WWE RAW 2012. február 13. – Az első Elimination Chamber vitafórum

2012. február 13-án a kaliforniai San Diegoból jelentkezett a RAW Szupershow és először visszapillantást kapunk az egy héttel ezelőtti adásból arra, amikor Kane Eve Torrestől “üzent” Cenának. Megtudjuk, hogy visszatért a RAW-ra John Laurinaitis és ami fontosabb: a mai adásban visszatér Shawn Michaels is.

A nyitóképek után Jerry “The King” Lawlert látjuk a ringben Chris Jericho, Kofi Kingston, The Miz, Dolph Ziggler, R-Truth és a WWE Bajnok CM Punk társaságában. Minden szupersztár saját pódiuma mögött áll, ez a legelső Elimination Chamber vita. Lawler kérdést intéz a jelenlévőkhöz és mindenkinek 45 másodperc áll a rendelkezésére, hogy válaszoljon.

Elsőként CM Punkhoz fordul és megkérdezi, szerinte mekkora az esélye, hogy az Elimination Chamberről is WWE Bajnokként sétál ki? Punk válaszolna, de John Laurinaitis érkezése szakítja félbe. A múlt heti adás után még bizonytalan volt, hogy marad-e a RAW általános igazgatója, kedden azonban a WWE megerősítette, hogy továbbra is betöltheti ezt a posztot. Laurinaitis természetesen David Otunga társaságában jön, elmondja, boldog, hogy itt lehet ma este és boldog, hogy az igazgatótanács támogatja őt. Ezért köszönetet mond, majd távozik.
A kis közjáték után visszatérünk a Punkhoz intézett kérdésre, majd a bajnok válaszol:
– Három dolgot szeretnék mondani nektek, a WWE Univerzumnak. Először is a szavamat adom, hogy ez a vita nem fog erőszakkal véget érni. Másodszor szeretnék gratulálni John Laurinaitisnek, hogy az igazgatótanács döntése értelmében megtarthatta munkáját. Sokan vannak még a feje fölött, biztosan sokat kellett koldulnia. A harmadik pedig: Miért gondolom, hogy nyerni fogok? Mert Én vagyok a legjobb a világon!

Másodiknak Ziggler kap lehetőséget, azonban Vickie Guerrero szólal meg. Végül Ziggler elmondja: Mindenki tudja, hogy én jobb vagyok, mint CM Punk. Jobb vagyok, mint bárki ebben a ringben. Ezt minden este be is bizonyítom, miközben az emberek R-Truth-ot kedvelik, aki nem is tudom miért van most itt…

R-Truth sem marad adós, közli, hogy ha őt megválasztják (mintha választási nagygyűlésen lennének), első dolga az lesz, hogy Vickiet és Dolphot odaadja a Smackdown-on Horswoggle-nek, aki beteszi őket a kis pókos dobozába, majd a turmixgépbe, hogy a nagymama kedvenc pókpörköltjét csinálhassa belőlük. Ebből nyer majd energiát, amire szüksége van, mint mindenkinek a Chamberen és ettől lesz ő WWE Bajnok. Isten áldja a Kis Jimmyt és Isten áldja Amerikát!

Ezek után Lawler Mizhez szól, aki – mint elmondja – a tavalyi WrestleMania fő eseményének résztvevője volt. Miz azonnal korrigál: Ő volt a főesemény, történelmet csinált és kétszer megvédte az övét. Ezért volt a WM27. csillagászati siker. Ha az Elimination Chamberről akarunk beszélni, beszéljünk a szupersztárokról – mondja Miz, majd leszólja a többieket. Kofi szerinte csak tartalékos ember, R-Truth-ot a Kis Jimmy helyettesíti. CM Punk: 0-2 az ELimination Chambereken. Zigglernek ez az első EC mérkőzése és az első eset, hogy nem egy öregasszony szerezte neki. Amikor Jerichot célozná meg, megszólal a csengő, az ideje lejár… Miz folytatja, de Lawler, majd újabb csengetés szakítja félbe.

Kofi veszi át a szót, aki érthetően nehezményezi, hogy Miz szerint ő csak tartalékos ember, aki azért került oda, mert nem volt jobb, ennek ellenére úgy véli lehet, hogy a következő WWE bajnokként távozik.

Legvégül Chris Jericho beszél: Nyilvánvaló, hogy újoncokkal vagyok körülvéve ebben a ringben és ebben az arélnában, de mindenkit megnyugtatok: Én vagyok a legjobb a világon és mindent megteszek, hogy ezt be is bizonyítsam. Tényetek akartok? Nincs a világon ember, aki több Elimination Chamber mérkőzésen vett volna részt, mint én. Az utolsó alkalommal Nehézsúlyú Világbajnokként sétáltam el. Komolyan, legyünk őszinték: A karrierem listája egyedül nagyobb, mint ezé az öt utánzaté itt összesen. És Punk, né-zz rám, ha hozzád beszélek, fiú! Akár most ide is adhatod az övet, mert a mester visszajött és visszaveszi azt, ami az övé.

Punk értetlenül néz körbe, mint aki most fedezi csak fel, hogy hozzá szóltak. Azt mondja, azért nem hallotta Jericho szavait, mert épp arra emlékezett, amikor Chris a 7. helyen végzett a Dancing With The Stars versenyben. Mit is mondtál? – kérdez vissza.

Ziggler nem bírja tovább, szerinte ez a vita egy vicc. R-Truth is rákontráz és mielőtt kitörne a káosz, Jerry Lawler bejelenti az első mérkőzést: Kofi Kingston vs Chris Jericho.
A lökdösődés azonnal elkezdődik, de Jerichonak nem Kofira, hanem Punkra fáj a foga. A bajnok a magasba emeli az övet, Chris felborít egy-két pódiumot, majd amikor megfordul, Kofi azonnal egy Trouble in Paradise-szal fogadja.

Kofi Kingston vs Chris Jericho
Kofi megmutatja, hogy bármennyire is hosszú Jericho győzelmi listája, képes felvenni vele a harcot és méltó ellenfele a nemrég visszatért legendának. Nem csak röpköd a levegőben, hanem bekeményít, és vannak pillanatok, amikor már szinte elkönyveljük a győzelmét. Jericho azonban fordít és nem sokon múlik hogy a Walls of Jerichoval nem arat győzelmet. A végén sikerül bevinnie a Codebreakert és kopogtat. A győztes. Chris Jericho.

Láthatjuk a színfalak mögött sétáló Shawn Michaelst és az őt üdvözlő Triple H-t. Megtudjuk, hogy ma este a CM Punk vs Miz mérkőzés mellett sor kerül egy Randy Orton vs Big Show meccsre is.
Látjuk, hogy John Cena a sérült és még mindig kerekes székben ülő, nyakmerevítős Zack Ryderrel beszél. Zacknél egy csokor vörös rózsa van és arra készül, hogy Eve-nek mondjon valamit ma este.
Cena emlékezteti, hogy minden alkalommal, amikor ott van, Kane fájdalmat fog okozni neki. Hagyja a Valentin napot, menjen be Cena öltözőjébe és maradjon ott.

John Laurinaitis David Otungával beszélget. Laurinaitis szerint nem mindenki boldog, de ő visszatért. Beszélnek arról, hogy az igazgatótanács nem tette meg a RAW állandó igazgatójává, továbbra is ideiglenesen látja el a feladatot. Otungának van egy ötlete, amellyel Laurinaitis nem csak a RAW állandó general managere lehetne, hanem véglegesen ő irányíthatná a SmackDown-t is. Teddy Long helye is veszélybe kerülhet miattuk?

Visszanézhetjük, ahogy a múlt heti SmackDown-ban Big Show miatt Daniel Bryan diszkvalifikációval nyert Randy Ortonnal szemben, majd emiatt Orton nekiesett az óriásnak. Ez már a következő mérkőzés felvezetése.
Daniel Bryan érkezik és helyet foglal a kommentátorok mellett.

Big Show vs Randy Orton
Jó kis meccs volt. Azt hihetnénk elnézve a két embert egymás mellett, hogy Ortonnak esélye sem lehet, de tudjuk, hogy a Vipera kemény legény. És egyre inkább átfordul, egyre inkább heellé válik. A Világ Legnagyobb Sportolójának végül kétszer is kiosztja az RKO-t, de kopogtatni már nincs ideje: érkezik Daniel Bryan, aki a bajnoki övvel takarja be Ortont. A mérkőzésvezető véget vet a meccs hivatalos részének, Bryan pedig megvárja, amíg Show feltápászkodik és neki is ad egy hatalmasat.
A mérkőzés győztese diszkvalifikációval Randy Orton.

És következik a mai este egyik legvártabb pillanata, Shawn Michels, a WWE Hall Of Famere visszatér a Monday Night RAW-ba! A közönség hatalmas szeretettel fogadja, ő pedig bevallja, hogy ideges. Nézte a Twitterét és valaki megkérdezte tőle, miért mindig azévnek ebben a szakában mutatja meg magát? Mert ez a WrestleMania ideje és nem lehet Mania, Mania-szezon Mr. WrestleMania nélkül! Mert ő még mindig vezető, showman és ok, már nem főesemény, de Mr. Hall Of Famer.
Elmnodja, hogy a múlt héten, csak őgy mint a nézők, ő is a TV előtt ült és várta, hogy a legjobb barátja, Triple H kimondja a szavakat, azokat a szavakat, amiket mindannyian hallani akartunk: “Elfogadom a kihívást Undertaker”.
Shown bevallja, sokkolta, hogy HHH ezt nem tette meg. Ezért hívta fel John Laurinaitist és egyezett bele, hogy ma eljöjjön a RAW-ba, hogy itt beszélhessen legjobb barátjával, szemtől-szembe, mindenki előtt. Aztán néhány nap eltelt és ő rájött, hogy Triple H játszott mindannyiunkkal. Ez csak csali Takernek, és most Shawn azt akarja, Triple H jöjjön ki és jelentse be, hogy szembenéznek a WrestleManián.

The Game zenéje szólal meg és jön a megszólított. Öleléssel üdvözlik egymást és bemutatják a legendás DX jelét.
Triple H elmondja, mennyire jó látni Michaelst, és bár megérti, hogy nehéz elszakadni Texastól és a vadászattól, jó lenne ha nem csak egyszer látnánk egy évben, jó lenne kicsit többet találkozni vele.
Shawn azt válaszolja, ő akart itt lenni, élőben és hallani másokkal együtt, hogy Triple H szembenéz Takerrel. HHH ismét megerősíti, amit a múlt héten már sajnos hallottunk: Nem fognak szembenézni egymással a WrestleManián és ezt elég egyértelművé tette a múlt héten. HBK nem akarja félbeszakítani barátját, és érti őt, hogy öltönyben nem mondhatott mást, de…
Triple H ismét elmondja, nem a ruha beszélt, hanem ő. Ő tudja, mit tett Taker. Undertaker tavaly megnyerte a csatát, ő viszont a háborút nyerte meg. Ha ismét megküzdenének, megverné Taker és ezzel vetne véget a karrierjének, ezt pedig nem akarja. Undertaker nem ugyanaz a srác többé – mondja.
Michaels nem hagyja annyiban. Te nem ugyanaz a srác vagy? Ki vagy te pontosan? – kérdezi barátját. Szerinte HHH pont egy olyan ember, aki befejeztette az emberekkel! Véget vetett a karrierjüknek, rálépett a torkukra, és nem volt kegyelem, nem volt könyörület, ez volt a játék! Azt akarod mondani, hogy feleségül vetted azt a csajt és ezzel egy lettél közülük? – utal ezzel HHH házasságára Stephanie McMahonnal és barátja öltönyére mutat. Ez az, ami te most vagy? Egy hűtlen? – kérdezi.

Ez nem hűtlenség Shawn, ez befektetés a jövőbe – válaszol HHH és próbálja megmagyarázni Michaelsnek, aki azonban ismét félbeszakítja.
Ő egy egyszerű ember és nehezen érti meg a mély, üzleti világot – mondja, de azt tudja, hogy ha valaki kihív téged és te visszautasítod, akkor gyáva vagy. Nem érdekes, HHH-nek milyen szépek a ruhái és mennyi pénz veszi körbe, mert amikor vége a napnak, a gyáva akkor is gyáva marad.
Triple H megpróbálja otthagyni barátját, Shawn először visszafogja, majd mélyen egymás szemébe néznek és HHH elindul. Visszafordul és dühösen mondja, szerinte Shawn nem érti, mi folyik itt. Neki felelőssége van. Mindez (a WWE) – mutat körbe – az övé lesz és ennek a felelőssége az ő vállán van. Triple H szerint HBK őgy néz Undertakerre, mint egy ellenfélre, ő viszont úgy, mint egy márkára. Egy márka jót tesz az üzletnek, és nem engedheti meg, hogy egy márka ilyen véget érjen, mert az rossz az üzletnek! Ők hárman – HHH, HBK és Taker – egy korszak utolsó tagjai. Egy régi fajta voltak, Shawn már visszavonult, ő elfoglalt, Undertaker maradt. Nem áll ki ellene és kárhozzon el, ha ő vet véget Undertakerrel annak a korszaknak.

Shawn Michaels szerint ez egy fantasztikus beszéd volt, ami valószínűleg sok embernél működik, de ő nem elégedett. Azt akarja, Triple H nézzen a szemébe és mondja ki egyenesen: Nem akar végezni Takerrel. HHH némán néz, nem képes kimondani, távozni akar. Shawn megragadja a ruháját és rákiabál: Mondd a szemembe! Farkas szemet néznek és a végén HHH kimondja: NEM!

Shawn Michaels szótlanul távozik, Triple H magára marad és elsötétül az aréna. Undertaker múlt héten már látott filmje jelenik meg a kivetítőn. A részletek a tavalyi WrestleManiáról, kettejük kemény csatájáról. A visszhangó NEM – amivel HHH visszautasította őt, a visszavágót. És a földöntúli hang: Még nincs vége. Bosszú, bosszú, bosszú…

Az amerikai foci kedvelői felfedezhetik a nézők között Troy Polamalut, a Pittsburgh Steelers népszerű játékosát, aki gyermekeivel nézi a RAW-t.

Dolph Ziggler vs. R-Truth
A meglehetősen rövidre sikerült mérkőzés elején úgy tűnt, Ziggler viszi gyorsan győzelemre a dolgot, és hogy bizonyítsa képességeit, még egy fejenállást is bemutatott. A szorításból Truth kijött, sőt Ziggler megszokott felüléseinél ő fogta és kopogtatta le villámgyorsan ellenfelét.
A győztes tehát R-Truth. Vickie és Ziggler tombolt a dühtől.

Santino Marella megy oda Zack Ryderhez. Hallotta, hogy Zack és Eve között szerelem szövődik, és akad néhány szerelmi tippje Zack számára. Kezdjük a lehelettel – mondja és Ryder belefúj Marella arcába, aki szerint Zacknek szájszaga van és egy száj-illatosító különlegességet ad neki, egy prototípust. Zack ugyancsak fintorog, szerinte undorító. Marella is bekap egyet és közli, hogy ez bizony fokhagyma és ez a 9. számú szerelmi bájital.

Tamina vs. Brie Bella
A dívák mérkőzését Beth Phoenix a kommentátorok mellől figyeli, miután hivatalosan is bejelentették az Elimination Chamberre a Beth vs Tamina mérkőzést. Túl sokáig nem kell figyelnie, Tamina először a Samoan Drop-ot viszi be, majd a Superfly Splash-t látjuk.
A győztes: Tamina.

A reklámblokk végén Josh Matthews kérdezi John Cenát The Rockról. John nem tud már válaszolni, a háttérből sikoltozás hallatszik. Kane egy mentőautóba zárja épp Eve-t, amikor Cena odaér és megtámadja a Nagy Vörös Szörnyet. Azt hihetjük, nem sikerül kiszabadítania a lányt, aki azonban az utolsó pillanatban kiugrik a szirénázó járműből. Kane elhajt, Cena és Eve pedig megcsókolják egymást! Szegény Ryder… Ahogy a kamera félre fordul meglátjuk őt is, a csókot végignézte és láthatóan egy világ omlott össze benne. Zack elkerekezik, Eve utánamegy és elmondja, mennyire sajnálja, mi történt, ami odáig vezetett, hogy a pillanat hevében elvesztették a fejüket.

CM Punk vs. The Miz
A két szupersztár jó kis meccset vívott és nem volt könnyű győzelem a győztesnek. Punk viszonylag gyorsan eljutott a GTS-ig, de Miz ki tudott szabadulni és egy komoly DDT-t osztott ki a bajnoknak. Punk látványosan és jól mozgott el Miz elől, amikor a ring sarkáról akart ráugrani, de kopogtatni nem sikerült. A második GTS kísérletet Miz majdnem a saját javára fordította és megpróbálkozott a Skull Crushing Finale-vel, ezt azonban védte a bajnok, sőt azonnal átvitte az Anaconda Vice szorításba, amivel rákényszerítette ellenfelét a feladásra.
A győztes: CM Punk.

John Cena érkezik az arénába és közben a Kane elleni Elimintation Chamber Ambulance mérkőzésének reklámját láthatjuk. Cena a korábbi kínos pillanatról beszél. Elmondja, hogy megpróbált bocsánatot kérni Zacktől, de nem hallgatta meg, így bocsánatot kér nyilvánosan is.
Ez volt Kane terve – mondja. Az, hogy ellene fordítsa a barátait, ellene fordítsa a WWE Univerzumot. Hogy egyedül maradjon és ne legyen más választása, csak a gyűlölet. Elég jól megalapozott terv, ami mással talán működött volna, de ő nem más. Az emberek azt hiszik, hogy átállni a másik, a rossz oldalra egyszerű, azt hiszik van egy kapcsoló és csak megnyomjuk.
Cena hallgatja, ahogy a tömeg azt kántálja: Gyűlölünk téged!
Hat éve azok fújolják folyamatosan, akik nem képesek megérteni, hogy jól érzi magát a saját bőrében – mondja. Azpk, akik nem fogadják el, hogy büszke arra, aki és amit csinál. Azok, akik kétlik, hogy ő a gyűlölet fölé emelkedik. Ezek az emberek azt hiszik, hogy ő puha. van egy üzenete az ilyen embereknek, különösen Kane-nek: Neki van szüksége a gyűlöletre és Cena nem fog papírzacskókkal harcolni. Továbbra is azt fogja csinálni, ami a dolga. Alkalmazkodni fog, harcolni fog és nyerni fog. Szavát adja, hogy az Elimination Cambert Kane egy mentőautóban fogja elhagyni. Majd The Rockot említi, van egy üzenete neki is a WrestleManiára…
Mielőtt elmondhatná, Zack Ryder gurul be kerekes székén. Láthatóan nehezére esik, de a ringbe megy. Dühösen üti ki a mikrofont Cena kezéből, majd pofon csapja barátját.
Cenát eltölti a gyűlölet? Leveti pólóját, mintha meccshez készülne. Csak nem az ellenfelet látja a nyakmerevítős, sérült Zackben?
Nem voltál soha a barátom – kiabálja az arcába Ryder. Ismét meg akarja ütni Cenát, aki azonban elkapja a karját. A lendülettől Zack elesik és már-már szánalmas, ahogy merevítőjében ül a kötélnek támaszkodva. Cena is így érezheti, felsegítené, de Ryder nem kér a segítségből. Kimászik, megfogja mankóit és elbiceg. Az óriás kivetítőn megjelenik Kane. Cena elutasított lett – mondja. Ellopta tőle az egyetlen barátja igazi szeretetét. Miközben Cena arról beszél, ki is ő és hogyan emelkedik a gyűlölet fölé, lassan eltölti a gyűlölet.
Kane szerint Cena teste és lelke egy mentőautóban fogja elhagyni a WWE-t.
Cena egy mikrofont kérne, hogy válaszoljon, ám amíg félrefordul, Kane siet be és megragadja Zack tolókocsiját. A sérült szupersztárral felgyorsítja a járgányt, majd lelöki egy lépcsőn. Zack magatehetetlenül esik le és ki, Cena pedig rohan, hogy segítsen neki.
Újabb déjá vu: Rydert hordágyra kötözve viszik ki az arénából.

Kane betartotta ígéretét, ismét fájdalmat okozott Zacknek. Cena bármennyire is erős akar lenni, látszik, hogy egyre dühösebb.
A barátok pedig egymás ellen fordulnak…

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!