WWE RAW 2012. január 30. – Eldől-e Laurinaitis sorsa?

2012. január 30-án Kansas City adott otthont a Monday Night RAW Szupershow-nak. A Royal Rumble utáni első estén az egyik nagy kérdés, hogy Triple H hogyan dönt John Laurinaitis sorsáról.

Michael Cole és Jerry Lawler üdvözli a WWE rajongóit, majd rögtön John Laurinaitis jelenik meg. Mint tudjuk, egy héttel ezelőtt közölték vele, hogy a WWE Igazgatótanácsa vizsgálatot indít ellene, a vizsgálat kiterjed a RAW-ban végzett munkájára, az értékelést pedig nem más, mint Triple H készíti el.
John Laurinaitis csupa mosoly, kezet fog a rajongókkal, a kommentátorokkal, szemmel láthatóan derűsen várja a személyével kapcsolatos döntést.
A ringbe lépve is a várakozásának ad hangot, ugyanakkor elmondja azt is, hogy jó munkát végzett és elismeri, hogy hibázott, de ki nem hibázik? – kérdi. Laurinaitis reméli, hogy ma este neve úgy hangzik el, mint a RAW állandó vezérigazgatója, HHH-t pedig jó barátjának és minden idők egyik legnagyobb pankrátorának nevezi.
Természetesen szóba kerül a Road To WrestleMania, ami már elkezdődött és szóba kerül a tegnap esti Royal Rumble PPV is. Laurinaitis emlékeztet, hogy CM Punk megvédte WWE Bajnoki övét, és azonnal be is jelenti, hogy a következő PPV adásban, az Elimination Chamber estéjén ugyancsak meg kell védenie. Az EC fő eseménye egy hat fős mérkőzés lesz: CM Punk vs Kofi Kingston vs Dolph Ziggler vs The Miz vs R-Truth vs Chris Jericho.
A ma este is különleges lesz. Olyan meccseket láthatunk, mint Beth Phoenix vs. Eve, Kofi Kingston vs The Miz, Dolph Ziggler vs Randy Orton és Bajnok vs Bajnok mérkőzésen Daniel Bryan vs CM Punk.

Punk zenéje hangzik fel és megérkezik a WWE Bajnok. Énekel és vele énekel a közönség is: Na na na na, na na na na, hey hey-ey, goodbye! Punk Laurinaitis várható kirúgására céloz, ám a GM ezen is csak mosolyog. Laurinaitis szerint Punk tartozik neki egy bocsánatkéréssel, mert feltételezte, hogy beleavatkozik a címvédő mérkőzésébe, holott ő állta a szavát. Punk ezzel természetesen nem ért egyet, hazugnak nevezi, rosszul öltözöttnek, fikázza egy kicsit.
Végül közli: azért jött ki most, hogy utoljára szembenézzen vele, mielőtt Triple H ki fogja rúgni. Punk elmondja még, hogy őt szórakoztatta, hogy Lurinaitis nem volt képes használni egy mikrofont, belebotlott az egyszerű szavakba és megtalálta a módját, hogyan lehet szopni és fújni egyszerre. 😀
Ő nem a legnagyobb támogatója Triple H-nek, ugyanakkor nagyon várja, hogy kirúgja Laurinaitist.
John Laurinaitis nem akar személyeskedni, szerinte ez üzleti ügy. Punk és az igazgatótanács is tudja, hogy ő becsületes, tisztességes és kreatív. Ő emelte a RAW-t és és a WWE Bajnoki címet új magasságokba. Majd egy személyes mozdulatot is megenged magának és kezet nyújt Punknak. Punk nézi a felé nyújtott kezet, majd megkérdezi:Elnézést uram, álmos? Mert csak akkor nyújtson kezet, ha azt akarja, hogy a világ legjobb pankrátora elküldje aludni.
Laurinaitis visszakozik és felhangzik a WWE Nehézsúlyú Bajnok, Daniel Bryan zenéje.
Daniel Bryan ünnepli magát és bajnoki címét, majd megkérdezi Punktól és Laurinaitistől, emlékeznek-e rá? Ő az, akivel senki nem foglalkozott, mert el voltak foglalva a szappanopera szerű személyes problémájukkal, ő pedig közben nyert!
Tudja, hogy Laurinaitis menteni próbálja a munkáját azzal, hogy mára neki adta a fő eseményt és nem akar tiszteletlen lenni Punkkal sem, de ahhoz képest, amit ő élt át tegnap este, Punk számára szinte nem is volt kihívás. A tegnap esti Steel Cage meccset említi Big Show és Mark Henry ellen.
Punk válaszol, mondván ő “csak” a világ legjobb pankrátora…Bryan szerint ez nagyszerű és fantasztikus, de ő több, mint egy pankrátor! Ő egy példakép. Ő egy vegán, soha nem eszik húst. Punk tudja ezt, és megkérdezi, hogy akkor pontosan mit is eszik Bryan. Bryan kérdéssel válaszol: Hogyan érezné Punk magát, ha betolna neki egy csőbombát oda, ahova nem süt be a nap?
Punk azt mondja: tíz éve ismerik egymást, jó barátok és Laurinaitis csak szítja közöttük az ellentétet. Ma este csináljanak show-t Kansasben! Bryan a Nehézsúlyú Világbajnok, ő pedig a WWE bajnoka, mutassák be a világ legjobb pankrációját!

A beszélgetőkhöz újabb ember csatlakozik a Royal Rumble győztes Sheamus személyében. Elmondja, hogy ő nyerte a tegnap esti mérkőzést, emlékezteti Punkot és Bryant, hogy az Elimination Chamberen meg kell védeniük címüket és közli Laurinaitis-szel, hogy ő is abban bízik, ki lesz rúgva. Emlékeztet mindenkit, hogy ő lesz a WrestleMania fő eseménye, ő lesz a következő WWE, vagy Nehézsúlyú Bajnok.

Randy Orton vs Dolph Ziggler
A hosszú előjáték után a Vipera és Dolph Ziggler küzdelme következik. Orton nem szerepelt túl eredményesen a Royal Rumble meccsen, Ziggler pedig nem tudta elhódítani a címet Punktól. Természetesen a mérkőzést Orton nagy ellenfele, Wade Barrett is figyeli és nem maradt távol Vickie Guerrero sem.
Zigglerben bármennyire is ott van a bizonyítási vágy, és bármilyen keményen odateszi magát, Orton kemény ellenfélnek bizonyul. Látványos, jó mérkőzést mutatnak be, ám a vége egy RKO és Orton győzelme.

A reklámblokk és az előző esti visszatekintő képsorok után John Laurinaitist láthatjuk a folyosókon, arcáról még mindig nem hervadt le a vigyor. mindenkihez kedves, érdeklődő.

Brodus Clay vs Tyler Reks
Brodus számára ma estére Tylert szemelték ki. Jerry Lawler szójátékával élve Funkasaurus vs T-Rex mérkőzés következik. Meglepetés ismét csak nincs, a még mindig kicsit furcsának tűnő stílussal Brodus újabb gyors győzelmet arat.

Beleshetünk az öltözőbe, ahol CM Punk készülődik épp. Bryan lép oda hozzá. Punk emlékezteti, hogy régóta barátok és szerinte az emberek nem úgy néznek Danielre, mint egy példaképre. Majd visszatér a ringben félbehagyott kérdésére: Mi is az a vegán? A vegán nem eszik húst. Olyan ember, aki nem pusztítja el az állatokat. Minden falat húsban meg kell hallani a fájdalomtól sikoltozó állatot – mondja Bryan, majd hozzáteszi, hogy az emberek nagy többsége azt sem tudja, mi az a Straight Edge.
Punk közli: ő tudja, mi a vegán és szerinte Bryan is tudja, mi a Straight Edge. Ő nem iszik, nem dohányzik, nem használ drogokat és nem mondja magáról, hogy példakép. Ő csak a legjobb pankrátor a világon…

Champion vs Champion mérkőzés – CM Punk vs Daniel Bryan
A két bajnok valóban remek küzdelemmel örvendeztette meg Kansas City közönségét és a televíziók előtt ülőket. Kemény ütések, rúgások, kopogtatási kísérletek, látványos mozdulatok. Nehéz eldönteni, melyikük a jobb és nehéz eldönteni, ki kerül ki a végén győztesen, hihetetlen, látszólag vesztes helyzetekből voltak képesek kirúgni.
A mérkőzés nem csak a RAW adásban, hanem akár a tegnapéi PPV eseményen is megállta volna a helyét. A meglepetés sem maradt el! Berohant Chris Jericho, és kirántotta a ring szélén fekvő Daniel Bryant! A mérkőzésvezető azonnal végett vetett a meccsnek és mivel Bryant érte támadás, CM Punkot diszkvalifikálták. Jericho támadása azonban nem Bryan, hanem Punk ellen irányult, a WWE Bajnok meg is kapta a Code Breakert!
A mérkőzés győztese diszkvalifikációval Daniel Bryan lett.

Jericho megjelenése és közbeavatkozása után már nyilvánvaló, hogy a storyline a Jericho-Punk közötti konfliktus irányába fordul. Jericho szerint ő a legjobb a világon, és láthatóan ezt be is akarja bizonyítani Punknak. Kérdés, hogy a WWE meddig húzza a sztorit? Bajnoki címért kettejük között a mérkőzés csak a WrestleManián jön létre? Várnunk kell két hónapot, vagy már azt megelőzően szembekerülnek? Amennyiben a WrestleManán Punk vs Jericho lesz, Sheamus a Nehézsúlyú Világbajnoki övért száll harcba?

A meccs utáni bejátszásban láthatjuk, hogy a boxlegenda, Mike Tyson és jelölve lett a WWE Hall Of Famer újoncok közé és kapunk egy összeállítást Iron Mike akcióiból.

R-Truth zenéje hangzik fel, ő azonban a kommentátorok között foglal ma helyet és onnan követi a következő mérkőzést.

Kofi Kingston vs The Miz
Kofi érkezik elsőként, majd Miz jön ki mikrofonnal a kezében. Kofi Kingston Royal Rumble mérkőzésen bemutatott mozdulatával kezdi. Kézenállás? Tényleg? Gúnyosan megtapsolja Kofit, majd elmondja, hogy ő volt az első ember a ringben és 45 percig képes volt bent maradni. Tovább, mint bármelyik szupersztár. A WrestleMániához vezető úton tesz egy kis kitérőt, de nem tér le róla. Megnyeri az Elimination Chambert és ott lesz a Manián, mert ő a Miz és ő fantasztikus!
Miz beszéde után elkezdődik a mérkőzés és láthatóan Miz gyorsan be is akarja bizonyítani, hogy valóban a WM-en van a helye. Gyorsan támad és gyorsan próbál kopogtatni, Kofi azonban ki tud rúgni.
Közben a kommentátorok kedélyesen elbeszélgetnek R-Truth-tal a Little Jimmyről… 😀
A meccs sajnos nem tart túl sokáig, Kofinak sikerül egy Trouble In Paradise után kopogtatni.
A győztes tehát: Kofi Kingston.

John Laurinaitis öltözőjébe nézhetünk be, David Otunga lép oda hozzá. Otunga bármennyire is sajnálja, nem tudta befolyásolni a döntést, ugyanakkor elmondja, mennyire elégedett jelenlegi helyzetével és munkájával.

Az újabb reklámblokk után a WWE Díva Bajnoki Cím mérkőzés következik.

WWE Díva Cím meccs: Eve Torres vs Beth Phoenix
Eve az előző hetek támadásai után láthatóan idegesen, folyamatosan a háta mögé tekintve jön ki, ennek ellenére brutális erővel ront neki a címvédő Beth-nek. Sajnos a lendülete nem tart sokáig, a Glamazon percek alatt nyer és megvédi bajnoki címét.

Beth-nek ünnepelnie sincs ideje, a terem elsötétül és a kivetítőn Kane jelenik meg. Eve-hez beszél megkérdezi milyen érzés tudni,és hogy Rydert meg lehetett volna menteni, ha Cena magáévá teszi a gyűlöletet? Ha Cena erre nem képes, soha nem lesz képes legyőzni őt és nem lesz képes legyőzni The Rockot sem a WrestleManián. Kane megígéri, továbbra is annyi fájdalmat fog okozni Zack Rydernek, amennyit emberileg lehetséges, egészen addig, míg Cenát fel nem öleli a gyűlölet. Ma este pedig Eve-t használja fel, hogy átadja az üzenetét.
Eve láthatóan retteg, felrobbannak a fények és Kane a ringben terem. Ekkor hallatszik fel John Cena zenéje és brutális verekedés kezdődik közöttük. Kane-nek úgy tűnik sikerült felszítani a haragot Cenában, aki azon van, hogy keményen ellássa a Nagy Vörös Szörny baját. Az acél lépcsőt használja fegyverként és sikerül elérnie, hogy Kane az első adandó alkalommal meghátráljon.

Nem maradt más hátra, m int hogy megtudjuk, milyen döntés született a RAW ideiglenes General Managere, John Laurinaitis személyét illetően.

John Laurinaitis jön be, aki Jerry Lawler szerint lehet, hogy munkanélküli lesz ma este. (Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vizsgálat csak a RAW-ban végzett munkára terjed ki, Laurinaitis pozícióját a WWE alelnökeként nem érinti.)
A GM nem ideges, őgy gondolja, jó munkát végzett. A WWE valamennyi alkalmazottjának egy önértékelést kell elvégeznie és ő az 1-5 közötti skálán pontozva 5-öst ad magának, ezt indokolják az eredmények, a minőség, a kreativitás, a kommunikáció az emberi kapcsolatok és a csapatmunka is. Triple H zenéje hangzik fel és a jelenlévők legnagyobb örömére megjelenik a kedvenc, aki nem is olyan rég pont Laurinaitis ármánykodása következtében távozott a RAW-ból.

Triple H nevet az ötös pontozáson, azt mondja, felejtsenek el most minden egyebet. Mióta Laurinaitis átvette a RAW-t, figyelte a munkáját. Azt gondolta, Laurinaitis jó munkát végezhet, mint már mások is előtte, de ő gerinctelen, pipogya és lassú volt és nyilvánvalóan megragadta az előtte adódó hatalmat. Nem csak megragadta, arra használta a RAW-t, hogy sztárrá tegye saját magát.
Laurinaitis megpróbál közbeszólni azt ecsetelve, mennyire tiszteli HHH-t, de The Game ezt nem hagyja és felszólítja, ne hazudjon.
Emlékezteti, hogy részt vett a Royal Rumble fő eseményén is és azzal töltötte ki a napirendjét, hogy sztárt csináljon magából.
Emlékeztet, hogy amikor Vince McMahon vezette a RAW-t, ő is hagyta, hogy a személyes döntései beárnyékolják az ítéleteit, ezért le kellett cserélni. Laurinaitis ugyanezt tette, számos alkalommal.
Laurinaitis ismét közbeszakítja és megígéri, bármit megtesz a munkája érdekében, a mondatba Triple H bele is kapaszkodik és megismételteti vele: Mindent megteszek… HHH mondja neki, kérjen bocsánatot a WWE Univerzum minden tagjától. A tömeg fújolja, miközben rákezd és elmondja, hogy látja a hibákat, majd a régi közmondásra utal, miszerint tévedni emberi dolog, de megbocsátani isteni. Bocsánatot kér mindenkitől. Triple H figyeli, majd megkérdezi a tömeget, és úgy ítélik meg, ez a bocsánatkérés nem elég jó. Valami másra gondol és keresi a lehetőségeket, hogy “megmentse”. Felvetődik, mi lenne, ha rendeznének egy gountlet meccset, amin minden WWE szupersztár részt venne, de Laurinaitis nem áll erre készen és HHH is beismeri, ez nem lenne korrekt.
Megvan az ötlet! Apósát, Vince McMahont említi, aki a hasonló kérdések eldöntésére létrehozott egy klubot… Felveti, hogy mi lenne, ha csatlakozna Vince McMahon Csókold meg a seggem klubjába?
Laurinaitis szerint nem kell bizonyítania a hűségét, ennek ellenére meglazítja a nyakkendőjét, bebalzsamozza az ajkait és térdre ereszkedik. És igen! Tényleg megtenné! Bármit megtenne, hogy mentse a munkáját!
Triple H is természetesen nem akarja véghezvinni ezt a játékot. Elmondja, hogy elmúlt időkben a személyi kérdések és a döntéshozatal ebben a szerepben zavaros volt. Az Igazgatótanács úgy látja, hogy ő visszajöhetne a RAW élére, ha maga mögött hagyná a személyes problémáit, és ő ezt meg tudja csinálni…Így most valóban melegség önti el a szívét és minden jót kíván John Laurinaitisnek…

A mondatot egy ismert, de rég hallott hang szakítja félbe, egy gong, egy harang! Undertaker!!!

És igen, a tavalyi WrestleMania óta nem látott Undertaker valóban itt van! Nem szól, a ringhez megy és kicsit déjá vu érzésünk lehet, ahogy HHH szemébe, majd a WrestleMania emblémájára néz. Így kezdték 2011-ben is. Szótlanul, farkasszemet nézve. És hogyan fejezték be? Egy hatalmas mérkőzéssel.

Undertaker itt van, a kihívás él. A WrestleMania XVIII-ra két meccs ezek szerint már biztos: John Cena vs The Rock és Undertaker vs Triple H.

Addig azonban még alakulnak a dolgok, mélyülnek a konfliktusok. Egy hét múlva talán megtudjuk, hogy végülis ki lesz a RAW adások általános igazgatója, mert Laurinaitis sorsa ma még teljesen nem pecsételődött meg, és arra se vegyünk mérget, hogy nem kever továbbra is a háttérben.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!