WWE RAW 2014. január 6. – Old School adás

Az év első élő televíziós közvetítése 2014. január 6-án Baltimore-ból jelentkezett. A RAW-ban ezúttal az aktív szupersztárok mellett a WWE egykori legendái is szerepet kaptak, az új évet tehát egy Old School adással kezdtük. A kommentátori asztalnál ezúttal csak Michael Cole és JBL ül. Jerry Lawler hiányzik, ugyanis rosszul lett és kórházba szállították. A klinika hivatalos közleménye szerint állapota jó.

Azonnal Rick Flair zenéje szólal meg és a legenda a ringhez megy. Flairt fia halála óta nem láthattuk élő televíziós adásban, jó látni, hogy sikerült összeszednie magát. Láthatjuk pár fotón, hogy Rick meglátogatta a San Francisco 49ers csapatát, majd mikrofonnal a kezében beszélni kezd az ezúttal kék-fehér-vörös kötelekkel körülvett ringben.
Flair üdvözli a rajongókat, és kicsit népszerűsíti a mai estét, ami olyan lesz, mint Nature Boy. Ledobja a mikrofont és mozog kicsit a ringben, ám a WWE Világbajnok Randy Ortron zenéje félbeszakítja.
A Vipera elmondja, mennyire tiszteli Flairt, hisz a mentora volt és rengeteget tanult tőle, amikor a szervezethez került. Nem tud elégszer köszönetet mondani neki ezért, de a ma este nem a legendákról, szól, hanem Randy Ortonról. A közönség felbúg.
A Viprea folytatja: Rick Flairnek el kell fogadnia, ha ő azt mondja, hogy ő a legjobb és ő a Bajnokok Bajnoka. Ez az ő ideje, az ő show-ja és övé a ring is, felszólítja Ricket, hogy távozzon. Flair nem mozdul, Orton folytatja: A múlt héten Stephanie McMahon bejelentette a Royal Rumble-re a meccsét John Cena ellen. Ő nem ért egyet azzal, hogy ez lenne a legjobb az üzletnek, ez abszolút szemétség. Orton azt akarja, hogy a vezetőség másítsa meg a döntését és töröljék a Cena elleni cím mérkőzést, hisz már bebizonyította, hogy ő az igazi férfi.
Flair megszólal és nem gondolja, hogy Orton lenne a tökéletes ember. Az ő idejében, amikor ő volt bajnok, a hét minden napján mérkőzött. Ezt tette három évtizeden keresztül és éppen ezért van két Hall Of Fam gyűrűje is. Orton legyőzte John Cenát, gratulál neki ehhez, de szembe kell néznie vele újra.
Randy nem akart visszatekintgetni, hogy mi volt a múltban, szerinte egyébként is Flair a legtúlértékeltebb sztár a történelemben. Persze, jó volt egykor, de az idők változnak. Ismét felszólítja a legendás pankrátort, hogy hagyja el a ringet, ő azonban ehelyett ismét válaszol. Arra emlékszik vissza, amikor ő és Triple H felvették Ortont. Éretlen volt a hozzáállása a dolgokhoz és ezt soha nem nőtte ki. Vajon a Vipera, amikor hazamegy este és bezárja maga mögött az ajtót képes ember lenni? – kérdezi.
Orton megfenyegeti, hogy visszaküldi Flair seggét a régi korba. Ledobja a mikrofont és talán tényleg nekimenne Flairnek, de megszólal John Cena zenéje.
John gratulál Ortonnak, hisz ahány alkalommal kinyitja a száját, képes a szemétség egy új fokára lépni. Igen, nekik meccsük lesz a Royal Rumble-ön, ha akar vele kötözködjön. De Orton mit tesz? Kijön ide azért, hogy Rick Flairt túlértékeltnek nevezze? 16-szoros bajnok, kétszeres Hall Of Famer, ő Rick Flair! – kiabálja Cena.
John Cena felszólítja Randyt, hogy vele harcoljon és jelezvén, hogy erre készen áll, ledobja a mikrofont.
A Bajnokok Bajnoka inkább elhagyja a ringet.

