WWE RAW 2012. március 19. – Legendák a ringben

2012. március 19-én a Wells Fargo Centerbe, Philadelphiába érkezett a RAW Szupershow. Ismét ott volt The Rock, Undertaker, Triple H és Shawnk Michaels is.

Michael Cole köszöntése után azonnal a bajnok CM Punk érkezik, akinek Jericho egy héttel ezelőtti szavai után van mire reagálnia.
Közben visszanézhetjük a bejátszást arról, hogy Punk apját Chris Jericho alkoholistának nevezte.
Punk először elmondja, hogy Jericho nincs ott ma este és ez egy ajándék azok után, hogy a múlt héten mennyire feldühítette őt. Az apjával kapcsolatos vádakról: Bár a közelállók tudják, hogy az apja alkoholista, ez nem titok – mondja, – ez azonban nem Jericho dolga és nem neki kellett volna elmondania. Most azonban itt áll ő, milliók nézhetik szerte a világon, mintha mikroszkóp alatt lenne. Nincs olyan személy a világon, akit ne érintene valahogy az alkoholizmus.
Chris Jericho megpróbált a fejében zavart kelteni és ezzel előnyt kovácsolni a WrestleManiára. De Jericho egy valamit nem tud: egy szörnyeteg van a testében belül és hagyni fogja, hogy a WrestleManián előjöjjön. Nincs olyan ember a bolygón, aki hagyja, hogy a múlt rémálmai diktáljanak, vagy befelhősítsék a jövőjét. Jericho elfelejtette befejezni a történetet, a történet vége pedig, hogy CM Punk apja – mint milliók a világon – legyőzte az alkoholizmust! Legyőzte a démonjait. Ő büszke az apjára, büszke rá és arra hogy ő straight edge és ez a tetoválásokra is a magyarázat.
Chris Jericho azonban nem más, mint egy akadály, és a WrestleManián átjut rajta bebizonyítva egyszer és mindenkorra, hogy ő a legjobb a világon.

Mielőtt Punk távozhatna, Jericho jelenik meg az óráskivetítőn műholdas kapcsolaton keresztül. Bocsánatot kér, amiért Punk apját belekeverte kettejük viszályába. Sajnálja, hogy átlépte a határt és megígéri, hogy soha nem mond semmit Punk apjára többet… De a húga egy másik történet! Punk húgát a múltban elkapták droggal való visszaélés miatt. Ez egy mintacsalád, mondja gúnyosan és Punk bármennyire is szereti őket a tény az, hogy az apja alkoholista, a húga meg drogos. Punk inni fog, ez a végzete. Persze a kábítószer fogyasztást és az alkoholizmust le lehet győzni, de a WrestleManián ő fog nyerni, ő lesz az új WWE Bajnok és ez az, amit Punk soha nem fog legyőzni.
Punknál ismét elszakad a cérna és valami trágárságot ordít vissza, amit nem is engednek adásba.

Kane vs Big Show
A bevonuló zenék után Cody Rhodes jelenik meg, aki hetek óta próbál régi bejátszásokkal kellemetlen perceket szerezni Show-nak. Nincs ez másként most sem, a kivetítőn ismét megjelennek Big Show vesztes pillanatai, majd Cody helyet foglal a kommentátorok között.
Show nagy lendülettel kezdi a mérkőzést és gyorsan kioszt egy brutális Speart is Kane-nek, ekkor azonban a ring mellett ugráló Cody zavarja meg. Az óriás figyelmének elterelését Kane jól használja ki, fordít az álláson és sikeresen kopogtat.
A győztes tehát Kane.

A meccs után Cody megtámadja Show-t. Az óriást a ring köteléhez bilincseli és üti-rúgja. Mire Show kezéről levágják a bilincset, Cody kereket old, a WrestleManián azonban nem menekülhet el, ott mindenképpen szembe kell néznie ellenfelével, akinek tekintete nem sok jót ígér.

David Otunga vs Santino Marella
A General Managerek csapatainak vezetői a múlt héten már megmérkőztek, ma gyakorlatilag ennek a visszavágója következik. A Team Johnny képviseletében Otunga érkezik elsőként, őt követi a Team Teddy kapitánya, Santino Marella. Természetesen ott ül a ring mellett Mr. Long és Mr. Laurinaitis is.
A két pankrátor izomfitogtatással nyit, majd Otunga nekiesik Marellának. Az Amerikai Bajnok azonban remekül fordít, gyorsan földre küldi Otungát és a Kobrához készül. Laurinaitis ekkor már a kötelek mellett áll és megpróbálja megzavarni a meccset, Teddy Long azonban odasóz egyet neki. A RAW GM telefonja berepül a ringbe, Marella pedig azonnal látványosan megtapossa. Otungának ezt a pillanatot sikerül kihasználnia, és kopogtatással nyer, majd Laurinaitis-szel ünnepel a ringben. Az ünneplést kicsit túlzásba is viszik, ezzel felbőszítve Teddy Longot, aki lekever egy pofont ellenlábasának.

A reklámblokkból kiderül, hogy The Rock ismét üzen Cenának és láthatjuk a WWE új szupersztárjának, Tensai-nak promócióját is.

Az óriáskivetítőn The Rock jelenik meg, aki végül Philadelphiába is visszatért. Rocky Balboa szobra előtt áll és elmondja, hogy Rocky inspirálta őt, amikor gyermek volt. Egy képet mutat, amin 12 évesen áll a szobor előtt és arról álmodik, hogy egyszer minden idők legjobbja lesz.
Egy évvel később nézte a WrestleManián Hulk Hogant, hat évvel később Ultimate Warriort. Évekkel később itt Philadelphiában élete első WrestleManiáján Stone Cold Steve Austinnal állt a ringben és veszített. Aznap éjjel két dolgot fogadott meg: 1. Soha nem harcol olyan férfival, akin farmer rövidnadrág van 2. Tovább harcol azért az álomért, amit 12 évesen is akart és minden idők legjobbja lesz. Azóta legyőzte Hulk Hogant, legyőzte Austint, egy valaki azonban vissza van: John Cena. Mr. You Can’t See Me. Mr. The Champ is Here.
John Cena: Ez azonban még 13 nap, ma azonban az emberek bajnoka itt van, és ma este az arénába megy és egy üzenetet küld Cenának.

Daniel Bryan vs Zack Ryder
Bryan szokás szerint AJ oldalán érkezik meg, Zack bevonulása előtt pedig láthatjuk, hogy napközben a városban találkozott a rajongókkal és elmondta, hogy a Team Teddy csapatban ott lesz ő is a WrestleManián.
Nem tudni, Ryder mennyire van rendben korábbi sérülései miatt, azt azonban látjuk, hogy a meccs elején Bryan kerül fölénybe. Zack azonban ügyesen fordít és egy-két rúgás után bizony a földre küldi a Nehézsúlyú Világbajnokot. Kopogtatni azonban nem tud, mert Daniel blokkolja a támadást és egy LaBelle Lock-kal feladásra kényszeríti.
A győztes tehát: Daniel Bryan.

John Cena vs Mark Henry
John Cena érkezik elsőként és nem kisebb feladat vár ma rá, mint hogy a Világ Legerősebb Emberével küzdjön meg. Cena megmutatja, hogy az ő ereje sem semmi, majd padlót fog Mark ütésétől. Henry megpróbál kopogtatni, de sikertelenül. Cena fürgeségével próbál célt elérni, ügyesen fordul ki Henry támadása elöl és egy AA-val próbálkozik, majd jön a You Can’t See Me, Henry azonban ezek után is feláll. Cenának nem sikerül felemelnie az óriást, Henrynek viszont nem sikerül kiviteleznie a World Strongest Slamet. Végül Cena a vállára kapja hatalmas termetű ellenfelét és egy Attitude Adjustment után kopogtat.
A győztes tehát John Cena.

Ekkor érkezik meg az arénába The Rock, akit a közönség kirobbanó örömmel fogad. The Rock a ringhez szalad és Cena arcán látszik, hogy ő számít a támadásra, az Emberek Bajnoka azonban Mark Henryt kapja el és fekteti le egy Rock Bottom-mal. Rock azonnal távozik is, Cena pedig néz utána. Megkapta az üzenetet.

Egy emlékeztetőt kapunk a két héttel ezelőtti, Shawn Michaels és Triple H közötti beszélgetésből, majd a WrestleMania Extra következik. Kelly Kellyvel beszélget Maria Menounos, amikor megjelenik Beth Phoenix. Beth felháborodik, hogy ő miért nem szerepel, mikor ő a Díva Bajnok, Maria azonban a múlt heti vereségére emlékezteti. A Glamazon ezt nehezen viseli, a biztonságiak fogják le. Az összetűzés egy új meccset is hoz a WrestleManiára: hivatalosan is bejelentik a Kelly Kelly és Maria Menounos vs Beth Phoenix és Eve mérkőzést.

A bejátszás utáni élő képen már The Miz áll a ring közepén mikrofonnal a kezében és az 1987-es WrestleMania II-ről, majd a WM III-ról, ezek kapcsán pedig King Kong Bundyról beszél, akinek a mérkőzései Miz szerint mostanáig a legnagyobbak voltak. Ő azonban nem lehet ott a WrestleíManián ebben az évben, holott a WM XXVII-en ő volt az egyik fő esemény.
Hogy bebizonyítsa: méltó arra, hogy a Team Johny tagja legyen és szerepeljen az idei WrestleManián, újabb meccset akar, hogy John Laurinaitis lássa, mire képes.
Miz nyílt kihívására az ellenfél nem más, mint a Nehézsúlyú Világbajnoki Cím első számú kihívója: Sheamus.

The Miz vs Sheamus
Miz valóban nagyon akar, ez minden mozdulatán meglátszik. Sikerül nehéz pillanatokat szerezni a Great White-nak, azonban mint tudjuk Sheamus is kemény srác.
A küzdelemnek végül a kelta vet véget: egy Brogue Kick után kopogtatja ellenfelét.
A győztes tehát Sheamus, Miznek ezúttal sem sikerült meggyőznie Laurinaitist, hogy csapatába vegye.

A következő reklámblokkban láthatjuk, hogy a múlt héten hivatalosan is megerősítették a Randy Orton vs Kane mérkőzést a WrestleManiára. Josh Matthews konferálja fel vendégét, a Viperát és erről akar beszélni. Milyen terve van Ortonnak, hogy legyőzze Kanet? – kérdezi Josh. Orton helyesbít: A kérdés helyesen az, mit tervez Kane, hogy legyőzze őt. Randy elmondja, hogy tavaly legyőzte Kanet, aki emberré vált. Most azonban belenézett Kane szemeibe és semmi emberit nem látott benne. De nem érdekli ellenfele identitásválsága, Orton pontosan tudja, hogy ő kicsoda. Ő nem a Nagy Vörös Szörny, ő nem a Nagy Vörös Gép, ő nem az ördög kedvenc démona, ő Randy Orton!

A Be a Star reklám után Vickie Guerrero jelenik meg és felkonferálja a Laurinaitis csapat két új tagját: Dolph Zigglert és Jack Swaggert.

Dolph Ziggler és Jack Swagger vs Kofi Kingston és R-Truth
A Kofi-Truth páros remekül funkcionált az elmúlt néhány meccsen és bizony nagy az esély, hogy a jövő Tag Team bajnokai legyenek. Ezúttal nem könnyű ellenfélre akadnak a Ziggler-Swagger párosban, ráadásul Vickie pártfogoltjai hajlamosak tisztességtelen eszközökhöz folyamodni a győzelem érdekében. Aksana is figyel a ring mellől és biztosak lehetünk benne, hogy ha Vickie be akarna avatkozni, megakadályozza.
R-Truthnak nem tudhatjuk, mit súgott Little Jimmy, de óriási hévvel veti magát a küzdelembe és bizony felülkerekedik Ziggleren. Kopogtatnia azonban nem sikerül, mert Swagger közbelép, azonban Truth átpenderíti a köteleken. Az All American Americant Kofi veszi kezelésbe, közben azonban Zigglernek sikerül fordítania és kopogtatja Truth-ot, aki beakasztja a lábát a kötélbe. Itt lép közbe Vickie Guerrero, aki lelöki Truth lábát a kötélről és – mivel a bíró ezt nem veszi észre – a kopogtatást sikeresnek értékeli.
Aksana érthetően szóvá teszi mindezt Vickinek, majd a kiabáló nőt a földre löki. A ringben a bírónak próbálja elmagyarázni, milyen szabálytalanság történt, amikor Vickie is berohan és nekimegy a lánynak.
Igazi női hajtépős bunyó következik, a lányokat a tag team résztvevők szedik szét, az eredményen azonban ez nem változtat.

