WWE WrestleMania XXVIII. – Eredmények

A WrestleMania-t 2012. április 1-én a Florida állambeli Miamiben rendezték meg, a Dolphins amerikai foci csapat stadionjában. Hatalmas tömeg érkezett és kíváncsian várta, hogy mit fog tartogatni a hatalmas rendezvény.

Előzetesen bejelentették, hogy az adás 4 órás időtartamú lesz és a WWE valóban hatalmas műsort hozott össze. Ám mielőtt elindulhatott volna a java még egy kis Pre-Show-t közvetítettek, amin levetítették a Once In a Life Time című dokumentum filmet Cenáról és Rock-ról és amin a WWE Tag Team övért szálltak ringbe a csapatok egy Triple Threat mérkőzésen.

Primo és Epico vs Tyson Kidd és Justin Gabriel vs The Usos (WWE Tag Team Bajnoki öv)

Epico és Primo egy House Show keretein belül szerezték meg a WWE Tag Team Bajnoki övet az Air Boom nevű csapattól, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Evan Bourne-ra a WWE Wellness szabályzatának ismételt megsértése miatt hosszabb eltiltás vár. A másik Air Boom csapattag, Kofi Kingston időközben remek párost alkotott R-Truth-tal, aki egy komoly viszályból keveredett ki, amit The Miz-zel folytatott. Mondhatnánk, hogy a szupersztárok egymásra találtak, mégsem kaptak a WrestleMania-n lehetőséget arra, hogy harcba szálljanak a címért.
Egy fordulatos, látványos mérkőzésen, ami nem egészen 10 percig tartott megvédték címüket a latin fivérek. Remek indítás volt a WrestleMania-nak, bár Justin Gabriel az egyik mozdulatánál bakizott, elmondhatjuk, hogy mindhárom páros jól dolgozott együtt.
A győztesek és a WWE Tag Team Bajnoki cím birtokosai továbbra is Epico és Primo.

És akkor kezdődjön a 4 órás nagy esemény, a WrestleMania XXVIII. és a bejelentett nyolc meccs!
Legelőször Lilian Garcia, a WWE legendás felkonferálója áll a ring közepére és elénekli az Amerikai Himnuszt, miközben a bejáratnál katonák tartják a csillagos lobogót. A Sun Life Stadionban láthatóan telt ház van, és némiképp szokatlan a szabad égbolt alatt, nyitott arénában látni a tér méreteihez képest kicsinek tűnő ringet.
A bevezető képsorok ismét a fő eseményre vonatkoznak, de látunk bejátszásokat régebbi nagy WrestleMania összecsapásokról is.

Sheamus vs Daniel Bryan (Nehézsúlyú Világbajnoki öv)

Justin Roberts köszönt mindenkit és bejelenti a show első mérkőzését, ami a SmackDown első számú címéért zajlik. A kihívó Sheamus érkezik elsőként, majd a jelenlegi Bajnokot AJ kíséri be. A címvédő rendkívül magabiztosan, királyi palásttal a hátán halad a ringhez, ahol már a Kelta várja. Bryan egy szerencsecsókot kér a barátnőjétől, de a bíró ekkor már elindította a harcot. Amikor Daniel megfordult, a Great White egy hatalmas Brouge Kick-kel várta, majd egyből lekopogtatta. Hivatalosan az új Nehézsúlyú Világbajnok Sheamus lett. Daniel olyan gyorsan veszítette el a címet, mint amilyen gyors módon megszerezte azt Big Show-tól. A harc másodpercekig tartott.

Láthatjuk a kulisszák mögött, ahogyan a Johnny csapat készülődik, majd The Miz elmondja, hogy vele nem veszíthetnek, hisz ő nyerte előző évben a WrestleMania XXVII fő eseményét. Majd David Otunga jelenik meg, aki bejelenti Laurinaitis érkezését. Johnny talpig hófehérben készül arra, hogy ő legyen a RAW és a SmackDown közös GM-je. Mond pár szót a csapatának, majd elindítja őket az aréna felé.

Kane vs Randy Orton

A következő meccs ennek ellenére nem a Teddy vs Johnny csapat harca, hanem a Nagy Vörös Szörny és a Vipera összecsapása. Először a félelmetes óriás érkezik, aki a ring sarkaiból egy könnyed mozdulattal lángokat lobbantott. Majd a közönség nagy örömére Randy is megjelenik. Várható volt, hogy kemény csata alakul ki kettőjük között, Kane pusztítani akar, de Orton nem hagyja magát. Orton első RKO kísérlete csődöt mondott, majd megpróbálta a Punt Kick-et, de Kane remekül védekezett és egy hatalmas Chokeslam-et osztott ki Orton-nak, aki kirúgott a kopogtatásból 2 után. Majd a következő Chokeslam a kötelek tetejéről következett, ami után a Vipera képtelen volt kiszabadulni a kopogtatásból. Kane megnyerte a meccset.

Bekapcsolódhatunk egy kis vacsorához, aminek a résztvevői Mick Foley, Snatino Marella és Sgt. Slaughter. Az étkezésnek egy kajacsata lett a vége, amit akkor hagytak abba, amikor a frissen avatott Hall Of Famer, Ron Simmons megjelent és elordította magát: Damn!

Big Show vs Cody Rhodes (Interkontinentális Bajnoki öv)

Cody kemény dolgokat vágott az óriás fejéhez, azt állította róla, hogy a WWE valaha volt legnevetségesebb alakja. Ezt arra alapozta, hogy Show a WrestleMania szereplésein nehéz helyzetbe került: kikapott egy szumó mérkőzésen, Floyd Mayweather elverte és még sorolhatnánk. Ám a közönség és Teddy Long is Show-nak segítettek és az Interkontinentális Bajnoki övért léphetett ezen a nagyon fontos estén a ringbe.
Az összecsapás kissé félénken indult Rhodes részéről, mikor Show a ringben volt ő azon kívül, megpróbálta elkerülni az óriást. Ennek ellenére hosszabb ideig átvette az irányítást, sőt meg is tartotta azt. Show egy Disaster Kick után tántorgott a ring közepén, majd mikor Cody egy újabbat be akart vinni, a Világ Legnagyobb Sportolója egy Spear-rel küldte földre, majd egy W.M.D után lekopogtatta. Show megcáfolta Rhodes állítását és nem csak szégyen a WrestleMania rendezvény a számára. Sikeresen győzelmet aratott és megszerezte az Interkontinentális Bajnoki címet.

Kelly Kelly és Maria Menounos vs Beth Phenix és Eve

A dívák összecsapását az egykori barátnők Kelly és Eve indítják el, majd a tévés személyiség Maria Menounos lépett a kötelek közé, aki nem először szerepelt WWE rendezvényen. A meccs nem érintette a Beth által birtokolt Díva Bajnoki övet, ennek ellenére gyorsan zajlottak az események. A harcból nem maradhatott ki a csajos hajtépés sem, ami még kissé izgalmasabbá tette a küzdelmet. Kelly Kelly pacsizni tudott Mariaval, majd a szőke díva nekiesett Phoenix-nek. Egy csodás ugrás után kopogtatni próbálta a Bajnokot, de Eve tűnt fel és támadta meg Kellyt. Aztán Beth Phoenix akarta bevinni a Glam Slam-et, de nem sikerült neki. Egy váratlan pillanatban Maria feltűnt Beth mögött és kopogtatni tudta. A díva mérkőzés hőse a televíziós személy, aki eddig még nem veszített WrestleMania mérkőzésen.

A kulisszák mögött Matt Striker mutatja be nekünk Shawn Michaels-t, aki már felvette magára a bírói hacukát és elmondja, hogy ez a mérkőzés egy korszak végét jelenti. Elmondja azt is, hogy az ő karrierjének a végét a WrestleMania XXVI. jelentette, ahol vereséget szenvedett a sírásótól.
Aztán hivatalosan is bejelenti Justin Roberts, hogy a Sun Life stadionban 78.363 néző van jelen és figyeli a show történéseit. A következő bejelentés pedig, hogy megérkezett a Hall Of Famer, Jim Ross, aki csatlakozik a kommentátorokhoz.

End Of An Era – Hell In A Cell – Triple H vs Undertaker (A vendégbíró Shawn Michaels)

Az egyik legjobban várt összecsapás, ahol egy legenda vezeti másik két legenda mérkőzését. Miután a Heart Break Kid belépett a szorítóba, megérkezett az egykori csapattársa Triple H is. Majd megszólal a gong és minden reflektor kialszik, ez csak egyet jelenthet, azt, hogy jön az eddig veretlen sírásó. Az első döbbenet akkor következett be, amikor Taker a ringben levette a kapucniját és megmutatta kopasz fejét. A ruhát levéve láthattuk, hogy lényegesen vékonyabb, mint a tavalyi összecsapásukkor volt. Aztán leereszkedett az ördög játszótere és a két legenda megállíthatatlanul egymásnak esett.
Undertaker magabiztosan indított és fölénybe került ellenfelével szemben. A ringen kívül többször a ketrec falának, majd az acéllépcsőnek vágta. HHH csak állta az ütéseket, kissé úgy tűnt mintha nem is akarna harcolni, Taker viszont ettől nem állt le és hatalmas fájdalomban részesítette ellenfelét. A közönség nem jutott szóhoz, amikor Triple H életre kelt és megpróbált egy Pedigree-t adni a lépcsőre, ám ez nem sikerült neki, mert a Phenom kivédte a mozdulatot és egy pillanatra ismét fölénybe került. Taker bevitte a Hell’s Gate nevű befejező mozdulatát, amivel feladatta HHH-val az előző WrestleMania-n is. Előkerültek a vasszékek, a küzdő feleken pedig előbukkantak az első vércseppek. A harc olyan volt, amilyennek ígérték: Pokoli! HHH megpróbálta egy székkel véglegesen kiütni Takert, de ebből már Shawn Michaels-nek is elege volt és le akarta állítani őket, ám a sírásó ezt nem engedte, hanem tűrte a fájdalmat. A következő kopogtatásokból pedig kiszabadult.
Undertaker alig bírt felállni, amikor HHH előkerítette a kalapácsot, ám a további támadások után is kiszabadult a kopogtatásból. Triple H egy kis idő elteltével célba vette ellenfele fejét ám HBK nem engedte, hogy lesújtson. Amikor Shawn megpróbált beszélni a földön fekvő Takerrel, ő elkapta a Hell’s Gate nevű szorítással és nem volt képes tovább vezetni a meccset. Majd HHH is ebbe a szorításba került, ami után úgy tűnt, hogy eszméletét vesztette. Ekkor megjelent egy új bíró, aki átvette a harc felügyeletét. A következő pillanatban HHH egy Chokeslam-mel lett gazdagabb. Ám a friss bíró is kapott egyet, Taker ezt a játékvezetőt is földre küldte, mintha az lett volna a célja, hogy a harc ne legálisan, hanem élet halál küzdelemben érjen véget. HBK kiosztott egy Sweet Chin Music-ot a sírásónak, majd Triple H egy Pedigree-vel ütötte le, de ez nem volt elég, mert kiszabadult a kopogtatásból. HHH nekiesett a bírónak, majd Taker feltámadt és egy Tombstone Piledriver után kopogtatni próbálta ellenfelét, aki bámulatosan kiszabadult.
A két legenda térden állva püfölte egymást, már állni alig bírtak, de küzdöttek azért, hogy a végén győztesek legyenek. HHH azonban egy újabb Pedigree-t adott, de ebből is kiszabadult Taker. Egy hihetetlen, a hardcore korszakot idéző meccs!! HHH a kalapács felé kúszott, amit fel is tudott venni, Undertaker pedig egy székkel állt készen a támadásra. Shawn Michaels már a fejét fogta és minden egyes ütésnél összerezzent, nem mert a brutális harc közbe avatkozni.
Triple H a sorokba borulva bámulta ellenfelét és egy DX jelet ütött a levegőbe, ami azt jelenti, hogy nem fogja megadni magát. Undertaker egy Tombstone után ismét kopogtatott, ami már sikeres volt. Az eredmény 20-0 lett, Undertaker egy valódi legenda, megdöntötte a korábbi rekordját és a WWE leghatalmasabb harcosai között tarthatjuk számon.
Undertaker minden kétséget kizáróan jobb állapotban van mint tavaly, hisz most nincs szüksége a hordágyra. Shawn Michaels sportszerűen odasétált a győzteshez, hogy felsegítse és a magasba emelhesse a kezét. A fények kialudtak és a Sun Life Stadionban megjelent a WrestleMania 20-0 felirat.
A győztes odabattyog a bíró és a vesztes mellé, felsegíti HHH-t és kiviszik az arénából. Micsoda meccs, micsoda emberek! Valóban véget ért egy korszak?

Visszanézhetjük azokat a pillanatokat, amikor a WWE hatalmas egyéniségeit beválasztották a Hall Of Fame-be. Majd üdvözölik az arénában 2012 Hall Of Famerjeit.

A kulisszák mögött Heath Slater és Flo Rida találkozik egymással, a szupersztár ajánl neki néhány új stílust, majd a rapper nekilöki a falnak és ekkor megjelenik Tyler Reks és Curt Hawkins akik körberöhögik.

Team Johnny vs Team Teddy – 12 Emberes Tag Team Meccs

Brie Bella bejelenti a Johnny csapat érkezését, megjelenik: The Miz, Mark Henry, Drew McIntyre, Dolph Ziggler, Jack Swagger és David Otunga, majd végül a zászlóvivő Vickie Guerrero és maga John Laurinaitis.
Niki Bella felkonferálja a Teddy csapatot: Kofi Kingston, Great Khali, Zack Ryder, R-Truth, Snatino Marella és Booker T jön be. Természetesen ott van a zászlóvivő Hornswoggle és Theodore Long is.

A harcot Kofi és Dolph kezdi el, ami nem hangzik rosszul. Sok volt a váltás és fordulatosan zajlott a csata. Aztán Booker T beszorult a ringbe, a Teddy csapat legidősebb tagja, a 6x Világbajnok kénytelen volt a Johnny csapat összes tagjával megküzdeni.
Majd Zack Ryder lépett a kötelek közé, aki egy Rough Ryder-t osztott ki Zigglernek, majd Eve terelte el a figyelmét, ezt kihasználva megjelent The Miz, és kiosztott egy Skull Crushing Finale-t és lekopogtatta ellenfelét, ezzel győzött a Johnny csapat. Eve a küzdelem után pedig ágyékon rúgta Zack-et.
Nagy kérdés, hogy mi lesz a vereség után Tedy Long sorsa? Távozik a szervezettől, visszavonul, vagy John Laurinaitis beosztottja lesz? A hétfő esti RAW adásban bizonyára meg fogjuk tudni.

Chris Jericho vs CM Punk (WWE Bajnoki öv)

A folyosón összefutott Punk és az ünneplő John Laurinaitis, aki bejelentette, hogy CM Punk elvesztheti a címét úgy is, ha diszkvalifikálják. Ám mielőtt elindulna a harc, még egy kis összefoglalót mutatnak, amiben Jericho beleköt Punk családjába és megvádolja az alkoholizmussal az apját, drogfüggőnek nevezi a nővérét és fattyúnak magát Punk-ot. CM Punk hatalmas tűzijáték kíséretében vonulhatott be a ringbe.
A meccs keményen indult, Punk nekirontott ellenfelének, aki a sarokban összekuporodva állta a sarat. Ennek ellenére Jericho nem fogta be a száját, hanem tovább szidta a családját és ezzel tovább bőszítette a címvédőt. Jericho célja az volt, hogy Punk ostobaságot kövessen el és diszkvalifikáltassa magát. CM Punk egy széket ragadott és ellenfelére célzott, aki tartotta a fejét és közben tovább becsmérelte a Bajnok családját. Ám Punk nem ütötte meg, inkább rúgta 😀
Jericho is összekapta magát és fordított, átvette a harc irányítását. Kiosztott egy hatalmas Codebreaker-t Punk-nak, aki kigurult az alsó kötél alatt a ringből. A Bajnok ez után viszont egyből adott Chrisnek egy GTS-t és kopogtatta, de ellenfele lába a kötélbe volt akadva.
Mikor Punk a kötél tetejéről le akarta dobni ellenfelét egy Walls Of Jericho-t kapott, de elérte a kötelet és ezért Chrisnek el kellett engednie. Punk ugrott a kötélről ellenfele felé, de kapott egy brutális Codebreaker-t, ám bámulatos kitartását bizonyította, mikor kirúgott a kopogtatásból. Az ugrásra készülő Chris-t lerúgta a kötél tetejéről, majd próbálkozott ismét a GTS-sel, ám megint Walls Of Jericho lett, amiből szabadult és Punk szorította ellenfelét. Sok fordítás után, Punk fel tudta adatni Jericho-val a meccset. Egy bámulatos, hihetetlen mérkőzésen tudott győzni a címvédő.
A WWE Bajnok továbbra is CM Punk!