Láthatunk egy összefoglalót az előző RAW-ból arról, ahogy Daniel Bryan megküzdött és alul maradt a Wyatt Familyvel szemben, ezt pedig követte csatlakozása a családhoz. Daniel ma először lép a kötelek közé, mint Wyatt tag.

Luke Harper, Eric Rowan és Daniel Bryan vs The Usos és Rey Mysterio
A közönség reakciója Bryan szerepére igazából meghatározhatatlan. Fel-felhangzik a Yes! Yes! Yes! bekiabálás, de sokkal jobban jellemzi a várakozás a nézőket. Daniel Bryan a képeken már látott tépett melós ruhában elfoglalja helyét a ring sarkánál, arcáról nehéz leolvasni bármit is, de az látszik, hogy nem boldog új helyzetében.
Harper kezd, majd Rowan jön be, őt pedig más lehetőség nem lévén követi Daniel a ringbe. (Természetesen a meccset Bray Wyatt most is székéből figyeli.)
Daniel Bryan mintha minden benne lévő dühét a ringben akarná levezetni, agresszíven osztja az egyik Uso fiút, mielőtt visszaadná Rowannek. Jeynek sikerül váltania, Mysterio érkezik a helyére, aki gyorsan meg is pörgeti a nála jóval magasabb Rowant, sőt kioszt neki egy 619-et is, de ez most még nem a végső mozdulat.
Daniel Bryan megérinti csapattársát, akinek ez nem is tetszik túlzottan. Mivel váltani akart Luke Harper is, a mérkőzésvezető döntése értelmében Daniel és Rowan várakozni kényszerül. Ez pedig egyúttal a Wyaettek végét is jelenti, hisz Luke Harper másodpercek alatt elveszíti a meccset Jimmyvel szemben.
A mérkőzés győztesei: Az Uso testvérek és Rey Mysterio.

A reklámblokkból megtudjuk, hogy ma este lesz Piper’s Pit, amiben Roddy Piper vendége a Shield lesz és CM Punk ma este ismét szembe fog nézni a fiúkkal.
Hivatalosan is bejelentik, hogy a visszatérő Batista részt fog venni a Royal Rumble meccsen!

Láthatjuk, hogy egy héttel ezelőtt Damien Sandow kijelentette: Nem érdekli, kivel néz szembe, mert le tudja győzni. Great Khalival kellett kiállnia és Sandow megnyerte a meccset.

Backstage: Brad Maddoxot látjuk Bob Backlund, Arn Anderson és Sgt. Slaughter társaságában. Maddox akar adni Khalinak egy visszavágót ma estére Sandow ellen és a közönség döntheti el, hogy a három legendás szupersztár közül ki legyen a mérkőzés speciális bírója.
A legendák távoznak, Kane érkezik és megkérdezi Maddoxot, akar-e neki mondani valamit a szemébe is és nehezményezi hogy a múlt héten a háta mögött beszélt róla.
Maddox azt hiszi Kane fenyegetni, vagy fizikailag bántalmazni akarja őt, de megnyugodhat, nem kerül sor ilyenre, hisz a WWE szabályzata szerint ez ok lenne Kane kirúgására. Azt azonban nem nagyja ki, hogy azzal ugrassa Maddoxot, hogy ismét szörnnyé változik és olyanná, amilyet a GM még soha nem látott vagy hallott. Végül megkéri, hogy ha valami problémája van vele, azt először neki mondja el.

Bog E.Langston halad a backstage-ben és látjuk, hogy a hátsó részen Nikolai Volkoff énekelget, az idősebbik Ted DiBiase pedig Aksanával beszélget és az épületben van Irwin R. Schyster is.

Breaking News feliratot vágnak bele az adásba, amiből megtudhatjuk, hogy szerdán a WWE kiad egy fontos közleményt, ami örökre meg fogja változtatni a szervezetet. A világrengető sajtótájékoztatón Vince McMahon mellett ott lesz John Cena, Triple H, Steve Austin és Shawn Michaels is. A sporttörténelem forradalmi bejelentését élőben lehet követni a Facebookon, Youtube-on, a WWE applikáción és a wwe.com-on is. Vajon mi lehet ez a komoly dolog?

Curtis Axel vs Big E.Langston
Ryback csatlakozott a kommentátorokhoz és onnan figyelte, mire képes Curtis Big E-vel szemben. A két szupersztár nem húzta sokáig a dolgokat és a WWE Interkontinentális Bajnoka nem okozott csalódást rajongóinak.
A győztes a Big Ending után Big E.Langston.

Roddy Piper érkezik az arénába, a ring már be van rendezve a Piper’s Pit-hez. Piper is köszönti a közönséget, azt mondja, ő már akkor old school volt, mielőtt az old school igazán cool lett volna. Sokat nincs ideje beszélni, mert megszólal a Shield zenéje és érkeznek a srácok.
Ambrose azonnal le öregemberezi Pipert és azt mondja neki, adjon hálát, hogy a Shield még nem volt az ő idejében. Roddy nem ijed meg, közli, hogy ez a Piper sarok, nem pedig az Ambrose völgy. Volt néhány csatája és senki nem volt képes megverni őt mikrofonban. Senki, CM Punkon kívül… Punk nevét azonnal skandálni kezdi a közönség is. Piper direkt ingerli Punk nevével Ambrose-t és el is éri a célját, hisz sikerül feldühítenie. Seth Rollins állítja le csapattársát majd közéi Piperrel, hogy ez nem 1985. Nincs probléma a pajzson belül, Roddy Piper pedig mindössze féltékeny, mert Ambrose olyan US bajnok, amilyen ő soha nem tudott lenni.
Piper visszaveszi a szót és továbbra is azzal ingerli a srácokat, hogy nem tudták legyőzni CM Punkot sem egy az egy ellen, sem csapatban.
Roman Reignshez érve megjegyzi, hogy neki ma este meccse lesz Punkkal és bebizonyíthatja, hogy jobb, mint a másik kettő. Roman fenyegetően áll Piper elé és közli, hogy le fogja győzni ma Punkot. A srácok egyre jobban szorítják sarokba Roddyt, ám megszólal a Cult of Personality.
CM Punk futva érkezik és vele együtt jön még két ember: The New Age Outlaws! CM Punk, Road Dogg és Jesse James megtisztítják a ringet és együtt ünnepelnek Piperrel.

Láthatunk egy összefoglalót Lesnar és Mark Henry múlt heti összekapásából és megtudjuk, hogy ma is itt lesz Lesnar és Paul Heyman. kapunk egy kis Royal Rumble reklámot is, ami Batista megjelenésével zárul.

Sin Cara vs Alberto Del Rio
A WWE tovább folytatja a Sin Cara sztorit, holott az igazi Sin Cara valószínűleg nincs is az egyesült államokban. A mexikói szupersztár január 6-án, a RAW napján is Mexikóból, a Sin Cara Gym-ből jelentkezett be iPhone-járól a Foursquaeren, ez pedig megjelent a Twitter profilján is.
A bőrébe bújt új Sin Cara ezzel szemben Baltimore-ban készen áll, hogy szembenézzen Del Rioval.
A két szupersztár szinte történet nélkül vívja rendszeres csatáit és Del Rioban van most nagyobb győzelmi kényszer, hisz eddig veszített, ez pedig nincs ínyére.
Ma ügyesen mozdult el ellenfele ugrása elöl, majd bevitt egy rőgást és sikerült kopogtatnia.
A győztes: Alberto Del Rio, aki a mikrofont fog és azt mondja: Amikor az emberek a Royal Rumble-ről diskurálnak, róla kellene hogy beszéljenek, ezzel szemben mindenki Batista nevét mondogatja. A PPV-n ő fogja kihajítani a ringből és megnyeri a meccset!

Láthatjuk az adás elejéről, ahogy a Daniel Bryan és társai vereséget szenvedtek, majd őket látjuk a backstage-ben is.
Daniel azt mondja azért jött ebbe a családba, hogy tanuljon és átalakuljon. Ő akart csatlakozni.
A tanulás mellett azonban ő is tanít, hisz volt tag team bajnok és segíteni tud. Azt akarja, hogy a jövő hétre Harperrel, vagy Rowannel alkossanak párost. Megjelenik Bray Wyatt és közli, hogy erre nem lesz szükség, mert ő lesz D.Bryan csapattársa…

Jack Swagger és Antonio Cesaro vs Cody Rhodes és Goldust
A két páros mérkőzése nem érinti a Tag Team Bajnoki címet. A két remek képességű és jó formában lévő páros összecsapásából ezúttal is a bajnokok kerülnek ki győztesen, bár nem volt könnyű dolguk.

Backstage: Diamond Dallas Paget látjuk, éppen nyújtó gyakorlatokat végez, amikor Booker T megy oda hozzá. DDP azonnal felhasználja az alkalmat, hogy népszerűsítse a DVD-jét és megpróbálja Bookert csatlakoztatni a jóga programjához. Szerinte ha Booker végigcsinálja, sokkal jobban fog mozogni, mint előtte. Meg is mutatja mire gondol, Booker pedig szintén bemutatna egy mozdulatot, de meghúzódik a dereka. Ron Simmons érkezik és szokása szerint csak annyit mond: A francba!

The Great Khali vs Damien Sandow
Damien Sandow már a ringben várja ellenfelét, akit ezúttal Ranjin Singh kísér be. A közönség szavazatai szerint a mérkőzést Sgt. Slaughter fogja vezetni.
Tudjuk, hogy Khali nem egy mozgékony ember, és könnyű nyerni ellene, ha valaki megtalálja a gyenge pontját. Ma azonban képes volt az erejét megfelelően használni és visszavágott Damien Sandow-nak.
A mérkőzést Great Khali nyerte.
A gong megszólalása után Sandow reklamál Slaughternél, hisz a lábát beakasztotta a kötélbe. Begurul és lökdösni kezdi az egykori szupersztárt, aki elkapja a Camel Clutch-csal, majd kirúgja a ringből.

Láthatjuk, hogy Paul Heyman és Brock Lesnar már az épületben van és az aréna felé haladnak.

Heyman szokás szerint bemutatja saját magát és az ügyfelét is, Lesnart úgy, mint a WWE Nehézsúlyú Bajnok első számú kihívóját. Azzal folytatja, hogy Lesnarnak van egy kis problémája az old schoollal. Szerinte az nem arról szól, amit látunk. nem a legendákról, hanem arról, hogy egyetlen ember uralkodik és ha kell, elpusztítja az egész öltözőt, hogy ő legyen az igazi ember.
Mint ahogy Bruno Sammartino uralkodott és mindenki akart egy darabot belőle. Ez volt az old school. Ugyanezt tette Hulk Hogan és Heyman megemlíti még Steve Austint is. Ma is egy ember uralkodik és egy Bajnok van, de a Royal Rumble után már nem fog számítani hogy Randy Ortonnak, vagy John Cenának hívják, mert a napjai meg lesznek számlálva. Lesnar eljön az övért és sem a WWE-ben, sem az MMA-ben, sem egyéb profi sportban nincs ember, aki versenyezhet Brock Lesnarral.
Heyman természetesen megemlíti még, hogy Lesnar egy hete hogy pusztította el Mark Henryt. Nem számít, ki jön le a rámpán. Mindegy, hogy nagyobb, kisebb, régi, vagy új, Lesnar ellen veszíteni fog. Mert Brock Lesnar olyan az életben, mint a pólóján: Egyél, aludj, uralkodj, ismételd…
Megszólal Mark Henry zenéje és érkezik a Világ Legerősebb Embere. Biztosak lehettünk benne, hogy Henry nem fogja simán lenyelni az egy héttel ezelőtti verést.
Azonnal egymásnak ugranak és Lesnarnak sikerül elkapnia Henry karját a Kimura Lock-kal. Amikor elengedi, henry nem kel föl, szenved. Lesnar megtépi a ruháját is, ismét Paul Heyman állítja meg.
Mark henryhez érkezik az orvos, reméljük nincs komoly, több hónapos kihagyásra okot adó sérülése.

Lesnar és Heyman fél úton van a kijárat felé, amikor Big Show zenéje szólal meg. Show lassan, de fenyegetően közeledik, Brock visszamegy a ringbe és várja, ám amikor az óriás átlép a köteleken, Lesnar a túloldalon kimegy a ringből. Show arckifejezése semmi jót nem ígér. Heyman megpróbálja elterelni a figyelmét, hogy Lesnar hátulról támadhassa meg, de erre is számít. Elkapja és brutálisan elhajítja Lesnart!

The Bella Twins vs Aksana és Alicia Fox
Alicia és Nikki kezdenek és maradnak is a ringben. Egyik akciónál Nikki rosszul esik és fájlalja a lábát, Alicia pedig ezt kihasználva céltudatosan támad. Aztán jön Aksana, Nikki pedig nem tud váltani testvérével, így továbbra is csak szenved a ringben.
Végül sikerül a váltás és a friss erőben lévő Brie érkezik. Gyorsan el is jutnak a befejezéshez, ami mégsem olyan, mint a papírforma: Brie ugrása elöl Aksana elmozdul, majd azonnal elkapja ellenfelét és kopogtat.
A mérkőzés győztesei: Aksana és Alicia Fox.

Too Cool vs 3MB
Több mint 13 éve annak, hogy a Too Cool tagjai csapattá álltak össze a WWE-ben és most a régi nagyon tiszteletére megrendezett adásban a 3MB ellen mutathatják meg, kik voltak ők akkor.
Az eredetileg két fős csapathoz Rikishi (Jey és Jimmy Uso apja) később csatlakozott, most azonban mindhárman itt vannak.
Tudjuk, hogy a 3MB egyébként is gyakran tölti be a bokszzsák szerepét, nem is nagyon számíthatunk arra, hogy pont a három legendás szupersztárt fogják legyőzni.
A kegyelemdöfést az idén 49 éves Rikishi adja meg, aki lazán ráül Drew MxIntyre-re és kopogtat.

Megjelennek a WWE legendák ismét, most már együtt. Itt van tehát: The Godfather, Ric Flair, Diamond Dallas Page, Ron Simmons, Too Cool, Bob Backlund, Money Inc., Arn Anderson, Booker T, Nikolai Volkoff, Sgt. Slaughter, Roddy Piper és Ted DiBiase.

Nem maradhat ki a mai adásból sem Bad News Barrett. Magasba emelkedik a pódium, Wade onnan mondja el mai sületlenségeit.

Mean Gene Okerlund következik, aki egy kis old school promot ad elő, majd felkonferálja a New Age Outlaws-ot. Ők a ringbe mennek, lenyomják saját promojukat, majd felvezeti CM Punk érkezését.

CM Punk vs Roma Reigns
A ring mellett tehát egyik oldalon a New Age Outlaws, másik oldalon a Shield két tagja. Roman Reigns előtt pedig a feladat, hogy legyőzze CM Punkot, majd elgondolkozzon azon, hogy jobb-e társainál.
CM Punknak nem volt könnyű dolga Roman Reigns-szel szemben. A fiatal és tehetséges szupersztár keményen küzdött és többször volt képes fordítani, vagy kirúgni a kopogtatási kísérletből. Végül egy Spearrel le is terítette Punkot és kopogtatott.
A mérkőzés győztese: Roman Reigns.

Ambrose és Rollins is a ringbe mentek, és úgy ünnepeltek, mintha a Shield aratott volna győzelmet. Aztán megszólalt a zene és kijött Jake “The Snake” Roberts, zsákjában a kígyóval. A srácok rá figyeltek, CM Punk és a New Age Outlaws pedig hátulról támadott. Ambrose kapta a GTS-t, majd arcába a kígyót.

Roddy Piper adás eleji szavai és Roman Reigns adás végi győzelme vajon mennyire járult hozzá ahhoz, hogy a Shield napjai ismét fogyjanak? Érdekes, hogy most már szóba került a törés is, még ha csak a tagadás szintjén is.
Kérdés az is, hogy lesz-e folytatása a Lesnar-Big Show esetnek, illetve mi a helyzet Mark Henryvel.
Megtudtuk, hogy Batista már a következő PPV-n is ott lesz és hogy Heyman szerint a WrestleManián Lesnar lesz a Bajnok kihívója. De mi lesz akkor azzal, aki megnyeri a Royal Rumblet?
Az áprilisi nagy eseményig még biztosan ezeken kívül is sok-sok kérdés fog felmerülni. Ám addig még van pár hónap és először a Royal Rumble következik. Már nincs három hét…

Letöltés: http://www.multiupload.nl/V3DUDOFZTK

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek