WWE RAW 2016. augusztus 8. – Az ünneprontó

148_RAW_08082016sb_2381--1ff0746153c668c758f3d80230679dca

Anaheim városában vendégeskedik a Monday Night RAW eheti epizódja, ami egy visszatekintéssel indít a mögöttünk álló hét legfontosabb eseményeiből. A mai adás során újabb mérkőzéseket kapunk a SummerSlam-re, láthatjuk Rusev és Lana ünnepségét, valamint, hogy Mick Foley miért hívta meg Daniel Bryan-t a mai show-ra. Kezdjük azonban a legelején, amikor is Enzo és Cass párosa veszi birtokba a szorítót.

Enzo és Cass a múlt hétről kezdenek társalogni, amikor is SmackTalker SkyWalker egymaga érkezett Sasha Banks mellé. Kitárgyalják, hogy mi zajlott le Enzo és Sasha között, majd Amore azt a személyt veszi górcső alá, aki egy Codebraker-rel kiütötte őt. Érkezett Y2J is, aki nem maradt adós a fricskával. Hét láb magas szobalánynak titulálta Cass-t, akit szerinte csak azért tart Enzo, hogy legyen kinek eltüntetni a rendetlenséget. Viszont legalább van valaki, aki vigyáz a hátára, pont, mint Chris-nek. Ekkor a közönség ovációja közepette megérkezett Kevin Owens, amit követően a két kanadai bevonult a ringbe. Jericho közli, hogy bármi problémájuk is volt a múltban Owens-el, mind eltűnik. Bármit is tesz, Kevin ott van mögötte. Megerősítést vár honfitársától, aki azt hitte, hogy ez egy költői kérdés. Cass következő hasonlata voltaképp arra irányul, hogy a két kanadai barátságba már-már túl közeli… Kevin elmondja Cass-nek, hogy kedvelte mert azon kevesek közé tartozott az NXT-ben, akit szeretett. Ez azért volt, mert mindketten hordoztak egy hulladékot. Ahelyett, hogy megszabadult volna tőle, Ő inkább cipelte a hátán a súlyt, egészen a RAW-ig – utalva ezzel Enzo-ra. Most látnia és hallania kell, ahogy verbálisan kiköpi a szennyet. Nem kedveli többet Cass-t, és nem érdekli, hogy hét láb magas, meg fogja őt sebezni. Cass erre belépett Owens aurájába, aki erre közölte a vele szemben állóval, hogy nem Ő fogja ezt megtenni, hanem Jericho. Chris gyorsan felmérte az esélyeket, s így inkább Enzo-t célozta meg ismét a Hip Hop Hobbit megszólítással. Enzo jelezte, hogy készen áll lenyomni ezeket a szavakat Jericho torkán, így kezdetét is vehette lassan az este első mérkőzése.

Chris Jericho w/Kevin Owens vs Enzo Amore w/Big Cass 

Diszkvalifikáció vetett véget a küzdelemnek, miután Cass egy hatalmas Big Boot-al rúgta le Jericho-t. A kanadai páros nagyban ünnepelte Jericho győzelmét, Cass mikrofont fogott, majd egy kihívást intézett a rámpán állók felé a SummerSlam-re. Owens elfogadta ezt, így két hét múlva láthatunk majd egy Tag Team mérkőzést a két csapat között Brooklyn-ban.

Foley egyeztet Stephanie-val telefonon, amikor is Sasha lép az irodába. Banks megemlíti, hogy két hét múlva megvédi a bajnoki címet Charlotte ellen, de tudja, hogy Dana is ott lesz, ami voltaképp egy Handicap meccset eredményez. Foley kiír ma estére egy Sasha kontra Dana összecsapást, amit ha a bajnok nyer, Dana el lesz tiltva a ring mellől a SummerSlam-en, ellenkező esetben viszont egy Handicap mérkőzésen kell megvédenie a bajnoki címet Brooklyn-ban.

Braun Strowman vs Jorel Nelson

Gyors Strowman győzelem.

Titus O’Neil vs Darren Young

Egy hete Titus, most Darren került ki győztesen a csatából. SummerSlam mérkőzés? Talán még a kreatívok sem tudják eldönteni.

Seth Rollins érkezik a szorítóba, hogy leendő ellenfeléről beszéljen. Elmondja, hogy követte Finn karrierjét, így meglehetősen sokat tud róla. Tudja, hogy Bálor csak az Ő olcsó másolata, így kénytelen újraértékelni a véleményét vele kapcsolatban. Seth nem akar magáról beszélni, sokkal inkább szeretné ezt megtenni Finn Bálor-ral kapcsolatban. Szerinte Finn az egyik legtiszteletlenebb ember, akivel valaha találkozott. Ez itt az Ő műsora, az Ő ringje, Finn azonban úgy beszélt vele, mint egy arrogáns személy. Azt mondta neki, hogy le fogja győzni a Universal címért a SummerSlam-en. Finn ugyan nyert két mérkőzést a WWE-ben, s akiket legyőzött nem vicc tárgyát képzik, ugyanakkor egyik sem Seth Rollins volt. Finn arrogáns és tudatlan, és nem mellesleg tiszteletlenül bánik vele. Azt mondta neki, hogy csupán kézbe kapta a lehetőséget a címre, Seth viszont ezen a ponton emlékeztet mindenkit, hogy rekordidő alatt tért vissza egy karrier veszélyeztető sérülésből, hogy aztán megnyerje a bajnoki címet. Nem tartja magát ezért arrogánsnak, pusztán tisztában van a helyével a WWE-ben, ami jelen esetben a csúcson van. Neki nincs szüksége arra, hogy mítosszal, legendával, füsttel, vagy tükörrel vegye magát körül. Ő egyet jelent ezekkel, Ő “The Man”. Kétszáz év múlva, amikor az emberek a gyerekekkel ülnek a tűz körül, arról fognak beszélni, miként ülte meg a lovát, hogy elpusztítsa a Démont. Arról fognak beszélni, hogy megsemmisítette a romani birodalmat. Bővíteni fogja a legendáját azzal, hogy Finn Bálor legyőzésével az első Universal bajnokká válik.

Sheamus vs Cesaro

Ugyancsak egy visszavágó küzdelem a múlt hétről, ami jobban is sikerült, mint elődje. A közönség egy ponton a This is Awesome jelzővel illette a csatát, melyben Sheamus mindent megtett a győzelemért, s hogy kiköszörülje az egy hete szenvedett csorbát. Cesaro végül egy fordítást követően kopogtatott, megerősítve ezzel korábban szerzett címmérkőzését.

Dudley Boyz & Neville & Sin Cara 

Álmosságot keltő küzdelem volt hajnal négy óra táján, amiben végül Neville Red Arrow-ja villant győzelmet jelentően.

Rusev és Lana érkeztek a szépen kidíszített ringbe, hogy a WWE Univerzuma előtt ünnepeljék frigyüket. A közönség erre cseppet sem volt kíváncsi – részben azért mert továbbra sem tudják feldolgozni, hogy Lana párjaként Rusev-et látják. Minden buliba kell egy ünneprontó, ezt a szerepet pedig ezúttal Roman Reigns vállalta készséggel. A BigDog-ot pozitívan fogadta a publikum, Roman pedig a szorítóba érve megnyugtatta a feszült bajnokot, hogy nem bunyózni jött, csupán köszöntőt mondani az ifjú párra. Rusev nem kért ebből, Reigns pedig ennél fogva jobb híján kihívást intézett irányába a SummerSlam-re. A Bulgarien Brute ezt is elutasította Roman viszont így mindenképp köszöntőt akar mondani, amit ha teszik ha nem, végig kell hallgatniuk. Roman köszönetet mond, hogy házasságot láthat egy Bolgár Sasquatch ( Jeti ) és egy Mail Order Bride között. Reigns alaposan felhecceli Rusev-et, aki végül nekiesik. A dulakodásnak az a vége, hogy Roman nekilöki Rusev-et Lana-nak, aki arccal a tortába csapódik. Roman lassan jobbnak érzi távozni, miközben a ringben állók fejvesztve tombolnak a dühtől..

Egy kis szünet után Rusev és Lana már a színfalak mögött tajtékzik, a bajnok szerint pedig Roman-nek meg kell fizetnie az előbb látottakért, elvégre egy Top bajnokot, valamint a legnagyobb US bajnokot érte a sérelem. Foley megérti mindezt, és esélyt ad Rusev-nek arra, hogy levezesse a dühét Roman-en, méghozzá a SummerSlam-en, amikor is meg kell védenie ellene a bajnoki címét.

Sasha Banks vs Dana Brooke 

Rövid küzdelemben végül Sasha biztosította, hogy Dana ne lehessen ott a SummerSlam-en Charlotte mellett.

Finn Bálor következik. Szerinte Rollins-nak téveszméi vannak vele kapcsolatban. Amit Ő tiszteletlenségnek vél, az őszinteség. Amit arroganciának, az bizalom. Amit pedig tudatlanságnak, az tűz. Tud-e a legendákról, mítoszokról, és a szörnyekről? Mi a helyzet a démonok királyával? Amikor a gonosz tekintete kinyílik, a világ véget ér. A fű lángol, a tenger forr azután a föld kapcsolódik tűzzel. Amikor egy harcos belép egy nagy csatába, képes egyesíteni ezeket a teremtményeket, hogy nagyobbá váljon saját magánál. Tudja, hogy Rollins-nak vannak démonai, de ehhez foghatót még nem látott. A SummerSlam-en viszont látni fogja..

Anderson és Gallows praktizálnak Big E sérülése kapcsán, igencsak sajátos stílusban..

Kofi Kingston vs Luke Gallows

Ismét egy gyors küzdelem, melyben Gallows szerezte meg a győzelmet. Ezt követően megpróbáltak Kofi-val is hasonló módon elbánni, mint Big E-vel, Xavier azonban egy székkel sietett társa segítségére.

Mick Foley érkezik, majd egy rövid bevezetőt követően felkonferálja Daniel Bryan-t. Először is gratulál neki a remek munkájáért, amit a SmackDown-ban végez, valamint amit a CWC kommentátori állásában Mauro Ranallo-val. Foley ezután a lényegre tér, és elnézést kér Bryan-től, amiért Brock Lesnar megtámadta Randy Orton-t a SmackDown-on, amit mélységesen sajnál. Bryan szerint nem kell bocsánatot kérnie, hiszen a SmackDown tüzelt először azáltal, hogy Randy Orton kiosztott egy RKO-t a Fenevadnak, hozzáteszi viszont, hogy ennek nem szabadott volna megtörténni. Foley gyorsan számon kérné Daniel-en a múltheti poénkodását, amikor is a RAW Universal címén köszörülte a nyelvét, de Bryan szerint persze ebben semmi bántó szándék nem volt. Váratlanul Rusev érkezett, immár harci szerelésben. Elmondta, hogy a RAW-nak nincs szüksége egy másik bajnokra, ha egyszer van egy olyan nevű, mint Rusev. Nyalizott egy kicsit Foley-nak, ami Bryan szerint csak azért volt, hogy a bajnok kibújjon a Roman Reigns elleni mérkőzés alól. Cesaro is tiszteletét teszi, észrevéve, hogy Rusev-nek igazán rossz estéje van, de van egy módja, hogy rosszabb legyen. A svájci emlékezteti Foley-t, hogy bizonyított múlt héten, valamint ma is a címmérkőzést illetően. Foley végül kijelenti, hogy Roman Reigns a SummerSlam-en, Cesaro viszont most rögtön kapja meg a lehetőséget a United States bajnoki címre.

Rusev (C) vs Cesaro – United States bajnoki mérkőzés 

Pörgős főesemény volt, ami alatt Cesaro párszor igen közel került a sikerhez. A Sharpshooter pillanatában Rusev már-már kopogott, de a rámpán lerohanó Sheamus miatt a svájci megtörte a fogást. A figyelemelterelést kihasználva, Rusev a Jumping thrust kick-el próbálkozott, de ezúttal Cesaro rúgott ki kettőnél. Következett volna az Acolade, ebből a Swiss Superman kikecmergett, majd értékesítette a Neutrolaizer-t, de előtte a bíró földre került, így nem volt képes számolni. Mire Cesaro rábírta erre, Rusev-nek elég ideje volt észhez térni, és kirúgni a tusból. Sheamus kihasználva a bíró állapotát, adott egy Brouge Kick-et Cesaro-nak, amit Rusev egy rúgással tetézett, ebből pedig már nem volt kiút a svájcinak.

Sheamus elégedetten távozott, Rusev pedig megkönnyebbülten ünnepelt. Egészen addig, míg megfordulva az expresszként érkező Reigns-el nem találta szembe magát, aki egy Spear-rel padlóztatta a bajnokot.

Ezzel ért véget a RAW, jövő héten újra megjelenik Brock Lesnar, Seth Rollins pedig immár a Démonhoz fog beszédet intézni.

11 című bejegyzés “WWE RAW 2016. augusztus 8. – Az ünneprontó” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Úgy látom mostanában több a szöveg,mint a show ( már ha azt annak lehet nevezni, jópár “bevonulás hosszabb mint a meccs” meccsel…
  Amúgy a kevés Tag miatt van JerciOwens és SinCaraNeville pl? Érdekes…..
  ( “Álmosságot keltő küzdelem volt hajnal négy óra táján” : ezt érdekes olvasni, nálam akkor kb este 7 volt 😛 )

  Kedvelés

 2. Ez az adás a tényleg gyenge volt az eddigiekhez képest,de még mindig nem olyan gyenge mint a draft előtt!
  Nem tudom hogy Owens mit keres Jericho mellett,hisz a kanadai jelenleg jobber. Owens viszont többet érdemel,azért még nem kell temetni! 😀
  Storwman meccseit még mindig nem értem de legalább kezdenek vele valamit. (akkor is ha nagyon egyoldalú a küzdelem). Remélem nem sokáig marad így…
  A Bo$$ menetel előre! HAJRÁÁÁ! 😀
  Roman elintézte Rusev és Lana parádéját. Örülök hogy kezdenek pozitívan reagálni rá. Remélem most nem cseszik el!
  Cesaro-nak örültem,de Sheamust sajnálom régen nagy rajongója voltam. Kár hogy a heel karakterét összecsapták… A jövőben megnéznék egy Fatal4Way US bajnoki meccset, de lehet nem lesz semmi…
  Ezek után az SD-nek van esélye felzárkózni! Kíváncsian várom!! 😀

  Kedvelik 1 személy

 3. Tényleg ez volt az utóbbi hetek leggyengébb Raw adása, Owenst berakják ebbe a semmilyen párharcba Jericho és Enzo között inkább hozták volna Big Showt és akkor legalább megint lett volna egy régi tagteam a JeriShow… Nagyon gyengék voltak a töltelék meccsek, Reigns-Rusev az jó volt, Rollins promo is és Bálor úgy néz ki, hogy démonként lesz a SummerSlamen van egy olyan érzésem, hogy meg is fogja kapni az övet. SD-nek itt a lehetőség, hogy jobb adást hozzon, mert ez most tényleg nem volt a legjobb :/

  Kedvelik 1 személy

 4. ezzel a gólemmel nem sok mindent fognak tudni kezdeni. A vele egy súlycsoportban lévő emberekkel kellene harcolnia Pl. Big Show vagy Mark Henry talán még a Big Cass

  Kedvelik 1 személy

 5. Szerintem ez volt a leggyengébb raw a draft óta szóval ha valamikor akkor most van esélye a smackdownak a győzelemre !

  Ez a kanadai páros elég jónak tűnik érdekes lehet a meccsük a ssen, bár owens azért ennél többre hivatott ő lehetne főöv közelében !

  A Sin cara Neville tt sem tűnt rossznak akár lehetne is valami de nyílván nem lesz semmi !
  Sheamus cesaro meccs is egész jóra sikeredett bár azért egy Sheamus cesaro meccset nem néznek meg a ssen
  Rusevet nagyon le kéne már váltani mert elég volt már belőle még szerintem is egy fatal4way meccs lenne a legjobb ahol cesaro lehetne már bajnok!!
  Rollins bálor meccsen azért remélem rollins nyer mert hat bálor elég nagy pusht kapott de remélem az nem tart ki az ssig

  Kedvelik 1 személy

 6. pff szégyen
  ko nak már rég main eventernek kellene lennie,jericho meg…
  tisztelem azért amit csinál,de már több mint egy fél éve full time-ban itt van,kaphatott volna egy búcsú övet,vagy valami értelmes storyt..
  e helyett összerakják őket enzoval és cass el,akik azóta pushban vannak,hogy felkerültek
  majd biztos egy hip-hop összerakott tag team veri meg őket..
  jerichot megértem,mert őt már nem érdekli a wwe,csak annyira hogy segítsen a fiatalok felhozásában,most is ez lesz,na de owens…
  mindegy hagyjuk
  romannak még mindig erőltetik a face karaktert,de most is csak azért nem boozták ki,mert rusevvel feudol..
  amint megint feljebb hozzák,megint utálni fogják,nem értem wyattnek már az elején tudtak adni egy hozzá illő,kidolgozott karaktert,amit a közönség kajál
  pedig wyatt sem sokkal jobb a ringben mint roman…
  de mindegy ez hosszútávon nem fog menni,olyan karaktert akarnak ráerőltetni,amit nem fogadnak el
  hiába néz ki úgy,mint superman,ha a nézők nem fogadják el,akkor kár erőltetni,mert még jobban megutálják
  és szerencsétlen sheamus….
  MI LETT VELED FELLA?!
  ezzel a heel turnnal elbaszták a karakterét
  pedig jó is lehetett volna
  nem értem miért kellett felnyíratni a haját,leönteni egy kiló takonnyal,és nagyobbra növeszteni a szakállát,mint daniel bryan
  ezzel a kinézettel egyszerűen nem lehet komolyan venni
  mikor bajnok lett,meg sem közelítette azt a szintet,mikor 2010 ben volt heel bajnok
  bár igaz akkoriban ő volt a cég arca,az első ír bajnok,most meg csak azért kapott övet hogy a nézők egy rövid időre elfogadják romant..
  hagyták volna facen,normális külsővel,midcarder szinten
  hiába volt midcarder a nézők main eventerként kezelték
  most meg…
  RESPECT THE HAWK…
  istenem
  zack ryder megveri?
  szégyen,szégyen,szégyen…
  mit tettek veled fella….

  Kedvelés

 7. Érdekes hogy Enzoék nem mozognak övek körül de nem feltétlenül baj. Ez a kanadai csapat nem rossz, jó lenne egy egy ilyen csapat de közben nem biztos hogy Owensnek ott kellene mozogni, igazából nem tudom mi lenne vele a jó. 😀

  Titus – Young annyira nem érdekel..

  Cesaroék feudja érdekes is lehetne közben ez a cím körüli kavarodás.. megint egy fatal4way? tetszene ez a felállás, és igy már közel sem biztos Reigns győzelme 😀 ha igy alakul az nekem tetszene. Ugyanakkor éreztem hogy hiába kis öv a téma mégis Reigns kerül oda a főeseményhez. Vajon ha nem Reigns lenne a feudban hanem akárki lenne Rusev és Cesaroék mellett akkor is ez a main event? 🙂

  Neville – Cara egy jó tag team lehet csak mostmár tényleg kezdjenek valamit Nevillel, hol van az az NXT bajnok akit szerettem? :/

  Tetszik a club durvasága és támadásaik, jó lenne már egy cím váltás.

  DB vendég szereplésének sok értelmét nem láttam. a főeseményről már irtam, jó lenne ha bővülne a feud. 😀

  Kedvelés

 8. Jericho és gondos bocs még akár jó tt páros is lehetne,csak ez azzal járna h kezdenének is velük valamit,szal ez is bukta..Az ss en nyer a kócos kobold és a hajas baba..

  hip hop hobbit ha ha

  Nagy értelme van a gólem fél perces meccseinek..így akarják felfuttatni..felesleges,neki itt nem lesz önálló karrierje.Életképtelen.

  A 3 d fiúk teszik a dolgukat,jobbolnak mindenkinek,akinek csak kell..

  Cesaro nyer,oly hihetetlen,bár ha azt nézzük kit győzött le..

  A kötelező kentaur szegmens mindig nagyon szánalmas..rusev is majomparádézik az esküvője után..

  Cezaro a végén benyal ismét egy vereséget..miért ne alapon..

  A nap és az adás hőse természetesen,ismét,újra,megint a ló ember a lopott feltörővel kac kac..Ritka ratyi figura,de nemsokára ismét bajnok lesz..

  júdás meg..nem lesz belőle pusztító,pokoli heel karakter soha..
  bálor lenne a nagy démon?Nem,Kane a nagy démon,bálorka még csak démonka.

  Kedves Barbenita,kezdődhet a számolásod,hány trágár,sértő,személyeskedő komment jön szokás szerint,büntetlenül ugye..A korrektség jegyében újfent.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!