WWE RAW 2012. január 16. – Új bajnokok az arénában

2012. január 16-án a kaliforniai Anaheim látta vendégül a RAW Szupershow szereplőit. Nagy kérdés, hogy Zack Ryder, akit Kane egy hete elintézett, képes lesz-e megvédeni Amerikai Bajnok címét Jack Swagger ellen.

Michael Cole és Jerry The King Lawler köszönt bennünket, majd a hardcore legenda, Mick Foley érkezik. Amíg a ringhez ér, Michael Cole két meccset is bejelent: a CM Punk és Daniel Bryan vs Mark Henry és Dolph Ziggler összecsapást, illetve Zack Ryder címvédését Jack Swagger ellen.
Foley elmondja, hogy ma este két okból van itt. Az egyik: Soha többé nem hagyja ki a lehetőséget, hogy Disneyland-be menjen. A másik, hogy amikor pár hónappal ezelőtt visszatért a WWE-be, az nem fizikai szerepvállalás volt. Ő vezette a John Cenával készült This Is Your Life műsort, ő volt a Mikulás… Az álmait mindig a kötelek között élte, de van még egy álma: Két kisebb gyermeke még nem olyan idős, hogy láthatták volna apjukat élőben a ringben, ezért szeretne a 30 emberes Royal Rumble mérkőzés egyik résztvevője lenni.

Vickie Guerrero és Dolph Ziggler jelenik meg és szakítja félbe. Vickie felszólítja Foleyt, hogy üdvözölje a következő WWE Bajnokot, Dolph Zigglert, biztos a dolgában, ami a cím elnyerését illeti.
Ziggler gúnyolódik Foleyvel. Megkérdezi, azt akarja-e, hogy állítsanak félre egy szupersztárt csak azért, hogy ő megmutathassa magát a gyerekeinek? Szerinte a gyerekek nagyot csalódnának Foley RR szereplésében. Foley azonban nem csak a gyerekei előtt akar bizonyítani, mint elmondja ambiciózusabb annál, hogy csak ott legyen, meg is akarja nyerni! Dolph szerint mindenki ezt akarja és ő is egész évben ezért dolgozott. A múlt héten John Cenát megfutamította, két hete legyőzte CM Punkot. Meg fogja nyerni a Rumle meccset és elnyeri a WWE Bajnoki övet CM Punktól is. A WrestleMania legnagyobb csalódása lenne, ha egy sétáló poénnal szemben kéne majd a címét megvédenie, mint amilyen Foley – teszi hozzá. Foley nem azért ment oda, hogy még egy esélyt kapjon, hanem hogy még egyszer bolondot csináljon magából, menjen végre haza, menjen el…

CM Punk zenéje hangzik fel és megérkezik a WWE Bajnok. Foley mellé áll és elmondja, hogy jó a hardcore legendát ott látni. Mivel többször is hajléktalannak nevezték már Punkot, Ziggler odavág, mondván: ő és Foley ugyanattól a hajléktalantól kapják a ruháikat. 😀
Punk szerint lehet, hogy ők szokatlanok és mások, és nem is próbálnak meg olyanná válni, mint a többi WWE Szupersztár, ráadásul nem bújnak egy nő háta mögé, mint Dolph. Annak ellenére, hogy szar került a levesbe, aki nem más, mint John Laurinaitis, a meccsük speciális mérkőzésvezetője, meg fogja védeni a címét Zigglerrel szemben, mert ő a legjobb pankrátor a világon. Szerinte félelmetes lenne Mick Foleyvel szembenézni a WrestleManián.
Vickie Guerrero Punkot anorexiásnak, Foleyt durván elhízottnak nevezi, de nem folytathatja a sértegetést, mert John Laurinaitis jelenik meg. Felszólítja Punkot, hogy forduljon felé, ha beszél, szokás szerint elmondja, hogy ki is ő. Először is az egyik alelnök és a RAW GM. Másodszor az a speciális mérkőzésvezető, aki biztosítani fogja a teljes elfogulatlanságot a WWE Bajnoki címmeccse, harmadszor pedig vizsgálta Foley lehetséges részvételét a RR 30 emberes meccsen, a válasza pedig nem!
Laurinaitis távozik, Vickie Guerrero pedig gúnyosan röhög Foley arcába…

Láthatjuk, ahogy az Air Boom tagjai, Kofi Kingston és Evan Bourne haladnak az aréna felé. A fiúk elvesztették Tag Team Bajnoki címüket. Mi történt? Vasárnap este Oaklandben szerepelt a WWE, s bár nem megszokott dolog, hogy televíziós adáson, illetve PPV eseményen dőljön el egy öv sorsa, ezúttal erre került sor. Az oaklandi arénában az Air Boom Epico és Primo párosa ellen lépett szorítóba cím meccsen és veszítettek. Ma este a visszavágóra kerül sor.

WWE Tag Team Bajnoki mérkőzés: Air Boom vs Epico és Primo
Láthatjuk felvételről, ahogy Epico és Primo megnyerte a Tag Team megnyerte az övet, majd ma este céljuk annak megvédése. Ez sikerül is, Az Air Boom nem tud revansot venni. A győztesen és a Tag Team Bajnokok továbbra is Epico és Primo.

John Laurinaitis az irodájában ismét a telefonjával bűvészkedik, amikor Otunga lép be. Átnyújt egy borítékot, majd elmondja, hogy valaki várakozik az ajtó előtt. Nem látjuk ki lép be, nem látjuk ki az az ember, akinek Laurinaitis elmondja, hogy a ma este fő eseménye egy hat emberes tag team mérkőzés lesz David Otunga, Dolph Ziggler és Mark Henry vs CM Punk, Daniel Bryan és … Chris Jericho!
Jericho tehát a tervek szerint nem csak megmutatja magát, hanem ringbe is lép!

WWE United States Bajnoki Cím meccs: Jack Swagger vs Zack Ryder
Kérdéses volt, hogy az egy héttel ezelőtti támadás után Zack képes lesz-e kiállni a címvédésre. Az orvosok javaslatára a meccset törölni kellett volna, ennek ellenére kiírták. Eve Torres kíséri ki a bekötött derekú bajnokot, miközben egy visszapillantást kapunk Kane akciójáról. A meccs elején Swagger hatalmasakat oszt ki Rydernek és kopogtatni is próbál, Zack azonban ki tud rúgni. Nem sokáig képes azonban tartani magát, gyakorlatilag percek alatt elveszíti a bajnoki övet.
A győztes és az új United States Bajnok: Jack Swagger.

Az öltözőben a nem jó állapotban lévő Zacket vizsgálják. Odamegy John Laurinaitis is, aki elmondja, mennyire sajnálja és a korábban Otungától kapott levél van a kezében. A levél, amelyben az orvosok nem javasolják Zack meccsét, a levél, amit Laurinaitis eddig – állítólag – nem olvasott el… Eve nekiesik a GM-nek, ő viszont leállítja és tiszteletet követel.

Justin Roberts vendéget jelent be, aki nem más, mint a celeb blogger, Perez Hilton. Hilton üdvözli a WWE Univerzumot, majd bejelenti a Díva Tag Team mérkőzést.

Alicia Fox és Kelly Kelly vs The Bella Twins
Az ikrek ismét megpróbálkoznak a Twin Magic nevű helycserés akcióval, azonban Perez Hilton ezt megakadályozza. A keveredést kihasználva Kelly Kelly kopogtat.
A győztesek: Alicia Fox és Kelly Kelly.

A meccs utáni kicsit komikus közjátékban az ikrek először verbálisan támadják le a bloggert, aki egy apró lökés után látványosan el is terül a padlón.

Visszanézhetjük, ahogy pénteken a SmackDown adásának Big Ahow véletlenül fellökte AJ-t, aki megsérült, emiatt pedig félbemaradt a Nehézsúlyú Bajnoki címért kiírt mérkőzés.
Royal Rumble reklám, majd az 1992-es RR összefoglalója következik, amit Rick Flair nyert meg.

A reklám után R-Truth érkezik, őt Wade Barrett követi. Barrett elnézést kér, hogy félbeszakítja R-Truth-ot (már ha ez az igazi neve – teszi hozzá), majd arról beszél, az ő neve Wade Barrett, és ez az a név, amit újra fog hallani hamarosan, mint a 2012-es Royal Rumble győztesének nevét. Ő hivatalosan is rajta van a 30-as listán, és hála istennek a nevek között nincs ott az öreg Mick Foley.
R-Truth a szokásosra veszi a figurát, és azt mondja, hogy a Kis Jimmy azt akarja, kérdezze meg Wade-től, miért olyan dühös. Szeretné, ha Wade mosolyogna, amikor bemutatja neki a következő összeállítást. Látjuk, hogy Truth a Disneylandben volt és vicces fotók készültek róla a Disney népszerű rajzfilmfiguráival. Truth szerint Pinokkió azt mondta neki, hogy Barrett meg fogja nyerni a Royal Rumble meccset és mi történt? Megnőtt az orra, mert hazudott. 😀
Truth elhiszi, hogy az egerek tudnak beszélni, az elefántok tudnak repülni, de nem hiszi, hogy Barrett megnyeri az RR-t.
A vitának az vet véget, hogy Miz hátulról megtámadja Truth-ot, majd amikor felülkerekedne támadóján, Barrett Miz segítségére siet és ő is nekiesik. Sheamus rohan be és közösen megfutamítják a támadókat.
Teddy Long érkezik és közli, hogy John Laurinaitis jelenleg foglalt, ezért ő kezeli a dolgokat. Bejelent egy azonnal mérkőzést, ami nem más mint egy Over The Top Rope Challenge Miz, Wade Barrett, R-Truth és Sheamus között.

Over The Top Rope Challenge: Wade Barrett, The Miz, R-Truth és Sheamus
R-Truth és Sheamus közös erővel kidobják Barrettet. Sheamus Mizt akarja átdobni a köteleken, azonban Truth egy óriási húzással egyszerre ejti ki mindkettőjüket.
A mérkőzés győztese: R-Truth.
A meccs után Sheamus még egy Brogue Kick-et kioszt Miznek, megmutatva ezzel Truth-nak is, hogy mi vár rá.

John Cena robban be Laurinaitis irodájába és ordítozik a GM-mel, mert szerinte Laurinaitis szándékosan fosztotta meg Rydert a bajnoki övtől. Laurinaitis kéri, hogy beszéljék meg emberekhez méltóan, majd elmondja, hogy a Royal Rumble estéjén Cena egy az egyben állhat a ringben Kane ellen, ma este pedig Jack Swagger ellen szerepelhet egy nem cím mérkőzésen.

Jack Swagger vs John Cena
Az új bajnoknak gyorsan ismét a kötelek között kellene bizonyítania, s bár a meccs a címet nem érinti az biztos, hogy Cena keményen meg akarja bosszulni barátja korábbi vereségét. Még meg sem szólal a gong, amikor Cena nekiesik Swaggernek és üti ahol éri. Cenát nem a győzelem érdekli, hanem a bosszú hajtja. Nem riad vissza a kommentátori asztal és az acél lépcső használatától sem és ki tudja milyen sors várna a frissen avatott bajnokra, ha nem jelenik meg Kane…
Kane szerint Cena lenyűgöző volt és amikor találkoznak a Royal Rumble estéjén, Cenát már eltölti a gyűlölet…

Brodus Clay vs JTG
Hát, Brodus Clay bevonulását a WWE véráramába nem egészen így vártuk. Ismét táncolva érkezik a Funky bolygóról, ellenfele JTG arcára is kiül a lesújtó vélemény.
Brodus azonban a kritikák ellenére egyelőre eredményes és veretlen. Az egyetlen élő Funkosaurus ismét villámgyőzelmet arat.

Ismét láthatjuk azt a véletlen balesetet, aminek következtében AJ megsérült a Big Show vs. Daniel Bryan mérkőzés alatt, majd Daniel Bryan érkezik. Elmondja, hogy az emberek többsége azt hiszi, hogy Big Show egy szeretetre méltó, kedves óriás, de valójában egy kegyetlen, barátságtalan őrült, akinek nem jelentett problémát fellökni AJ-t. AJ megsérült és soha többé nem lesz ugyanaz, aki eddig volt.
Big Show-nak meg kellett volna állnia, de szándékosan leütötte csak azért, hogy megszerezze az övet. És elnézést kért? Nem. Csak sírt mint egy idióta, de ezek a krokodilkönnyek nem mások voltak, mint ezer százalékos hazugság!
Brian megfenyegeti Showt, hogy ha ismét megmutatja magát a SmackDown-on, meg fog neki fizetni.
Ezen a héten Daniel Bryannek Mark Henry ellen lesz címvédő mérkőzése a SmackDown adásában. Ezt a meccset Daniel a barátnőjének, AJ-nek ajánlja.

Daniel Bryan, Chris Jericho és CM Punk vs Dolph Ziggler, Mark Henry és David Otunga
Hát akkor elvben sor kerül arra, amire hetek óta vár a közönség. Nevezetesen, hogy Chris Jericho nem csak szavak nélkül pózol a ringben, hanem akcióba is lép. Ennek ellenére perceket kellett várni arra, hogy Punkkal lepacsizzon. A közönség őrjöngött, Jericho azonban ahelyett, hogy egyetlen mozdulatot is bevitt volna, éltette magát egy ideig, majd távozott. Érthetetlen, mit akarnak ebből kihozni és érthetetlen, hogy hogyan hagyhatta ott csapattársait.
A két főre fogyatkozott CM Punk-Daniel Bryan csapat nyerési esélyei jelentősen csökkentek, Mark Henry pedig Danielt támadta keményen, majd mindketten eltűntek a színfalak mögött. Ekkor érkezett meg Mick Foley, hogy Jericho helyett harcba szálljon Punkék oldalán. A mérkőzésvezetővel közölte, hogy John Laurinaitis hozzájárulásával lép be a meccsbe.
A hardcore legenda nem csak mutogatta magát, hanem amikor rá került a sor, megmutatta, hogy még mindig képes győzni.
A győztesek: CM Punk és Mick Foley.

A meccs után azonnal megjelent a RAW ideiglenes General Menedzsere és közölte, hogy soha nem adott esélyt Mick Foley-nak, így nem volt joga részt venni az összecsapáson. Ezért megváltoztatja az eredményt és közli, hogy a győztesek David Otunga, Mark Henry és Dolph Ziggler.
Punknak láthatóan kezd felforrni az agya, nem csoda, ha nekiesik a GM-nek. Tiszta vizet akar önteni a pohárba, szerinte a rajongóknak fogalmuk sincs, ki is Laurinaitis valójában. A GM ringbéli karrierje egy szar volt, és soha nem ért el semmit. Foley nem tehet arról, ami kettejük között feszül. Laurinaitis testvére egyik fele volt a legendás Road Warriorsnak, de Laurinaitis nem volt karizmatikus, unalmas volt. Punk szerint Laurinaitis ki nem állhatja őt azért, amit elért az elmúlt egy évben és ami több, mint amit maga a teljes karrierje alatt fel tud mutatni. A féltékenysége miatt akarja megfosztani őt is a WWE bajnoki címtől a Royal Rumble-ön és azért, mert ki nem állhatja. Nem számít, hogy a GM mit fog tenni, mert Punk akkor is jobb, mint ő és ha ármánykodik a RR estéjén, az emberek róla fognak csak beszélni. Arról hogy Mr.John Laurinaitis úgy néz ki, mint akit lenyomtak egy húsdarálón, mert Punk szétrúgja a szánalmas seggét.

CM Punk ledobja a mikrofont és távozik. Laurinaitisnek nem volt elég a lecke, ismét elmondja, hogy ki a franc is ő. Ő nem szánalmas és nem fél CM Punktól. Mick Foley félbeszakítja és felszólítja, ismerje be, mit tervez CM Punk ellen. Csókos seggűnek nevezi, mire Laurinaitis megkérdezi, mi a poklot képzel? Tudni akarja, hogy milyen csavart eszelt ki CM Punkkal szemben? A válasz természetesen igen, Laurinaitis pedig magából kikelve folytatja, hogy ő tudja és jól végzi a dolgát, de már belebetegedett és belefáradt abba, amilyen tiszteletlenül bánnak vele. A GM teljesen begőzöl és a mikrofonnal leüti Foleyt…

John Laurinaitis elveszítette a fejét. Vajon milyen következményei lesznek ennek? Mick Foley szó nélkül hagyja a támadást? És CM Punk? Ahogy közeledik január 29-e, a Royal Rumble, a WWE forgatókönyv írói ismét megkavarják a szálakat, ami cseppet sem tesz rosszat az adásoknak.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!