tét nem kicsit, hisz amennyiben Big Show legyőzi Ortont, ő lesz a szervezet Bajnoka és arca is. Tudjuk, hogy Triple H ezt nem akarja, de azt is tudjuk, hogy úgy tűnt, magára hagyják Ortont, hogy bizonyítson.
Érkezik a kihívó, majd érkezik a Bajnok is, a mérkőzésvezető (aki mindent megtesz, amit a vezetőség mondott neki) átveszi az övet és megszólal a gong.
Show támadna, de Orton azonnal kimenekül a ringből. Mivel számolnak rá, visszamegy, de csak pillanatokra, aztán ismét elhagyja a küzdőteret. A közönségnek ez nem igazán tetszik és Show-nak sem, ezért utána megy. A meccs azonban elkerülhetetlen. Show a ringben sarokba szorítja Ortont és kemény ütéseket mér a mellkasára. Rááll, ám a bíró többször is figyelmezteti, közben Randy ismét elhagyja a ringet. A Bajnok először csak állja az ütéseket, majd hirtelen mozdulattal bevisz egy dropkicket és földre küldi az óriást. Ahogy Show felkelne, visszarúgja, nem hagyja, hogy lábra álljon. A Világ Legnagyobb Sportolója azonban megmutatja erejét: úgy áll fel, hogy Orton a fejébe, nyakába kapaszkodva csüng rajta és fojtja. Amikor a közönség elkezdi kiabálni: Unalmas! – Show hanyatt dobja magát, ezzel megszabadul a rajta lógó Viperától. Mindketten pihennek kicsit, majd Show ismét többször földre küldi a Bajnokot és a Chokeslam-re készül. Orton tudja ezt, ismét a menekülést választja. Show utána, elkapja és nekivágja az acél lépcsőknek. Bedobja a ringbe, majd fel akar mászni a felső kötélre. Orton kihasználja ezt, amíg Show kapaszkodik, többször is a fejére visz be rúgást, majd egy fura DDT-t ad neki. Jönne az RKO, csakhogy Show védi és átfordítja a mozdulatot egy Chokeslam-be! Randy Orton keményen csattan a ring padlóján, ám kettőnél kirúg a kopogtatásból.
Show ökölbe szorítja a kezét, ki akarja ütni Ortont, aki már sokadszor kúszik ki a kötelek alatt és hagyja el inkább a ringet. Show most is követi, elkapja és nekivágja a kötélnek. Csakhogy a túloldalon ott áll a mérkőzésvezető, akinek a lábát is eltalálják! Show a térdét fogó bíróra figyel, Orton pedig támad! Nekilöki kihívóját a ring sarkának és a lépcsőnek, majd – mivel a spori úgysem figyel – elővesz a ring alól egy széket! Nem tudja azonban használni, Show kiüti a kezéből, majd egyetlen mozdulattal átküldi Randyt a barikádon.
A nézők között folytatják és pillanatok múlva Show kiüti Ortont. Felnyalábolja, visszarakja a ringbe, ahol már a bíró is készen áll, jöhet a kopogtatás.
Ekkor azonban megszólal Triple H zenéje és érkezik a WWE COO felesége és Kane kíséretében. Show rázza a fejét, már tudja, mi történik.
Ismét ökölbe szorítja a kezét, a második KO-t adná Ortonnak, ő azonban a semmiből ugrik fel és kioszt Show-nak egy RKO-t! De nem kopogtat! A sarokhoz csúszik,, figyeli ellenfelét és amikor Show felállni készülne, jön a rég és ritkán látott mozdulat: Punt Kick!
A mérkőzés győztese, a WWE Bajnoka és a WWE arca továbbra is Randy Orton.

Stephanie McMahon és Triple H színpadias mozdulattal tapsolják meg bajnokukat. Az ünneplést azonban John Cena zenéje megszakítja. Bejön a Világbajnok, a rámpa végén magasba emeli az övét, majd a ringhez megy. A WWE két domináns arca, két bajnoka kakaskodik…

Ezekkel a képsorokkal ér véget a 2013. évi Survivor Series PPV. A befejezés elgondolkodtató: Vajon megteszi-e Triple H, hogy Orton ellen küldi Cenát? Megteszi-e, hogy egy kézbe adja / összevonja a két címet és Vitathatatlan Bajnokot csinál valakiből?
Mit akar John Cena Randy Ortontól? Ő akar lenni a cég arca? Hétfőn RAW, ahol talán sok mindenre választ kapunk. De biztos, hogy sok mindenre nem…

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek