WWE RAW 2014. október 20. – Lesz-e még fordulat?

raw141020

A RAW 2014. október 20-án egy összefoglalóval indul, amiben visszatekinthetünk az előző hétfői adás talán legfontosabb pillanatára. Itt John Cena és Dean Ambrose mérte össze az erejét, hogy végül eldőljön közöttük, hogy ki is hívhatja ki a Hell In a Cell-en Seth Rollins-t. Végül a csatát Dean nyerte meg, ám John-nak sem kell panaszkodnia, hiszen megkapta ellenfelének a Viperát, Randy Orton-t.

Megkapjuk az élő képet, ahol egy ketrecet látunk egyre lejjebb és lejjebb ereszkedni a szorító fölött. A rajongók hangját a King of Kings című bevonuló zene nyomja el, amire Triple H társaságában Kane, Randy Orton és Seth Rollins érkezik a ring felé. Közben a kommentátorállásból Jerry Lawler, JBL és Michael Cole köszönt minket, akik egy eléggé pörgős és fordulatos adást várnak így utoljára a Hell In a Cell előtt. Ahogy a COO és csapata a kötelek közé lép The Game megragad egy mikrofont és először is mindenkit sok szeretettel köszönt a Monday Night RAW-n. Ami után egyből bejelenti, hogy a mai este folyamán a publikum megtekinthet egy 3 a 2 elleni Street Fight Handicap mérkőzést, amiben Seth Rollins, Kane és Randy Orton csapata harcba száll John Cena és Dean Ambrose duója ellen. Triple H szerint, hogyha képesek is lesznek túlélni a Vezetőséget a mostani este folyamán, miközben a ketrec végig a fejük fölött fog lebegni, akkor majd vasárnap a PPV-n fogják végleg a pokolba küldeni őket. A Hell In a Cell egy meglehetősen brutális, fordulatos és drámai PPV esemény volt mindig is és elmondhatatlan dolgok fognak ezúttal is történni, amit a rajongók figyelemmel követhetnek a WWE Network-ön…Ti is tudjátok, csak 9.99-ért :D. Ezt követően Seth-nek adja át a mikrofont, aki elmondja, hogy kitalált magának egy vadonatúj becenevet, amit szeretne is megosztani most a közönséggel és a COO-val. Ez a név pedig nem más, mint: A WWE Vitathatatlan Jövője. Ezt követően a rajongók hangosan tiltakoztak, ám Rollins egyből komolyabbra fordította a szót. Kijelentette, hogy készen áll már a vasárnapi csatájára, ahol Dean ellen fog harcolni a PPV főeseményén. Ekkor Randy megfogta a mikrofont és kivette Seth kezéből. Nem igazán értette Mr. Money In The Bank kijelentését, hiszen a véleménye szerint ő fogja vívni a csatát a show főeseményén. Ekkor pedig Triple H lép a két Szupersztár közé, hogy egy kicsit lenyugtassa a kedélyeket és elmondja a megoldását erre a problémára. Szerinte az lenne a legjobb, hogyha egy dupla főeseményt rendeznének a PPV-n. Ami után pedig odalép Randy-hez, akinek elmondja, hogy komoly tétje lesz a harcának, hiszen, ha legyőzi John-t, akkor első számú kihívó lesz, nem is akárki ellen. Ha győz, akkor megkapja a lehetőséget a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka, Brock Lesnar ellen. Ugyanis ez a legjobb az üzletnek.

The Usos és Sheamus vs Goldust, Stardust és Damien Mizdow

Visszatekinthetünk a csata előtt a Main Event-re, ahol Sheamus mondanivalóját Damien MizDow meglehetősen furcsa, de ugyanakkor komikus módon kiparodizálta. Damien ezúttal ringbe is szállt, amíg Miz csak figyelte a kommentátorok mellől az összecsapást. A Harcban mindkét fél jó teljesítményt nyújtott, végül a döntő fontosságú pillanatban Sheamus kiosztott egy Brouge Kick-et Stardust-nak, amit követően pedig Damien egy lesipuskás mozdulattal egyből két vállra fordította és kopogtatta a Keltát. Miz ekkor eldobta a mikrofonját és odarohant a dublőréhez közben azt kiáltozva, hogy: “Én nyertem”.

AJ Lee vs Alicia Fox

A dívák harcában az előző csatához hasonlóan egy váratlan fordítás miatt ért véget a csata. Alicia az éppen Paige-el törődő AJ-t hátulról egy könnyed mozdulattal képes volt 3 másodpercig a földön tartani, amit követően a győztes együtt ünnepelt AJ leendő kihívójával.

A Backstage-ben Randy Orton és Seth Rollins beszélgettek, amiben Orton egy kisebb köszönetnyilvánítást fogalmazott meg. Seth szerint egy csapatban játszanak és a Vipera már megérdemelt egy esélyt a Bajnoki övért. Ezért is le kell győznie Cena-t és utána megszereznie a címet. Ekkor azonban Rollins felemelte a Money In The Bank táskáját, jelezve azt, hogyha Randy megnyerné a Bajnoki övet, akkor Seth első számú célpontjává válna.

Randy érkezik a ringbe, aki a bevonulását követően megragad egy mikrofont és elmondja, hogy hatalmas összecsapás van kilátásban közte és Cena között. Ha valakik, akkor ők tudják, hogy milyen komoly dolog is egy Hell In a Cell mérkőzés. Néha úgy érzi, hogy teljesen elrepül az idő, anélkül, hogy bárki is észrevenné azt. Mintha csak tegnap lett volna, hogy 2002-ben összecsaptak egymással: Orton, mint egy harmadik generációs Szupersztár, Cena pedig egy újonc punk kölyök Boston utcáiról. Ahogy telt az idő egyre többször szembe kerültek egymással és végül ők lettek a saját generációjuk legnagyobb pankrátorai. Mint Hogan és Piper, Bret Hart és Shawn Michaels, vagy akár, mint Stone Cold és Rock.
Amikor a szíve legmélyébe néz, tudja, hogy valamennyire tiszteli John-t, de tudja azt is, hogy jobb nála és mindig is jobb volt. Sokat jelent a Hustle, Loyalty és a Respect, de ezúttal nem védik ezek meg Cena seggét. Sosem tartott attól Randy, hogy harcoljon az igazáért, és sosem fog tartani tőle. Ezért is legyőzi a Hell In a Cell-en John-t, ami után pedig a Bestia következik.
Ám Randy nem tudta folytatni a mondanivalóját, mert megszólalt Cena bevonuló zenéje, amit követően a Vipera ellenfele a ringbe sétált. John arra kéri Randy-t, hogy fogja be a száját és maradjon inkább csendben. Ezt követően pedig elmondja, hogy jól tudja az egész WWE, hogy a Vipera később még Hall of Famer lesz, ezért nem is érti, hogy miért kell ezt itt bizonygatnia. John kicsit tréfálkozik Randy-n és a papáján, amit követően pedig szóba kerül a Kansas City Royals baseball csapat, akiket Cena példaképpen felhozott. Ugyanis 2002-ben egy rettenetes idényt tudhattak maguk után, most viszont 2014-ben felkerültek a legjobbak közé és komoly esélyük lehet a Bajnoki cím elnyerésére. Tehát nem ugyanaz a helyzet, mint 2002-ben, Cena és Orton is változott, a körülmények is változtak. Randy szerint viszont ennek semmi, de semmi köze nincsen a mostani WWE helyzethez, hiszen…Ám Cena közbeszól és elmondja, hogy akkor fogalmaz érthetőbben és kijelenti, hogy egy az egyben legyőzi a Viperát a Hell In a Cell-en. Brock ellen nem tudta megszerezni a címet, mert Seth Rollins közbe avatkozott, ám most egyenesen csak Orton-ra fog koncentrálni, akit képes lesz ismét legyőzni. John azzal folytatja, hogyha Orton annyira nagyon szeretné a Brock elleni csatát, akkor keményen készüljön és kapja össze magát, mert Cena nem akaratból, hanem lélekből fog harcolni, ami miatt teljes erőbedobással fog csatázni.

Ekkor Paul Heyman hangja töri meg a csendet, aki szokásos módon bemutatkozik a rajongóknak, amit követően a szorítóba sétál. A téma egyértelműen Brock Lesnar, aki képes volt legyőzni Undertaker-t és megszakítani a hatalmas veretlenséget, valamint megszerezni újra a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet. Végülis Paul mondanivalóját Cena nem igazán tudta értékelni és felkapta az AA-hez a menedzsert. Pár pillanat múlva azonban lerakta és nem osztotta ki neki a finisher-t. Orton azonban kiosztott egy RKO-t Cena-nak, majd Paul-nak, ami után pedig egyedül maradt a szorítóban és egy kicsit ünnepeltethette magát.

Rusev vs Big E

Talán nem is kell mondani, hogy Rusev szerezte meg a győzelmet, amit követően Lana mondott pár szót. A mondatokat követően szerette volna látni, ahogy az orosz zászló megjelenik a ring felett, ám ekkor Big Show-t láthattuk a kivetítőn. Show mosolygott és bolondozott egy kicsit, ami után egy óriási USA lobogó ereszkedett le. Egy katona srác pedig a ringbe sétált, ám Rusev nem igazán akarta ezt elviselni és egy Superkick-ek vágott le neki. Big Show ekkor a szorítóba sietett és a katonát kivezetgette a Backstage-be, ami után elmondta a saját véleményét Rusev-ről és a közelgő mérkőzésükről, ami talán neki fontosabb, mint ellenfelének, hogy megőrizze a veretlenségét.

Brie Bella vs Summer Rae

Egy eléggé átlagos csata volt, amiben végül Brie-nek sikerült megszereznie a győzelmet. Kíváncsiak lehetünk arra, hogy Brie, hogyan fog szerepelni majd a Hell In a Cell-en Nikki ellen.

Ezt követően Dean Ambrose jelenik meg a ringben két nagy táskával. Az egyikben egy baba volt, amin egy félig barna, félig szőke paróka díszelgett. Emellett a másik táskában pedig mindenféle eszközök, amiket használni szeretett volna Ambrose, hogy szemléltesse, hogy mit is fog tenni majd a vasárnapi PPV-n ellenfelével. A komikus, ám ugyanakkor horrorfilmbe illő pszichopata jelentet sor után érkezett Seth két biztonsági ember kíséretében a szorítóhoz. Ám a szóváltáson kívül nem alakult ki semmilyen csata kettőjük között, mert megérkezett a WWE talán legnagyobb extrém legendája, Mick Foley. Mick a ringbe sétált, ahol a szokásos kis stílusában elemezte a két hadakozó szupersztár erejét, valamint mondott pár okosságot a Hell In a Cell-ről is…Ami után pedig a szokás szerint csak annyit mondott, hogy: “Have a Nice Day”. Mick távozása után Dean megpróbálta megtámadni Rollinst, de nem igazán sikerült neki.

Dolph Ziggler vs Cesaro

A csatában inkább Cesaro kezében volt az irányítás, ami ki is hatott a csata végkimenetelére. Képes volt kiosztani ellenfelének egy jókora Europer Uppercut-ot, ami után lekopogtatta a Show-Off-ot. Ám ennyivel nem elégedett meg és a harcot követően még egy Neutralinzer-t is adott neki.

Dean Ambrose és John Cena vs Randy Orton, Kane és Seth Rollins

A főesemény nagyon izgalmasra és fordulatosra sikeredett. 3:2 elleni Handicap Street Fight csata volt, amiben ráadásul a ring feletti ketrec is idővel leereszkedett, ami csak még izgalmasabbá tette az összecsapást. Végül Randy Orton volt a döntő karakter, akinek az RKO-ját követően Dean nem volt képes kirúgnia kopogtatásból. Amíg Orton a kemény harc után feltápászkodott a földről Rollins érkezett és kiosztott a Viperának egy Curb Stomp-ot. Seth ezzel fejezte be az adást. Az utolsó képsorokon a ketrec tetején ünnepeltette magát.

Ezzel zárult a Hell In a Cell előtti utolsó RAW, aminek a vége alakult igazán ütősre. Kíváncsiak lehetünk, hogy folytatódik-e valahogy ez a pár történetszál a SmackDown-on…

Pre Show

WWE-RAW

Backstage Pass

24 című bejegyzés “WWE RAW 2014. október 20. – Lesz-e még fordulat?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem tudom hogy vagytok vele,de Rollinst egy re inkább kezdem megkedvelni.
  Mikor megkapta a táskát úgy voltam vele,hogy hülyeség,meg korai,de egész jó a ringben,tehetséges,technikás,és mozgékony.
  Lehet hogy nem ő a WWE jövője,de attól még lehet belőle egy meghatározó karakter a jövőben.
  Csak kellene neki egy normális finisher.

  Kedvelés

   1. Lehet szeretni, lehet utálni, de tény, hogy tehetséges… Nem hiába maradt az NXT-ben az 1. évad után, hiszen nézd meg mi lett a Nexus volt tagjaiból. Nem ment Barettékkel együött a RAW-ba main eventernek, hanem ott maradt még 2 évadot kb, és ez meg is látszik. Reigns, Ambrose és ő azok, akik az első évad szereplői közül most szerepet kapnak, a többi mind leszerepelt, és ki is dobták őket szépen sorban (kivéve persze BNB-t, ő nyerte meg alapból, és ha nem lenne sérült, valószínű interkontientális bajnok lenne…) Tehetséges, a Shieldben is csiszolódott, és most ráadásul azon kevés pankrátor egyike, akik be mernék vállalni a komoly, véres meccseket, nem pedig ilyen tingli-tangli superhero-dominance vagy 16 german suplexes szarokat, mint egyes “bajnokok”… a kaakterét meg senki sem szereti, ez tény és való, de azt meg senki ne mondja, ha jobb lenne, ha csak buzifejű babyface-k küzdenének hétről hétre.

    Kedvelés

 2. Nagyon remélem,hogy a cena-Orton meccset Orton nyeri,unalmas lenne megint egy Cena-Lesnar..Egyébként is egy Orton-Lesnar meccsről régóta álmodozok,rohadt nagy lenne,Orton a kedvencem amúgy is:D és ha még mellé meg is nyerné az övet,az hab lenne a tortán:D na ennek szurkolok most nagyon.Az adás amúgy jó volt,mostanában nem rosszak a RAW-ok sztem.

  Kedvelés

 3. Rohadt jó adás volt, nagyon tetszett, de van néhány dolog ami különösképpen: Orton volt a műsor középpontjában ami egy fasza dolog és végre befogta valaki Heyman száját.
  Ambrose király mint mindig 😀
  Seth pedig dugja fel magának 😀

  Kedvelés

 4. +annyira reklámozzák az új kis kedvencemet,az erdő szellemét,hogy már kurvára várom mit hoznak ki belőle.
  Több mint egy hónapja nincs sehol…vagy nagy visszatérés lesz vagy nagy pofára esés,és süllyesztő.Engem csak ő érdekel jelenleg,mert tényleg nincs más aki bárminemű érdeklődést váltana ki belőlem a wwe univerzumból.
  Szal hajrá mr wrong turn !Alkoss maradandót.

  Kedvelés

 5. Az árulás napja

  Mit ne mondjak.Ez is szar adás volt.bucifejű győzelme meglepett,annyi szopás után,de végre nyert.A tag team szarakodás szót sem érdemel.Anno a kelte kobold gyalázó bajnok volt,körülötte forgott minden,uralkodott,és bunyózott,most meg…ide lökik oda lökik.Töltelék karakter lett.Ezért kár volt visszatérnie.

  tsz parasztot 3 an nem tudják legyőzni.Persze,a veretlensége nemsokára véget fog érni,csak nem biztos,hogy érdemi változás lép a helyébe.

  ratyi müzli akkora rko-t kapott,hogy a béna kis sapija egyből leesett a buta fejéről.hájmen is megkapta amit érdemelt.
  face vipera matyi?Most ez komoly?Jaaa,persze,így mehet broki ellen,hiszen ha heel vs heel lenne a nagy övekért,akkor összedőlne a világ ugyebár..A nagy bajnok meg amióta bajnok vagy 3 hónapja ha nem régebben,megjelent vagy 2-3 x akkor se csinált semmit.
  Hogy ez mennyire jó az üzletnek,csak a csámpás uralkodó tudhatja.
  A wm en akarják a nagy apokalipszis meccset vele eladni,de az még kurva messze van.Addig meg van egy fantom bajnok,meg kb 2-3 face akivel gazdálkodhatnak a fősztoriban.
  müzli ugye,a sérült kentaur,aki jó,hogy nincs itt,na meg a békapofa,aki nagyon eröltetett bolond figurát játszik.+face ortonka,aki ratyi,szal irgum burgum liba giga színvonal van itt kérem szépen.
  kecskepofa szerencsére eltünt,ne is jöjjön vissza.müzli vs lesnar genyó 155 x nem fogják eladni nekünk,tehát kimaradt?kentaur,vagyis pontosítok.Szuper kentaur meg face vipera matyi.békapofa súlytalan,jellegtelen gyenge szar karakter,a táskás idióta judás se lesz soha bajnok.Kajakra nincs jelenleg más.
  Jericho a szebb napokat,éveket,évtizedeket,életet látott idénymunkás eltünt mint Petőfi a ködben.Nem is számíthatunk rá már,csak néha benéz mi a szituáció.
  Talán egy nagy csavar puncika visszatérése lenne..de szerencsére erre nincs esély muhahahahahaha
  Tényleg nincs más olyan face karakter jelenleg,akire egy komolyabb sztorit lehetne építeni,csak a jól bejáratott,unalmas sablonos szarok.Ennyi meg egy nyakon lőtt bambi.
  A “fő”esemény is 0 volt.Annyira unalmas már a csicska Kane,az idióta,érthetetlen,0 %os júdás,a még szánalmasabb,debil fél bolond ripacskodó békapofa,a hulladék vipera,aki face lesz yupiiii yeeeeeeeeeeee na meg müzli…rá már szavak sincsenek…
  És minden héten ezt kapjuk a mocskos pofánkba..

  Csak így tovább.

  Kedvelés

  1. Jó bolond lehetsz, ha azt gondolod, hogy a Lesnar-Orton heel heel felálásban jobb, mint face heelben, ugyan is az előbbihez is kell storyt csinálni. Na meg Orton egy hulladék, Lesnar meg 1000 évente jelenik meg….

   Kedvelés

 6. Nagyon jóóóóóóó volt esküszöm.. Most minden tetszett.. Minden ugy volt ahogy ”én akartam ”’…
  Orton remélem kilép a vezetőségből,ÉS remélem hogy elveri John-t. aztán Lesnart is _DDD
  Az RKO-k nagyon jók voltak….
  Seth-et utalom…
  Brie győzelmének is örültem..Big cseszteti Rusev-et ez tetszik :DDDD
  És kiváncsi vagyok Kifog nyerni majd a ppv-n Aj lee vagy paige.
  CEsaro-nak is örültem 🙂
  Jó volt.
  Mindig ilyennek kellene lennie.. izgalmasnak és fordulatosnak.
  10/9

  Kedvelés

 7. Ez a főmeccs hatalmas volt! Ez kéne mindig és egyből izgalmassá válna a WWE! Nem gondoltam volna hogy Rollins ezt meglépi amit tett a végén! Így már egyértelmű a Randy vs Seth feud és Orton végre kilép a vezetőségből! És gondolom face lesz végre! 😀 Már csak reménykedek, hogy Orton nyeri a meccset Cena ellen és a Survivor Seriesen (ami Randy szülővárosában lesz St. Louis-ban) ott Orton megverné Lesnart ha esetleg fellép végre és ott Seth beváltaná a táskát és utána már az övért mehetnének! 😀 Vélemény? 😀

  Kedvelés

   1. Itt azzal lesz a probléma, h az Orton vs Rollins feud miatt majd Cena nyerni fog (egy semmiből jövő finisherrel), Lesnar újra nem kap meccset, újra nem látjuk 1-2 hónapig… ÉÉÉÉs megint ott tartunk, hogy az egész egy értelmetlen szar lett, mert igazából semmi nem változott a NoC-hez képest, azazhogy de, csak vissza is süllyedt arra a szintre…

    Kedvelés

   2. A legeslegjobb! Remélem hamarosan bajnok lesz és a WM 31-en is ő lesz a főmeccs egyik embere és az lenne a jó ha végre meg is tudná nyerni a főmeccset! 🙂

    Kedvelés

 8. Írtam már korábban, hogy nem nagy dolog szerintem h 2főmeccs lesz a hell in a cell-en, de az jó ötlet, hogy a Randy vs. Cena meccs győztese kihívhatja majd lesnart az övért. Állat lenne egy Orton vs. Lesnar, reménykedjünk hogy nem müzli fog nyerni…
  A főmeccs tetszett, sőt úgy maga az adás se volt most olyan vontatott,unalmas mint szokott.
  10/7 szerintem.

  Kedvelés

  1. Most, hogy egy kicsit utána néztem a dolgoknak, a Survivor Series St. Louis-ban lesz, vagyis Randy Orton szülővárosában. Úgyhogy van egy olyan érzésem, hogy lesz egy Randy Orton vs. Brock Lesnar meccs, amit talán Randy meg is nyer és Rollins beválltja a táskát, kiüti Randy-t és megkezdődik a Seth vs. Orton feud.

   Kedvelés

   1. Nem lenne rossz az Orton vs Rollins feud, főleg ha Randy visszakapná az idegbeteg karakterét (még 1 RKO-t Stephanie-nak) 😀

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek