WWE RAW 2016. szeptember 5. – Welcome to the Kevin Owens show

002_RAW_09052016hm_0255--81f7edb4c5691a8816d9866c4f1f0401
Léggömbök és tűzijáték – így köszöntötték az Új Universal bajnokot a RAW nyitányán

Szokásosan a Pre-Show indítja az estét, és rögtön kapjuk is az információt, hogy a RAW nyitó szegmensében sor kerül Kevin Owens “koronázására”. A felvezető műsor nagy részét a címmérkőzés utóhangja tölti ki, de Sasha Banks Twitter üzenete is említésre kerül – hiszen a Bo$$ egy váratlan bejelentést követően közölte, hogy itt lesz a ma esti RAW-n, ahol is rossz hírekkel kell szolgálnia.. Kansas City-ből jelentkezik az ősz első RAW epizódja, ami egy zseniális videóanyaggal indít a múlt heti főeseményről. Triple H sokkolta a WWE Univerzumot azáltal, hogy visszatérését követően Seth Rollins ellen fordult, hozzásegítve ezáltal Kevin Owens-t a WWE Universal bajnoki címhez. Ezt az eseménysort – sokan a Monday Night RAW történelmének legsokkolóbb pillanataként jellemezték a későbbiekben.

Mindenekelőtt egy backstage jelenetet figyelhettünk, amiben Stephanie győzködte Foley-t már-már könnyezve, hogy semmit sem tudott Triple H egy héttel ezelőtti akciójáról. Arra kérte a GM-et, hogy bízzon meg benne, Mick pedig hajlott is erre – bár szemmel láthatóan voltak aggályai.

011_RAW_09052016hm_0187--56de7c2dafb6b923f08042b054d205c4
Seth Rollins újra válaszokat követel

A intrót követően aztán már az arénából kapjuk meg a képet, léggömbök ereszkednek a magasból, Stephanie pedig felkonferálja az Új WWE Universal bajnokot, Kevin Owens-t! Az újdonsült bajnok elegáns öltözetben jelenik meg a tiszteletére rendezett ünnepségen, majd kevésbé elegánsan elutasítja Foley kézfogási szándékát. Megmutatja a sarok tetején a címet, majd mikrofont fog és elmondja, hogy ez igazán bámulatos, pontosan ez az, amit szeretett volna. Stephanie mosollyal az arcán reagál, miszerint Kevin megérdemli ezt. Owens tudja ezt, sőt szerinte bárminél jobban érdemli ezt meg. Múlt héten egy egész aréna skandálta neki, hogy “Megérdemled” és ebben maximálisan igazuk volt. Azt azonban nem érdemli meg, hogy egy tömegnyi idióta eltérítse a pillanatát. Ezen a héten ugyanazt teszik.. Megpróbálják mindezt magukévá tenni, de sem nagyok, sem különlegesek nem lesznek azáltal, hogy kántálnak neki. Ő maga a nagy, valamint a különleges. Megérdemli ezt, mióta csak először tette be a lábát ebbe a ringbe. Múlt héten legyőzött három másik szupersztárt, hogy bajnokká váljon. Triple H adott neki egy végső kis lökést, de a munka 98%-át Ő végezte el. Triple H helyesen cselekedett, felemelte Őt oda ahová tartozik – az ipar legtetejére. A Monday Night RAW pedig immár hivatalosan is úgy ismert, mint a Kevin Owens show.
Seth Rollins zenéje szakítja félbe a bajnokot, amire a közönség hatalmas ovációval reagál. Rollins határozott léptekkel vonul a ringbe, ahol is aztán Kevin rögtön tudni szeretné, hogy mit keres itt az újonnan érkező? Rollins elmondja neki, hogy ez nem érinti Őt.. Az Architect inkább Stephanie-val szeretne beszélni, hogy miért teszi vele mindezt a hölgy.. Mint mondja a hátán vitte a céget, míg nem sérülése érte. Gyorsabban tért vissza, mint bárki – erre ez történik vele. Owens közbeszól – szerinte ez rá is tartozik, ugyanis ez a Kevin Owens show. Rollins úgy gondolja, hogy Kevin csak egy báb – ennél fogva arra kéri, igazából utasítja, hogy fogja be a száját. Stephanie válaszol Rollins előbbi kérdésére – mondván semmit sem tudott az egészről. Seth nem hiszi – szerinte ez csak duma. Kevin Owens volt Triple H különleges projektje, mióta csak debütált az NXT-ben. Ha Őt akarják megtenni a New Era arcának – hát Rollins lesz az első, aki leégeti azt. Utána pedig Stephanie és Hunter térden állva fognak könyörögni neki. Ez egy nagyszerű történet – szól közbe ismét Kevin. De hol volt ez a szenvedély az utóbbi néhány hónapban? – teszi fel a kérdést a bajnok. Szerinte, mióta Rollins visszatért a kis sérüléséből, az “Építész” csak a teljes kudarc miatt készített tervrajzokat.
Rollins-nál elszakad a cérna, és megüti Owens-t. Keményen nekiesik a bajnoknak, aki kikeveredik a ringből. Steph fékezni próbálja Seth-et, de ahogy Kevin felmászik a ring szélére – Rollins újra nekiesik. Erre egy nagyon váratlan kijelentéssel, Stephanie felfüggeszti Rollins-t. A hölgy elindul kifelé de Foley megvétózza a döntést.. Szerinte lassan olyan a helyzet, mintha személyes lenne. Ez itt a Monday Night RAW, és nem függesztenek fel valakit sértettségből. Mick ezután hivatalosítja a három hét múlva esedékes Clash of Champions főeseményét, amin Kevin Owens-nek Seth Rollins ellen kell megvédeni a Universal bajnoki címet.

A történet viszont ezzel nem ért véget ma estére – hiszen történik valami a későbbiekben, ami változtathat ezen a bizonyos mérkőzésen…

A reklámot követően Stephanie és Foley a backstage-ben, amikor is Steph finoman közli Mick-el, hogy ha az előbbi még egyszer előfordul – nem lesz munkája. A GM azzal védekezik, hogy érdekli Őt az emberek véleménye. Kevin Owens jelenik meg feldúltan, s nem igazán érti, hogy mindezek után hogy kaphat címmérkőzést Seth Rollins.. Foley nem akar többet ezzel foglalkozni, inkább kiír Owens számára egy csatát a ma esti főeseményre – méghozzá Sami Zayn ellen. Chris Jericho is megérkezik, majd azonnal kardoskodni kezd barátja mellett – mondván ki a fene Foley, hogy ennyire tiszteletlen a leghosszabban uralkodó Universal bajnokkal? Miért jutalmazza Seth Rollins-t? Netán Ő egy Holey Foley mark? Nem maradhat el a Stupid Idiot sem – Foley kissé magára veszi a sértést, majd azonnal ad egy meccset Y2J-nek, aki ma este Seth Rollins ellen bizonyíthat.

Charlotte w/Dana Brooke vs Bayley

049_RAW_09052016hm_0516--6a380b1b6545a2b03e481241f16aa3e3
Bayley nagy esélye a bajnokkal szemben

Egy nagyon pikáns csatával indul az este ezen része, ami előtt a bajnok nagyon magabiztos volt. Ennek tükrében is kezdte a mérkőzést, folyamatosan támadta Bayley-t, akinek csak felvillanásai voltak az első etapban. A reklámszünetet követően is Charlotte dominált, majd egyre jobban ráment Bayley fájós bokájára, ami kissé hátráltatta is a Hugger lányt. A Comeback mozdulatsorra végül összekapta magát, sikerült egy Figure 8 kísérletet is hárítania, majd előnyére vált Dana suta beavatkozása.. Charlotte akaratán kívül kiütötte Brooke-ot, ezt kihasználva Bayley értékesítette a Bayley to Belly-t, majd kopogtatta a RAW Női bajnokát..

Bayley hatalmas győzelmet aratott, de elég lesz ez egy címmérkőzésre a Clash of Champions-ra? Meglátjuk annak függvényében, hogy az este későbbi szakaszában milyen nagy bejelentéssel készül Sasha Banks.

Bo Dallas vs Kyle Roberts

Dallas egy nagyon agresszív és kemény stílussal tért vissza a kötelek közé. Magabiztos volt, nem hagyott teret Local jobber ellenfelének, majd a Roll The Dice-t követően kopogtatott is.

Jericho és Owens a backstage-ben, Chris megfogadja, hogy leveri Rollins-t – már csak azért is mert Kevin a legjobb barátja. Y2J megdicséri Kevin öltönyét, valamint haját, majd elmondja, hogy átadja Rollins-nak Jericho ajándékát…

Chris Jericho vs Seth Rollins

100_RAW_09052016hm_0726--f6f6fca6276389add20487870b706e40
Rollins készen áll a háborúra

Rollins először Face szerepben, határozottan kezd és nyomás alatt tartja Jericho-t. Szusszanásnyi időt sem hagy a veteránnak, aki hosszú percekig a bokszzsák szerepét tölti be. Chris végül egy kis cselt húz elő a tarsolyból, jön a Springboard Dropkick, amivel át is tudja venni az irányítást – egy darabig. A reklámot követően felgyorsultak az események, szép akciókat láthattunk, amit a helyi közönség egy ponton a This is Awesome chant-el hálált meg. Rollins kimenekült egy Wall’s of Jericho-ból, kitört egy LionSault-ból, amivel szemben Jericho-nak az EnZiguri & Avada Kedavra kombinációt sikerült túlélni. Végül azonban nem kerülhette el a végzetét – Rollins egy kemény Pedigree-vel üzent Owens-nek és HHH-nak, hogy készen áll a háborúra..

Rollins tehát sikerrel vette a ma esti akadályt, de képes lesz ugyanerre Kevin Owens is?

Cesaro vs Sheamus – Best of 7 Series ( 3. mérkőzés )

104_RAW_09052016hm_0770--f4fbc613ccef9ba442c593729e99bb9f
Nehéz helyzetben Cesaro

A svájci bika 2:0-ás hátrányban, így nem is volt sok választása, mint nekimenni a Keltának azonnal. Sheamus átvészelte a kezdeti rohamokat, majd nagyon okosan kezdte megdolgozni Cesaro sérült hátát. Több Irish Curse Backbreaker csattant Cesaro háta közepén, és mintha a Swiss Superman bajba került volna.. Sheamus hamarosan kiosztotta a Brouge Kick-et, kopogtatta ellenfelét – 3:0-ra módosítva ezzel az állást..

A Kelta harcos alaposan elhúzott – folytatás szerda este Londonban a negyedik mérkőzéssel!

Shining Stars vs Enzo & Big Cass – Tag Team mérkőzés 

126_RAW_09052016ca_3080--6b693410608d0fbc634d1712d4fd5202
Enzo és Cass szokásos parádéja a meccs előtt

A szokásos séma szerint alakult a meccs.. Az első pillanatokban Enzo-ék domináltak, majd a reklámszünetet követően már azért küzdött Amore, hogy sikerüljön beváltania Cass-t a meccsbe. Ez végül sikerült is, az óriás letarolt mindenkit, készültek a Bada Boom Sakalaka-ra, ám Primo megragadta Cass lábát.. Ezzel teljesen kizökkentette a közkedvelt duót, Epico kopogtatta Amore-t, hatalmas meglepetést okozva pedig megszerezték a győzelmet.

Nia Jax vs Ann Esposito

168_RAW_09052016ca_3788163--3385619114c59f02681ec98287b77754
Gallows és Anderson ezúttal is viccesen közelítette meg a helyzetet

Anderson és Gallows érkeztek poénkodni kicsit – viccet csinálva a New Day-ből, hogyan is fog kinézni a trió jó pár év múlva.. Természetesen hamarosan megérkeztek az igazi New Day tagok, akik egy kicsit visszaadták a kapott poénokat, majd bunyózni szerettek volna, de Gallows és Anderson nem kért ebből. Jobb híján a beöltözött kellékeseket tanították móresre – jelezve ezzel a Club-nak, hogy készen állnak a CoC-ra!

Darren Young w/ Bob Backlund vs Jinder Mahal

189_RAW_09052016ca_4434--b46ec755fd745317a2770c96add62892
Darren Young-nak nem csak Jinder-rel gyűlt meg a baja ezen az estén

Titus a kommentátorok mellől figyelte egy darabig a küzdelmet, míg nem kedvet nem érzett arra, hogy kicsit bezavarjon ellenlábasának.. Darren-t ez azonban nem zökkentette, és végül megszerezte a győzelmet.. Pillanatok múlva egymásnak estek Titus-al, a kialakult bunyót pedig a bíróknak kellett félbeszakítaniuk.

Braun Strowman vs Sin Cara

208_RAW_09052016jg_4868--b73793a4c8e5389fdac6a7886870013d
Strowman előtt ma egy fokkal komolyabb feladat áll

Cara meg akarja torolni Strowman legutóbbi tettét, amikor is kis luchador ellenfelét gyalázta meg az óriás.. Cara jól tartotta magát a csatában, többször is visszatámadt Strowman-re, aki végül csak kiszámolással tudott győzedelmeskedni. Jövő héten talán újra egymásnak feszülnek, mindenesetre nem tekinthet nagyobb győzelmi esélyek elé a kis mexikói.

232_RAW_09052016ca_5092--cfbdb884790a00f0b9976ecd0693c7d3
Sasha Banks rossz hírekkel érkezett

Elérkezett az adás egyik legjobban várt pillanata.. Sasha Banks következik – pillanatokon belül pedig kiderül, milyen rossz hírekkel szolgál a Bo$$. Mikrofont fog és azzal kezdi, hogy van egy mondás, ami szerint minden útnak van egy vége. Minden történetnek van egy utolsó fejezete. A WWE Univerzuma éveken keresztül kutatott a forradalom után.. Voltak Nők, mint Mae Young, Fabulous Moolah, Alyundra Blaze, Trish és Lita.. Ők írták az első fejezetet. 2015. július 15-én, Stephanie McMahon bemutatta a Nők következő generációját a WWE-ben. Nincs több melltartó és bugyi meccs.. Nincs több hülye pillangós bajnoki cím.. Megtették. Végül elérték azt, amit mindvégig megérdemeltek, hogy szupersztárnak hívják Őket. Ez a forradalom több, mint a WWE. Az Ő forradalma akárhányszor csak belép a ringbe. Minden alkalommal mikor belép a ringbe, azt minden olyan kicsi lányért teszi, akiknek az az álmuk, hogy jobbak legyenek. Azokért, akik többet akarnak. Sasha elmondja, hogy régen reggel hat órakor kelt, majd szóda árulásból kereste meg azt a pénzt, amin végül ellátogatott egy WWE eseményre. Ezért harcol annyira keményen. Minden alkalommal mikor ebben a ringben van, ez nagyon sokat jelent számára. Azzal folytatja, hogy a SummerSlam túl volt a saját korlátain. Charlotte megpróbálta eltörni a hátát. Azonban nem mentség, vagy kifogás miatt van most itt.. Charlotte legyőzte Őt. Mint mondja – a mai nap folyamán találkozott az orvosokkal, akik rossz híreket közöltek vele…. Sasha nem tudja folytatni, mert ekkor Dana Brooke jelent meg. (Ez a nő akkora egy semmirevaló, hogy az félelmetes) Gúnyolódott egy sort, a közönség kb elküldte oda ahonnan jött, majd harciasan kijelentette, hogy most befejezi azt, amit Charlotte elkezdett.. Vagy nem.. Sasha elkapta, Backstabber, majd Bank Statement.. Brooke kopog, Sasha talpra áll, felveszi a mikrofont, majd közli, hogy a rossz hír Charlotte-ot érinti, ugyanis vissza fog térni a Clash of Champions-on, hogy visszaszerezze a bajnoki címet!

One on One rematch lesz, vagy esetleg Bayley mai győzelme egy esetleges Triple Threat-et vetít előre?

Sami Zayn vs Kevin Owens

259_RAW_09052016ca_5298--c8e058fd4f596ad5180be9e8c2f7afb4
Zayn mindent megtesz a győzelemért

A főeseményen ismét előjött Sami bokaproblémája, így Owens-nek nem igazán volt nehéz dolga a győzelmet illetően. Sami lába belesajdult a Helluva Kick közben, Kevin erre egy Superkick-el reagált, majd a Powerbomb-al lezárta a csatát. Ám az estének itt még nem volt vége, ugyanis Roman Reigns zenéje szólalt meg.. A közönség nagyon negatívan állt a BigDog-hoz, aki a ringbe vonult Owens elé. Jericho is megérkezett a több mint testőr szerepkörben, és persze Foley is, elejét véve az indulatok elszabadulásának. A GM végül kiírta a jövő heti főmérkőzést, amiben Roman Reigns ellenfele Kevin Owens lesz. Amennyiben Reigns képes lesz legyőzni a Universal bajnokot – akkor biztosítja helyét a Clash of Champions-on esedékes címmérkőzésben, Triple Threat-é változtatva azt. Owens elindult kifelé, Jericho megpróbálta letámadni Reigns-t, de az egy hatalmas Spear-rel fektette ki Y2J-t.

Ezekkel a képekkel ért véget a RAW, holnap jön a SmackDown, vasárnap pedig a SmackDown első különálló PPV eseménye, a Backlash!

275_RAW_09052016ca_5743--b09d933408b0b4f628dc40299a8b0dcf
Roman Reigns elérte célját, de vajon sikerül legyőznie Kevin Owens-t jövő héten?

13 című bejegyzés “WWE RAW 2016. szeptember 5. – Welcome to the Kevin Owens show” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Utah : Azóta egy kicsit utána olvastam. Cruiserweight öv bajnoka sept 14.én lesz meg. Akik versenybe vannak:Gran Metalik, Zack Sabre jr., Kota Ibushi, TJ Perkins. Sokat nm tudok róluk elégé úgy tűnik hogy függetlenek vagy kezdők( de lehet hogy nem és csak én vagyok tudatlan ). Nem értem miért csinálják ezt az új övet a RW alul értékelt nem kihasznált embereinek kellene adni ( Kelta, Cézár ,Titus ). Egyedül arra tudok gondolni ,hogy a csatornára csinálnak egy műsort amit eladhatnak.

  Kedvelik 1 személy

 2. Sokat nem tudok hozzáfűzni, de az tuti, hogy Seth Rollins jelenleg nem face… de nem is heel. Jelen állapotban (és szerintem egy pár hétig) tweener. Nagyon jól írta az egyik tag az oldalon: nem lehet egyik pillanatról a másikra egy totál top heelből totál full facet csinálni. Még akkor sem, ha meg is van a közönség imádata. Ott van példának a Jericho elleni mérkőzése.Ha megfigyelitek, egyenlőre a harcstílusa, agressziója heel, és nem kommunikál a közönséggel. Persze, ez változni fog hamarosan, de szerintem a PPV-ig most Rollins tweener marad az “átálás” miatt.

  Ez egy szerény vélemény.

  Az meg oké, hogy a legsokkolóbb RAW, meg nem kiszámított, meg hogy tényleg nagyon megdobta a múltheti show végét, de én a mai napig azt mondom, hogy Rollinst a visszatérése után kellett volna facenek megtenni. De lehet, hogy az idő megcáfol majd engem, de eddig most ül a dolog.

  Láttam a Dark meccses cikket is. Csak előkészítik a Roman turnt? 🙂

  Végre talán mindenki a helyére kerül.

  Kedvelés

 3. Bo egy jobber mégis több finishert használt már el, mint nem is tudom…
  Holott van, akinek elég rossz befejezője van. Pl. Bayley finishere is elég “hihetetlen”, hogy a “20” kilós kislány egy Belly to Belly-vel kifektet egy nála nagyobb ellenfelet, mert kb mindenki nagyobb nála. Bayley-nek is kijárna egy submission legalább.

  Sasha rossz híreinél kicsit megijedtem, de amikor megjött Dana nagyon megnyugtató volt, akkor már egyértelmű volt a dolog. Amúgy Dana miért is semmirevaló? Mert kiválóan hozza a rászabott karaktert vagy mi?! (Az adás írónak különben is a tényeket kell leírnia egy adásnál nem a saját véleményét, szerintem.)

  Kedvelés

  1. Ennek oka ,hogy Rusevék nászúton vannak, másképp ellene menne. DE hát ha addig heelturnt kap amíg a bolgár besenyő visszatér.

   Kedvelés

 4. Valaki tudja ,hogy Rusev a Pusztító meddig van asszonnyal oda ?? Mert a hiánya miatt van RR a főövhöz dobva de ha legalább heel lenne….Am nem kicsit zavaró ,ahogy a kis övekkel bánnak.

  Na de az adás : Egyik fele jó volt a másik fele mehhh. Seth,KO,Y2J, Samy részek jó voltak. Bayley is jó volt remélem 3 csata lesz a nőknél.
  De a többi rész :/ Kelta Rinocérosz és a Svájci emberke harcának mi lényege, nekem az egész egy alibi műsor. Fekete bárány van bemegy játszik és haza megy kb ennyi. Club egy vicc a beígért pusztításuk sehol… Csillámfaxlámák már unalmasak bírtam őket de már nagyon unalmas a brigád. Főöv körül van jó dolog a többi csak alibi show. Bo-t előrángatták a szekrényből mert jobber hiány van…
  Am az új öv mikor jön be ? Kelta Rinó szerzi meg vagy mi ?

  Kedvelés

   1. A zöldre most nem jut eszembe a neve ( talán Cruiseder nem biztos). Kb egy hónapja kikerült a netre egy kép amin rajta voltak az adásoknak az övei és a Rawnak 5 volt.

    Kedvelés

     1. Jaaaaa, az csak fan kép volt szerintem, mintha én is láttam volna. De ténylegesen lesz Cruiserweight öv, hiszen szeptember 19-én debütálnak a RAW-n. Javarészt a Cruiserweight Classic-os arcok, melléjük csapódhatnak még a jelenlegi Roster-ből alkalmas személyek, mint például Neville, vagy Zayn.

      Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!