TLC: Tables, Ladders & Chairs (2018) – Összefoglaló

Elérkezett az esztendő utolsó gálája, amely a Kalifornia állambeli San Jose városából, egész pontosan a SAP Centerből jelentkezett. Az estét szokás szerint a Preshow nyitja, amely alatt szakértőink elemzik a kártya mérkőzéseit.

Preshow

Baron Corbin tart eligazítást JoJo-nak, hogy miként jelentse majd be az állandó General Managerré válását. Megtudjuk, hogy Heath Slater lesz majd a mérkőzésvezető, valamint, hogy Corbin nem foglalkozik a pletykákkal, amelyek arra irányulnak, hogy Braun Strowman megjelenik ma este.

Cedric Alexander vs. Buddy Muprhy (c) – Cruiserweight Championship Match 
Hozták a srácok a szokásos lendületes és akciódús csatát, amelyből meglepetés nélkül keveredett ki győztesen a címvédő. Murphy mindent elkövetett a sikerért, és ugye a cél szentesíti az eszközt..

Becky Lynchtől tudhatjuk meg, arra készül, hogy leszakítsa ellenfelei fejét. Asukáért azért amit kedden csinált a kendóbottal, Charlotte-ét pedig csak azért, mert ő Charlotte Flair. Figyelemre nem méltatja Nia Jaxt, Ronda Rouseyn viszont rajta tartja a szemét. Az esélyek ellene szólnak, de megoldja, hisz megváltoztatta a biznisz fekvését. A maga érdemének tulajdonítja, hogy főeseményt vívhatnak ma este.

Elias vs. Bobby Lashley – Ladder Match 
Gyorsan letudták, Elias pedig mindenféle beavatkozási és figyelemelterelési kísérlettel együtt is kontrollálni tudta a történéseket. Powerbombolta Lashleyt a sarokba támasztott létrára, majd felmászott a másik kéznél lévőn és leakasztotta a hangszert.
Más kérdés, hogy utána Lashley ripityára törte a hátán.

Main Card

Videó-tiltás esetén ide kattintva tekinthető meg az adás!

Carmella & R-Truth vs. Alicia Fox & Jinder Mahal – Mixed Match Challenge Finals 
A döntő kiegyenlített csatát hozott, bár a Mahalicia nem igazán tudott elég hatékony lenni a győzelem megszerzéséhez. Truth lerendezte Mahalt, Carmella pedig feladásra kényszerítette Aliciát..
A mérkőzés utáni interjúból kiderült, hogy Carmella reményei ellenére, R-Truth a WWE főhadiszállására, Stamfordba kíván ellátogatni a világ bármely pontjára érvényes utazás jegyében.

The New Day vs. The Uso’s vs. The Bar (c) – SmackDown Tag Team Championship Match 
Az est első érdemleges összecsapása kimondottan magas fordulatszámon pörgött végig. Az ikrek előtt adódott az első komolyabb sansz a címek megszerzésére, ám Cesaro megtörte a pinfallt. Egyre lendületesebbé vált a küzdelem, amely kezdett a New Day és a Bar különmeccsére orientálódni. Kofi kifektett majdhogynem mindenkit, Sheamus viszont mindeközben lerúgta Woodsot a Brouge Kickkel.
A Bar megvédte a címeket – a közönség általános megdöbbenésére.

Baron Corbin vs. Braun Strowman – TLC Match 
Corbin számoltatni kezdett Slaterrel, Strowman azonban csakhamar felbukkant. Komótosan sétált a ringhez, mikrofont fogott, majd kijelentette, hogy Corbin a nagy igyekezetében elfelejtette, hogy a TLC-meccs nem tartalmaz DQ-t. Ennél fogva, bárki segíthet Strowmannek, aki csak akar. Akinek elege van Corbin viselt dolgaiból.. Megjelent Apollo Crews, Chad Gable, Bobby Roode, valamint Finn Bálor. Slater hozzávágta Corbinhoz a bírói trikót, majd leütötte őt. A kivezényelte szupersztárok rávágtak egyet-egyet Corbinra a székkel, így GM-jelöltünk kénytelen volt meghátrálni. Ekkor viszont befutott Kurt Angle! Egy székkel terelte vissza ellenlábasát a kötelek közé, ahol további megpróbáltatások vártak rá. Bálor Coup de Grace-e tette fel az i-re a pontot. Strowman belépett a ringbe, rátette a lábát Corbin mellkasára, Slater pedig kopogtatott.
Braun Strowman tehát az első számú kihívó, Baron Corbin pedig nem több, mint szimpla birkózó a folytatásban!

Natalya vs. Ruby Riott – Tables Match 
Érkezett a Jim Niedhartos asztal, ám ez a pszichikai hadviselés ezen az estén nem volt hatással Nattie-ra. Sisztematikusan rombolta le a Squadot – először Livet, majd Morgant is rávágta egy asztalra. Egy az egyben folytatódott a csata, és bár Rubynak többször adott volt a lehetőség, Natalya meg tudta emelni a lécet. Előhúzott egy asztalt, amelyen maga Ruby volt látható. Egyben felöltötte magára édesapja dzsekijét, amelyben aztán le is nyomta Rubyt. Powerbombbal küldte őt át az asztalon!

Drew McIntyre vs. Finn Bálor 
Volt remény, nincs a remény a Demonra. Finn Bálor egymaga próbál megbirkózni a McIntyre szolgáltatta akadállyal. Brusztolós meccs volt ez az írnek, de végig partiban volt a Scottish Psychopath-tel. Sőt, a végjátékban páholyból figyelhette az ölébe hulló ziccert. A felbukkanó Ziggler először Superkickelte Drewt, aki innentől nem volt képben a lényeget illetően. Bálor nekirúgta őt székestől a saroknak, majd kiosztotta neki a Coup de Grace-t a győzelem megszerzéséhez.

Rey Mysterio vs. Randy Orton – Chairs Match 
Mysterio kiállta a megpróbáltatások, és a végén lenyomta a túlzottan is magabiztos Ortont – akinek immár másodszor tört borsot Rey az orra alá.

Bálort kérdezik a győzelméről, amelyre volt némi hatással Ziggler is. Megérkezik az érintett, aki egy kis szóváltás után rövidúton bevágja Bálort a kellékek közé.

Nia Jax vs. Ronda Rousey (c) – RAW Women’s Championship 
Tamina támogatásával Nia hathatósan lépett fel a címvédővel szemben, és sikerült is komoly nyomás alatt tartania őt. Rousey erőteljes manőverekkel operált, mégis Nia jutott el az első számottevő megmozdulásig. Értékesítette a Samoan Droppot, Rousey azonban kitört belőle az utolsó pillanatok egyikében. Tamina megkísérelt egy beavatkozást, de ez sem vezetett eredményre. Rousey impresszív módon terítette le kihívóját, és az Armbarral nyomban feladásra kényszerítette.

Nia halad a backstage-ben. Nem kívánja kommentálni a történteket. Belép a képbe Becky. Emlékszel arra, hogy bezúztad az arcomat? – kérdezi, majd egy rúgást követően nekicsapja Niát a ládáknak. A SmackDown Women’s Champion figyelmeztet, és ajánlja, hogy felejtse el Jax a nevét.

AJ Styles vs. Daniel Bryan (c) – WWE Championship Match 
A gála eddigi talán legjobb meccsét kaptuk, dacára annak, hogy semmilyen kikötés nem párosult mellé. Styles a végletekig nyüstölte Bryant, aki viszont nem volt hajlandó feladni a címet. Styles mindent megpróbált, de még ez is kevés volt. Bryan mindenből kijött, aztán pedig egy small package-dzsel megnyerte a találkozót, s egyben védte a címét.

Rousey és Natalya örömködik a backstage-ben. Charley a Survivor Seriesről és Charlotte-ról kérdezi Rouseyt, aki szavaival előrevetíti, hogy meg fog jelenni a főesemény alatt a törlesztés jegyében.

Dean Ambrose vs. Seth Rollins (c) – Intercontinental Heavyweight Championship Match 
A RAW pillanatnyi top aranyáért feszültek egymásnak a régi-új riválisok egy igencsak személyesre sikeredett mérkőzésen. Rollins sokáig jól állta a pszichikai hadviselést, ám a forrófejűsége ezúttal is vesztét okozta. Fenyíteni kezdte Ambrose-t, majd túl sokáig várt ki a mindent eldöntő Crub Stomppal, amelyet így megkontrázva Ambrose értékesítette a Dirty Deedset, és kopogtatott a cím érdekében.

Asuka vs. Charlotte Flair vs. Becky Lynch (c) – SmackDown Women’s Championship, TLC Match 
A főesemény duplán történelmi volt, hisz közös PPV-t még sosem főmeccseltek a lányok. Ma erre is sor került, az összecsapás pedig bőven hű maradt a várakozásokhoz. Törtek az asztalok, csattantak a székek, dőltek a létrák – nem utolsó sorban az ellenfelek. Sokáig emlékezetes maradhat Becky Legdropja a létra tetejéről, Charlotte Santonja az asztalon fekvő Beckyre a sarokról – vagy épp Asuka felkapaszkodása, miután a RAW Women’s Champion törlesztett. Ronda Rousey a tőle telhető legnagyobb hidegvérrel baktatott be a ringbe a mérkőzés végén, hogy aztán feldöntse a létrát, amelyen Becky és Charlotte viaskodott. Asukának innentől nem volt nehéz dolga: felmászott, és leakasztotta a címet!

 

 

Becky és Charlotte olyan morcosan néztek, minthogyha nem szolgáltak volna rá erre Rouseytól. Jön a Rumble, amelyben bizonyára mindketten harcba szállnak majd a jogért, hogy kihívják Rouseyt a WrestleMania-n. Amennyiben minden a népakaratnak megfelelően alakul, Becky kapja őt, Charlotte pedig mehet újfent Asuka ellen.

Az Empress of Tomorrow ünneplésével zárult az utolsó PPV 2018-ban.

Let’s get ready to RUMBLEEEE!

16 című bejegyzés “TLC: Tables, Ladders & Chairs (2018) – Összefoglaló” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. minden jó volt Asukat kivéve. Lynch remélhetőleg veri Rondat a WM-en. Rollins vagy Mcinytre remélhetőleg veri az akkori Universal Bajnokot , Ambrose meg unalmas lett nekem máris … 205 Live-ot mindegyik midcardba ,imádom a srácokat, Nakamura nem tom hol van, de az biztos hogy elkéne hagynia az övet és távoznia kéne, nevetséges amit csinál, Rusevet föőv közelébe. És végre láttam valami régi heel birkózót Bryan személyiségébe, imádtam ahogyan csinálja, persze a végkimenetellel AJ-t nem gyengítették ,ezzel remélem megy a Rawra

  Kedvelés

 2. Na ezek utan mondja valaki hogy becky nem tudna lenyomni igazi fightban azt a nagy ku***at akkorat le kevert neki hogy a dobozrol is vissza pattant nekem ez volt az est feny pontja😁

  Kedvelés

     1. Ja de azt meg nem lattuk hogy becky igazabol oda baszott volna valakinek persze ha pl nikki utott volna igazabol abbol is baj lett volna
      szerintem a legtobb sot lehet minden noi pankrator tud olyat utni amibol lenne akkora baj mint a pufi utesebol.

      Kedvelés

    1. Hat ezaz nem tudom miert kell a kover emberek ilyen erosnek gondolni nekem az elejetol nem volt szimpi amugy sem nia de amiota menozik hogy konkretan elvette beckytol az alom meccset azota gyulolom.

     Kedvelés

  1. Abban egyetértek hogy nem valami tehetséges és igen nagy baj hogy Becky lesérült miatta, furcsálom is hogy nem kapott érte semmi megrovást, de igazi meccsen elverné Beckyt. A kövér emberek nyilván nem olyan erősek mint a kigyúrtak de egy átlagos embernél erősebbek. Mellesleg Nián van izom is rendesen csak lefedi a sok zsír. Nia többször adott Samoan dropot egyszerre két embernek, ez elég bizonyíték hogy van benne bőven erő, és max. Rousey tudna nagyobb kárt tenni egy ütésével nála mert neki van technikája, valós bunyóban csak ő verné el Niát, egyszerűen túl nagy a a súly és magasságkülönbség Nia és kb. az összes többi női pankrátor közt ahhoz hogy harcművész múlt nélkül elverjék. Egyébként nemrégiben volt cikk róla hogy ő szeretne fogyni, de a WWE nem engedte neki mert azért kell nekik hogy ilyen tipikus női Big Show legyen, szóval a WWE is ludas benne valamennyire hogy sérüléseket okoz, mert ha ledobna egy 20kg-t még akkor is elég nagydarab lenne de akkor már jobban tudná kezelni a saját tömegét, és valószínű kevesebb sérülést okozna.

