WWE RAW 2012. január 23. – Újabb csavar a sztoriban

2012. január 23-án az arizonai Phoenixből jelentkezett a Monday Night RAW Szupershow. A Royal Rumble előtti utolsó RAW adás nem volt mentes a meglepetésektől.

A WWE Bajnok CM Punk jelenik meg elsőként és természetesen a vasárnapi RR esemény estéjéről, címvédéséről beszél. Egyik sarokban CM Punk, WWE Bajnok, a világ legjobb pankrátora, a másik sarokban Dolph Ziggler, aki egy hónap alatt háromszor győzte le őt – mondja. Ezekben a győzelmekben azonban benne volt John Laurinaitis keze és ő lesz a speciális mérkőzésvezetője a vasárnapi küzdelemnek is. Laurinaitist Punk egyetlen szóval jellemzi: Kudarc. Kudarc volt pankrátorként, kudarc vezetőként és egy kudarc emberként, szar az élete.
Megnézhetjük a múlt heti adásból azt a részt, amikor Laurinaitis elvesztette az önuralmát és leütötte Mick Foleyt. Mint Punk mondja, sokkolta a világot és őt magát is a kirohanásával és megmondta az igazságot.
Sajnos Laurinaitis elfogult, de nehéz lesz mérkőzést vezetnie két törött karral… Majd mondván: ő feldobta a labdát, kéri a GM-et, hogy jöjjön ki most, beszélni akar vele a múlt héten elhangzottakról, azt akarja, hogy legyen ember és mondja a szemébe azokat a dolgokat. Laurinaitis nem jelenik meg, John Cena azonban igen. Arizonában hallhatóan többen fütyülik ki, mint ahányan örülnek neki.
Punk közli, hogy John-t akart, de nem egy cserkészfiút, hanem Laurinaitist. Cena is az ideiglenes RAW General Managert támadja, szerinte direkt fosztotta meg címétől Zack Rydert. Úgy gondolja, kell adnia Rydernek egy visszavágó cím mérkőzést, neki pedig egy egyéni mérkőzést Kane ellen – ma este! És a legfontosabb: John Laurinaitis jelentse be a világnak, hogy lemond a RAW ideiglenes általános igazgatói posztjáról!
Az ötlet tetszik Punknak is, és végül csak megjelenik Laurinaitis és szokásához híven bemutatja magát. Elmondja, hogy az életben mindenkinek vannak rossz napjai, neki is az volt a múlt héten. Amikor Punk a ringbe hívja, közli, hogy ő a főnök. A múlt héten hibázott, de elnézést kért Rydertől. Szerencsére Zack itt van ma este és az orvosok szerint teljesen rendben van. Cena a jövő héten fog szembenézni Kane-nel, Zack Ryder azonban ma este, ráadásul egy Falls Count Anywhere meccsen! Amennyiben Cena valahogyan belekeveredik kettejük dolgába, Zack soha, de soha nem fog még egy lehetőséget kapni cím mérkőzésre!
Bejelenti továbbá, hogy Punk és Cena egy Tag Teammérkőzést fog vívni most azonnal, ellenfelük pedig ….

Vickie Guerrero érkezik Dolph Ziggler és Jack Swagger társaságában. Vicki felkonferálja az Amerikai Bajnok Swaggert és a jövő WWE Bajnokát, Zigglert, majd Dolphnak adja a mikrofont, aki arról beszél, hogy Punknak nem John Laurinaitis miatt kell aggódnia, hanem miatta, mert vasárnap – akárcsak az elmúlt öt hétben háromszor is és akárcsak ma este majd – le fogja győzni.
Swagger Cenával közli, hogy halott hús azért, amit a múlt héten tett vele, majd elkezdődik a mérkőzés.

CM Punk és John Cena vs. Dolph Ziggler és Jack Swagger
A mérkőzést Laurinaitis a kommentátori asztal mellől figyeli és nem meglepő, hogy egy idő után – természetesen, amikor Punk dűlőre vinné a dolgot Zigglernél – közbeavatkozik. A figyelemelterelés ismét meghozza az eredményét: Ziggler közben hátulról letámadja a bajnokot és kopogtat.
A győztesek tehát: Doplh Ziggler és Jack Swagger.

Látjuk, hogy Punkban ismét csak forr a düh, a távozó Laurinaitis után szól. Tudja, hogy a dolgok nem változnak és vasárnapra is azt tervezi, hogy egy ponton majd belenyúl a meccsbe…Laurinaitis megajándékozza Zigglert a győzelmekkel, azonban ő (Punk) is szeretne ajándékot adni a főnökének. Azzá teszi, ami soha életében nem volt, WWE Szupersztárrá! Kihívja Laurinaitist egy mérkőzésre még ma este, a GM pedig elfogadja!

Chris Jericho érkezik, aki visszatérése óta még semmit, de semmit nem volt képes felmutatni. Ez az este is hasonlóan indul, most azonban csak egy perc türelmet kérve távozik és amikor visszajön először pólót lő a tömegbe, majd a kamerát veszi át az operatőrtől. Egy montázst kapunk korábbi karrierjéből. Jericho most sem tesz gyakorlatilag semmi olyat, amit közönsége várna tőle. Megszólal ugyan: Most vasárnap a Royal Rumble a világ vége lesz, meglátjátok! – mondja, majd távozik.

A reklámblokkból megtudjuk, hogy ma este The Miz és R-Truth is meccsel egyet, visszapillantást kapunk korábbi RR eseményekből. A színfalak mögött Zack Ryder Eve-vel beszélget, Mick Foley lép oda hozzájuk. Ryder állapota felől érdeklődik, majd elmondja, hogy Kane egy állat, de legbelül mégis ember, Zack pedig meg tudja csinálni ezt ma este!
Cena érkezik és felajánlaná a segítségét, Ryder azonban megkéri, hogy maradjon ki belőle.

Falls Count Anywhere meccs: Zack Ryder vs Kane
Ryder valóban elhiszi, hogy meg tudja csinálni, és keményen nekiront Kane-nek, azonban szinte lepattan róla. Bármennyire is az a tét, hogy Zack soha többet nem kap cím meccset, ha segítenek neki, szemmel láthatóan elkelne a segítség, mert Kane valósággal kicsinálja. Mivel bárhol lehet kopogtatni, a meccs a nézők között és a rámpán is zajlik. Hihetetlen, de Zack az ütések ellenére többször is kettőnél kirúg. Egy chokeslam után Ryder eltűnik a leszakadó rámpa alatt, Eve pedig odarohan. Kane elvegyül a tömegben és Cena is megérkezik. Láthatjuk, ahogy Zack eszméletlenül fekszik, az orvosi személyzet nyakmerevítőt tesz rá, testét hordágyon rögzítik. Eve Cenát okolja és elkíséri Zacket a kórházba. Vajon mekkora a baj? Vajon mi volt Laurinaitis célja ezzel a mérkőzéssel?

Cenát kérdeznék a történtekről, ő azonban nem szól, láthatóan egyre jobban eltölti a harag és a düh…

Sheamus vs Jinder Mahal
A két szupersztár a közelmúltban párszor már meccselt és Mahalnak nem sok esélye volt Sheamus ellen. Most sem történik ez másként, a Nagy Fehér 3 perc alatt legyőzi ellenfelét.

A mérkőzést Wade Barrett is figyelte, de tán a ruháját féltette, mert Sheamus kihívása ellenére nem lépett a ringbe. Sheamus közölte vele, hogy a Royal Rumble mérkőzésen ő lesz az egyetlen ember, aki a ring közepén állva marad!

Mizt kérdezi Josh Matthews egykori barátjáról, R-Truthról. Miz elmondja, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből. Mindenki, aki csapattársa volt, keresztbe tett neki John Morrisontól Alex Rileyn át Big Show-ig. Valamennyiüknek látta a karrierje végét és R-Thruth is így fog járni… Miz meg fogja nyerni a Royal Rumble meccset, ő a WWE legelső szupersztárja, ő a legelső és minden idők legnézettebb szupersztárja!
R-Truth érkezik piackutatót játszva és elmondja, hogy az adatok szerint Miz az első a bosszantó nyafogásban, ő az első számú tökfek, az első számú vadbarom a WWE-ben. Az egymás arcába ordítozásnak John Laurinaitis vet véget, aki nem tud megfelelően koncentrálni a ma esti felkészülésre az ilyen kis közjátékok miatt. Majd ő megmondja, miben lesznek elsők: ők fognak elsőkként ringbe lépni a 30 emberes Royal Rumble mérkőzésen!

Brodus Clay vs Heath Slater
Hát, talán nem meglepetés, hogy a sajátos stílusú Brodus újabb győzelmet aratott.

The Miz vs R-Truth
John Laurinaitis döntése értelmében a mérkőzés vesztese lesz az első belépő a Royal Rumble meccsen, ezzel jelentősen csökkennek, szinte lehetetlenné válnak az esélyei a győzelemre. Az egykori csapattársak jó kis meccset vívnak és nehezen bírnak egymással. Végül R-Truth kopogtat és nyer.
Miz lesz tehát az első ember vasárnap a ringben.

Jerry Lawler és Michael Cole szomorúan beszél Zackről, aki a hírek szerint súlyos, töréses sérülést szenvedett a Kane-nel vívott meccs végén.

John Laurinaitis az irodájában melegít, majd oldalra szól Otungának: Remek ötlet… Nem tudjuk milyen ötletre gondol, mert Otunga egy faxot nyom a kezébe, amit azonnal el kell olvasnia. Belepillant és nagyon gondterheltté válik. Ki írhatott és mit? Olyan érzésünk lehet, hogy a fagyi lassan visszanyal…

CM Punk vs John Laurinaitis
Nem lennénk volna meglepve, ha Laurinaitis valahogyan kibújna a mérkőzés alól. Lehet, hogy a kapott levél akadályozta meg ebben?
Michael Cole úgy konferálja fel főnökét, mint a Japán Pro Wrestling egykori világbajnokát, a történelem legnagyobb amerikai sztárját a JPW-nél. Jerry Lawler természetesen megjegyzi, hogy Punk meg azért egy WWE bajnok…
Laurinaitis mikrofont ragad, majd közli, hogy sajnos balszerencsés hírt kapott a WWE Igazgatótanácsától, amit meg akar osztani a WWE Univerzummal és a szupersztárokkal. Otunga olvassa fel a faxot, aminek a tömör lényege, hogy nehezményezik, amiért Zigglert nyilvánvalóan favorizálja CM Punkkal szemben, ráadásul a címvédő mérkőzésre magát nevezte ki speciális mérkőzésvezetőnek. Az igazgatótanács vizsgálatot rendelt el annak megállapítására, hogy John laurinaitis hogyan végzi a munkáját, mint a RAW General Managere. A jövő heti RAW adásra elkészül egy értékelés, annak a függvénye lesz, hogy folytathatja-e tevékenységét a RAW élén, vagy sem. Az értékelést végzi: A WWE Alelnöke, Triple H!!!

Punk levetkőzik, végülis meccsük van, vagy mi a fene. Laurinaitis elkezdené mondani, hogy neki ez… azonban Punk félbeszakítja és elmondja, hogy ez azt jelenti, hogy a munkakörét felhasználva akart keresztbe tenni neki és ez azt jelenti, hogy semmi nem állíthatja meg őt, hogy kiverje Laurinaitis fogait.
Laurinaitis úgy véli, hogy igazuk van, fel kell ébrednie és bocsánatot kell kérnie Punktól és az egész WWE Univerzumtól és mindenkitől, ha bármi rosszat tett a hivatali ideje alatt.
Ez az egész csak egy félreértés lenne? – kérdezi Punk. Félreértés, hogy Foley nem vehet részt a Royal Rumble meccsen? Laurinaitis azonnal bejelenti, hogy Mick Foley is ott lesz a 30 emberes mérkőzésen, sőt azt mondja, hogy meghívja Punk címvédő meccsére is. Szegény ember mindent megígérne, csakhogy mentse magát.
Punk szerint Laurinaitis egy elkényeztetett lány, aki mindig megkapja amit akar, amíg el nem jön a Mikulás. Reméli, hogy Triple H átvette apósa jellemvonásait és reméli a jövő héten ennyit fog mondani: KI VAGY RÚGVA!!!
John válaszában 10 éves WWE pályafutásáról beszél, arról, hogy ő hozta fel a szervezetet a Jim Ross utáni “sötét időkből” és ő tette hitelessé. Ő nem megy sehova, de sajnos ma este a meccs kettejük között nem jöhet létre, de talált partnert maga helyett, aki nem más, mint David Otunga.
Otunga azonnal megtámadja Punkot, aki a sarokba szorulva kénytelen tűrni az ütéseket és rúgásokat. Amikor kiszabadul, feladatja Otungával a “meccset”, majd vészjóslóan közelít Laurinaitishez.
A GM nem tökös gyerek, inkább kezet nyújt, a közönség pedig azon szurkol, hogy Punknak szálljon el az agya. Megragadja Laurinaitis kezét és kioszt neki egy GTS-t.
Amikor Punk zenéje megszólal, berohan Dolph Ziggler és ő is megtámadja a bajnokot. A RAW azzal a képpel ér véget, hogy Dolph Ziggler áll a ring közepén a fekvő CM Punk és John Laurinaitis fölött.

Vasárnap Royal Rumble, és a mai események után egyre érdekesebbnek ígérkezik a WWE Bajnoki övért folyó mérkőzés.
Egy hét múlva pedig ismét RAW, ahol kiderül, hogy mi lesz John Laurinaitis sorsa. Ha Triple H kirúgja (és erre minden oka meg is lenne) ki lesz a RAW következő General Managere?

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!