WWE RAW 2014. február 3. – Eredmények

2014. február 3-án Omahából jelentkezett a Monday Night RAW következő adása. Lassan megszokjuk már az aréna fölötti hatalmas WrestleMania logót, ami azt jelképezi, hogy haladunk a nagy eseményhez vezető úton.

A WWE Nehézsúlyú Világbajnoka, Randy Orton érkezik elsőként. Alig fogja meg a mikrofont, CM Punk nevét kezdi harsogni a közönség.
Randy Orton arról beszél, miért nem tisztességes vele szemben az Elimination Chamberre kiírt mérkőzés. Hányszor kell megverni a különböző résztvevőket, hányszor kell legyőznie John Cenát? Hányszor kell legyőznie Daniel Bryant, Christiant, Sheamust…
Fogadni merne, hogy a rajongók azt szeretnék, valaki más nyerjen az Elimination Chamberen, de ez nem fog megtörténni!
Ő fogja megnyerni a következő PPV meccset, ő fog nyerni a WrestleManián, mert legyőzi a felfuvalkodott, őrült Batistát! Az Evolution idején egyenrangúak voltak, ma már azonban ő simán jobb, mint Batista. Mindenkinek meg kell értenie végre, hogy ő a valaha volt legnagyobb szupersztár és a RAW fő attrakciója!
Megszólal Triple H zenéje és félbeszakítja a Bajnokok Bajnokának szokásos heti öndicséretét.
HHH és felesége megáll a bejáratnál, Stephanie szólal meg. Szerinte Ortonnak le kellene nyugodni és csak a visszaszámolni, nem foglalkozni mindig mással. A Vipera kicsit paranoiás a pozíciója miatt. Nézzen körül és örüljön annak, amije van. Orton jobb, minit amit mutat.
Hogy megmutassa milyen, a Vipera azonnal közli, hogy nem érdekel, ki mit gondol róla. Ő a Bajnok, ő birtokolja az öveket.
HHH szerint ezt mindenki tudja, és nem is érti, Orton miért arról beszél, hogy tisztességtelen vele szemben ez, meg az. Sok olyat mondott mostanában, amit az egykori Randy nem ejtett volna ki a száján. Lehet, hogy valójában nem Randy Orton az a srác, akinek a WWE arcává kell válnia, hanem valaki más…
Stephanie emlékezteti, hogy az EC-n 5 másik szupersztárral szemben kell megvédenie a címét. A következő hetekben valamennyivel szembe kell néznie, egy az egy elleni mérkőzésen. Ma esti ellenfele könnyen lehet, hogy győztesen kerül ki, a vezetőségnek pedig el kell gondolkoznia azon, hogy talán ő lehet az, aki az új arca lesz a WWE-nek. Ez a szupersztár: Daniel Bryan!
Orton majdnem őrjöng, Triple H pedig magasba löki a karjait: Yes! Yes! Yes!

Látunk egy részletet a Royal Rumble Tag Team cím meccsből és Michael Cole bejelenti, hogy ma este sor kerül egy steel cage meccsre a Tag Team Bajnokok és a Rhodes Testvérek között.

The Shield vs Rey Mysterio, Kofi Kingston és Big E.Langston
A jó kics meccsen mindkét csapat remekül dolgozott együtt. Big E. és Reigns egy darabig nem bírt egymással, Roman szemhéja fel is repedt. Ekkor társai tudták megmenteni a kopogtatástól, pillanatok múlva azonban már ő terítette le Langstont egy Superman Punch mozdulattal. Már készült a Spear-hez, amikor Ambrose hátulról megérintette, tehát el kellett hagynia a ringet, bármennyire is nem tetszett ez neki.
Dean Ambrose kopogtatott, így a mérkőzést a Shield nyerte meg.
Reigns reklamált Ambrose-nál, a villámhárító szerepét kettejük között ismét Rollins töltötte be.

Egy pillanatra sötétbe borult minden, majd megjelent a kivetítőn a Wyatt Family. Bray a Shieldnek szól, hogy menjenek oda hozzá. Ebben a pillanatban közelebb van, mint gondolnák. Építi a birodalmát és mosolyog a trónjáról, miközben az ellenségei elpusztulnak.
Luke Harper szerint Wyatt mindig is a Shield királya lesz, Rowan pedig javasolja nekik, hogy fussanak.

Wade Barrett érkezik a Bad News Barrettel. Az eheti sületlensége a SuperBawl-ról szól. Szerinte annyi szemét ömlött az arcunkba a meccs alatt, hogy a jövő évit nem akarjuk majd megnézni.
Jerry Lawlernek is van egy rossz híre Wade Barrett számára: Reméli, hogy a jövő héten nem fogja látni.

A kommentátorok kicsit népszerűsítik a WWE applikációt és a hamarosan induló Networkot. Jön még nemsokára Dave Batista is.

Christian vs Jack Swagger
Az év első PPV-jén visszatért Christian. A szupersztár nagyon sok időt töltött távol, gyakorlatilag csak pillanatokra láthattuk. Ma este Jack Swaggert kapta ellenfeléül és bizony voltak olyan percek, amikor nagyon úgy tűnt, hogy alulmarad.
Végül sikerült a Swagger Bomb-ot blokkolnia és kopogtatnia ellenfelét. A meccset Christian nyerte.

Láthatjuk, ahogy egy hete Brock Lesnar megtámadta a Rhodes testvéreket, majd lassan leereszkedik a ketrec a ring fölé.

WWE Tag Team cím mérkőzés: The New Age Outlaws vs The Brotherhood
Cody Rhodes-nak és Goldustnak ismét megadatott a lehetőség, hogy visszahódítsák a bajnoki övet. Ráadásul a zárt ketrecben nem kell támadástól tartaniuk, koncentrálhatnak a feladatra.
Már azt hihettük, hogy ismét új bajnokok lesznek, Cody brutális Disasster Kickje után úgy tűnt, hogy a kopogtatás közelebb volt a háromhoz, mint a kettőhöz, de végülis Billy Gunn kirúgott. Cody megindult felfelé a ketrec oldalán, hisz ha kijut, akkor is övék a győzelem. A ketrec tetején azonban megállt és nem kifelé folytatta, hanem a magasból ugrott!
Road Dogg persze elterült, hisz keményen letaglózta, azonban Cody keze is fájt. Gunn kihasználta a lehetőséget és kopogtatta a kisebbik Rhodes testvért.
A győztesek és a WWE Tag Team Bajnokai továbbra is: The New Age Outlaws.

A reklámblokkban az eddig elmondottak mellett bejelentik a Dolph Ziggler, Xavier Woods és R-Truth vs The Wyatt Family mérkőzést is.

Zack Ryder vs Titus O’Neil
Zack Ryder is kevés szerephez jutott az utóbbi időben és bizony a Long Island-i srác az utóbbi időben láthatóan fel is szedett pár kilót.
Titus a saját lábára állt, miután pénteken megtámadta a már egyébként is vérző szájú csapattársát, Darren Youngot. Hosszú idő után ez az első alkalom, hogy csak magáért küzdhet és a meccs jelentés részében dominál is Zack felett.
A végső mozzanatra sem kell sokáig várni, a mérkőzést Titus O’Neil nyeri meg.

Fandango zenéje szólal meg és megérkezik Summer Rae oldalán a táncos lábú szupersztár. Mint megtudjuk, kitáncolás lesz, a kihívó pedig ki más lehetne, mint Santino Marella.
Marella sem lesz egyedül, az első sorból felhívja Emmát, aki mellesleg az NXT tagja.
Summer nagyon magabiztosan kezd, majd jön Emma, aki keveset mutat, ám a közönség mégis őt szavazza győztesnek.

Sheamus vs Curtis Axel
A közönség nagy kedvence sérülése után már ismét rendszeresen velünk van. Axel most is szinte kézen fogva jár Rybackkel, az összetartáshoz nem is kell nekik egykori mentoruk, Paul Heyman.
Axel többször is megszorongatja Sheamust, de a Great White ennek ellenére eljut a már megszokott befejezésig: jön a Brouge Kick és a kopogtatás.
A mérkőzés győztese: Sheamus.
Ryback a ring mellől mondja neki a magáét, de ennél több nem történik.

Láthatjuk, hogy Batista halad az aréna felé. A reklámblokk után megszólal a zenéje és a szupersztár, a Royal Rumble győztese megérkezik.
Még meg sem tud szólalni, amikor felhangzik Alberto Del Rio zenéje is és a mexikói a ringhez megy. Már közben nyilvánvalóvá teszi, hogy nem boldog Batista visszatérése és amiatt, hogy ismét Bajnok akar lenni. Alberto úgy véli, befejezetlen ügyük van egymással.
Batista lekezelően közli vele, hogy nincs semmi dolguk, nem Del Rio az, aki miatt visszajött a szervezethez. Alberto készen áll a válasszal: Amíg Batista a babérjain ült és arra várt, hogy a filmes ügynöke felhívja telefonon, addig ő, Alberto Del Rio címeket nyert a WWE-nél. A hírnév senkit nem tesz bajnokká, a tökösség tesz azzá.
A mexikói szerint Batista nem egy állat, hanem egy kis chihuahua, aki fél Del Riotól. Aki könyörögni fog, hogy: Mr.Del Rio ne bánts, ne törd el a karomat!
Batista nevet és megpróbálja ismét elmondani, hogy neki nincs problémája… Ám Del Rio nem várja meg, támad! Arcon csapja Dave Batistát, majd üti, üti…
Mikor Batista magához tér a meglepetéstől, visszatámadna, de Del Rio kikúszik a kötél alatt és kereket old. Batista nem kicsit dühös.

Dolph Ziggler, Xavier Woods és R-Truth vs The Wyatt Family
Vajon kérdés-e, hogy a nem összeszokott trió mire képes a Wyattek ellen? Rowan és Harper erősek bár, ám nehézkesek és Woods is, Truth is jól használja ezt ki. Aztán jön Ziggler, aki gyorsan és többször is padlót fogat Harperrel, csak Eric Rowan tudja megmenteni csapattársát a kopogtatástól.
Nem maradhat ki Wyatt sem, ő odavágja Woods-ot, majd Ziggler talpát kapja az arcába és inkább visszavonul.
Végül mégis az erő a nagyobb úr: Harper leteríti Dolphot, majd átengedi Bray Wyattnek. ön a Sister Abigel és a mérkőzés vége.
A győztesek: A Wyatt Family tagjai.

A meccs után egy korábbi helyzet fordítottja következik: A Shield jelenik meg a kivetítőn. Közlik, hogy nem félnek sem a beszélő szörnyektől, sem a maszkos birkáktól. Braqy Wyatt téveszmés, a saját képzeletének a szülötte. A Shield pályáján vannak, de nem vehetnek részt a játékban. A játékidő pedig az Elimination Chamberen véget ér.
Bray Wyatt kineveti őket, azt mondja: üdvözli a háborút és kéri a srácokat, hogy hozzák csak el neki.

Naomi vs Aksana
A lányok ezúttal nem csapatban mérik össze erejüket. Naomi – aki remekül teljesített az előző hetekben – a tapasztalt dívát, Aksanát kapja ellenfélnek.
Jó ideig küzdenek egymással a lányok, a Díva Bajnok AJ és Tamina a kommentátorok mellől figyeli, hogy alakulnak az események.
A végkimenetel nem valószínű, hogy kedvére való, hisz a mérkőzést Naomi nyeri.

Daniel Bryan vs Randy Orton
Elérkeztünk az este fő eseményéhez: A közönség kedvence a WWE arca ellen. Randy Ortonnak ez a meccs sem tetszik és érezhetjük azt is, hogy HHH sem elégedett teljesen választott bajnokával.
A bejelentés értelmében Orton valamennyi EC kihívójával meg fog mérkőzni a következő hetekben. Ma Daniel Bryan, pénteken Christian lesz az ellenfele, majd következik valamikor Sheamus, Cesaro és John Cena is.

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a mérkőzés során a Bajnokok Bajnoka többször is komoly bajba került. Daniel Bryan a tőle megszokott formáját hozta, a közönség folyamatosan biztatta. A mérkőzés jelentős részét irányította is, Ortonnak kevés lehetősége volt. Persze ez nem azt jelenti, hogy D.Bryan számára könnyű volt a meccs, hisz mindketten adtak is és kaptak is.
Mintegy 20 perc kellett ahhoz, hogy eldőljön, ki kerül ki végül győztesen, de ez sem ment simán.
Daniel Bryan már ott tartott, hogy befejezi, amikor megjelent Kane. Daniel a köteleken keresztül lerúgta őt a ring sarkkáról, majd Ortont is utána küldte. Egy jól irányzott ugrással kívül még egyszer letaglózta őket – egyszerre – és Ortont visszalökte a ringbe.
Kane megpróbálkozott egy támadással, csakhogy egykori csapattársa számított erre így a maszkosból öltönyössé vált és megszelídült szörnyeteg a lépcsőnek csapódott.
A ringben Bryan kivédte Orton RKO kísérletét, majd elkapta a WWE Arcát és kopogtatott.
A mérkőzés győztese: Daniel Bryan.

Orton és Kane természetesen nehezen viselték a történteket és együtt indítottak támadást Daniel ellen, aminek a végén meg is kapta a Chokeslamet.

Ez volt tehát az első februári RAW adás. Az Elimination Chamberre ismét hivatalossá vált egy mérkőzés, így a következőkről tudunk:
– WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Cím Elimination Chamber mérkőzés (résztvevők: Randy Orton illetve John Cena, Sheamus, Daniel Bryan, Christian és Antonio Cesaro)
– The Shield vs The Wyatt Family.

Várjuk a folytatást.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek