WWE RAW 2016. november 7. – Fatal 5 Way a főeseményben

001_raw_11072016jg_0570-7224b0cb7438bd5845ff66ec332efd8d

Két héttel a Survivor Series előtt Európából, azon belül is a skóciai Glasgow-ból jelentkezik a Monday Night RAW adása. Egy visszatekintéssel indítunk, amit követően csalódott moraj árasztja el az arénát, hiszen Stephanie McMahon zenéje szólal meg. Steph a ringbe vonul, hamarosan pedig kiderül, hogy ki csatlakozhat a Reigns, Strowman, Owens, Jericho négyeshez a Survivor Series-en.

Stephanie először is köszönt mindenkit a RAW-n, majd elmondja, hogy Mick Foley nem lehet itt ma este (a közönség csalódottan veszi tudomásul a hírt). Steph a közelgő Survivor Series-ről kezd beszélni, ahol reményei szerint a RAW dominálni fogja a SmackDown-t. Megemlíti a Goldberg kontra Lesnar összecsapást is, majd rátér a dolgok lényegi részére. Egyesével konferálja fel a RAW csapatának tagjait, Owens és Jericho hatalmas cheer-re, Reigns és Strowman viszont megosztó reakcióra vonul a ringbe. És akkor amire mindenki kíváncsi.. Ki lesz a csapat ötödik tagja? Egyáltalán nem meglepő a döntés, hiszen ez a személy nem más, mint Seth Rollins! Owens nevetve kérdezi Steph-től, hogy ugye csak viccel, hiszen nem rakhatja a csapatukba Rollins-t. Az érintett ezt annyival tudja le, hogy Stephanie pontosan tudja, hogy az általa garantált győzelemhez a SmackDown Live fölött szükség van “The Man”-re. Viszont miután végeztek a dolgukkal a Survivor Series-en, Rollins rendezni kívánja az ügyeit Owens-el, valamint Jericho-val. Stephanie ezt követően emlékezteti csapatának tagjait, hogy kikkel állnak majd szemben. Szerinte mindegyikük felkerülhetne Jericho listájára. Strowman az ellen az ember ellen bizonyíthat, aki elnyomta, Owens megmutathatja, hogy jobb bajnok, mint AJ Styles. Ezekhez viszont csapatként kell működniük, és megmutatniuk, hogy jobbak. Úgy kell harcolniuk, mintha az életük múlna rajta, mert az állásuk függ ettől.. Finom fenyegetés a hölgytől, aki ezzel távozik is. Ezt követően Owens veszi át a szót, mondván Stephanie-nak igaza van. Egy oldalon kell állniuk. Ő és Chris az elmúlt hetekben uralták a RAW-t, de ugyanakkor szert tettek néhány ellenségre. A páros megpróbál rávilágítani a csapaton belüli hibákra, valamint kihangsúlyozzák, hogy ők a csapatkapitányok.. Kevin és Chris pár percre ugyan befűzték az oktatófilmet, de ezt követően elszabadultak az indulatok. Mindenki ütött akit ért, míg nem Strowman és Reigns maradtak talpon a ringen kívül.. Stephanie visszatért a bejárathoz, és lehetőséget biztosított az öt szupersztárnak, hogy a ma esti főeseményen rendezzék a konfliktusokat még a PPV előtt. Ennél fogva az adás végén egy Fatal 5 Way mérkőzést láthatunk majd.

A reklámot követően visszatekinthetünk Kendrick és Perkins múlt heti meccsére, aminek vége felé T.J. elég csúnyán ráesett a nyakára. Talán ezért is ért véget gyorsan a mérkőzés kiszámolással, minden esetre a korábbi bajnok nincs itt ma este.

Rich Swann & Sin Cara vs The Brian Kendrick & Noam Dar – Cruiserweight Tag Team mérkőzés 

Az összecsapás főként a hazai közönség előtt szereplő Noam Dar-ra volt kihegyezve, aki párszor megörvendeztette a publikumot. A végjátékban Swann egy ügyes mozdulattal tusba fogta a bajnokot, majd lekopogtatta, ami egyben azt is jelenti, hogy a táncos lábú fiatalember három héten belül másodszor győzte le tisztán Kendrick-et.

A bajnok persze nem tudta elfogadni a vereséget, és mikrofont fogva megpróbálta áthárítani a felelősséget Noam-ra, aki viszont végül megunta Kendrick szájkaratéját, és lerendezte a címvédőt.

Stephanie egyeztet telefonon valakivel arról, hogy jövő héten Shane és Daniel a RAW-ra érkezzen. Ezt követően Sami-val kezd csevegni a hölgy, és elmondja neki, hogy Foley szerint ő a legalkalmasabb ember a Dolph Ziggler által meghirdetett nyílt kihívás elfogadására. Steph viszont nem ért ezzel egyet, s Ő inkább Rusev-et a favorizálja. Köztes megoldásként kiír ma estére egy Zayn kontra Rusev összecsapást, aminek győztese mehet a Survivor Series-re a bajnoki címért, amit mind Steph, mind Foley szeretne a RAW-nál látni a jövőben.

Következnek a csapatok, Enzo és Cass, Gallows és Anderson, Goldust és R-Truth, valamint Cesaro és Sheamus párosa veszi birtokba a ringet. A közelgő Survivor Series kieséses csapatmeccséről folyik a táralgás természetesen, ami alatt Sheamus többször is kijelenti önkényesen, hogy Ő a brigádvezető. Ezt persze senki sem veszi komolyan, a totális komolytalanságot pedig a New Day csapata fokozza, mind megjelenésben, mind promóban. Szórakoztatónak végül is mondható volt a szegmens, félálomban pedig konstatáltam, hogy kapunk egy New Day kontra Gallows és Anderson mérkőzést.

New Day vs Gallows & Anderson – Tag Team mérkőzés 

Bevallom őszintén, ezalatt a meccs alatt kerestem képet az összefoglalóhoz, így semmi sem maradt meg bennem a finish-t kivéve. Big E elszenvedte a Magic Killer-t, amit követően Gallows kopogtatott.. Nagyon úgy tűnik, hogy utóbbi páros felé tolják ismét a kihívói jogot, hiszen Enzo és Cass legyőzése után a bajnokokat is két vállra fektették.

Owens és Jericho a backstage-ben, ördögi tervet szőnek, de ehhez meg kell környékezniük Strowman-t. A szándék egyértelmű: túlerőt gyakorolni a főmeccsben Reigns és Rollins párosára.. Jericho nem épp elegáns módon beront az óriás öltözőjébe, és kicsit türelmetlenül esik neki a nagy embernek, amit Owens azonnal próbál korrigálni. Chris már majdnem a listára írja, sőt Stupid Idiot-nak nevezi Strowman-t, de ismét KO előzi meg a bajt. Próbálja finoman rávezetni Braun-t arra, hogy egy oldalon kell állniuk, ám mintha a falhoz beszélne: Strowman-t csak saját maga foglalkoztatja. Amint elhagyja az öltözőt, Jericho nyomban a listára rakja (másodszor).

Goldust & R Truth vs Epico & Primo – Tag Team mérkőzés, a győztes megy a Survivor Series-re a RAW csapat utolsó szabad helyére 

Nem volt túl komolyan vehető küzdelem, a Shining Stars egy figyelemelterelést, valamint egy kis csalást alkalmazott a győzelem érdekében, aminek köszönhetően ott lesznek a PPV-n.

Michael Cole a ringben, hogy ismertesse velünk a Tradicionális Survivor Series mérkőzés szabályait. Ezt követően felkonferálja a RAW Női bajnokát. Charlotte érkezik a szorítóba, Cole gratulál a PPV-n aratott győzelméhez, valamint a csapatkapitányi titulus megszerzéséhez. A bajnokot látszólag elégtétellel tölti el mindez, s mint mondja Ő egy született vezető. Következik Nia Jax, majd Alicia Fox, negyedikként pedig Bayley. Ezen a pont komolytalan lett minden, hiszen a közönségre egyre jobban belelovalta magát a Hugger lány éltetésébe, aki csak nagy nehezen tudta elmondani többek között, hogy rácáfol majd Charlotte azon kijelentésére, miszerint Ő a csapat gyenge pontja.. A közönség egyre hangosabban énekelt, ami szemmel láthatóan nem várt esemény volt, és ami borította mind a terveket, mind Charlotte idegrendszerét, miután nem tudta zavartalanul felkonferálni a csapat ötödik tagját, aki végül hatalmas meglepetésre Dana Brooke lesz.. Lenne, hiszen miután Dana a ringbe ért, Cole rögtön tisztázta a helyzetet miszerint nem Ő lesz a csapat utolsó tagja, hanem Sasha Banks! Charlotte-nak elkerülhetetlennek látszik a tény, de azért bepróbálkozik azzal, hogy nagyon sajnálja, de Sasha sérülései nem teszik lehetővé a szereplését, épp ezért gondoskodott egy alternatíváról, aki jelen esetben a pártfogoltja, Dana. Bank szerint viszont a győzelemhez szükségük van a Bo$$-ra.. A bajnok erre azzal kontráz, hogy Sasha hetvenkedése rosszabb, mint Lindsay Lohan utolsó akcentusa. Charlotte úgy gondolja bizonyította, hogy Ő a legjobb, Sasha pedig nem Főnök többé, miután a Hell In A Cell-en történelmet írt. Vajon Nia Jax is úgy gondolja, hogy Sasha a Főnöke? – teszi fel a kérdést Charlotte.. Az említettek összeakaszkodnának, de Bayley közéjük áll, hogy kezdetét vehesse a csapatmérkőzés.

Bayley & Sasha Banks & Alicia Fox vs Charlotte & Nia Jax & Dana Brooke – Tag Team mérkőzés 

Hosszas küzdelmet figyelhettünk, amiben érvényesült Jax ereje és dominanciája. Charlotte amikor csak tudta Sasha sérült hátát támadta, ám mindez a végén a visszájára fordult, hiszen a bajnok véletlenül lerúgta Nia-t, majd ugyan kivágta a ringből Banks-t, de az érkező Bayley kiosztott neki egy belly-to-belly-t, amit követően kopogtatta a címvédőt.

Rusev vs Sami Zayn – A győztes lesz Dolph Ziggler kihívója a Survivor Series-en 

Nagyon egyértelmű mérkőzés volt, az előzetes várakozásoknak megfelelően Sami Zayn került a kihívói státuszba, minden idők talán leglátványosabb Helluva Kick-jét követően.

Jövő héten, a PPV előtti utolsó RAW-n szemtől-szembe kerül Goldberg és Lesnar, valamint a SmackDown két irányítója is tiszteletét teszi az adáson.

Seth Rollins vs Braun Strowman vs Kevin Owens vs Chris Jericho vs Roman Reigns – Fatal 5 Way mérkőzés 

Jericho és Owens azonnal Rollins-ra támadt, ezalatt pedig Strowman elállta Reigns útját, aki mintha segíteni akart volna egykori testvérén.. Roman jobb híján megpróbálta Strowman-t padlóra küldeni, de pillanatokon belül Ő hevert a szőnyegen.. Az óriás ezután megcélozta Rollins-t, aki kicsit meg is ijedt a mögötte megjelenő ellenféltől, de Seth gyorsan feltalálta magát és a kendóbottal csépelni kezdte.. Hergeljük a közönséget alapon előkerült egy asztal is, de működésbe már nem sikerült hozni mert Strowman jó ünneprontóhoz híven kifektette Rollins-t. A reklámot követően beindultak az események, megidéződött a Shield szelleme amikor is Rollins behívta a Powerbomb-ot Reigns-nek, de Strowman szerencséjére Owens és Jericho közbelépett. Elkezdték agyonverni Reigns-t, majd Rollins jött volna, de Ő fordított a felálláson. Tört az asztal, a rajtra heverő Strowman-re vágta Jericho-t egy Powerbomb-al Seth, majd Owens-t próbálta meg elintézni a kötelek között, ám a bajnok kirágott a tusból. A későbbi Pop Up Powerbomb-ot a Pedigree-vel kontrázta meg Rollins, de a tusnál Jericho kihúzta a bírót a ringből. Jött a kavarodás, Pedigree Jericho-nak, Superkick Rollins-nak, majd egy Superman Punch Owens-nek, amitől KO magatehetetlenül zuhant rá Jericho-ra, tus helyzetet teremtve.. A bíró kopogtatott, Owens pedig megnyerte a meccset, de szemmel láthatóan akkor sem nagyon foglalkoztatta a hogyan, amikor meglátta, hogy kit pinnelt le.

Ezzel zárult a RAW, amit majd a ma esti SmackDown Live követ ugyanebből az arénából.

14 című bejegyzés “WWE RAW 2016. november 7. – Fatal 5 Way a főeseményben” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nekem fel sem tűnt, de egyébként meg tudom érteni abból a szempontból, hogy megszokás. Nem sokszor hagyják ez el az Államot, Live Event-en pedig lehet, hogy nem így szokott felkonferálni. Attól független vicces. 😀

   Kedvelik 1 személy

 1. Ezzel elkezdődött a Jericho vs Owens viszaly? Ami mondjuk Kanadában teljesedhet ki. Akár annak az árán, hogy a RAW csapat veszíti a mérkőzést? Egyébként nekem az az érzésem, hogy tényleg a kékek nyerik a férfi vonalat. A nőinél nem kérdés, hogy a pirosak lesznek jobbak. Talán a kékeknél még valami “árulás” is benne lesz a képben. A tt meccsnél azt szintén erősebbnek látszik a Raw.

  Amit nem értek, hogy ezzel a Ziggler üggyel mit akarnak? Legyen 3 bajnoki cím a RAW-n? Vagy majd a következő közös PPV-n visszanyeri a Smackdown? Vagy majd itt is Rusev tesz keresztbe Zayn-nek, amiért elvette tőle a lehetőséget?

  Kedvelés

  1. Nem kell többet mögé képzelni, mint a valóság, ami jelen esetben az, hogy Zayn hometown heroként megy a PPV-re. Természetesen Ziggler nem fogja elveszíteni a bajnoki címet, simán csak kedveznek a kanadai közönségnek Sami-val és egy jó meccsel.

   Kedvelik 1 személy

   1. Pont ezért is gondoltam, hogy Zayn nyerhet. Aztán majd a következő közös PPV-n, ami nem Kanadában lesz, veszít és visszakerül a cím.

    Kedvelés

   1. De ez teljesen más mint a múltheti raw é
    Kisebb a titantron, a rámpa nagyobb, köépen lehet bejönni, a ringpostról levették a kivetítőt, a ring szélén megint csak 1 vetítő van.
    Az sd é is másabb szokott lenni
    De az utóbbi hónapokban folyton váltogatják
    A new era első adásától kezdve
    Egy hét múlva a logot már szürke keretben mutatták, a summerslam után egy az egyben megapta a raw a dyszletet és az sd is egy hasonlót
    azthiszem két héttel később kivették a ringpostból a kivetítőt, de a jövőhéten már visszarakták sőt az ezüst részt a rawnál pirosra, az sd nál kékre cserélték, és a ring kivetítőit is felcserélték
    az sd nél is ezek voltak, bár egyszer amikor a james-aj bajnoki meccs volt egy az egyben megkapták a raw díszletet egy hétre, csak a ring vetítő volt más helyen
    most meg ez
    szóval szerintem de elég szűrűn váltogatják mostanában
    klasszak meg minden, de engem eléggé idegesít

    Kedvelés

     1. De igen. Maga az aréna viszont nekem nagyon tetszett. A közönség is szuper volt. Inkább csak a RAW-n, a SD-on még csak meg sem közelítették az előző esti atmoszférát.

      Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!