Egy részletet láthatunk az elmúlt esti élő show-ból, ahol Triple H Dolph Ziggler ellen szállt ringbe és osztott ki szőke ellenfelének egy hatalmas Tombstone-t, ezzel üzenve Undertakernek.
A bejátszás már a három legendás szupersztár érkezését vezeti föl.

The End of an Era
Shawn Michaels érkezik elsőnek, aki elmondja, mindenki arról beszél hogy ő lesz a WrestleManián a Triple H vs Undertaker Hell in a Cell mérkőzés speciális mérkőzésvezetője. Hogy egy korszak végét tartja a kezében. Mindenki tudni akarja, mi a véleménye ennek a meccsnek az eredményéről. Mindenki tudni akarja, pártatlan lesz-e mérkőzésvezetőként, hisz Triple H-hez 17 éves barátság fűzi. Az End of An Era Michaels szerint csak egy kód az End of the Streak-hez, ezt azonban már nem tudja kifejteni, mert megszólal a gong és megérkezik Undertaker.
A Dead Man szerint Shawn-nak nem volt elég a múlt heti beszélgetésük, ezért most fogja be a száját és figyeljen! Ismét elmondja, hogy ennek a mérkőzésnek tisztának kell lennie, azonban a mondatot nem tudja befejezni, mert HHH zenéje félbeszakítja.
Három hatalmas egyéniség, a WWE három meghatározó szupersztárja áll a ring közepén Philadelphiában. Triple H felszólítja Undertakert, hogy fejezze be a Shawn iránti aggodalmaskodást, mert ezt nem Shawnról és az ő egójáról szól. Ez Undertakerről szól és róla.
Két legendás karrier fut párhuzamosan, hogy aztán összecsatlakozzanak egy démoni struktúrában, aminek a neve Hell in a Cell. A WWE történetében eddig 24 Hell in a Cell mérkőzés volt, ezekből 19-szer kettejük közül valaki szerepelt az ördög játszóterén. Ez nem véletlen. Ott belül megtanulja az ember, hogy ami nem pusztít el, az erősebbé tesz, megtanulja a túlélést. Az az a hely, ahol megtanulja az ember befejezni egy másik ember pályafutását.
Az összes eddigi ilyen mérkőzés egyetlen pillanatért volt. A következő, április 1-i WrestleMania Hell in a Cell meccsért, amikor az egész világ egy korszak végét fogja látni. Undertaker korszakáét – mondja HHH. De ne aggódj, pontosan tudom, mi fog történni belül a cellában – folytatná, amikor Taker félbeszakítja.
Biztos vagy ebben? – kérdez vissza. Az elméd, a tested, a lelked, a karriered, a feleséged, a gyermekeid, mindent, ami fontos az életedben feltennél erre?
Triple H láthatóan megfontolja a választ, majd azt mondja, hogy ha ő lesz az, aki a világvégét jelenti Undertakernek, ha ő ezt megérdemli, akkor igen és megteszi.
Undertaker elindul, majd megáll és visszafordul. Nézi HHH és HBK párosát, majd emlékezteti Triple H-et arra, amikor azt mondta neki, hogy Shawn jobb, mint ő. Valóban jobb – teszi hozzá, majd tényleg távozik. Mishaels szája sarkában megjelenik egy mosoly, HHH homlokán az elmélyülő ráncok viszont dühöt mutatnak. A Dead Man szavai után a két barát farkasszemet néz a ring közepén…

Már nincs két hét a WrestleManiáig. Már nincs két hét a hatalmas mérkőzésekig. Újabb résztvevőket ismerhettünk meg, újabb meccseket jelentettek be. Az adások érthetően már Miamira hangolnak…

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!