WWE RAW 2012. április 2. – A bosszú elkezdődött!

2012. április 2-án a WWE maradt Miamiben és itt rendezték meg a WrestleMania másnapján a RAW Szupershowt. Azt követően, hogy a Team Johnny legyőzte a Team Teddyt és John Laurinaitis lett a RAW és a SmackDown általános igazgatója, megkezdődött Johnny bosszúhadjárata és több öv is veszélybe került.

Mint az várható volt, John Laurinaitis teljhatalmát felhasználva mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy azokon az embereken, akik Teddy Long pártján álltak, bosszút álljon. Természetesen “legális” módon. Az adás elején láthatjuk, hogy a WWE valamennyi szupersztárja egy helyiségben várakozik. Megérkezik John Laurinaitis és David Otunga. Laurinaitis elmondja, hogy kiérdemelte a jogot, hogy mindkét heti adást irányítsa és nem fog visszaélni hatalmával. Mindent visszaad az embereknek, és megadja a WWE Univerzumnak, amit akar. Ezért azonnal kiír egy mérkőzést a WWE Amerikai Bajnoki övért: Santino Marellának (a Team Teddy volt kapitányának) Triple Treath meccsen kell megvédenie címét Dolph Ziggler és Jack Swagger ellen.
CM Punk áll fel, ami nem meglepő, hisz tudjuk, hogy közte és Laurinaitis között több hónapra visszamenően komoly ellentét van és Johnny minden eszközt bevetett már annak érdekében, hogy Punkot megfossza bajnoki címétől.
Punk elmondja, hogy igen, valóban a RAW és a SmackDown közös General Managere lett Laurinaitis, ők pedig egy hatalmas eszköztár részei. (A bajnok ezt úgy érti, hogy a sztárokat használja eszközként a saját játékaihoz.) Laurinaitis szerint tudjuk, hogy Punk vicces srác, a bajnok azonban nem viccel.
Mint ahogy nem viccel Laurinaitis sem, és azonnal kiír egy címvédő meccset Punknak is, ellenfele pedig nem más, mint a Világ Legerősebb Embere, Mark Henry.

The Rock zenéje szólal meg és bevonul a WrestleMania egyik főszereplője, aki egy nappal ezelőtt legyőzte John Cenát.
Rock arról beszél, hogy 14 hónapja visszatért a WWE-be és azóta mennyi minden történt. Születésnapi buli, Rock-koncert, történelem órák – szerte az országban felvillanyozta az embereket. Tegnap este a Sun Life Stadionban rekord számú, 78 ezer ember előtt legyőzte John Cenát. Ezek után áll ma ismét a tömeg előtt és érzi, végül hazaért.
Van egy ember, akinek köszönetet akar mondani, ő pedig nem más, mint John Cena. Cena olyat nyújtott, mint még soha és tette ezt becsületből. Felsorolja a bevitt befejező mozdulatokat és szerencsésnek vallja magát, amiért kiállhatott Cenával szemben. Győz, vagy veszít, a nap végére az volt a lényeg, hogy minden idők egyik legnagyobb meccsét csinálták a rajongóknak. Köszönetet mond ezért Cenának és az embereknek, köszönetet mond a millióknak, hogy úgy állhat ott, mint az emberek bajnoka. Elmeséli, hogy 1995-ben kirakták a Kanadai Futball Ligából. Köszönetet mond, mert ez is kellett ahhoz, hogy ma este itt állhat.
Szerte a világon az emberek azt hiszik, ez a vég. De nem, ez a kezdet! Tegnap este óta van egy látomása. És amikor ma reggel felkelt és beszélt másoknak erről a látomásról azt mondták: ez lehetetlen, de ő ezt nem hiszi el. Az a látomása, hogy egy napon a WWE Bajnoka lesz és bajnokként sétál a folyosókon újra!

WWE United States Bajnoki Cím mérkőzés: Jack Swagger vs. Dolph Ziggler vs. Santino Marella
John Laurinaitis első akciója a triple treath mérkőzés, ahol Marellától Johnny két kedvence próbálja meg elvenni az övet. Santinonak nincs könnyű dolga, hisz két ember támadja és az elején meccs jobban hasonlít egy kettő az egy elleni küzdelemhez. Aztán láthatjuk, hogy Swagger és Ziggler között sincs minden rendben és valahol természetes is, hogy egy övért folyó harcban nincs barátság. A meccs nem tart túl sokáig, Marella ügyesen mozog és végül Swaggert sikerül leterítenie egy Kobrával, majd kopogtat.
Marella sikeresen megvédi bajnoki címét, Vickie Guerrero pártfogoltjai azonban meg akarják támadni. Santino kimenekül a ringből, a bejáratnál pedig Brodus Clay, a Funkasaurus siet a segítségére. Ziggler van annyira kamikaze, hogy nekiront Brodusnak, ám úgy pattan le róla, mint labda a falról.
Santino sikeres címvédése és Brodus mentőakciója után közösen ünnepeltek és láthattuk a táncoló Kobrát is.

A RAW-ban először láthatjuk a WWE új szupersztárját, akinek a promócióját már hetek óta mutatták nekünk. Első ringbéli debütálására megérkezett Lord Tensai.
A 40 éves pankrátor nem ismeretlen a WWE rajongói számára, korábban már tagja volt a szervezetnek és Prince Albert, illetve A-Train néven emlékezhetünk rá. Miután 2004. november 1-én távozott, Japánban találta meg a helyét, ahol két alkalommal is Tag Team bajnok lett. A WWE-nél (akkor még WWF-nél) egyszer szerzett Interkontinentális Bajnoki Címet.

Lord Tensai vs Alex Riley
Lord Tensai visszatérésének első bemutatkozó mérkőzésén a tehetséges fiatalt, Alex Rileyt kapta ellenfeléül. A két szupersztárt elnézve sejthető volt, hogy A-Ry-nak nem lesz könnyű dolga, de arra talán senki nem gondolt, hogy gyakorlatilag kivégzés lesz a bemutatkozásból.
Lord Tensai letarolta ellenfelét, Alex szinte meg sem tudta ütni. Az egyoldalú küzdelmet végül a mérkőzésvezető állította le, mert Riley nem volt képes folytatni.
A győztes tehát Lord Tensai, azonban neki ez nem volt elég, még egyszer elkapta Alexet és megadta neki a kegyelemdöfést.

Az adás alatt folyamatosan kapunk képet a vasárnapi WrestleManiáról és az azt megelőző eseményekről és megtudjuk, hogy John Cena kicsit később ismét szemtől szemben akar állni The Rockkal.

WWE Bajnoki Cím mérkőzés: Mark Henry vs. CM Punk
Hát bizony, a Bajnoknak sincs könnyű dolga. 24 órával az után, hogy Chris Jerichoval szemben volt egy sikeres címvédése, Mark Henry ellen kell kiállnia. A Világ Legerősebb Embere nem túl rég veszítette el Nehézsúlyi Világbajnoki címét, érthetően nagy lehetőségnek tartja, hogy most a WWE Bajnoka lehet. Punk pedig mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy John Laurinaitis ne aludjon jól és ő maradjon továbbra is a legjobb a világon.
Punk már az első esés után a derekát fájlalja, de figyel és támad. Több rúgást is bevisz Henrynek, aki meginog kicsit, de nem annyira, hogy ezzel Punk előnyhöz jutna.
Mark Henry meg akarja semmisíteni ellenfelét és ahogy Punk állapotát elnézzük, erre van is esélye. Hősiesen küzd, megpróbál lábra, majd fejre támadni és eljut a kopogtatásig is, de mindez kevésnek bizonyul a győzelemhez. Amikor a kötél tetejéről ugrik, Mark könnyedén elkapja, amikor a sarokban támad, Mark visszarúg.
Szerencsére Punknak is sikerül elmozogni Mark Henry második kötélről indított ugrása elöl.
Van egy pillanat, amikor elhisszük, hogy Punk most végképp eldönti a meccset és nyer, de Henry ismét csak összekapja magát.
Végül az óriás átdobja a kötelek fölött a bajnokot és mindketten elterülnek. Egyikük kívül, másik belül.
Punkot elkezdik kiszámolni és mivel képtelen visszamenni a ringbe, elveszíti a mérkőzést, a győztes: Mark Henry.
Henry vinné az övet, de azt kiszámolással nem lehet megnyerni.
A Világ Legerősebb Embere dühös, mert győzelme hiábavaló volt, dühét Punkon vezeti le. A ringből kifelé elkapja a földön fekvő bajnokot és kiosztja neki a World Strongest Slamet.

CM Punk továbbra is bajnok, de olyan mértékben kimerült, hogy felkelni sem tud. Ekkor jelenik meg John Laurinaitis (naná, hogy pincsije, Otunga kíséretében) és nem hagyja ki, hogy verbálisan belerúgjon még Punkba.
Johnny szerint a rajongók versenyképesebb meccseket akarnak és ő megadja nekik. CM Punknak újra és újra meg kell védeni a a bajnoki címét és gyakrabban mint eddig. Figyelmezteti Punkot, hogy sötét felhők gyülekeznek a feje fölött és ezek a sötét felhők katasztrófát jelentenek Punk jövőjére. Punk vért köp.
Chris Jericho is megérkezik és nyilvánvaló, hogy nem ő hozza a megmentést a bajnoknak. Gúnyosan szólal meg: Mi történt CM Punkkal? Micsoda szégyen, micsoda szörnyűség, mi történt Cm Punkkal ma este?
Tegnap este egy remek mérkőzést vívtak és most, úriemberekhez méltóan kell ezt megünnepelniük – folytatja, majd egy üveg italt hoz. Ismét elmeséli, hogy Punk apja alkoholista, a nővére drogos, Punk pedig soha nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik. Most azonban inni fog és ő vezeti rá az alkoholizmus útjára. Az italt rálocsolja a magatehetetlen CM Punk fejére, miközben azt kiabálja, igyál Punk, gyerünk! Még egy üveg italért megy, mert ez Punk végzete. Még egyet akar, aztán még egyet, aztán még egyet… Jericho Punk fölé térdel és az üveget darabokra töri a bajnok fején.
Jericho távozik, Punk fekszik a földön az italtócsában, mindenkinek háttal.

CM Punkot nem “csak” megverték, CM Punkot megalázták. John Laurinaitis megkezdett bosszúhadjáratának az első napőon CM Punk, a WWE Bajnoka az első nagy áldozata. Vajon mennyi idő kell, hogy talpra álljon? Nem tudjuk, hogy szenvedett-e olyan sérüléseket, ami miatt kihagyásra kényszerül. Azt azonban sejthetjük, hogy ha Punk összekapja magát, Chris Jericho és John Laurinaitis nem sok jóra számíthat.

Az új Nehézsúlyú Világbajanokot, Sheamus jelentik be és vállán az övvel megérkezik a Great White. Sheamus történelmet írt azzal, hogy mindössze 18 másodperc alatt győzte le Daniel Bryant a WrestleManián.
Megszólalni nincs ideje, a sérülés miatt kihagyó Alberto Del Rio jelenik meg. A Mexikói Arisztokrata elismeri, hogy hatásos volt Sheamus villámgyőzelme, de erre senki nem fog emlékezni, mert amilyen gyorsan megszerezte, olyan gyorsan fogja elveszíteni is. Új kihívója van, olyan kihívó, aki nem bújik egy lány háta mögé és ennek a kihívónak a neve: Alberto Del Rio!
Sheamus szerint jó újra látni ALbertot. De az emberek nem akarják hallgatni, ahogy Del Rio hörög újra és újra, azt akarják látni, ahogy egy Brogue Kick-et nyom az arcába – mondja. Örül Del Rionak, mert itt a lehetőség, hogy mutassanak az embereknek valamit, amit soha nem fognak elfelejteni.
Del Rio nyugtatja Sheamust, majd elmondja, hogy visszatérése alkalmából kapott egy meccset John Laurinaitistől a pénteki SmakDownban Sheamus ellen. (Emlékezzünk rá, Sheamus is Teddy Long pártján állt.) És ha nyer, garantálja neki Laurinaitis a WWE Nehézsúlyú Bajnoki cím mérkőzést. Del Rio mikrofonja lenémul, egy másikért indul, ám nincs ideje többet megszólalni. Ahogy megfordul, Sheamus talpát és a beígért Berogue Kicket kapja az arcába.

Érdekes lehet elgondolkozni azon, hogy a mikrofon magától némult el, vagy van valaki a háttérben, akinek van mersze Laurinaitis ellen ténykedni…

A színfalak mögött Josh Mathews kérdezni Daniel Bryant a WrestleManián elszenvedett gyors vereségről, a volt bajnok azonban egy szót sem szól.

Cody Rhodes vs. Kofi Kingston
Cody Rhodes elveszítette Interkontinentális Bajnoki Címét Big Show-val szemben, ma este pedig Kofi Kingstonnal kell szembenéznie. Cody arcát elnézve látható, hogy nincs jó hangulata, dühös.
A mérkőzés kiegyenlített, bármelyikük nyerhette volna. Azonban megszólalt Show zenéje és Codyt a saját módszerével alázta le: az óriáskivetítőn fotók jelentek meg az előző esti meccsükről, arról, ahogy Big Show gyakorlatilag kiütötte őt. Ez a bejátszás épp elég volt ahhoz, hogy Cody ne figyeljen Kofira, aki nagyon szemfülesen bevitte a Trouble in Paradise-t és kopogtatott.
A győztes: Kofi Kingston.

Kisebb reklámblokk után az öltözőbe nézetünk be, ahol Mark Henryhez az egykori ECW, mostani FCW sztár, Abraham Washington lép oda. Szerinte itt az ideje, hogy Henry változtasson és megmutassa, hogy mozgás is van az izom mögött. Képviselni akarja a Világ Legerősebb Emberét. Átnyújt egy névjegykártyát és távozik.

Eve jön be és megáll a rámpán. Elmondja, hogy mindenkinek az a vágya, hogy legyen egy pillanata a WrestleManián. Tegnap ő megkapta a sajátját. Nem volt könnyű manipulálni Zack Rydert, pedig ő mindenkit tud manipulálni, egyetlen kivétellel – ez az ember pedig John Laurinaitis. Eve elkezdte a benyalást…

The Miz vs. Zack Ryder
Zacknek nem eshettek jól Eve szavai, mint ahogy nem eshetett jól a nyilvános öv alatti rúgás sem a WrestleManián, ám nincs ideje ezeken rágódni, mert Mizzel kell szembenéznie.
Nem volt rossz meccs és itt is elmondhatjuk, hogy kiegyenlített volt a két srác összecsapása. Először Ryder volt nyerőbb helyzetben, ám Miz durván nekiküldte a ring sarkának, majd sikeresen bevitte a Skull Crashing Finale-t és kopogtatott.
A győztes: The Miz.

John Cena érkezik és Miami közönsége most sem szereti, hiába mondott The Rock elismerő szavakat róla az adás elején.
Elismeri, hogy soha nem gondolt a vereségre, de veszített. A WrestleMania felé vezető úton beszélt, sokat beszélt és minden szavát ma is fenntartja. Senki nem lehet veretlen egész életében – mondja. Spekulációk indultak el, találgatták a reakcióit. Mentegetőzni fog, vagy elsodorja és kimossa innen őt a WWE Univerzum? A tömeg hangosan kántálja: Vesztes vagy!
Nem szeret a rossz hírek hozója lenni, de ez nem fog megtörténni!
Ő egy ember, akit megvertek, mint egy embert és igen, beismeri, tegnap este a WrestleManián legyőzte őt The Rock. Köszönetet mond mindenkinek, aki támogatta őt és megígéri, nem ez volt az utolsó. Kö9szönetet mond a WWE tagjainak, a családjának, a közeli barátoknak, rámutat a közönség soraiban ülő Machine Gun Kellyre, akit a tömeg ugyancsak fújolni kezd. Bocsánatot kér, amiért nem nyert és ezzel elhagyta őket.
A tömeg többször is elkezdte kiabálni, hogy “Lesnart akarjuk”, Cena erre azonban Cena csak annyit reagál: Érdekes kérés, ő azonban Rockot akarja.
Az a hír járja, hogy ő azért van itt, hogy kihívja The Rockot. Nem kihívni akarja, ezt tegnap este rendezték, hanem meghívni. Meghívni ide a ringhez, mert úgy véli, mindenkinek tudnia kell, ő úgy tekint The Rockra, hogy ő a bajnok és ő az egyik legnagyobb szupersztár a WWE történetében. Elismeri, hogy jobb volt tegnap és szeretne gratulálni neki a győzelméhez. A tömeg hangosan kiabálja – Yes, yes, yes, yes… Amit Cena szerint már Daniel Bryanes. Erre kiabálni kezdik, hogy Daniel Bryan, Daniel Bryan….
Végül Cena várja, hogy bejöjjön Rock és gratulálhasson neki. Azonban nem ő érkezik, hanem Brock Lesnar zenéje hangzik fel, a közönség pedig őrjöngeni kezd! Megjelenik Miamiban a RAW-ban Borck Lesnar! Egy újabb legenda tér vissza a WWE-hez, az egykori WWE Bajnok!
Lesnar kezet nyújt Cenának, majd azonnal felkapja és kiosztja neki az F5 nevű befejező mozdulatát.

A RAW ezekkel a képekkel ér véget és nem nagyon van okunk panaszra. Két új visszatérő, folytatódó, illetve induló konfliktusok. Nem tudtuk meg, mi van Teddy Longgal, de azt láthatjuk, hogy Laurinaitis ott folytatja, ahol abbahagyta. Nem tudjuk, mikor tér vissza The Rock, de az nyilvánvaló, hogy John Cena dolga nem lesz könnyű a jövőben. Nem tudjuk, mi van Undertakerrel és mi van Triple H-dzsel és várhatunk arra is, hogy ki lesz Kane következő ellenfele.
A mostani helyzetet átgondolva, érdekes adások következhetnek.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!