   Kedvelés

 3. Én csak egy dolgot nem értek…Balor eddig egy PPV-n se veszitett egy az egy elleni meccseken szóval valamit biztos kezdeni akarnak vele ha igy csinálják csak valahogy nem jön össze

  Kedvelés

 4. ennyi jó meccset régen hozott egy wwe ppv
  örülök hogy az lett a főmeccs ami

  a Corbin meccsért kár
  remélem nem Angle lesz a GM ezek után

  már csak Rondát kéne eltakarítani és egész jó is lenne 😀

  Kedvelés

 5. No ez érdekes volt. Ugyan egy csomó botcha-mania is volt benne (mixed tag team). Számomra a pozitívumok, negatívumok és mozzanatok:

  [SPOILER]

  – 205Live arcok rendkívül jól teljesítenek, élmény nézni őket
  – Jinder Mahal mozdulatai szépen finomodnak, még egy-két év és végre talán jó lesz nézni amit csinál (Ugyan érdekes, hogy a Sigh testvéreket nem mozdították még mindig el a 205-re…)
  – Carmella végre csinált is valamit a táncon kívül, amelyek jók voltak
  – Tag team-ben volt pár botch amiből ha nem lett sérülés, akkor semmiből (Seamus térde kontra Woods háta és válla…) ugyanakkor nagyon jó összecsapás volt. Akár lehetett volna benne több TLC elem is, de még a nélkül is élvezetes volt, lévén nagyon jók voltak.
  – Kofi arca, amikor leugrik a tömegre a sarokról még mindig megfizethetetlen 😀
  – Usos dinamika még mindig ott van a szeren
  – Rubyt sajnos alulbookolták, a squad tagokat méltatlanul gyorsan elintézte Natalya, ami sajnálatos
  – Azért jó, hogy Natalya megkapta a reflektorfényt és a pillanatot amivel az apja emléke elött tiszteleghetett
  – McIntyre egyre jobb, jó lenne látni meccselni a főöv közelében, megérett rá és jó a karaktere is hozzá
  – Corbin szegmens jó volt, még mindig képes reakciót kiváltani a közönségből, jobb, hogy engedik újra birkózni mivel – szerintem – nem tehetségtelen inringer
  – Bryan számomra fura, nem tudom, hogy örüljek-e a végkimenetelnek vagy sem, ugyanakkor nagyon jó és sok apró fordulattal megtüzdelt meccset hoztak össze, láthatóan csiszolódnak össze a felek.
  – Furcsállom, hogy Seth-el elveszítették a címet, kíváncsi vagyok, hogy így merre alakul a történet
  – Nia megkapta a büntetését, de sajnso látványosan gyönge az inringje, nem hogy cím meccsben nem lenne helye, hanem ebben a szakmában sem. Nem azért, mert unszimpatikus vagy ilyesmi, pusztán a teljesítménye gyatra és nem fejlődött jottányit sem az évek során. (Arról ne beszéljünk, hogy összesen van 2-3 mozdulata azokat is csak hellyel közzel tudja abszolválni…)
  – Most mondja valaki, hogy Rousey nem fejlődik folyamatosan. Fürdik a népszerűségben, látszik, hogy egyre szebbek a megmozdulásai, egyre többet vállal be (ugrások!) ráadásul új mozdulatokat is elsajátított, amelyeket nem igen lehetett eleddig látni a női mezőnyben (pl step-up inzigury).
  – Nia vs Rousey végén a felek rossz irányba dőltek, Ronda majdnem arcon érkezett a földre, fordított pocícióban történt a kopogtatás, mint kellett volna, így sután nézett ki
  – A főesemény nekem tetszett, a végkimenetele nem.
  – Becky vs Flair vs Asuka kellemes tlc meccs lett. Volt benne minden, bár el tudtam volna viselni, ha keményebb lett volna némely ponton, ugyanakkor impresszív meccset raktak össze. Nem szívlelem a flair lányt, de a munkássága és képességei vitathatatlanok
  [/SPOILER]

  Hosszú idő óta (és NXT nagy eventektől eltekintve) ez a PPV az év egyik kellemes meglepetése volt, számomra. Persze lehet, hogy mindenki más meg utálja, nem tudhatom.

  Kedvelés

  1. Hát most remélem ennek az lesz a vége hogy még seth kap visszavágót aztán megy a főövre wm-en…..viszont strowmannel nem nyerettem volna ezt meg mert így az eddig corbin sztori lehet felesleges lesz plusz strowmannek megint könyvelhető egy presztizs vereség…..

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!