WWE RAW 2012. február 6. – Szupershow Oklahomában

2012. február 6-án Oklahomában rendezték meg a következő RAW Szupershowt, amelyen egy hat fős mérkőzés volt a fő esemény. Emellett megszólalt Triple H és Chris Jericho is.

Az adás elején Undertaker múlt heti visszatérésének pillanatait eleveníthetjük fel, majd azonnal bejelentik a ma esti főmérkőzést, ami egy Six-Pack Challenge Chris Jericho, CM Punk, R-Truth, The Miz, Dolph Ziggler és Kofi Kingston között. A mérkőzés győztese lesz a WWE RAW mérkőzés utolsó belépője az Elimination Chamberen.
Megtudjuk azt is, hogy ma este a Nehézsúlyú Világbajnok Daniel Bryan egy az egyben fog megküzdeni Big Show-val.

Triple H zenéje hangzik fel. The Game a múlt heti eseményekről szeretne beszélni. Elmondja, azért volt ott az előző RAW adásban, hogy kirúgja John Laurinaitist. John Laurinaitis azonban a WWE központjába repült és Stanfordban kérte az igazgatótanács tagjaitól, hogy hadd tartsa meg állását. A tanács még nem döntött, de az értesítés akár már holnap megérkezhet.
Ma azonban azért van itt, hogy még egy nagyon fontos dologról beszéljen, ami a múlt héten történt. Ez pedig Undertaker visszatérése. Undertaker visszatért, pedig nem láttuk a múlt évi WrestleMania óta – mondja.
– A múlt héten Undertaker gongja megszólalt, lejött a rámpán és nem szégyellem bevallani, hogy 20 itt eltöltött év után ez milyen érzés nekem. Ahogy jött felém, a hideg futkosott a gerincemen és pillangók repkedtek a gyomromban. Még 20 év után is, amikor egy ringben állok Undertakerrel, félek. Amikor itt állok vele a ringben, megalázottnak érzem magam. – teszi hozzá.
Elmondja, hogy hétfő éjszaka eszébe jutott a múlt év, amikor Undertaker kijött, egy szót sem szólt, csak felnézett erre a jelre – és a WrestleMania logóra mutat. A múlt héten, mikor ugyanez történt, visszavágót akart. A visszavágó visszavágóját.
– Amikor belenéztem a halott ember szemeibe, életemben először nem rohangált a gerincemen a hideg, nem voltak pillangók és nem volt áhítat, nem volt semmi. Nem volt megalázó. Néztem a szemét és azt éreztem: sajnálom. Rosszul éreztem magam – mondja.
Triple H tudja, mit csinált Undertaker tavaly ezért úgy döntött, másként emlékezzenek rá az emberek, és egy videó-összeállítást kapunk a Dead Man legjobb pillanataiból.
Ő Undertaker, ő a halott ember! – kiáltja Triple H a képkockák után. Ez az, ahogy Takerre emlékezni akar, nem pedig azok a képsorok, amiket a WrestleMania XXVII. utáni történésekről láthatunk. Arról, hogy Undertaker nem volt képes kettejük mérkőzésének végén a saját lábán elhagyni az arénát.
Nincs senki, aki Undertakerhez mérhető. Az ő öröksége semmihez nem fogható. 19-0. A WWE történetében valaha volt legdominánsabb erő.
“Dead Man, te kihívtál engem a WrestleManiára, de szívem minden tiszteletével ezek miatt az okok miatt azt mondom: NEM!” – utasítja el HHH. A közönség érthetően csalódottan morajlik fel, amit Triple H megért, de ő állt vele szemtől szemben, ő látta, ő tudja…Tavaly Undertaker nem halt meg a WrestleManián, de ha megint szembekerülnének, neki (Triple H-nek) kellene befejezni. És ezt Taker is tudja. És talán ő is azt akarja, hogy vessenek ennek véget.
Elmondja, hogy amikor gyerek volt, hallott egy kifejezést: “még a halott is meghalhat”. Mindennek és mindenkinek van határa. Láttuk Taker korlátait tavaly és nem ő lesz az, aki ezen a határon átlöki őt. Nagyon tiszteli Takert, de a WrestleMania visszavágónak vége.

Mi rajongók tudjuk a józan eszünkkel, hogy eljön az a pillanat, amikor kedvencünk nem lép ringbe többé, egy legenda visszavonulása azonban mindig elszomorító pillanat. Undertaker – sajnos lassan kijelenthetjük – visszavonul, még ha ezt egyelőre ebben a formában nem is jelentették be. Egy újabb legenda, aki legfeljebb vendégként lép a kötelek közé, egy újabb legenda, aki kiérdemelte, hogy majd a Dicsőség Csarnokába kerüljön?

Taker azonban még élteti bennünk a reményt. Láthatjuk, hogy a színfalak mögött az egy évvel ezelőtti mérkőzés képeit nézi és azt mondja: Nincs vége! Add nekem, ami az enyém. A bosszút. És én adok neked még egy esélyt a halhatatlansághoz. Még nincs vége!

Big Show vs. Daniel Bryan (AJ)
Daniel és Show először kerül szemtől szembe egymással, hogy ne támadással, hanem mérkőzésen mutassák meg, ki a jobb. AJ is ott van a ring mellett.
Bryan nem igazán bír hatalmas termetű ellenfelével, AJ pedig ismét arra kéri Show-t, hogy ne bántsa a barátját. A lány majdnem megint balesetet szenved, amikor Big Show lendületét alig tudja fékezni és kicsit nekinyomja a lépcsőnek. Daniel elhúzza AJ-t és miközben ki akarja kísérni, kiszámolják.
A mérkőzést így kiszámolással Big Show nyeri, de látszik rajta, hogy cseppet sem örül ennek a győzelemnek.
Amikor Bryannek leesik végre, mi is történt, felháborodik. Nem, nem! Milyen hatalmas őrült és milyen ember vagy te! – kiabálja. Szerinte Show bebizonyította, hogy amikor nekifutott AJ-nek, ez volt a célja. Show csak legyint, Daniel azonban folytatja és kérdőre vonja, miért kínozza ezt a szegény, ártatlan nőt. Ő azonban meg fogja védeni, mert szereti őt és ez sokkal fontosabb neki, mint megnyerni, vagy elveszíteni egy meccset. Függetlenül attól, hogy az Elimination Chamberen mi lesz, ő Daniel Bryan marad, ő vegán marad és ő marad a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka!

A reklámblokkban többek között a WrestleMania és az Elimination Chamber előzetesét is láthatjuk, valamint a múlt heti RAW adásból azt a részletet, amikor a NASCAR versenyző Carl Edwards és jó barátja, John Cena találkozott. Edwards felkérte Cenát, hogy Daytonában a február 26-i futamon ő lengesse meg a zöld zászlót és ezzel indítsa el a versenyt.

Az élő adásba visszatérve David Otunga áll a ring közepén. Elmondja, hogy soha nem volt olyan kreatív és intelligens főnöke, mint John Laurinaitis és reméli, sőt azon imádkozik, hogy a WWE Igazgatótanácsa helyén kezeli a dolgokat és nem fogja kirúgni. Megkéri a közönséget, hogy imádkozzanak vele.
Az átszellemült pillanatot Justin Roberts szakítja félbe, aki bejelenti, hogy Triple H döntésének értelmében David Otunga most azonnal meg fog mérkőzni valakivel.
Otunga hiába tiltakozik, hiába hivatkozik nem megfelelő öltözékére, ez van. A meglepetés akkor jön, amikor kiderül, hogy ellenfele nem más, mint a 2012-es Royal Rumble győztes Sheamus.

Sheamus vs. David Otunga
Otunga megpróbálkozik egy rúgással, Sheamus azonban elkapja a csokornyakkendőjét és egy kelta kereszthez készül. Otunga kibújik egy réteg ruhából, így megmenekül a mozdulattól. Megpróbálja felvenni a harcot, de végül Sheamus nyer.

Chris Jericho következik, aki állítólag végre beszélni is fog a közönséghez. Visszanézhetjük a múlt hétfői RAW-ból, ahogy kiosztott CM Punknak egy Codebreakert.

A világ vége most jött el – közli, azért van itt, hogy véget vessen a hazugságoknak. Majd elmondja véleményét, miszerint minden más szupersztár “elavult”, minden férfi és nő, aki megjelenik itt a ringben, nem más, mint egy önjelölt Chris Jericho, egy olcsó másolat róla. Ellopják az eszméit, a gondolatokat, amiket ő tett népszerűvé, ő talált ki.
Hosszú listáját tudná felsorolni a WWE szupersztárjainak, akik önjelölt Chris Jerichok és az arénában is sokan ülnek most, akik őt utánozzák. Valamennyiüket manipulálta, anélkül, hogy egyetlen szót is szólt volna.
Önjelöltek, akárcsak Miz, aki kijött öltönyben és nagyon lassan beszélt, ezt ő (Jericho) csinálta először. Vagy Kofi Kingston, aki idejött a WWE-hez és hihetetlen mozdulatokat csinált, akárcsak ő. R-Truth azt mondja: What’s Up, de ő mondta először, hogy Shut The Hell Up! Mielőtt Dolph Ziggler megjelent és lesétált Vickie Guerreroval a rámpán, ő már lesétált a WrestleMania XVIII-on ugyanúgy Stephanie McMahon oldalán. És CM Punk… A legrosszabb az összes közül. Azt állítja, hogy a legjobb a világon, amikor biztosan nem az. Ez nem eredeti, ez nem más, mint egy Chris Jericho utánzás. Jericho azonban tudja mélyen belül, hogy ő a legjobb és minden, amit ő csinál. Nincs szüksége rá, hogy ezt felírja a pólója hátuljára.
Mert ő itt van, mert ő itt áll, mert ő az első vitathatatlan bajnok ennek az üzletágnak a történetében. Pályafutása pillanatait eleveníti fel és közli, hogy kiérdemelte a jogot, hogy úgy hívják: a legjobb a világon. És itt a vége annak a világnak, amit ismerünk, mert ő visszajött és visszaveszi azt, ami az övé…

CM Punk zenéje szakítja félbe Jericho monológját és megérkezik a WWE jelenlegi bajnoka. Mikrofonnal a kezében vonul be és szóra nyitja a száját, aztán úgy dönt, nincs mit mondania. Szavak helyett magasba emeli az övet. Hátat fordít Jerichonak, mintegy feladva a labdát, hogy támadjon, ő azonban ezt nem teszi meg.
Punk távozik, Jerichot pedig láthatóan az bosszantja legjobban, hogy egyetlen szót sem szólt.

Cody Rhodes és Wade Barrett vs The Great Khali és Randy Orton
A mezőnyből kimagasló 216 cm-es Khali a Royal Rumble-ön tért vissza és már tudjuk, hogy a WWE Nehézsúlyú Bajnoki Övéért is harcba szállhat. Ma este nem kisebb szupersztárt kapott partneréül, mint Randy Orton. Khali ereje hatalmas, amikor Ortonnal lepacsiznak, a Vipera majdnem leesik a ring széléről. 😀
Cody-Orton, majd Khali-Barrett páros után Orton-Barrett összecsapás van, és úgy tűnik, hogy Khali nem gyengítette meg eléggé Wadet. Keményen osztja a Viperát, majd ismét átengedi Codynak, aki nem kevésbé kemény vele. Randy azonban összekapja magát, és visszatámad, sőt fordít a már-már vesztett küzdelmen.
Amikor Orton RKO-hoz készítené elő ellenfelét, Khali hátba vágja, és Randynek bármennyire is nem tetszik, helyet kell cserélniük. Rhodes szándékai szerint egy Beautiful Disastert osztana ki az óriásnak, Khali azonban a levegőben lecsapja és kopogtat.
A mérkőzés nyertesei: Randy Orton és Great Khali.
A csapatban azonban nem a legnagyobb az egyetértés. Orton szóvá teszi Khalinak, hogy gyakorlatilag megakadályozta a kopogtatását, az óriás pedig megragadja a torkát. Orton válaszként kioszt neki egy RKO-t. Ez a páros is ennyi volt, viszont az Elimination Chamber mérkőzés előtt nem egész két héttel újabb konfliktus alakul.

A reklámblokkban John Cenáról láthatunk egy összeállítást, természetesen a WrestleMania XXVIII. és a Cena vs The Rock meccs kapcsán.

Tamina, Alicia Fox, Eve Torres és Kelly Kelly vs Beth Phoenix, Natalya és a Bella Twins
A Díva Tag Team mérkőzés előtt ismét megnézhetjük, amikor Kane meg akarta támadni Evet, Cena pedig ellátta a Big Red Monster baját. Beth gyorsan túl akar lenni a meccsen és keményen támadja Evet, majd az egyik Bella lány következik. Az ikrek és Beth között kisebb szócsata van, ami a másik csapatnak előnyére válhat. Eve vált Taminával, Alicia Fox és Kelly Kelly pedig megakadályozzák, hogy Nikki elterelje a bíró figyelmét. Tamina bemutat egy látványos Superfly Splash-t, majd kopogtat.
A gyors mérkőzés győztesei: Tamina, Alicia Fox, Eve Torres és Kelly Kelly

Egy részletet vetítenek a Jey Leno show-ból, ahol The Rock volt a vendég, majd a színfalak mögött, Triple H irodájába nézünk be. John Laurinaitis lép oda hozzá, kezet nyújt, amit HHH nem fogad el. Laurinaitis emlékezteti, hogy még mindig – legalábbis holnapig – a WWE egyik alelnöke és a RAW ideiglenes General Managere. A legnagyobb tisztelete az igazgatótanácsnak, de azért van itt, mert még ez a munkája. Azt mondja, hogy a jövő héten Shawn Michaels lesz a RAW-ban. Triple H kineveti, mire Laurinaitis közli, hogy az igazgatótanáccsal már beszélt erről és a WWE Univerzum megkapja amit akar, ez pedig Shawn. Bejelenti azt is, hogy már abban is megállapodtak, hogy az Elimination Chamber egyik mérkőzése John Cena vs. Kane lesz egy Ambulance meccsen. Ez az ötlet tetszik HHH-nek. Megkérdezi Laurinaitist, van-e most a háttérben egy mentőautó, mert ha igen, szeretné rákötni Laurinaitis karrierjét egy szívmonitorra, hogy megállapítsák meddig húzhatja. 😀

Ismét megnézhetjük Undertaker “Nincs vége” videóját, majd a folyosón Johs Matthews lép oda John Laurinaitishez és afelől érdeklődik, mit vár az igazgatótanács holnapi döntésétől. Úgy gondolja, a tanács olyan valakit akar, aki feddhetetlen, nem olyat, aki brutális, megfélemlítő és forrófejű. Triple H visszautasította az Undertaker elleni mérkőzést és Laurinaitis szerint az igazgatótanács nem azt akarja, hogy olyan ember vezesse a RAW-t, aki gyáva.

Six-Pack Challenge: Chris Jericho vs Miz vs R-Truth vs Dolph Ziggler vs Kofi Kingston vs CM Punk
A mérkőzés lényege: A hat résztvevő egy időben van a ringben, mindenki mindenki ellen. A győztes megkapja a jogot, hogy az Elimination Chamber RAW mérkőzésén utolsó emberként léphessen be.
R-Truth sajnos idő előtt kiszáll, egy szerencsétlen ugrás során feltehetően megsérült a nyaka, úgy vezetik ki.
Alakul a Punk-Jericho párharc, azonban Miz és Ziggler okosan kihasználja támadásra a lehetőséget, hogy ők ketten egymással szemeznek, de kopogtatni nem sikerül. Kofi is összekerül Jerichoval és remekül harcol, de a végén bajba kerül. Jericho már közel áll a győzelemhez, amikor CM Punk támadja meg és dobja ki a ringből. Ezt Ziggler használná ki, de Punk fordít és beviszi a GTS-t. A kopogtatás következne, amit azonban Jericho hiúsít meg. Kirántja Punkot a ringből és bedobja a kommentátori asztal mögé, majd a fekvő Ziggler fölé hajol és kopogtat.
A győztes tehát: Chris Jericho.

A mérkőzés végeredménye talán nem meglepetés, a győzelem módjáról lehet vitázni. Michael Cole szerint Jericho jó helyen volt jó időben.

Miközben CM Punk békésen fekszik az asztal mögött, Jericho a vállára teszi a WWE Bajnoki övet és Punkot utánozva ül a ring közepén.

A színfalak mögött hatalmas sikítozás. Kane jelent meg és szorítja sarokba Evet. Nem bírja elviselni – mondja. Nem bírja elviselni, a gyűlölet elárasztja a lelkét. John Cena is kezdi magáévá tenni a gyűlöletet és akkor majd egy jobb helyre érkezik. De ha ez nem történik meg hamarosan, ő (Kane) félti Cenát, Evet és bárkit, aki az útjába kerül. Életében először fél magától…

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!