WWE RAW 2014. január 20. – Az Állat visszatér

2013. január 20-án az Ohioból, azon belül Daytonból jelentkezett a Monday Night RAW következő adása. Ma sor kerül arra, amit hetek óta minden műsorban reklámoztak: Dave Batista visszatér!

Az adás elején a WWE is megemlékezik Martin Luther Kingről annak kapcsán, hogy a napokban volt a polgárjogi harcos születésnapja.
Az élő képeken Michael Cole köszönti a nézőket, majd azonnal érkezik a hetek óta nem látott Triple H és Stpehanie McMahon.

Stephanie köszönti a nézőket, majd HHH folytatja: Ezen a vasárnapon elindulunk a WrestleManiához vezető úton. A Royal Rumble-ön 30 ember lép be ebbe a ringbe, de csak egy marad a végén. Ez az egy elnyeri a jogot, hogy a WrestleMania fő eseményén szerelhessen, hogy megküzdhessen a Bajnokkal a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki címért.
Most azonban HHH feladata, hogy ismét üdvözölje ennek a 30 embernek az egyikét. Ez az ember néha az ellensége volt, néha a barátja, és együtt fejlődtek. Üdvözöljük ismét az Evolution egykori tagját… HHH azonban nem tudja befejezni a mondatot, mert Randy Orton zenéje félbeszakítja.

A Bajnokok Bajnoka komoly arccal és lendületesen megy a ringhez. Azonnal mikrofont ragad és felelősségre vonja a főnökséget, hogy mégis mi a francot gondolnak magukról? HHH és Stephanie kellőképpen ideges, a nő azonnal le is akarja állítani Ortont. És te mit gondolsz, ki vagy te? – kérdez vissza Steph. Vasárnap Royal Rumble, ami egy hosszú út kezdete, ráadásul 10 nap van csak a WWE történetének egyik legnagyobb mérföldkövéig: elindul a WWE Network. Mindenki látni akarja, mindenki erről beszél, mert még soha nem volt ilyen a szervezetnél. Soha nem volt olyan, hogy az emberek bármikor visszanézhetik, mi történt az előző héten, visszanézhetik pl. azt is, hogy Orton hogyan veszítette el a meccsét Kofi Kingston ellen.
Ha a megjegyzés nem lenne önmagában elég a Viperának, Stephanie meg is mutatja neki az ominózus mérkőzés képeit. Ismét láthatjuk, hogy Orton a vereséget követően idegesen járkál, majd megtámadja John Cena édesapját.
A bejátszás Stephanie folytatja: Miután elveszítette Orton a meccsét, megtámadott egy védtelen, idős embert, aki a ring közelében ült. Az ilyen akciók méltatlanok a WWE Nehézsúlyú Világbajnokához! Jobb ha a Vipera megérti: Új korszak van, új vezetés és új rendszer. Ha Orton nem képes betartani a szabályokat, nem amiatt kell aggódnia, hogy elveszíti a bajnoki címét, hanem amiatt, hogy egyáltalán tagja marad-e a rosternek!
Orton kiabálni kezd: Nem! Nem! Ez mind miattatok van! Szerinte HHH és Stephanie az oka annak, hogy ismét hallja a hangokat a fejében. Ők akarják azt is, hogy vasárnap John Cena ellen kiálljon egy visszavágón. Ő a cég arca, erre visszahozzák Brock Lesnart, visszahozzák Batistát. Az igazság az, hogy az összes probléma oka Stephanie McMahon és Triple H. Jöhetnek a WWE Networkkel, de a WWE Network sem létezne Randy Orton nélkül!
A közönség egyre hangosabban kezdi kiabálni Batista nevét, Orton pedig azt akarja tudni, mégis hogyan kellene reagálnia ezekre a kirívó tiszteletlenségekre. Ha visszamehetne az időben, akkor sem változtatna semmin – mondja.
HHH nem bírja tovább, közbeszól és figyelmezteti a Bajnokot, hogy nagyon gyorsan vegye ki a basszust a hangjából. HHH megmondja neki, miért ő a Bajnok és miért ő a WWE arca. Ők tették azzá azért, mert hittek benne. Azt hitték, hogy készen áll és minden meg van benne ahhoz, hogy legyőzze az akadályokat. Azt hitték, ez jó döntés. Orton azonban elveszítette a hitét önmagában, ez pedig ahhoz vezetett, hogy olyan dolgokat tesz, amit normális esetben nem tenne, mint pl. hogy veszít Kofi Kingston ellen. Arra számítottak, hogy a Vipera felemelkedik, és ebbe az még belefér, hogy időnként veszítsen. Az azonban nem fér bele, hogy ököllel csapjon egy öregember arcába! Az igazság azonban egyszerű: John Cena Orton útjában áll. Ortonnak ahhoz, hogy magasra jusson túl kell jutnia Cenán, majd túl kell lépnie Lesnaron, aki már Cena mögött várakozik, és Batista is ott van mögöttük! próbálja megértetni a Viperával, hogy a Bajnok kihívásáért sorban állnak a nagyobbnál nagyobb nevek.
Ma este azonban Ortonnak még néhányt dolgot helyre kell hoznia. HHH azonnal be is jelenti a visszavágó meccset Kofi Kingston ellen, majd megmutatja neki a hátsó parkolórészt, ahol minden szupersztár megérkezik és ahol ma este John Cena is bejön. Mivel ott van a kamera, Orton tudni fogja, Cena mikor ér oda, tehát lehetősége lesz ringbe lépni és ott lerendezni a dolgaikat. És Ortonnak mindezeket a lépéseket ma egyedül kell megtennie!

Orton nem válaszol, nincs is rá ideje, mert megszólal Dave Batista zenéje és négy év után a szupersztár visszatér a szervezethez!
A négyszeres Nehézsúlyú Világbajnok, kétszeres WWE Bajnok, az egykori Royal Rumble győztes a ringhez megy, a közönség pedig érthetően nagy várakozással és örömmel fogadja.
Orton érdekes arckifejezéssel figyeli, ahogy Batista a ring valamennyi sarkára feláll, ahogy a közönség élteti, ő pedig kiélvezi a visszatérés örömteli pillanatait. HHH elégedett arccal nyugtázza a közönség reakcióját és bizonyára megállapítja magában: jó döntés volt az Animalt visszahozni. Aztán Batista – mielőtt bárkit köszöntene – színpadiasan térdre borul és megcsókolja a ring padlóját.
Megöleli Stephaniet és HHH-t, majd mikrofont fog. Triple H és felesége távozik, Randy Orton azonban ott marad a ringben, láthatóan közlendője van. Batista nem foglalkozik vele, inkább hátat fordít neki, úgy tesz, mintha Orton ott sem lenne. Aztán csak ránéz. Orton kezet nyújt, Dave nem fogadja el, csak annyit mond: Hello Randy.
Aztán folytatja: Érti, hogy Ortonban kérdések merülnek fel a visszatérésével kapcsolatban, így tisztázni akarja, miért is jött vissza. Ezért – mondja, és a két bajnoki övre mutat. Hogy ki tartja azokat, Randy Orton, Johy Cena, vagy bárki más, az nem érdekli Batistát. Azért jött vissza, hogy megnyerje vasárnap a Rpyal Rumble meccset, azért jött vissza, hogy legyőzze a WWE Nehézsúlyú Világbajnokot, azért jött, hogy ott legyen a WrestleManián.
Dave Batista ledobja a mikrofont és távozik, Orton feje fölött pedig egyre gyülekeznek a sötét felhők.

A reklámblokkban láthatjuk, hogy Brock Lesnar és Big Show ma este szemtől szemben fog állni, és ismét rápillanthatunk a hátsó részt pásztázó kamerák képére, ám John Cena egyelőre még nincs sehol.

Big E.Langston, Cody Rhodes és Goldust vs. The Shield
A mérkőzések sorát tehát egy hat emberes tag team meccs nyitja. A három bajnok a ringben várja a Shield érkezését. Langston és Dean Ambrose kezdik, majd több váltást láthatunk mindkét sarokban. A két csapat felváltva irányítja a mérkőzést és a tőlük elvárható szintű csatát mutatnak be. Egy idő után jött az Interkontinentális és a US Bajnok és úgy tűnt, ők ketten döntik el a meccset. Az események felpörögtek, a tempó felgyorsult és a Shiueld tagjai egymást húzták ki a csávából.
Végül pont Big E.Langston volt az, aki alulmaradt és akit Seth Rollins letudott kopogtatni.
A győztes tehát a Shield.

Láthatjuk, ahogy egy héttel ezelőtt Daniel Bryan Bray Wyatt ellen fordult és kilépett a családból, ezzel pedig ritkán látható reakciót váltott ki a közönségből. A tömeg egy emberként, állva ünnepelte kedvencét.
Daniel Bryan érkezik az arénába, fogadtatása most is remek, mire mosolyogva megjegyzi: – Néhányan azt mondják, nekem kéne a cég arcának lennem.
Az előző RAW után többen kérdezték tőle, hogy amikor csatlakozott a Wyattekhez, volt-e valami terve. Egy olyan embert, akinek Messiás-komplexusa van, összetett dolog legyőzni. Meg kell semmisíteni fizikailag és mentálisan egyaránt. Hogy ezt elérje, elkövetett néhány dolgot, amire nem büszke. Csatlakoznia kellett a családhoz és egy oldalon kellett állnia három olyan emberrel, akiket mélységesen megvet. Mindezt pedig egyetlen egy pillanatért és ez a pillanat egy hete jött el az acélketrecben, amikor le tudta győzni Bray Wyattet egy az egyben. Reméli, hogy megértik: Daniel Bryan nem követ senkit! A múlt héten ő maga vált ölyvvé és belerágott Bray Wyatt tetemébe.
Mielőtt kijött ide, tájékoztatták arról, hogy Luke Harper és Eric Rowan vasárnap részt fog venni a 31 emberes RR mérkőzésen. Bray Wyatt pedig egy az egyben fog megküzdeni vele. Yes! Yes! Yes!

Az ünneplésnek a hirtelen sötétség vet véget, az óriáskivetítőn Bray Wyatt jelenik meg. Bray szerint Daniel Bryan csak mutogatja saját magát. Állatnak nevezi azokat az embereket, akik éljeneztek egy hete akkor, amikor Daniel megbélyegezte őt. Daniel Bryan egy áruló. Menjen haza, ölelje meg az anyját, mondja meg neki, hogy szereti őt, mert mostantól minden, ami történni fog, egyedül Daniel hibájából történik majd.

Fandango vs Xavier Woods
A táncos lábú Fandangonak ezúttal R-Truth mentoráltjával, a fiatal Woods-szal kell megküzdenie. Természetesen Truth elfoglalja helyét a kommentátori asztalnál.
A mérkőzés nem tartott sokáig, Fandango gyakorlatilag pár perc alatt legyőzte Xaviert.

Backstage: Kane-t és Brad Maddoxot látjuk. Batistáról beszélgetnének, amikor Stephanie McMahon viharzik be és kiküldi Maddoxot.
Stephanie mérges, amiért Kane kiosztott CM Punknak egy chokeslamet a SmackDown-on, hiszen a menedzsmenthez tartozik, nem tehet ilyet. Egyetlen WWE szupersztárra sem emelhet kezet. Kane bocsánatot kér, de Stephanie azt akarja, hogy Punktól kérjen bocsánatot. Ez az ötlet nem tetszik Kane-nek, és kelletlenül, de elindul az aréna felé.
A kivetítőn ismét megnézhetjük, mi is történt pénteken, majd Kane a ringhez hívja CM Punkot.
A közönség Punk nevét kiabálja, végül meg is szólal a zene és megérkezik a Hangtalanok Hangja. Kane azt mondja, hogy túllépett egy határon és hagyta, hogy a harag eluralkodjon rajta. Bocsánatot kér a történtekért.
CM Punk nem is önmaga lenne, ha ezt így simán elfogadná. Eljátssza, hogy talán baj van Kane mikrofonjával, nem hallotta, mit is mondott.
Kane szinte belehajol Punk arcába úgy ismétli meg a bocsánatkérést. Punk komoly arccal néz, a közönség pedig kiabálni kezdi: még egyszer!
CM Punk nem akarja, hogy Kane harmadszor is elismételje, hallotta a bocsánatkérést és ő is sajnálja… Nekiesik Kane-nek, üti, majd kilöki a ringből!
Persze, hogy a megtámadottnak is eldurran az agya, lekapja a zakóját és felvenné a harcot, de érkezik Brad Maddox, és hangosan próbálja jobb belátásra bírni. Kéri Kanet, hogy uralkodjon magán, ő pedig megadja Punknak, amit akar: a harcot.
Maddox bejelenti, hogy Punk a New Age Outlaws egyik tagjával fog szembenézni.

CM Punk vs Billy Gun
Road Dogg is ott van természetesen a ring közelében, CM Punk pedig azonnal nekiesik Billynek.
Van miért törlesztenie, hisz a két legendás szupersztár a visszatérés óta csak keresztbe tesz neki. Punk elköveti azt a hibát, hogy foglalkozik a kommentátori asztalnál ülő Doggal is, így Gunn hátulról le tudja támadni.
Az 50 éves szupersztár korát meghazudtoló mozdulatokra képes, ám egy elvétett ugrás követően elterül a földön. Punk a felső kötélről ugrana rá, ám Road Dogg kihúzza társát a ringből. Punk akkor is ugrik, csak máshonnan és más irányba: Road Doggot célozza meg és teríti le. Billy Gunn ismét lehetőséget kap, hogy előnyhöz jusson, de ez csak pillanatokig tart, mert jön a GTS és CM Punk kopogtat.
A mérkőzés győztese: CM Punk.

Brad Maddox megjelenik a bejáratnál és gúnyos hangon gratulál Punknak az “igen nagy” győzelméhez. Érkezik Kane is, aki szintén gratulál, majd megjegyzi: látja miért nevezi Punk magát a legjobbnak a világon. Vasárnap ezt be is bizonyíthatja 29 másik szupersztárral szemben. A Royal Rumble meccsen a belépések sorrendje véletlenszerűen dől el, most azonban az első ember CM Punk lesz!

Láthatjuk, hogy a hátsó kamera képén két alak tűnik föl. nem John Cena, hanem Paul Heyman és Brock Lesnar érkezik.

Láthatunk egy kis összefoglalót a korábbi RR mérkőzésekből, majd a WWE ismét megemlékezik közelmúltban elhunyt csillagáról, Mae Youngról. Az egykori díva még 91 éves korában is szerepet vállalt egy-egy adásban. Mae Young életének 91. évében, 2014. január 14-én távozott az élők sorából.

Rey Mysterio vs Alberto Del Rio
Folytatódik a mexikóiak meccssorozata, hisz Del Rio több alkalommal Sin Carát, majd Rey Mysteriot kapta ellenfeléül. Egy héttel ezelőtt Del Rio nyert.
A mai mérkőzésükön Mysterio lendülete volt nagyobb és Albertonak kellett idő, mire képes volt felülkerekedni. Kopogtatási kísérleteiből azonban Mysterio még ekkor is kirúgott és bár néha fájdalmas hangot hallhattunk, tartotta magát.
Del Rio megpróbálta a ringen kívül és belül egyaránt semmivé tenni ellenfelét. Nekicsapta a lépcsőnek, rúgta, ütötte, de eredményt nem ért el. Megpróbálta azt is, hogy letépje Mysterio maszkját!
A megpróbáltatások ellenére a maszkos pankrátornak újra és újra sikerült összekapnia magát és beállította Del Riot a 619-hez. Alberto azonban az ugrás pillanatában elkapta a lendülő lábakat és Mysteriot a sarokhoz csapta.
Mysterio még ezt követően is visszajött e meccsbe, ám már csak pillanatok kérdése volt a Cross Arm Breaker, amivel Alberto Del Rioi ismét feladásra kényszerítette.
A győztes tehát: ALberto Del Rio.

A meccs után Del Rio ünnepelte a győzelmét, amikor Batista zenéje szólalt meg. A friss visszatérő lendületesen haladt a ring felé, Alberto pedig láthatóan felkészült a fogadására, sőt még provokálta is és el akarta zavarni.
Del Rio támadott, ám Batista elkapta és keményen földhöz vágta, majd adott neki egy Batista Bombot.

A backstageben Big Show beszélget. Következik találkozása Brock Lesnarral.
Láthatjuk, ahogy az Old School RAW adásban Show könnyedén dobta el Lesnart. Az óriás most először Paul Heymant figurázza ki, majd elismeri, hogy vasárnapi meccse Lesnar ellen karrierje egyik legnagyobb mérkőzése lesz. Show méltatja Lesnar, de hozzáteszi azt is, hogy továbbra sem kedveli. Kéri, hogy menjen oda hozzá, álljon vele szemtől szembe és majd meglátja mi történik.
Show vár, a közönség is vár, azonban nem Lesnar, hanem Paul Heyman jelenik meg a rámpa végén. Rövid idő elteltével mégis megszólal Lesnar zenéje, és a bestia megérkezik. Heymannel az oldalán megközelítették a ringet, majd megfordultak és szótlanul távoztak. Ez nem tetszett a közönségnek és Shownak sem. Az óriás kért egy mikrofont és annyit mondott: lehet, hogy Lesnar még hallja őt, tehát húzza vissza oda a seggét és nézzen a szemébe.
Lesnar ismét megjelent a bejáratnál és természetesen ismét Heymannel elindult a ring felé. Mintha kicsit habozott volna, ám végül a kötelek közé lépett. Odaáll Show elé, pár centire volt az arcuk. Lesnar hirtelen akarta letámadni Show-t, ám ő számított erre, és most is sarokba lökte, pár pillanat múlva pedig felemelte és átdobta a kötelek fölött. Lesnar a kommentátorok mellé esett, felugrott a földről és dühöngő vadként nézett vissza. Feszültek benne az indulatok, a kommentátori asztalt kezdte lerombolni, majd fogott egy széket. Az ülő alkalmatossággal először újfent az ártatlan asztalnak esett neki, majd tett egy gyenge kísérletet, hogy ütéseit Show testén is bemutassa. Az óriás rálépett a székre, Lesnar pedig azonnal visszahőkölt. Felkapta az egyik kitépett monitort és a ringbe dobta, de nem talált. Brock Lesnar majd felrobbant a tehetetlen dühtől, de Heymannel együtt kihátrált az arénából.

Ismét vetünk egy pillantást a hátsó bejáratra és Jerry Lawler felteszi a kérdést: Mi fog történni, amikor John Cena megérkezik?

AJ Lee és Tamina Snuka vs Cameron és Naomi
A mérkőzés előtt láthatunk egy, az adást megelőző történést. AJ partit szervezett saját maga megünneplésére, amire senki nem ment el.Bad News Barrett informálta a lányt arról, hogy lehet még minden idők leghosszabb ideig uralkodó Díva Bajnoka, de senki nem szereti. AJ ettől mérhetetlen dühbe gurult, sikítozott és a tortát az épp érkező Josh Matthews képébe akarta vágni. Kis baleset történt, a krémes darabot Tamina arcán kente szét. Tamina arckifejezése a meccs kezdetekor sem volt felhőtlenül boldog és megértő.
Tamina és Cameron kezdett, majd gyorsan jött AJ, de rövid időre. A másik sarokban is sikerült váltani a lányoknak és Naomi pár ügyes, látványos mozdulattal padlóra küldte Taminát, majd egy Big Boot után ő fogott talajt.
Ismét érkezett AJ, ám Naomi azonnal elkapta, összegöngyölte és kopogtatta.
A győztesek: Naomi és Cameron.
AJ toporzékolt.

Hosszabb reklámblokk következik, amiben többek között aztis megtudjuk, hogy a pénteki SmackDownban Big Show és Rey Mysterio ellenfele a Real Americans párosa lesz.

The Usos vs Eric Rowan és Luke Harper
Bray Wyatt is elfoglalta helyét a szokásos módon, és figyelte embereit. Luke és Eric csak erőben voltak képesek felülmúlni az Uso testvéreket, a két srác mozgékonyságban, ügyességben magasan a családtagok felett állt. Erővel azonban sok mindent el lehet érni, és bizony Jimmy és Jey bajban volt.
Bray Wyatt fogott egy mikrofont és megkérdezte: ez az, amit a közönség látni akar? Daniel Bryant hibáztatta azért is, ami most történik a ringben.
Jimmy IUsonak közben sikerült kiszabadulnia Luke Harper szorításából, visszatámadott, sőt még Eric Rowannek is adott egyet. Elérte testvérét, váltani tudtak, Jey pedig megújult lendülettel támadott és fölénybe is került.
Luke Harper megpróbálta menteni a menthetőt, összecsomagolta ellenfelét. Bray Wyatt ekkor utasítást adott, hogy végezzen már vele. Daniel Bryan rohant be és hátulról Wyattre támadt! Eric Rowan is kapott egy rúgást tőle, Luke Harper pedig – látva, hogy a főnök bajban van – ki akart menni a ringből. Ezt használta ki az egyik Uso fiú, elkapta őt és kopogtatott.
A mérkőzés győztesei: Az Uso testvérek.

Ismét vetünk egy pillantást hátra, John Cena azonban nem érkezik.
Megtudjuk, hogy a Royal Rumble Kic Off mérkőzésén a New Age Outlaws vs Cody Rhodes és Goldust összecsapást láthatunk, aminek tétje a WWE Tag Team Bajnoki öv.
A Kick Off vendégei lesznek a korábbi Royal Rumble győztesek közül Rick Flair, Shawn Michaels és Jim Duggan.

Randy Orton vs Kofi Kingston
Presztízs mérkőzés, amin a WWE arcának be kellene bizonyítania, hogy az egy héttel ezelőtti vereséget követően képes visszavágni Kofinak.
A valóságban azonban Kofi gyorsan eléri, hogy Orton – szokásához híven – kicsusszanjon a kötelek alatt és egy kis időt nyerjen. Kisebb kergetőzés indul el közöttük, és végül a Viperának sikerül keményen visszatámadnia: Kofi fejét a kommentátori asztalba csapja.
A ringben folytatják, Orton Kofi lábaira támad, de a highflyer még ekkor is képes visszavágni.
Hol egyikük, hol másikuk van jobb helyzetben, adnak és kapnak is.
Randy Orton elcsöppenő nyálával, beteges arckifejezésével időnként valóban úgy néz ki, mint egy pszichopata, akinek a fejében időnként megszólalnak a hangok. Kofi azonban nem ijed meg tőle, sőt minden lehetőséget kihasznál, hogy kopogtatni próbáljon.
Aztán megpillantjuk ismét a hátsó részt, ahol John Cena futva közeledik. Ez az momentum láthatóan megzavarja Ortont, aki – ahogy Cena megjelenik az arénában – menekülne is.
De nincs menekvés. Cena elkapja, így a mérkőzést azonnal diszkvalifikációval leállítják, de a verekedés tovább folyik.
Cena üti és a ring sarkainak csapkodja Ortont, majd áthajítja a barikádon. Randy a közönség között menekülne, de nem tud, Cena utoléri és osztja tovább. Cserébe az apjáért, Cena végigpofozza a WWE arcát az arénán, fel a lépcső legtetejéig. Orton kis előnyhöz jut és kiér az épületből az utcára. Cena követi, de már csak egy autó ajtajának csapódását hallja és a távolodó kocsi lámpáit látja. Orton eltűnt.
Cena visszajön az arénába, visszajön a ringhez.

Ez volt tehát az utolsó RAW a Royal Rumble előtt. Újabb meccseket jelentettek be, tovább folytatódtak a konfliktusok.
Visszatért Dave Batista, aki már most nyilvánvalóvá tette, hogy Bajnok akar lenni. Itt volt Brock Lesnar, aki már korábban bejelentette, hogy Bajnok akar lenni, tehát itt felvetődhet pár kérdés. Előtte azonban még más dolguk van. Egyikük a 30 emberes meccsben, másikuk Big Show ellen kell, hogy bizonyítson.
Sikerül-e? Hat nap múlva megtudjuk. Mint ahogy megtudjuk azt is, meg tudja-e védeni a a címét Randy Orton, vagy John Cena lesz a Bajnokok Bajnoka.

Letöltés: http://www.multiupload.nl/790GRLRP64

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek