WWE RAW 2014. január 27. – Egy nappal a Royal Rumble után…

2014. január 27-én Clevelandből jelentkezik a Monday Night RAW. Egy nappal a Royal Rumble PPV után a tegnap esti képsorokat látjuk, azt, hogy a Wyatt Family érkezése hogyan zavarta meg a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki címért kiírt meccset.

Az élő képeken Michael Cole köszönti a nézőket, majd azonnal érkezik Triple H és felesége, Stephanie McMahon. Amíg a ringhez érnek, láthatunk pár képkockát a Brock Lesnar vs Big Show meccsből is, majd a főnökök felmutatnak a WrestleMania XXX. logójára.
Stephanie köszönti a közönséget, ám a közönség nem az örömtől búg fel. Steph szerint a tegnap esti RR adás igen kielégítő volt, sőt ez volt a legjobb Royal Rumble a rumble PPV-k történetében. A közönség ezzel sem ért egyet, mire HHH gúnyosra vált és nyafogva kérdezi meg: talán van aki nem kapta meg, amit akart? Milyen szomorú… Majd komolyabbra vált és ő is azon a véleményen van, hogy a tegnapi egy csodálatos éjszaka volt. Beszél arról, hogy Orton megvédte a címét John Cena ellen, arról, hogy Lesnar elpusztította Show-t és arról, hogy Batista legyőzött 29 szupersztárt és ezzel megnyerte a Royal Rumble meccset.
Stephanie folytatja: Még egy állomás van a WrestleManiához vezető úton, ez pedig az Elimination Chamber. Bejelenti, hogy Randy Orton a következő PPV adásban, a ketrecben is megvédi a címét.
Daniel Bryan zenéje szólal meg, a közönség azonnal hangot vált és ezen a helyszínen is nagy ovációval fogadja a szupersztárt.
Daniel megkéri a közönséget, hogy fejezzék be a Yes4 Yes! bekiabálást, mert ők – Triple H és Stephanie – nem szeretik. Ne kiabálják a nevét sem, mert ugye nem akarják, hogy a vezetőségnek ez rossz legyen. Nevet, a tömeg pedig egyértelműen mögötte áll.
Bryan szerint a tegnap esti élete egyik legnehezebb meccse volt és az emberek többsége erről beszél, mert ez igazi RR pillanatnak számított. Triple H és Stephanie egyetért vele, Daniel folytatja: Amikor az emberek arról beszélnek, hogy ez az adás volt a legnagyobb csalódás a Rumble történetében az azért van, mert ő nem vehetett részt a PPV fő eseményén. Többször is megkereste a vezetőséget és elmondta, hogy részt akar venni a 30 emberes meccsen. A rajongók akarták őt. Miközben egy Yes mozgalom zajlik, a vezetőség az ő kérését minden alkalommal elutasította.
Stephanie szerint ügyelni kell az emberek egészségére és azok után, hogy Bryan min ment keresztül, nem akarták, hogy egy este kétszer is a ringbe kelljen lépnie. A rajongók ezt nem veszik be.
Daniel Bryan felsorolja a hasonló eseteket, a gauntlet és hendikep meccseket, mire HHH és felesége újabb kifogásokat talál. Daniel azt vágja a fejükhöz, hogy nem az érdekli őket, mi a legjobb a biznisznek, hanem az, hogy mi a legrosszabb Daniel Bryannek. Stephanie kezd dühös lenni, megkérdezi: Daniel tényleg azt hiszi, hogy mindeni csak azért jött ide ma este, hogy őt lássa? A választ a közönség adja meg, harsog az aréna a Yes! Yes! Yes! kiabálástól.
Daniel Bryan megkérdezi őket: azért jöttek el, hogy megnézzék Randy Ortont? A válasz nem. Azért, hogy lássák Triple H-t? A válasz ismét csak nem. A rajongók kiválasztják a kedvenc szupersztárjukat – mondja -, de Triple H és Stephanie ezt nem akarja meghallani. Steph tovább húzza őket: Nem érti, hogy mit mondanak, mert egyik oldalról ezt, a másikról azt kiabálják. A közönség azonnal D.Bryan nevét kezdi kiabálni.
Daniel bejelenti, hogy akar egy meccset az Elimination Chamberre és a rajongók is ezt szeretnék. Megkéri Stephaniet, hogy lépjen arrébb és szemtől-szembe áll Triple H-dzsel. Nem hiszi, hogy bármelyikük el fogja hagyni a ringet, amíg nem kapja meg, amit akar – közli. Bámulják egymást, a közönség közben Danielt élteti. HHH mintha csak figyelmeztetné megjegyzi, társaságot kap… A Shield zenéje szólal meg. Daniel azonnal egy széket szerez be, HHH és felesége pedig kihasználja az alkalmat a távozásra.
A Shield tagjai sietősen érkeznek, olyannyira sietősen, hogy Rollins még el is esik. Mindhárman egyszerre támadnak Bryanre és gyorsan földre gyűrik. Jön a tegnap este visszatért Sheamus, hogy segítsen Danielnek, a hármas túlerő azonban őt is legyőzi. Érkezik azonban John Cena, így a három szupersztár közösen kiszórja a srácokat a ringből!

A nyitást követő reklámblokkból megtudjuk, hogy ma este sor kerül egy Daniel Bryan, Sheamus és John Cena vs The Shield mérkőzésre.

Rey Mysterio és Sin Cara vs The Real Americans
Zeb Colter lenyomja a szokásos promóciót, majd kezdődik a meccs az amerikaiak és a mexikóiak között (már amennyiben Cesaro amerikainak tekinthető).
A maszkos szupersztárok jól küzdenek és Jack Swagger gyorsan kikerül a ringből. Zeb Colter ekkor felelősségre vonja, hogy mit csinál, majd arcon csapja. Swaggernek érthetően ez nem tetszik, kisebb zavar alakul ki közöttük. Swagger a dühét végül Sin Carán tölti ki, ez azonban még nem jelent győzelmet. Jön Cesaro, majd újra Swagger, ezúttal azonban Sin Cara kerül fölénybe. Több váltás is történik az amerikai oldalon, mire végül a másik sarokból Mysterio is szerephez jut. nem kell sokat várni a 619-re, majd Sin Cara fejezné be a meccset Cesaro ellen, a svájci azonban elmozdul és végül ő kopogtat.
A mérkőzés győztesei: Jack Swagger és Antonio Cesaro.

Újabb mérkőzést jelentenek be: A tegnap esti tag team összecsapás visszavágójára fog sor kerülni a New Age Outlaws és a Rhodes Brothers között. A tét a Tag Team Bajnoki öv.

Következik Wade Barrett és a rossz hírei. Barrett bejelenti, hogy a ma esti rettenet The Miz és Dolph Ziggler meccse lesz, ami nem más, mint egy clevelandi csata. Ez az a meccstípus – mondja, amiben mindenképpen két vesztes van. Tehát hívhatnánk úgy is: Harc Clevelandért, hisz ez a város telis tele van vesztesekkel.

A WWE Network indulása kapcsán kapunk egy kis Monday Night War visszatekintést, ez is a hálózatot hivatott reklámozni.

Fandango vs R-Truth
Fandangot tegnap az aprócska termetű El Torito ejtette ki a Royal Rumble mérkőzésen, ez pedig valljuk be, szégyenfolt a pályafutásán. Ma este mutathatott volna valamit, ám ez sem az ő napja lett. Egy átlagos mérkőzésen végül R-Truth diadalmaskodott, majd Xavier Woods-szal együtt ünnepelte sikerét.

Láthatjuk, hogy a backstage-ben Randy Orton halad az aréna felé. A reklámot követően Brad Maddox, a RAW General Managere áll a ringben és felkonferálja a WWE Nehézsúlyú Világbajnokát.
The Champ is Here! – kezdi Orton a mondandóját John Cena szavaival. Igen, előző este ismét legyőzte John Cenát és vállán a két övvel távozott a Royal Rumble-ről. Vannak akik ezt üres győzelemnek tartják, de nem számít, a lényeg az, hogy továbbra is ő a Bajnok. Orton megvádolja Maddoxot, úgy gondolja, hogy a GM ötlete volt az Elimination Chamberre kiírt címvédés. Úgy véli, hogy több tiszteletet érdemel, hisz ő Bajnokok Bajnoka, a WWE arca… Randy Orton öndicsőítését Batista zenéje szakítja félbe, érkezik a Royal Rumble győztes.
A ringbe érve most ismét hallhatja, amit a tegnapi adás után nehezményezett: A közönség nem örül neki. Gratulál Ortonnak, a nézők pedig Daniel Bryan nevét kezdik kiabálni. Batosta akkor is elmondja, amit akar: Mint Ortonnal már közölte az előző éjszaka, három oka van a visszatérésének: Megnyerni a Royal Rumblet, eljutni a WrestleManiára és onnan WWE Nehézsúlyú Világbajnokként távozni.
Kettő még visszavan. Batistát nemérdekli, kivel kell szembenéznie a Superdome-ban. Nem érdekli John Cena, nem érdekli a Shield, nem érdekli Daniel Bryan, nemérdekli, ki fogja nyerni az Elimination Chamber meccset. A WrestleManián ő lesz a Bajnok és ezt semmi nem változtathatja meg.
Orton egyre idegesebben jár fel-alá, ekkor azonban újabb bevonuló hangzik fel és megérkezik Brock Lesnar Paul Heyman kíséretében.
Heyman szólal meg először: bemutatkozik Maddoxnak, majd közli a GM-mel, hogy Lesnar türelme igen vékonyka, tehát ügyfele kérésének megfelelően jelenleg két választása van. Az egyik, hogy történelmet írva bejelent egy cím mérkőzést Lesnar és Orton között. Érthetően Orton azonnal hevesen tiltakozik. A másik lehetőség egy Lesnar vs Batista meccs. Heyman bármelyikkel elégedett lenne, ám tudja, hogy Triple H és Stephanie fog dönteni. Ma este választ akarnak kapni!

Dolph Ziggler vs The Miz
Mindkét szupersztár Clevelandből, illetve a környékéről származik, így érthetően a közönség mindkettőjüket szereti. A Cleveland Battle-re egyikük a Cavaliers kosármezében, másikuk a Browns focimezében érkezik.
Két remek képességű ám az utóbbi időben kevesebb szerephez jutó szupersztárt láthattunk, akik érthető módon bizonyítani akartak a hazai közönség előtt.
Miz közel állt a győzelemhez, amikor a Figure Four mozdulattal majdnem feladásra kényszerítette Dolphot, ám végül mégis ő lett a vesztes. Zigglernek sikerült bevinnie a Zig Zag-ot, majd kopogtatott.

Ryback és Curtis Axel vs The Usos
Az Uso testvéreknek nem sikerült jól a kezdés, sokáig nem tudták mozgékonyságukat érvényesíteni az ellenfél párosának erejével szemben. Végül nehezen bár, de sikerült néhány látványos mozdulatot bevinni, majd a Flying Usos a levegőből támadva leterítették Rybacket és Axelt.
A győztesek: Az Uso testvérek.

Kofi Kingston vs Alberto Del Rio
Alberto Del Rio nem tett le arról, hogy ott legyen a WrestleManián, egyelőre azonban Kofin kell túltennie magát. Nem volt könnyű dolog, hisz Kofi többször is fölénybe került és volt olyan pillanat, amikor nagyon közel állt a végső győzelemhez.
Del Rionak sikerült fordítani és jelezte, hogy jön a Cross Arm Breaker, a feladató manőver azonban nem sikerült. A mexikói keményen osztotta ellenfelét, Kofi azonban jól állta a sarat. Egy darabig…
Alberto Del Rio bevitt egy rúgást fejre, majd kopogtatott és ezzel megnyerte a mérkőzést.

WWE Tag Team Bajnoki cím mérkőzés: Cody Rhodes és Goldust vs The New Age Outlaws
Az Old School RAW adásban visszatért egykori DX tagok tegnap elhódították a Tag Team Bajnoki címet a Rhodes testvérektől, ráadásul a 30 emberes meccsen épp Goldust volt az, aki öccsét kidobta a ringből.
Mielőtt elkezdődne a meccs, Road Dogg el akarja oszlatni azokat a pletykákat, miszerint csak a múltbéli kapcsolataik miatt lettek bajnokok. Azért lettek azok, mert ők a legjobbak abban, amit csinálnak – mondja, majd Cody képébe vágja: Jó volt tegnap este, de nem elég jó.
Az ifjabbik Rhodes testvérnél ki is veri a biztosítékot és azonnal támad. A mérkőzésvezető rendet tesz, Dogg és Gunn pedig még a ringen kívül megbeszélik, hogy “nem kell bármi áron megtenniük, nem kell egy nappal az után megvédeni, hogy megnyerték.” Végül megszólal a gong és kezdetét veszi a mérkőzés.
A mérkőzés nem tartott sokáig és diszkvalifikációval lett vége, tehát a Tag Team Bajnok csapat továbbra is a New Age Outlaws.
Megérkezett Brock Lesnar és Paul Heyman, Lesnar pedig felkapta Codyt és kiosztott neki egy F5-ot. Goldust sem járt jobban, ő is megkapta a mozdulatot.
Heyman ezt követően mikrofont fogott és közölte, hogy amikor eljött az ideje, hogy Triple H megmondja, a két lehetőség közül mit választ, a COO egy harmadik lehetőség mellett döntött: Brock Lesnar vs senki. Most mindenki láthatja, mi történik akkor, ha Lesnar nem kapja meg, amit akar – teszi hozzá, miközben Lesnar egy székkel a kezében áll a Rhodes testvérek fölött. Goldustra sújt le először, de Cody sem ússza meg. ugyanazt láthatjuk, amit tegnap este Big Show-val tett. Lesnar darabokra töri a széket a testvérpáron.

A Bella ikrek, Cameron és Naomi vs AJ Lee, Tamina, Aksana és Alicia Fox
Vasárnap este nem láthattunk díva meccset a PPV adásban, ma egy nyolc emberes tag team összecsapást írnak ki a lányoknak. Jó darabig AJ csapata irányított, majd átvette a vezetést a másik fél és Naomi remekül harcolt.
Már-már közel állt a meccs ahhoz, hogy össznépi hajtépés miatt leintse a bíró, ám a lányok a szabályos keretek között maradtak és egy látványos tripla suplexet mutattak be.
Naomi és AJ maradt a ringben ezt követően és a Díva Bajnok maradt alul.
A győztesek: Brie és Nikki Bella, Naomi és Cameron.

Jerry Lawler jelenti be, hogy Ultimate Warrior után Jake “The Snake” Roberts is a WWE Hall Of Fame tagja lesz a WrestleManiát megelőző estén. Ennek kapcsán egy kis összefoglalót láthatunk Jake pályafutásáról.

John Cena, Sheamus és Daniel Bryan vs The Shield
John Cena és Dean Ambrose kezd, és azonnal felhangzik a Let’s Go Cena – Cena Sucks! Aztán jön Rollins, végül Reigns, a másik oldalon továbbra is John Cena marad bent. Ekkor Roman Reigns nevét kiabálja a közönség, ami nem is csoda, hisz tegnap remek teljesítményt nyújtott a Rumble meccsen.
Cenát Sheamus váltja, akit hosszú sérülését követően szeretettel fogad a publikum. Reigns helyére ismét Rollins érkezik, így ő lesz az, aki elszenvedi Sheamus tíz ütését, ennek ellenére képes visszatámadni, majd mikor már a földre küldi Sheamust, átengedi Ambrose-nak.
A közönség Daniel Bryant követeli, aki meg is érkezik, így azonnal harsogni kezd a Yes! Yes! Yes!
Daniel komoly ütéseket már Ambrose testére, látványosakat ugrik, formában van, de ez önmagában egyelőre kevés a győzelemhez.
Mindkét oldalon újabb váltások következnek, aztán ismét összeakad Cena és Reigns. Roman kemény Superman Punch-csal küldi padlóra John Cenát, nem sokkal később pedig már Ambrose tapossa a Cenation vezetőjének kezét.
Cena hosszasan kínlódik a ringben, mielőtt tud váltani Bryannel, aki megsorozza rúgásaival Rollinszot.
A kopogtatástól Reigns menti meg csapattársát, majd az érkező Sheamus-nek oszt ki egy Speart. Pillanatokkal később Cena is megkapja a mozdulatot, a támadó Romant pedig Daniel küldi ki a ringből.
A szupersztárok a ring körül fekszenek, csak Daniel Bryan és Seth Rollins marad talpon és akcióban. Látványosan küzdenek és Seth több alkalommal is próbál kopogtatni, ám végül Daniel befogja őt a Yes Lock-ba. Időben érkezik Dean Ambrose, így a feladatást megakadályozza ugyan, de Sheamus Brouge Kick-je elől nem tud kitérni.
A ringben a helyzet változatlan: Daniel Bryan és Seth Rollins küzd, majd Bryan Cenával, Seth Reigns-szel vált.
John Cena befogja Romant az STF-be, ő azonban nem adja fel, szétfeszíti Cena karjait…
Nem tudjuk, mi lenne a folytatás, mert akárcsak a tegnapi fő meccsen, most is kialszanak a fények és megérkezik a Wyatt Family.
Mikor ismét lőn világosság, a Shield félrevonul, a három nagyszakállú erdőlakó pedig Cenát üti. Sheamus és Daniel Bryan azonnal a segítségére siet és közös erővel Wyatt-mentessé teszik a ringet.
Hivatalosan is bejelentik, hogy a mérkőzést diszkvalifikációval Daniel Bryan, Sheamus és John Cena nyerte! A Shield tagjai dühöngenek és reklamálnak, hisz ez az eredmény azt jelenti, hogy Bryan, Cena és Sheamus kvalifikálta magát a februári Elimination Chamber mérkőzésre.

A RAW a három szupersztár ünneplésével ért véget. John Cena, Daniel Bryan és Sheamus tehát esélyt kapott arra, hogy elhódítsa a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet Randy Ortontól. Hogy ki lesz a másik két résztvevő? Esetleg Lesnar és Batista? Vagy ők egy az egyben egymás ellen mennek? Hogy mennyi esélye lesz Ortonnak Bajnokként távozni úgy, hogy gyakorlatilag öt emberrel szemben kell címet védenie, hogy van-e még valami trükk a tarsolyban…
Február 23-án EC, addig azonban még bőven van idő, hogy a kérdésekre válaszokat kapjunk.

Letöltés: http://www.multiupload.nl/S97XJ7OV4R

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek