WWE RAW 2012. április 16. – Punk és Henry, Cena és ….

2012. április 16. London – Az Európában turnézó WWE az angol fővárosból, azon belül is az O2 Arénából jelentkezik a heti RAW Szupershow-val. Az adás már előre több kérdést vet fel, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a CM Punk vs Mark Henry mérkőzés után új WWE Bajnok lesz-e.

A rendezők nem is vacakolnak a kezdéssel, azonnal bejelentik a WWE Bajnoki övért a No Count Out, No DQ mérkőzést, amit csak lekopogtatással, vagy feladatással lehet megnyerni.

Mark Henry vs CM Punk WWE Bajnoki cím mérkőzés
A bajnok érkezik elsőként, majd visszajátsszák Chris Jericho ellene indított támadásának részletét. Mark Henryt nem fogadja örömmel a közönség, Punkot viszont imádják, kérdés mekkora erőt ad ez a támogatás neki a nehéz feladathoz.
A tapogatózva induló meccsen a bajok akkor kezdődnek, mikor Henrynek sikerül Punkot a ring sarkához szorítania. Ő azonban ki tud fordulni és látványos mozdulattal ugrik rá a nála sokkal méretesebb kihívóra. Punk rúgásokkal támad, majd ismét ugrik, ezúttal azonban Henry elkapja, mint egy könnyű labdát. Punknak kemény ütéseket kell kiállnia, Mark Henry erejével szemben nehéz jó taktikát találni.
Amikor egy pillanatra Henry meggyengül, Punk felragad egy széket és azzal támad rá. Le is teríti az óriást, de ő a kopogtatásból kirúg, sőt a következő székes ütést is védi. A helyzet fordul: A szék Mark Henry kezébe kerül, Punk pedig megpróbálja állni a sarat. Beszorítja ellenfelét a ring sarkába és keményen megsorozza, majd nagyon okosan lábra támad. Bevisz egy DDT-t, de Mark ezután ismét kirúg a kopogtatásból, pillanatok múlva pedig a World Strongest Slamhez készülődik. Punk fürgesége nagy előny a nehézkes ellenféllel szemben, ki is tudja használni ezt Henry következő támadásánál. Henry nekirohan a ring sarkának, elterül a földön, Punk pedig ezt kihasználva a ring tetejéről ugrik rá és brutálisan arcon találja a székkel. Ezután sikeresen kopogtat és ismét megvédi bajnoki címét.
A győztes és a WWE Bajnoka tehát továbbra is CM Punk.

Azt hiszem senki nem lepődik meg azon, hogy a meccs után azonnal megjelenik Chris Jericho a kivetítőn és gúnyosan gratulál a bajnoknak a győzelemhez. Jericho egy bárban ül amikor bejelenti, hogy az Extreme Ruleson ő lesz Punk kihívója a WWE Bajnoki címért egy Chicago Street Fight mérkőzésen. Punk válaszában rámutat arra, hogy mit csinált pillanatokkal ezelőtt Mark Henryvel, elmondja, hogy közte és Jericho között ez a dolog már nem arról szól, hogy ki a legjobb a világon és közli, hogy szét fogja rúgni Jericho seggét. Ráadásul mindezt Chicagoba, hazai környezetben teszi a barátai, az apja, az anyja és a húga előtt (emlékezhetünk rá, hogy Jericho a családját ócsárolja hetek óta).
Jericho tovább provokálja Punkot, azt akarja, ígérje meg neki, hogy józanul megy el a meccsre, s mint mondja, tudja mit csinált Punk ma délután is Londonban a show előtt. Egy felvételt mutat, amin CM Punk épp egy bárba megy be, majd láthatjuk azt is, amikor távozik.
– Mit csináltál egy kocsmában pár órával a show előtt? Ittál? Részeg vagy most is? – kérdezi.
Punk láthatóan dühös a feltételezéstől, s bár választ ad, miszerint egy barátjával halat evett, behívja a ringbe Jerichot, mert szemtől szemben akarná tisztázni a dolgokat.
Jericho szerint Punk szánalmas, ugyanúgy tagad, mint az apja. Rálépett az alkoholizmus útjára, élvezi a pia ízét és csúszik lefelé. Két hét múlva el fogja veszíteni az egyetlen dolgot is, amije még maradt: a WWE Bajnoki övet.
Amikor CM Punk válaszolna, Jericho eltűnik a képernyőről.

Michael Cole bejelenti, hogy ma este a WrestleMania csapatmérkőzésének kapitányai fognak megmérkőzni egymással: A Team Teddyből Santino Marella vs David Otunga a Team Johnnyból, a tét pedig Marella bajnoki öve.
Képeket láthatunk a két hete visszatért Brock Lesnar korábbi sikereiről, majd megtudjuk, hogy Lesnar is megszólal ma.

A hátsó folyosón a stílusosan Sherlock Holmesnak öltözött R-Truth Teddy Longgal beszélget. A Little Jimmy is Angliához illik, ezúttal a Jimmy Wattson nevet kapja.

WWE United States cím mérkőzés: David Otunga vs. Santino Marella
Marella több réteg focimezt vet le magáról, az Arsenal, a Liverpool, a Chelsea, a Man.City és a Man. United után lekerül az angol válogatott trikója is. A közönségnek tetszik a felvezetés, majd megérkezik Otunga.
John Laurinaitis kedvence sikeresen kontrollálja a mérkőzést, sőt pillanatokkal a kezdés után megpróbál kopogtatni is. Marella kirúg, ám Otunga továbbra is keményen támad. A címvédő azonban remekül fordít, majd egy Kobrával csapja le végleg Otungát.
A győztes és a WWE United States Bajnok továbbra is Santino Marella.

Josh Matthews Lord Tensaihoz intézne kérdést a kulisszák mögött, s bár Tensai segítője, Sakomoto először nem engedi, végül megszólal a szupersztár. Elmondja, hogy mi mindannyian félünk az ismeretlentől és ő tudja, hogy félnünk is kell!

Ismét láthatjuk a múlt heti adást, amikor John Cena arcon csapta Brock Lesnart, elindítva ezzel a verekedést. A felvezetés után Lesnar szavait hallhatjuk.
– Nem egy szupersztár vagyok. Egy segg-szétrúgó vagyok, Brock Lesnar vagyok! – mondja. Összeállítást kapunk a videóban Lesnar korábbi sikereiből, fontos mérkőzéseiből, miközben ő maga arról beszél, hogy ő a WWE-ben minden idők legfiatalabb WWE Bajnoka, majd a UFC-ben Nehézsúlyú Világbajnok volt. S hogy miért tért vissza? Mert hiányzott neki ez az érzés, hiányoztak a rajongók? Lesnar bevallja, hogy nem érdekli senki, ő Brock Lesnar!
Természetesen nem hagyja ki Cenát sem, hisz épp őt támadta meg már a visszatérése első estéjén is.
Lesnar szerint Cena nem egy nagy ász és úgy gondolja, mindenki unja már a szarságait. Eddig Cena volt a WWE középpontjában, mert ő (Lesnar) nyolc évvel ezelőtt elment innen. De ha akkor ő itt marad, Cena nem lett volna más, csak egy srác, aki cipeli Brock Lesnar csomagjait. Ez az igazság.
Lesnar szerint Cena megrémült az Extreme Rules meccsük kiírásától és jól is teszi ha fél, mert az nem pankráció lesz! Ő harcolni fog Cena ellen. Mert ő egy segg rugdaló, nem egy szupersztár, ő Brock Lesnar és ha üti az embereket, az boldoggá teszi őt.

Lesnar kemény szavai után Michael Cole elmondja, hogy a múlt héten John Laurinaitis úgy döntött, a John Cena vs Brock Lesnar Extreme Rules mérkőzés No DQ – No Count Out Extreme Rules meccs lesz.

Nagy kérdés, hogy a ketrecharchoz szokott Lesnar ellen Cenának mekkora esélye van, főleg ilyen feltételekkel.

Kane vs. Zack Ryder
Kane keményen elintézte ebben az évben már Rydert, most pedig Zacknek lehetősége adódik, hogy a londoni arénában szembenézzen félelmeivel, szembenézzen a Nagy Vörös Szörnnyel. Kérdés, hogy a rossz emlékek blokkolják, vagy éppen erősebbé teszik.
Kane nagyon keményen kezd és gyorsan a padlóra küldi Zacket egy Chokeslammel, majd mikrofont ragad. A múlt heti SmackDownban történteket említi, azt amikor Randy Ortont és édesapját a hátsó folyosón egymás mellé fektette ki. Mint mondja, harc nélkül az apát és a fiát. Szavait most is Ortonhoz intézi, nem érdekli a Zackkel folytatott meccse, ami így eredményhirdetés és győztes nélkül ér véget.

Láthatjuk, hogy AJ Kofi Kingstonnal beszélget, amikor Daniel Bryan ér oda hozzájuk. Daniel – aki elzavarta a lányt, mert őt okolja a WrestleManián elszenvedett nagyon gyors vereségért – felelősségre vonja Kofit, hogy miért nyomul AJ-re. Az, hogy ő (Bryan) nyilvánvalóan nem akar semmit már a lánytól nem azt jelenti, hogy AJ szabad préda. AJ is próbálja elmondani, hogy semmi nem történt.
Daniel Bryan mozdulatáról, a LaBelle Lock-ról beszél, amikor eszébe jut, hogy ő sokkal jobb, mint a mozdulat névadója, Gene LaBell valaha is volt, ezért a finishert átnevezi és mostantól The Yes Lock-nak hívjuk.
Amikor a mérkőzésvezető megkérdezi, feladod-e, ezt fogod ordítani: Yes! Yes! Yes! – mondja Kofi arcába. Kofi csak annyit mond: Őrült vagy.

A reklám után John Cena érkezik, aki – a felvezetés szerint – a lelkiállapotáról fog beszélni. Természetesen ismét megnézhetjük a múlt heti RAW adás elejéről a Cena-Lesnar közötti verekedést, illetve az adás végéről Lesnar Cena ellen intézett támadását.
John Cena is ezzel kezdi, azzal, hogy Lesnar behúzott neki, a világ előtt ütötte úgy meg, hogy vérzett, de van valaki a háttérben, aki nem akarja bemocskolni a kezét, ezért felhasználja Lesnart, ő pedig John Laurinaitis. Laurinaitis semmit nem tett, hogy megállítsa Lesnart!
Amikor a WrestleManiát úgy reklámozták, hogy “Egy korszak vége”, nem sejtette, hogy ez az ő saját korszaka. John Laurinaitis azon az estén a WWE leghatalmasabb embere lett, aki minden hatalmát felhasználja arra, hogy véget vessen és elmozdítsa őt.
Laurinaitis legitimálni akarja a WWE-t, ezért hozta Lesnart. Lesnar pedig készen áll a megsemmisítésre és a kínzásra.
Az Extreme Rules-on neki egy olyan emberrel kell szembenéznie, akinek az a célja, hogy megsemmisítse őt és a helyére lépjen.
Cena bevallja, hogy vannak félelmei, de aki azt mondja, hogy félelem nélküli, az hazug. Harcolni fog Lesnar ellen, és akár nyer, akár veszít, az harcban történik meg. Április 29-én harcolni fog!

Cenát a ma este először megjelenő John Laurinaitis zenéje szakítja félbe. Szokásához híven bemutatkozik és tapasztalhatjuk, hogy Európában, azon belül Angliában sem szeretik.
A People Power jegyében közli Cenával, hogy a WWE Univerzum látni szeretné harcolni, ezért ma este – mintegy felkészülésként április 29-re – egy Extreme Rules mérkőzést kell vívnia.
Közli azt is, hogy a következő heti 3 órás speciális RAW adásban szerződést fog aláírni Cena Brock Lesnarral.
John Laurinaitis Cena ellenfelét nem nevezte meg ma estére.

A reklámblokkban láthatjuk a CM Punk vs Chris Jericho Chicago Street Fight mérkőzés hivatalos bejelentését, majd újabb mérkőzés következik.

Kofi Kingston vs. Daniel Bryan
Percekkel ezelőtt láthattuk Kofi és Daniel verbális összeakaszkodását a színfalak mögött, most megnézhetjük őket a ringben.
Daniel Bryanben nagy a düh és az akarat, láthatóan bizonyítani akar a villámvereség után mindenáron. Nagyon keményen támadja Kofit és nagyon jól védi ki ellenfele próbálkozásait.
Kofi megpróbál fordítani és egyszer úgy tűnik, sikerül is neki, azonban Danielnek ismét sikerül felülkerekednie.
A mérkőzést végül – a folyosón tett ígéretéhez híven – Daniel Bryan nyeri a korábbi LaBelle, mostani YES Lock feladató mozdulattal.

Daniel nem sokáig örülhet, megérkezik Sheamus és meg akarja támadni, Bryan azonban kimenekül a ringből. Kofit Sheamus segíti fel.

Brodus Clay vs. Dolph Ziggler
Brodus talán először kap egy az egyben olyan ellenfelet, akit – ugyancsak talán – nem pillanatok alatt ver majd meg.
Ziggler azonnal egy rúgással indít, a második támadást azonban a Funkasaurus már védi. Túl sok mindenre azonban a küzdő feleknek nincs idejük, mert berohan öltönyben Jack Swagger és meg akarja támadni Brodust, ezért azonban a mérkőzésvezető leállítja a meccset.
Swagger támadása nem sikerül, Brodus könnyedén leütközi, majd földre küldi és megfutamítja Zigglert is.
Vickie Guerrero tovább “harcol”, még ha a szájával is. Brodus kísérő lányai próbálják meg leszedni a ring széléről, Vickie azonban lerúgja Cameront. naomi elöl a ringbe kőszik, ott viszont Brodussal találja szemben magát. Végül sikítozva távozik.

David Otunga és John Laurinaitis beszélgetését Eve zavarja meg. A lány ismét négyszemközt akarna lenni Johnnyval. Laurinaitis betessékeli az irodájába, de behívja Otungát is…

A WWE ismét megemllékezik a nemrég idős korában elhúnyt régi szupersztárjáról, Chief Jay Strongbow-ról.
R-Truth újra csak megvizsgálja Teddy Longot a nagyítójával és újra Teddy munkáját látja. Vajon mit tud Truth?

Big Show and The Great Khali vs. Epico and Primo
A két óriás a Tag Team bajnokok ellen. A mérkőzés nem érinti a Tag Team Bajnoki címet.
A mérkőzés alighogy elkezdődik, Abraham Washington jön lefelé a rámpán. AW a múltkor Mark Henrynek ajánlotta fel a szolgálatait, úgy látszik, most új “üzletfeleket” keres.
A két srácnak nem sok esélye van a nagytestűekkel szemben, érzik is ezt, ezért megpróbálnak elmenni. Ám Show még a kiszámolás befejezése előtt visszapenderíti őket a ringbe.
A meccset egy időben adott Chokeslam és Punjabi Plunge után Big Show és Great Khali nyeri.

És akkor most kiderül, ki ellen kell egy Extreme Rules mérkőzésen megküzdenie John Cenának. John érkezik az arénába, majd fokozandó a hangulatot és a várakozást John Laurinaitis és David Otunga jön be.
Laurinaitis sok szerencsét kíván Cenának, majd bejelenti ellenfelét, aki nem más, mint a pusztító Lord Tensai!
Tensai, aki eddigi meccsein igen gyorsan megsemmisítette ellenfeleit.

Extreme Rules Meccs: Lord Tensai vs. John Cena
Cena nem kis srác, de így is szembeötlő kettejük méretei között a különbség. Tensairól lepattognak az ütések, Cena pedig hatalmas rúgásokat visel el.
Zúg a Let’s Go Cena – Cena Sucks, de ezúttal talán a bíztatás az erősebb. Laurinaitis érdeklődve (és láthatóan a pusztítással elégedetten) szemléli a kommentátorok mellől az eseményeket.
Cena nehéz helyzetben van, Tensai sziszegve próbálja megsemmisíteni, azonban az egyik mozdulatot John megfordítja, felemeli ellenfelét és keményen ledobja!
John az acél lépcsővel támad, visszadobja Tensait a ringbe, azonban neki már nincs ideje bemenni, mert Tensai segítője kezdi rúgni. Mivel Extreme Rules meccsről van szó, ezért nem jár ezúttal diszkvalifikáció!
A meccs így szinte kettő az egy ellen mérkőzéssé változik, s ha Cenának nem lenne elég baja, megérkezik Otunga, és visszarakja a ringbe, ahol már Tensai éledezik.
Cena tűr és ismét megpróbálja a lehetetlent. Amikor Tensai kopogtatna, Cena kirúg és nem adja fel a szorításnál sem.
John Cena hihetetlen, de fordít! Amikor STF-fel feladatná ellenfelével a mérkőzést, Laurinaitis felugrik és ismét beküldi Otungát! Otunga támadna, de Cena kioszt neki egy AA-t, ez az idő azonban épp elég Lord Tensainak ahhoz, hogy ismét erőre kapjon.
Zöld “ködöt” fúj Cena arcába, elvakítva őt egy pillanatra, majd jön a Disaster Bomb és a kopogtatás.
A mérkőzés győztese: Lord Tensai.

Ez volt az a meccs, amit Cena semmiképpen nem nyerhetett meg. Ellene volt Tensai-on kívül Tensai segítője, David Otunga és főleg John Laurinaitis. Érdekes események az április 29-i Extreme Rules előtt, vajon ott mi fog várni Cenára? Lehet, hogy miközben mossa ki a szemeit, ő is ezen gondolkozik?

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!