Majd megjelenik Brodus Clay, aki felhívja a mamáját, majd bejelentik, hogy a mamája itt van. Ennek hallatán egy idősebb hölgy jelenik meg és azonnal ropni kezdi a táncot. Aztán egy egész csapatnyi asszony érkezik és egy táncos show-t adnak a WrestleMania-nak. Brodus Clay lassan a WWE bohóca lesz.

Egyetlen mérkőzés van már csak hátra, ez pedig 2 generáció legnagyobbjainak harca, Cena és Rock összecsapása. Láthatunk a mérkőzés előtt egy összefoglalót a Once In A Life Time című dokumentumfilmből és egy előzetest Dwayne Johnson új filmjéről a G.I. Joe 2-ről.
Megérkezik Diddy, a hírhedt rapper és vele együtt Machine Gun Kelly és Ester Dean. Együtt előadják az Invicible című dalt, ami a WrestleMania egyik főcímdala is.

John Cena vs The Rock

John Cena érkezik először új, zöld színű szerelésében, ám a közönség nem fogadta nagy örömmel.
Aztán bejelentik, hogy megérkezik Flo Rida és előadja a világhírű vált zenéjét, a Good Feeling-et. Flo Rida pedig felvezeti Rock-ot, akit kitörő örömmel fogad a Miami-i aréna.
Rock végignéz a lelátókon, amik az égig tornyosulnak. Beballag a ringbe és készen áll, hogy szembe nézzen John Cenával. Ám szokás szerint kiélvezte a népszerűségét és nem kapkodta el a bevonulást.
Nagy kérdés, hogy Rock szülővárosában képes lesz e John győzelmet aratni egy olyan közönség előtt, ami szó szerint utálja.
A harc kissé tapogatózóan indult, ám már ekkor is hallhattuk, hogy: Let’s go Cena – Cena Sucks.
A csata Rock számára indult kedvezően, de mindketten könnyedén pattogtak és látványos mozdulatokat mutattak be. Aztán fordult a kocka erre-arra. Rock megpróbálta a People’s Elbow-t, de Cena kivédte és be akarta vinni az STF-et, ám ez sem sikerült. John a 5 Knuckle Shuffle után kissé erőre kapott, de befejező mozdulatra nem futotta.
Aztán a váratlanból előrántott egy befejezőt, kiosztott egy AA-t, ám Rock ez után kirúgott a kopogtatásból. Ez után kb 1 percre Rock oszt ki egy Rock Bottom-ot.
John nem tudta ismét bevinni az AA-t, Rock kivédte és szorította ellenfelét a Sharpshooter-rel. Cena nagy nehezen elkúszott a kötélhez és megmenekült. Rock ismét bevitte a szorító fogást, de ismét nem sikerült elérnie, hogy ellenfele feladja. Cena egy ugrás után földre küldi Rock-ot és szorítja az STF-fel. Johnson megpróbált elmászni a kötélig, de John visszarántotta a szorító közepére. A bíró feldobta Rock kezét, de harmadszorra megtartotta, tehát nem vesztette el az eszméletét, összeszedte magát és elérte a kötelet.
Rock értékesítette a Spinebuster-t és bevitte a People’s Elbow-t, ám Cena még ez után is szabadulni tudott. Egy hatalmas mérkőzést hoztak 2 generáció legjobbjai. A rajongók felváltva buzdították kedvenceiket, de már mindkét szupersztár szédelgett a fáradtságtól. Rock a felső kötélről ugrott, de John elkapta és egy hátra bukfenc után felállt karjában ellenfelével és kiosztott egy AA-t. Ebből kirúgott Rock, majd Cena egy People’s Elbow-t akart adni a földön fekvő legendának, de Johnson talpon termett és egy Rock Bottom-mel fejezte be a mérkőzést. A győztes tehát The Rock.

Minden kétséget kizáróan káprázatos adást láthattunk, izgalmas és kemény összecsapásokkal, valamint egy hatalmas visszatéréssel.
Köszönjük mindenkinek, akik egész éjszaka velünk tartott és végig izgulta a küzdelmeket.
Hétfő este RAW adás, amin sok mindenre fény derülhet. Eldőlhet a GM-ek sorsa, megtudhatjuk mit tervez Laurinaitis Punk ellen és talán új szálak is kezdődnek a sztoriban.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek