WWE RAW 2012. február 27. – The Rock ismét megmutatta magát

2012. február 27-én, 34 nappal a WrestleMania előtt a portlandi Rose Gardenből jelentkezett a RAW Szupershow. Tovább folytatódtak a szóváltások és remek mérkőzéseket hozott össze a WWE.

Az adás elején egy összefoglalót kapunk John Cena múlt heti beszédéről Rockkal kapcsolatosan, majd azonnal kezdődne az első mérkőzés, de…

A meccset nem tudják elkezdeni, mert megjelenik egy villogó kabát, azaz Chris Jericho, akinek Punkra és a WWE Bajnoki címre fáj a foga. Megkérdezi a bajnokot, talán valaki mást várt? Valami fontosat akar mondani. Szerinte CM Punk fantasztikus előadóművész és neki is a kedvence, de nem jobb mint ő, nem a legjobb a világon. Neki soha nem kellett ezt hangoztatnia, mert a rajongók nevezték így. Soha nem kellett felírnia ezt a pólója hátuljára, mert a rajongók írják a véleményeket. Jericho szerint ő az előadóművészek azon csoportjához tartozik, akik bejárták a világot és sztárrá váltak még mielőtt a WWE-be eljutottak volna. Az olyan srácok mint ő, mindent vittek és semmit nem adtak. Rossz híre volt emiatt, de nem bánja, mert tudta, hogy ő a legjobb a világon. Jericho szerint Punk látszólag a saját útját járja, lázadó lett, mint ő volt, de valójában csak utánozza, Punk egy Chris Jericho másolat.
Punk leállítja, szerinte ő és a közönség is fáradt már ezt hallgatni. Tudja, hogy Jericho mennyire jó, de neki az a problémája, hogy Jericho kijön ide és arról beszél, hogy ő lopott tőle, ő lemásolja. Ő mindenért megharcolt ami megszerzett és valójában nem Jericho volt az, aki először mondta, hogy a legjobb a a világon. Volt egy srác – mindketten látták régebben – úgy hívták Bret Hitman Hart. Ő a legjobb volt, a legjobb és a legjobb is lesz!
Jericho válaszként sorolni kezdi, mit ért el karrierje során, Punk szerint viszont Jericho testbeszéde arról árulkodik, hogy Chrisben sikoltozik a kisebbrendűség.
Kinek próbálja bizonyítani, hogy ő a legjobb? Neki, azaz Punknak, a közönségnek, vagy saját magának? Jericho egyszerűen féltékeny rá, mert csak az egykori WWE Bajnok és soha nem volt igazán az az ember, akivé ő válni tudott. Másokra hárítja a felelősséget, ám Jericho döntött úgy, hogy távozik, könyveket ír, játékokban vesz részt és rocksztár lesz. Míg ő cápákkal úszott, Jericho sztárokkal táncolt.
Jericho szerint mindez csak kirakattevékenység. Azért jött vissza a WWE-be, hogy a WrestleManián zavarba hozza Punkot és visszavegye azt, ami az övé.
Punk is a WrestleManiáról beszél. Elmondja: nincs szükség látványos bevonulásra, pirotechnikára és az őrült villogó kabátra, hogy bizonyítsák milyen csodálatosak is ők. Csak egy ringre van szükség és április 1-én kiderül, ki a legjobb a világon. Ez az összes, amire szükség van ahhoz, hogy bemutassák a WrestleManiák történetének legnagyobb mérkőzését. És az éjszaka végén Jericho ezt fogja látni: Punk magasra emeli a kezeit és az övet, majd hozzáteszi: Nem lesz vége a világnak, csak neked lesz véged!

A Jericho-Punk közjáték után megérkezik a másik bajnok, a WWE Nehézsúlyú Bajnoki Öv jelenlegi birtokosa, Daniel Bryan is és valóban következhet a CHampion vs Champion csata.

Champion vs Champion – CM Punk vs Daniel Bryan
A keddi élő SuperSmackDown adásban a mérkőzés gyakorlatilag döntetlenre végződött. Nem csak a két bajnok összecsapásáról, hanem a RAW és a SmackDown General Managerének ellentétéről is szó van itt. Ennek megfelelően ők sem hiányozhatnak a ring mellől: Bryan AJ kíséretében érkezik és John Laurinaitis áll David Otungával az oldalán, míg CM Punk mellett Teddy Long és Santino Marella jön be.
Daniel Bryan nem tétlenkedik, amíg Punk Laurinaitis-szel van elfoglalva, letámadja hátulról, beszorítja a sarokba és ütni-rúgni kezdi. Punknak sikerül kifordulnia és hasonló keménységgel vág vissza.
Közben a kommentátori asztalnál nem marad el a Laurinaitis-Long szóváltás és természetesen Michael Cole sem hagyja ki, hogy ismét benyaljon a RAW vezetőjének.
Amikor Daniel Bryant Punk átdobja a kötelek fölött, a nehézsúlyú bajnok a barátnőjét, AJ-t hívja oda és a háta mögé bújik, hogy CM Punk ne tudja támadni a Suicide Dive-val! A lányt a bíró küldi el, és Bryan kihasználva a lehetőséget kirántja ellenfelét a ringből, majd nekicsapja az acél lépcsőnek.
Punk természetesen ismét összekapja magát, ám amikor a GTS-hez készül, David Otunga zavarja meg. Az első alkalommal Punk, a második közbelépésnél azonban Santino Marella akadályozza meg Otunga mesterkedését és kioszt neki egy Kobrát! Itt szabadul el a pokol. John Laurinaitis felugrik és lerántja Marellát a ring széléről, ezt azonban Teddy Long sem tűri szótlanul.
Daniel Bryan arra akarja kihasználni a kavarodást, hogy angolosan távozzon az arénából, azonban Sheamus is közbelép és akár a múlt héten, most sem hagyja! Elkapja és visszapenderíti a ringbe, ahol CM Punk egy GTS-sel fogadja! Mondhatnánk, hogy jó éjszakát Daniel Bryan, azonban Punk kopogtatni nem tud, mert John Laurinaitis rohan be! Érvénytelenítteti a meccset, mert Sheamus közbeavatkozott és diszkvalifikáltatja Punkot!
Punk tekintete nem sok jó ígér, azt hihetnénk, hogy ott helyben agyonszúrja vele a GM-et, azonban más történik! Teddy Long is a ringben és fellöki a nála egy fejjel magasabb Laurinaitist.
A kakaskodó General Managerek harcát végül Otunga, Marella és a mérkőzésvezető akadályozza meg. Punk is kifelé megy, az aréna bejáratánál azonban Chris Jericho megtámadja. Punk először a Scoop Slamet, majd a Walls of Jericho-t szenvedi el, a földön fekvő szupersztár fölött pedig Jericho pózol az övvel.

Láthatjuk, hogy ma este megjelenik a RAW Szupershow-ban The Rock, visszanézhetjük Jericho Punk ellen intézett támadását, majd Josh Matthews mondja el az edzőterem előtt, hogy Punk több, mint ideges…

Miután a múlt héten hivatalosan is bejelentették az Undertaker vs Triple H mérkőzést a WrestleManiára, az előző évi No Holds Barred meccsből láthatunk részleteket és a WWE szupersztárjai mondják el véleményüket a tavalyi hatalmas csatáról.

Kelly Kelly vs Nikki Bella
A mérkőzést viszonylag gyorsan Kelly Kelly nyerte.

John Cena vs The Miz
A lányok meccse után John Cena érkezik, akinek The Miz ellen kell a kötelek közé lépnie. Miz is megjön, mikrofonnal a kezében. Valamit el akar a meccs előtt mondani, hogy ne nyomassza tovább.
Keményen dolgozott, senki sem dolgozott nála keményebben a múlt évben. És a WWE mégis ezt tette vele: az ő neve maradt le a WrestleMania kártyáról. Be fogja bizonyítani mindenkinek, hogy ő méltó a WrestleManiára, hogy ő maga a WrestleMania. Legyőzte a tavalyi Manián John Cenát is, mert ő a Miz és ő fantasztikus!
A győzelem most azonban nem sikerül Miznek, bármennyire is akar bizonyítani. Jól állja a pofonokat és ad is Cenának, azonban az STF-et követően feladja a meccset.

Cena a győzelmét ünnepli, amikor az óriás kivetítőn megjelenik The Rock, aki az edzőteremben követi egy monitoron az eseményeket.

WWE Tag Team Bajnoki cím Triple Threat mérkőzés: R-Truth és Kofi Kingston vs Dolph Ziggler és Jack Swagger vs Primo és Epico
Két kemény párossal szemben kell az aktuális bajnokoknak, Primonak és Epiconak megvédeni az övet és talán kicsit meglepő, de ez sikerül is nekik. Jó kis meccset hoztak össze a srácok és amikor Kofi egy Trouble in Paradise-zalé leterítette Swaggert, Primo még egy Backstabbert is kiosztott neki. Ezt Epico kihasználta és sikeresen kopogtatott.

A mérkőzés végén a fények kialszanak, a lángok fellobbannak és megjelenik Kane. A Nagy Vörös Szörny Cena és a távol lévő Ryder után a csapatokat veszi célba és dupla Chokeslamet ad Zigglernek és Epiconak. R-Truth próbál közbeavatkozni, megtámadja Kane-t, de a végeredmény ugyanaz: ő is megkapja a Chokeslamet. A ring négy sarkában fellobbannak ismét a lángok és Kane földön fekvő embereket hagyva maga mögött távozik.

Irodájában John Laurinaitis Otungával beszélget, amikor Teddy Long nyit be és bár Laurinaitis többször is felszólítja, hogy maradjon az irodáján kívül, elmondja, amiért jött. Long szerint az a hír járja, hogy a jövő heti RAW adásban Laurinaitis már nem lesz ott. Szerinte azonban az a hír terjed, hogy Teddy Longot kirúgják a SmackDownból. Teddy Long egyszerűen lóseggnek nevezi Laurinaitist. 😀

A reklámblokkot követően visszanézhetjük mi történt Eve és Cena között, majd a lány jelenik meg az arénában. Azt hihetnénk elsírja magát, de sikerül könnyek nélkül megszólalnia. Elmondja, hogy ő egy olyan nő, aki a férfiak világában él. Lehet, hogy felhasználja a férfiakat, de egy sincs közülük, aki ennek ne örülne, egy sincs közülük, aki ellen tudna állni neki. Nem őt kell hibáztatni, hanem a férfiakat. Eldobja a mikrofont, csókot int, majd távozik. A hátsó folyosón Kelly Kellyvel akad össze, akivel korábban igen jóban voltak és közösen küzdöttek a többi lány ellen. Kelly megkérdezi, mi történt vele, teljesen más ember, mint volt. Eve kineveti a lányt.

Big Show és Sheamus vs Cody Rhodes és Mark Henry
Újabb remek páros összecsapás! Cody egy mikrofont kér, leállíttatja a zenét és egy videóbejátszást mutat. A WrestleMania XXIV-en, 2008-ban Floyd Mayweather professzionális bokszoló okozott kínos pillanatokat Big Show-nak, amikor egy No DQ mérkőzésen kiütötte a 12. percben.
A bejátszás után Big Show Codyval kezdene, ám ő gyorsan megérinti Mark Henryt, és átadja neki a lehetőséget. A Világ Legnagyobb Sportolójának összes dühe a Világ Legerősebb Emberére zúdul, majd Show többet foglalkozik a ringtől tisztes távolságban lévő Codyval, mint a meccsel. Sheamus azonban figyel, amikor Henry támadna, közbeavatkozik. Bevisz egy Brogue Kick-et, majd kopogtat.
A győztes páros tehát Big Show és Sheamus.

A meccs után megtudjuk, hogy a WWE Igazgatótanácsa kedden hivatalos bejelentést tesz közzé a WWE weboldalán. Annyi bizonyos, hogy a bejelentés a RAW és a SmackDown General Manager személyében bekövetkező változásokról fog szólni és Theodore Long, illetve John Laurinaitis jövőbeni tevékenységét határozza meg. Nagy kérdés, hogy a két adás vezetése valóban egy kézbe kerül-e. Kérdés, hogy ha igen, akkor Long, vagy Laurinaitis marad? Esetleg mindketten távoznak és egy harmadik ember irányítja a heti show-kat?

Visszanézhetjük John Cena múlt heti, The Rockhoz címzett beszédének részleteit, majd megtudjuk, hogy a jövő heti RAW adásban Shawn Michaels ismét megjelenik.
A várakozást egy rég hallott bevonuló zene dallama töri meg és megjelenik The Rock!

Az emberek bajnoka a karját mutatja, ez a valóság, libabőrözik, mert itt állhat, és ez olyan jó. Lehet, hogy ez sokkol néhány embert a háttérben, de ő nincs itt minden héten. Itt volt minden héten – mondja, éveken át, ez volt a munkája és szerette, mert Rock itt született, a WWE-ben, a WWE kreálta a rajongóknak, ha ez nincs, The Rock nem létezne.
Soha nem mondta, hogy nem megy el, soha nem mondta, hogy minden show-ra vissza fog jönni. De valaki a háttérben – és a közönség Rock szerint tudja, kiről beszél – ezt szó szerint akarja érteni. Ellentétben azzal a személlyel ő tiszteli a közönség intelligenciáját. Egyre hangosabb a Fruity Pebbles kántálás, ami tetszik Rocknak, meg is jegyzi, hogy szereti ezt az éneket, majd folytatja a beszédét.
Elmondja, hogy a közönség tudja, hogy Rock ebben az üzletben született. Tudják, hogy a szíve, a lelke ide tartozik és azért áll most itt, a ring közepén, mert szereti a WWE-t. mindig a WWE része volt és a WWE mindig egy rész volt őbelőle.
John Cena (a név hallatán a tömeg felbúg) – mondja Rock, évek óta hitte már, hogy Cena hamis, de rájött, hogy nem az. Ő az a srác, aki a múlt héten kiállt ide és minden szenvedélyével és haragjával nekiesett. Cenának megvan Rock telefonszáma, de ő nem akar beszélni Cenával, inkább pofán vágná egy Kung Pao csirkével.
Tehát nem gondolja, hogy Cena hamis, nem gondolja, hogy rossz srác, Cena egy Kung Pao szuka.
Ez nagyon tetszik a közönségnek és azonnal elkezdik a Kung Pao Bitch szöveg kántálását, majd Rock folytatja.
Cena a múlt héten olyan dolgokat mondott, amik keményen érintették őt. Azt mondta, április 1-én mindazokért fog harcolni, akik kedvelnek egy profi pankrátort, akik profi pankrátorrá akarnak válni. Ő azonban ebben az üzletben nőtt fel és azt tanították neki, hogy senki nem fog harcolni érte! Az egyetlen személy, aki harcolhat érted, az te vagy – mondja, ez a módja, hogy tanuljunk, ez a módja, hogy jobbak legyünk.
Stone Cold Steve Austin harcolni fog értem? – kérdezi Rock. Ne, a pokolba is, nem! Sorolja a szupersztárokat, és arra próbálja ráébreszteni Cenát, hogy ők nem érte, vagy másért, magukért harcoltak, így lettek azok, akivé válni tudtak.
Semmi baj, ha Cena azokért a srácokért akar harcolni, tegye, ám ő a közönségért harcol! Ez ismét üdvrivalgást vált ki a jelenlévőkből.
Rock szerint a rajongók már belefáradtak abba, amit Cena minden este lenyom a torkukon. Ismét felhangzik a Kung Pao Bitch kántálás, mire Rock megjegyzi, hogy Portland és a Kung Pao Botch most világszerte trend lett.
A rajongok tehát belefáradtak, már nem szórakoztatja őket az a műfaj, amit Cena képvisel, és amit ő tehet, amit szeret csinálni, amiért él az az, hogy szórakoztasson. Itt a ring közepén, a mozivásznon… Amikor ő együtt van a rajongókkal, valami elindul és lángnyomot hagy maga mögött. Amikor ő visszajött, utalt rá, hogy Cena olyan, mint a Fruity Pebbles golyók egy gabonapelyhez dobozban. És amikor ő azt mondja, hogy az elmúlt években Cenától a leginnovatívabb dolog az volt, hogy megváltoztatta a rövidnadrágja stílusát. Az álcázás láthatóan jól működik, mert azóta senki nem találja a golyóit – teszi hozzá.
Rock és a közönség remekül elszórakozik, elpoénkodik Cenán, és Twitter trendet csinálnak az elveszett golyókból is. A felhőtlen viccelődést Cena zenéje szakítja félbe. Ó ember, milyen vicces, ki nem hagynám ezt – kezdi. Nyugodtan utaljon vele kapcsolatba Rock a Kung Pao csirkére, ez tökéletes, zseniális.
Aztán beszél arról, hogy ő – akárcsak az emberek – nagy Rock rajongó volt addig, amíg Rock nem vált Dwayne Johnsonná. Dwayne Johnson azonban egy önző, egoista, átlátszó rohadék, nem érdekelné az sem, ha a WWE bezárna holnap. Nem szükséges, hogy a hűség és a tisztelet trend legyen világszerte és neki sincs szüksége arra, hogy a reklámjegyzeteket a csuklójára írja.
Április 1-én milliók fogják nézni John Cenát The Rock ellen, John Cena szembenéz Dwayne Johnsonnal. És meglátja benne az embert, aki fél, mert a pokolba fogja verni a WrestleManián.
Cena elindul kifelé, majd visszaszól: Folytassa a trenddé válást. Ledobja a mikrofont és távozik.

Rock beszél ismét. Ez tipikus Cena volt, kijön, jártatja a száját, és elmegy, mielőtt lecsaphatná az ajkait az arcáról – mondja. Nem lepődik meg, hogy Cena összekever a világon mindent, de egy valamit el kell mondania: The Rock és Dwayne Johnson, nem számít éppen hol is van. Cena jártatja a száját, hogy milyen kemény, pedig nem is az. De ami a lényeg: Nem számít, ki néz szembe John Cenával a WrestleManián, The Rock, vagy Dwayne Johnson, szét fogja rúgni Cena seggét!

A RAW a két szupersztár szóváltásával és véget, de több kérdés nyitott marad. Például hamarosan megtudjuk, ki fogja vezetni a jövő heti adásokat.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!