WWE RAW 2012. január 3. – Visszatérés és címmérkőzés

2012. január 2-án Tennessee államból, Memphisből jelentkezett a RAW Szupershow. Az év indításán újabb szupersztár tért vissza az adásba és CM Punknak meg kellett védenie bajnoki övét.

Az adás elején azonnal a címvédés kerül szóba, majd láthatjuk a John Cena és Kane között a múlt héten történteket. John Cena érkezik először a FedEx arénába, miközben Michael Cole kíván mindenkinek boldog új esztendőt.
John is az újévi köszöntéssel kezdi, a közönség soraiból pedig egyre jobban hallatszik a “You sucks” bekiabálás. Elmondja, hogy 2011-ben nem minden sikerült úgy, ahogy ő akarta, ezért ez évben megfogadta, hogy néhány dolgon változtat. Fogadalmai közé tartozik, hogy kevesebb fehérneműt fog viselni, eltiltja apját a WWE TV elöl és a legfontosabb: hogy legyőzi The Rockot a WrestleManián. Bebizonyítja, hogy megnyeri a WWE történetének legnagyobb mérkőzését, egy azonban nem fog változni: ő az marad, aki volt. A szavak, amiket ő hangoztat, nem fellángolások, hanem meggyőződés, a rajongóknak pedig joguk van kifejezni magukat úgy, ahogy akarják – ebbe beletartozik az ő kifütyülése is.
Kane azt akarja, hogy ő fordítson hátat a rajongóknak, de ezt soha nem teszi meg! Nincs jobb egy WWE szupersztár számára, mint a rajongók elé lépni a ringbe. Szerethetik, vagy gyűlölhetik, a kötelek között minden, amit tesznek a közönségért van. Köszönetet mondana a közönségnek, azonban Kane zenéje félbeszakítja.

Daniel Bryan vs Cody Rhodes
Az első mérkőzésen a Nehézsúlyú Világbajnok és az Interkontinentális Bajnok csap össze és láthatjuk, hogy a pénteki SmavkDown adásban Codynak Booker T ellen kell megvédenie az övét.
A mérkőzés nem tart túl sokáig és Daniel Bryan győzelmével végződik, ő pedig a közönség előtt hatalmas örömmel ünnepli sikerét.

Visszatekinthetünk R-Truth visszatérésére és a Miz ellen indított támadásra, majd John Laurinaitis irodájából kapunk képet. A GM-hez The Miz érkezik, aki nehezményezi a múlt héten történteket. Laurinaitis emlékezteti Mizt, miért őt támadta Truth és visszajátszást kapunk a korábbi, Miz által indított támadásról. Miz attól tart, hogy Truth ismét megtámadja őt, Laurinaitis azonban megígéri, hogy ma este figyelni fognak erre, Miznek pedig Sheamussal lesz meccse.
Miz dühösen, ordítva viharzik ki, és észre sem veszi, hogy Truth már most kinézi magának…

A WWE már a január 29-i Royal Rumle PPV-re hangol, és belenézhetünk az első, 1988-ban rendezett RR eseményibe.

Wade Barrett vs Santino Marella
Wade mosolyogva nézi vissza az utolsó SmackDown képeit, amikor Orton ellen vívott kemény meccset és a Vipera megsérült. A sérülés pontos körülményit most sem mutatják meg nekünk, de mint ismeretes, a WWE hivatalos állásfoglalása szerint Orton a lépcsőről zuhant le.
Barrett arról beszél, hogy jól kezdődik az új év, mert 2012. Randy Orton nélkül indul. Ő a jövőbe néz, a 30 emberes Royal Rumble meccsre, amit meg fog nyerni, majd a WrestleManiára…. Itt szakítja félbe Marella érkezése. Santino kérdezi, hogy a tavalyi Royal Rumble meccsen ki maradt tovább a ringben? Wade Barrett, vagy Santino Marella? Kigúnyolja a Barrett Barrage-t, majd rövid mérkőzésen bizony alul marad Barrettel szemben. A győztes: Wade Barrett a Winds of Change után.

A színfalak mögött Miz folyamatosan a háta mögé nézeget és a Bella ikreket kérdezi, látták-e R-Truthot, a válasz azonban nem.

Sheamus vs The Miz
A Great White érkezik elsőként, ám még meg sem szólal a gond, amikor a láthatóan ideges Miz már meg is támadja. Sheamusnak sikerül kiszabadulnia, és keményen visszatámad, Miz pedig a nézők közé menekül.
Ekkor szólal meg R-Truth a lépcső tetejéről és azt mondja, összefutott a kis Jimmyvel, miközben nézte a meccset és a Little Jimmynek nem tetszik Miz… The Miz a ring felé akar menekülni, ahol Sheamus fogadja egy drop kick-kel, majd Truth érkezik és ismét lecsapja áldozatát egy vizes palackkal.
Visszamegy a nézők közé, közli, hogy a heti Miz-verés megvolt és megkérdezi a Little Jimmyt, mit gondol erről. Szerinte annyit: Boldog Új Évet Miz!

Láthatjuk, hogy Dolph Ziggler milyen segítséggel jutott el odáig a múlt héten, hogy ma este kihívhassa CM Punkot a WWE Bajnoki Címért egy mérkőzésre.
Johs Matthews kérdezi Ziggler véleményét. Dolph elmondja, hogy a múlt héten kiütötte a bajnokot, és a ma esti jegyet mindenki tegye el emlékbe, mert ez az este lesz az, amikor ő a WWE bajnoka lesz.

Hátul Zack Ryder beszélget Eve Torressel, amikor Jack Swagger megy oda hozzájuk. Swagger szerint egy csaló járkál a US Bajnoki övvel, ő az All American American és arra született, hogy birtokolja a címet. Mielőtt teljesen egymásba vesznének, John Laurinaitis érkezik és bejelenti, hogy mindketten részesei egy hat emberes tag team elimination meccsnek, amiben Jack Swagger, Mark henry és Kane fog szembenézni John Cenával, Zack Ryderrel és Big Show-val.

CM Punk vs Dolph Ziggler WWE Bajnoki Cím mérkőzés
Egyértelmű, hogy John Laurinaitis azt szeretné, ha CM Punk elveszítené az övet, nagy kérdés azonban, hogy képes-e ezért további csalásokra. Vickie Guerrero most is ott van a ring mellett, Punk oldaláról azonban senki nem figyelhet arra, hogy ne legyen alattomos támadás.
Punk mielőbb szeretné letudni a dolgot, de Dolph is kellően elszánt és akarja az övet. Hol egyikük, hol másikuk kerül fölénybe, a kopogtatási kísérletekből azonban sikerül kirúgniuk. Amikor Punk már többedszer állt nagyon közel ahhoz, hogy megvédje címét, megjelent John Laurinaitis. Ezúttal azt kifogásolta az alattomos GM, hogy az egyik sarokvédő leesett. A mérkőzésvezető természetesen pont akkor nem figyelt, amikor Punk elérte, hogy Ziggler feladja a meccset. Dolph megpróbálta megtámadni a háttal álló bajnokot, aki ügyesen kimozgott és végre Lurinaitis is kapott egyet. Punk azonban kívül került a ringen és nem tudott időben felállni, így a mérkőzés nyertese kiszámolással Dolph Ziggler lett. Ziggler hiába ünnepelte azonban magát, mint az már a WWE hivatalos weboldalán is megjelent, az övet nem szerezte meg, ugyanis kiszámolással és diszkvalifikációval nem lehet övet nyerni. A bajnok továbbra is CM Punk.

John Laurinaitis elérte, amit akart: sikerült Punkot ismét megzavarnia és majdnem megfosztani az övtől. A Second City Survivor érthetően dühös és nyilvánvaló, hogy a Laurinaitis vs Punk sztori keményebbé fog válni. Vajon hogyan éli meg, hogy a GM két egymás után követő héten is olcsó trükkel beavatkozott a meccsébe?

Egy kis montázst nézhetünk meg az 1995-ös Royal Rumble-ről, majd egy Díva Tag Team mérkőzés következik.

A Bella Twins vs Kelly Kelly és Eve Torres
A mérkőzést az iker-varázzsal, azaz a már megszokott helycserével a Bella lányok nyerik.

Az irodában John laurinaitis mutatja, hol fáj a karja, amikor CM Punk érkezik dühösen. Otunga leállítaná, de Punk közli vele, hogy fogja be a száját és a GM-hez beszél. Elmondja, hogy már két hete ez megy, közbeavatkozik a meccsébe, csak hogy lehúzza őt. Laurinaitis félbeszakítja és közli, hogy Punknak nem vele, hanem Ziglerrel van problémája, de lehetőséget kap egy újabb visszavágóra a Royal Rumble PPV-n. A mérkőzésen speciális mérkőzésvezető lesz, akit mindenki tisztel, aki nem más, mint maga John Laurinaitis!
Punk figyelmezteti, hogy ha akkor is bekever neki, börtönbe fog kerülni, mert úgy fog viselkedni, mint egy állat és kurvára elveri a GM-et.

A reklám után elsötétül az aréna, majd felvillan néhány lámpa és a tűzijáték. A közönség örömére visszatér a Monday Night RAW-ba a WWE korábbi szupersztárja, Chris Jericho! Üdvözli a rajongókat, a kommentátorokat, majd a ringben láthatóan kiélvezi a visszatérés minden pillanatát.
A Welcome Back és az Y2J üdvözlések között felhangzik néhány ellendrukker hangja is, a lényeg azonban az, hogy ha még meccsen nem is szerepel, olyan pankrátor visszatérésének lehetünk szemtanúi, aki számtalan címet mondhat magáénak.
Jericho távozik, helyette jönnek a 6 fős tag team mérkőzés résztvevői.

Zack Ryder, Big Show és John Cena vs Mark Henry, Jack Swagger és Kane
Kane kivételével mindenki a ringben van, a Big Red Monster zenéje azonban hiába szólal meg és Cena hiába figyeli feszülten a bejáratot, a hatodik résztvevő nem érkezik. John Laurinaitis üzen David Otungával, hogy Kane úgy döntött, hogy nem vesz részt a mérkőzésen. A hat emberes tag team elimination mérkőzés 5 emberes tag team elimination handicap meccsre módosul.
A Let’go Cena! – Cena sucks bekiabálások közepette Cena kezd Swagger ellen, majd a váltások után Big Show kerül össze Mark Henryvel. A Világ Legerősebb Embere, amikor hátrányba kerül, ismét kigurul a ringből, Show utána megy és egy székkel üti. A mérkőzésvezető döntése értelmében mindketten kiesnek a további küzdelemből.
A Ryder-Cena páros viszonylag könnyedén arat sikert Swagger fölött, így a mérkőzés győztese végül Zack Ryde és John Cena.

Nem sok idejük marad ünneplésre, ismét kialszanak a fények és felhangzik Kane zenéje. Cena elindul a bejárat, hogy szembenézzen vele, Kane azonban nem onnan érkezik. Hátulról kúszik be a ringbe és megtámadja Zack Rydert! Cena is a szorítóhoz rohan és azonnal bele is fut egy pofonba. Kane addig szorítja arcánál fogva a tízszeres WWE bajnokot, amíg az látszólag eszméletlenül el nem terül, majd ismét Zack felé fordul, aki épp éledezik a ringben. Ryder nem tud menekülni, Kane megpróbálja igazi szörnyként a mélybe húzni. Cena menti meg, majd döbbenten nézik, ahogy már-már pokoli tűz csap fel és füst száll a ringen keletkezett lyukból.

2012. elindult. A WWE gondoskodik róla, hogy a Punk-Laurinaitis, vagy éppen a Cena-Kane, a Miz-Truth ellentétekkel fenntartsák az érdeklődést. S ha ez kevés lenne, örülhetünk a visszatérő szupersztároknak.

Egy gondolat a(z) “WWE RAW 2012. január 3. – Visszatérés és címmérkőzés” című bejegyzésnél

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!